Atatürk'e Büyük Hakaret

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atatürk sevgisi yasayla ya da mecburi olan birşey değildir. Seven sever sevmeyen sevmez, kimse de ben çok sevdim sen az sevdin demez diyemez. Kimin ne kadar sevdiğini kimse de tayin edemez.

Yapılan bir yazım hatasını da hemen eline geçirip sapana sarıp karşısındakine de atmaz. Yazım yanlışı yaptığımı sen yazdığında farkettim. Eğer önceden etseydim yine düzeltirdim. Eğer ki senin dediğin niyette olsam zaten baş harfini de büyük yazmazdım. Kısaca amacım Atatürk'e saygısızlık yapmak değildir.

Mesela geçenlerde bir güya belgesel izledim. Atatürk'ün yaptıkları veya yapmadıklarını anlatmışlar işte o öyleydi bu böyleydi demişler. Belgeselde Atatürk dinsizdi vs vs demişler kendileri de dinin savunucuları güya. Eğer az buçuk dinlerine bağlı olsalardı ölen birinin arkasından öyle hitap edilmeyeceğini bilirlerdi.

Mesela ben eskiden beri söylerim hala söylerim şapka kanunu yada devrimi benim hiç anlayamadığım birşeydi. Atatürk modernleşme amacıyla bunu istemiş lakin şapka denilen şey bedava değildi, o günlerde ülkeninde durumu malumken neden insanlara bunu zorla aldırmaya ve giydirilmeye çalışıldı. Sadece sarık ve cübbeyi kaldırabilirdi.

Üstteki cümle eleştiridir, saygısızlık değil hakaret hiç değildir. Ama Atatürk'ü kusursuz ve insanüstü olarak gören kişiler yukarıdaki paragrafı tıpkı renk körlerinin yeşili kırmızı göremesi gibi yanlış anlarlar hemen yazara yaftalar suçlamalar yüklerler.

Atatürk sevgisi yasayla ya da mecburi olan birşey değildir. Seven sever sevmeyen sevmez, kimse de ben çok sevdim sen az sevdin demez diyemez. Kimin ne kadar sevdiğini kimse de tayin edemez.

Yapılan bir yazım hatasını da hemen eline geçirip sapana sarıp karşısındakine de atmaz. Yazım yanlışı yaptığımı sen yazdığında farkettim. Eğer önceden etseydim yine düzeltirdim. Eğer ki senin dediğin niyette olsam zaten baş harfini de büyük yazmazdım. Kısaca amacım Atatürk'e saygısızlık yapmak değildir.

Mesela geçenlerde bir güya belgesel izledim. Atatürk'ün yaptıkları veya yapmadıklarını anlatmışlar işte o öyleydi bu böyleydi demişler. Belgeselde Atatürk dinsizdi vs vs demişler kendileri de dinin savunucuları güya. Eğer az buçuk dinlerine bağlı olsalardı ölen birinin arkasından öyle hitap edilmeyeceğini bilirlerdi.

Mesela ben eskiden beri söylerim hala söylerim şapka kanunu yada devrimi benim hiç anlayamadığım birşeydi. Atatürk modernleşme amacıyla bunu istemiş lakin şapka denilen şey bedava değildi, o günlerde ülkeninde durumu malumken neden insanlara bunu zorla aldırmaya ve giydirilmeye çalışıldı. Sadece sarık ve cübbeyi kaldırabilirdi.

Üstteki cümle eleştiridir, saygısızlık değil hakaret hiç değildir. Ama Atatürk'ü kusursuz ve insanüstü olarak gören kişiler yukarıdaki paragrafı tıpkı renk körlerinin yeşili kırmızı göremesi gibi yanlış anlarlar hemen yazara yaftalar suçlamalar yüklerler.

Cok guzel ifade etmissin kardesimde gelde bunu anlat!
Hala cikar basma kalip seyleri soyler dururlar.

ADAM HADİ çanakkale destanını ATATÜRK e bırakmamış(aklımıza ilk anda gelen kesin din-cilerdendir) klişesi düşüyor, fakat bakıyoruz ki büsbütün TÜRK-OSMANLI ordusuna da bırakmamış zaferi.. kimmiş asık kahramanlar yada övgüye mazhar olan zaferin sahibi? ALMANLAR...

adam düpedüz ALMAN MANDACISI maaşlı ajanı...

ee normal ,o tarihi yazan ilahi güce,TÜRK ün asil ruhuna, İslamın ve imanın yardımına,;'''fasafiso,duygusallık katılmış hurafe ''diyen zihniyet ,şimdi bu adamın saçmalıklarına köpürüyor.

Ha gazi paşaya iftira ve yalan atmış ,haa zaferi gitmiş almanlara bağışlamış..adamın uhrevilikten,vatan ve mukaddesat çilesinden haberi olmayınca böyle zırvaları tarihçi gibi tozutur..salıverin gitsin VON SANDERS PAŞASININ YANINA...

Bazıları hala ılımlılıktan bahsediyor..Ilımlı olanlara ne denir biliyor musunuz bizim orada?!cukkacı dönek derler..bu ne demektir çok iyi anladınız!ya siyah olacaksın ya beyaz..gri oluyorsan çıkarcısın demektir..Ve Atatürk'ü tartışamaya açmak kansızlığın,şe..liğin danizkasıdır..Açıkça sevmiyoruz diyemiyorsunuz da CHP,MHP Atatürk'ten politika yapıyor diyorsunuz..Atatürk ile övünmeyen, şeref duymayan ,Türk değildir..O'na karşı terbiyesizlik yapan eninde sonunda cevabını çok güzel alacaktır..Şimdi rahatça ılımlı islamcı politikacılarınıza güvenip yavaş yavaş sokulmaya başladınız ama bunun sonu hayır değil .Türk'ün gazabına uğrarsınız.Bilmiş olun!

Boşuna dememişler 'İyilikten maraz doğar' diye Demekki bunun gibi piçlere iyilik yapıp hayatını kurtarsan bile arkandan seni kötüleyecek. Yarbay Mustafa diye bahsettiği adam katıldığı hiç bir savaşı. muharaebeyi kaybetmemiş bir dahidir. Bunu ufacık bile olsa beyni olanlar anlar. Ama insan beyinsiz vede kötü niyetliyse prof bile olsa anlamaz, anlamak istemez

bu herife prof diyorLarsa bende 2 yanak var bundan demek ki benim g*t ordinaryus oLuyor bu durumda..sevindim..

Bu adamı destekleyenler de çıkıyor maalesef.Konuşsunlar bakalım ,Kahraman Türk Askerlerine çamur atmaya devam etsinler. ama az kaldı asker bunların ellerine pimi çekilmiş bombayı vercektir.............

Yakında dekan yaparlar bu onun bunun çocuğunu...

normalde atatürk karsıtlarına çok kızarım ama bu adama yazık bea ucmus adam akıl beyin zeka düşünmek gibi hiç bişey kalmamıs laf edilmez ki bu adama sadece acınır haline allah kurtarsın bu hayattan onu. dünya düz evren 700 km, ay nurdan yapılmıstır deseniz buna inananlar çıkabilir fakat atatürkün liderlik özelliklerine zekasına laf ederseniz insanlar size sadece acırlar,

Bu Adamda Kus Kadar Beyin Yok Ama Prof. tipinde De Pkk Gölgesi Var Zaten. Ögrenci Ailelerinin İcinde Hic Erkek Yok Muydu Acaba Cıkıp Patlatsaydı 2 Tane Agzına.. Mal HErif

öğretim görevlileri de dünyayı kurtarıyo zaten
uludağ üniversitesinde bir öğretim görevlinin derste söylediiği>> "dünyanın en geri zekalı insanları akademisyenlerdir"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri