Ateizm

böyle polis çağır gibi alaycı çocukça tepkiler vermesen daha iyi olur.çünkü seninle ve diğer insanlarla tartışmaktan zevk alıyorum sonuçta fikirler çatışıyor buda insanı yücelten en önemli unsurdur.benim anlatmak istediğim sen ateist biriyle muhattap olmassın konuşmassın bu sana kalmış ama ona saygı duymak zorundasın ztn şuan bile saygı duyuyosn içinden bir ateiste karşı geçenleri buraya yazamazsın bnmle belli bir saygı çerçevesinde konuşmak zorundasın buda demek oluyor ki sen farkında olmadan ztn saygı duyuyosun.

Yaratılanı severim yaratandan ötürü..

sen yaratana inanmıyorsan,senin gibi yaratığı neden seveyim & saygı göstereyim..?

aLLaH'ım sana İnanmayanları bize musallat etme ya rabbim

Ne günlere kaldık psikolojileri bozuk bunlar :(

aLLaH AkıL versiN diyorum Tez zamanda :)

Komik ya!Dedigim gibi tekrar diyorum!Herkesin inancı kendine kimse kimseyi bu yuzdn kucuk geremez!Herkesn inancı kendine ister saygı duyun ister duymayın arkadaslar!Sizn saygı duyup duymamanız cokta umrumda deil acıkcası

"Habibim,Deki!Sizin Dinin Size Benim Dinim Banadır.Ben sizin taptıklarınıza tapmam muhakkakki sizde benim taptığıma tapmazsınız.Sizin Dininiz Size Benim Dinim Banadır" Kafirun Suresi.

Arkadaşlar bu tartışmalar aslında çok ihtiyaç duyduğumuz tartışmalar eğer düzeyli yapılırsa.Şimdi Yukardaki ayeti yazdım ama Ateizm ve satanizm bir din değildir bende birdiğer kardeşlerimiz gibi Allah ın varlığına ve birliğine inanmayanlarla birlik olmam ama Dinimizin öngördüğü Tebliğ İlmi ile yaklaşılmalı.

Tebliğ İlmi:
Kısacası Tebliğ peygamberimizin de uyguladığı gibi İslamın emirlerini Hoşgörü ve Sabırlı bir şekilde Zor kullanmadan uygulama,Müminin İslamı temsil etmesi anlamına gelir.Çok çok detaya girmeyecem.

-Tebliğ uygulanır Doğru yol gösterilir,
-Kişinin uyup uymaması kendisine kalmış birşey,
-İslamiyet yayıldıktan sonra bile İnanmayan milyonlarca insan vardı (unutulmamalı)
-Kişi hayatına ya inanmadan yada başka bir dine mensup olarak hayatına devam eder.AMA........

-Kişi inançsız bir şekilde (azınlıkta) İslama inanan bir kitlenin içinde oluşturduğu iç huzursuzluk,şirke ve küfre dayalı İslamiyete kısacası saldırısı sonucu cezası;

ÖLÜMDÜR. (Kaynak:Şeriat Mahkemesi ve Kişinin İnancı ve vicdanı)

Satanist ve Ateist kişilere çağrıda bulunmak gerekir ki doğru yola kazandırılabilmek için ama unutulmaması gerek bir ayet var...

"Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez." Maide Suresi 51.Ayeti

(Bu ayet sadece Hıristiyanları ve Yahudileri Kapsamıyor.)

SONUÇ:
Yahudi,Hıristiyan,Ateist,Satanist vs... Kişilere Saygı ile yaklaşın ama bu saygı sadece İslama davetiniz olsun.Gelmedilermi dön git her koyun kendi bacağından menüsküs)

Müşrikler (putperestler) onun peygamberliğini kabul etmemekle beraber dürüstlüğünü, güvenilirliğini tartışma konusu yapmıyorlardı. Hak ve adalet anlayışından şüphe etmiyorlardı. Çünkü o herkese eşit davranır, kimseyi kayırmaz, kimseye zenginliğine, mevkiine, toplumsal statüsüne göre farklı muamele yapmazdı.Müşriklerin önde gelenlerinin bir bölümü biraz da bu sebeple, yani Müslüman oldukları takdirde halktan biriyle aynı seviyede tutulmak endişesiyle İslam'a direniyorlardı. Halbuki o Yüce Peygamber'in gözünde insan olarak herkesin onuru aynıydı. Huzurundaki herkesi kim olursa olsun sayar, kimseye karşı ayaklarını uzatarak oturmazdı. Hakka aykırı konuşmadıkça kimsenin sözünü kesmezdi.

İSMAİL ÖZCAN * * İlahiyatçı-Yazar
Yenişafak

"Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

mevlana

bir insan ateistte olsa ben allaha karşı ters laf etmediği sürece o kişiye saygı gösteririm çünkü gerçek islam ahlakı bunu gerektirir

islamında diğer dinlerden ayrılan noktası da budur =)

mesajin sonunda link ekledim bi zahmet bunu izleyelim lutfen

vidyoda, ilk resimde uzaydan Apollo tarafindan cekilmis ve dunyanin ustunde bulutlarin birlesip arapca Allah yazisini olusturdugunu rahat bir sekilde goruyoruz..

Agacin secde ettigini goruyoruz..

Aslanin Allah diyerek kukredigini goruyoruz (bunu elemanin birine gosterdim "adamlar Allahuekber diyo aslanda onlara cevap veriyo" dedi =D...ben daha ne diyeyim)...

Ama aslanin Allah diye kukreme olayina bazi forum arkadaslarimiz tarafindan normal, tesaduf, aslanlar zaten hep oyle kukrerler, aslan gece dus almis saclarini kurutmadan yatmis sabah kalkincada bogazi gicik tutmus gibi yorumlar okumak surpriz olmaz...

hayvan, bitki hatta tas Allahin varligina secde ediyorsa ateist olarak dusunmek lazim..

neden mi supriz olmaz..? cevabi yine Kuran-i Kerim'de buluyoruz..

Bakara suresi;

6- Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir. Onlar inanmazlar.

7- Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

8- İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler.

9- Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar.

10- Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.

11- Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler.

12- İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

13- Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler.

secde_tas.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=mYKvqxJZPmY (insallah link vermek yasak degildir)

crazyboy_9999' Alıntı:
Müşrikler (putperestler) onun peygamberliğini kabul etmemekle beraber dürüstlüğünü, güvenilirliğini tartışma konusu yapmıyorlardı. Hak ve adalet anlayışından şüphe etmiyorlardı. Çünkü o herkese eşit davranır, kimseyi kayırmaz, kimseye zenginliğine, mevkiine, toplumsal statüsüne göre farklı muamele yapmazdı.Müşriklerin önde gelenlerinin bir bölümü biraz da bu sebeple, yani Müslüman oldukları takdirde halktan biriyle aynı seviyede tutulmak endişesiyle İslam'a direniyorlardı. Halbuki o Yüce Peygamber'in gözünde insan olarak herkesin onuru aynıydı. Huzurundaki herkesi kim olursa olsun sayar, kimseye karşı ayaklarını uzatarak oturmazdı. Hakka aykırı konuşmadıkça kimsenin sözünü kesmezdi.

İSMAİL ÖZCAN * * İlahiyatçı-Yazar
Yenişafak

"Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

mevlana

bir insan ateistte olsa ben allaha karşı ters laf etmediği sürece o kişiye saygı gösteririm çünkü gerçek islam ahlakı bunu gerektirir

islamında diğer dinlerden ayrılan noktası da budur =)

Seni tebrik ediyorum kardeşim.
İnandığın dini çok güzel anlamışsın!
Senin gibi insanlar maalesef çok az!

HAHAHA Dalgamı geçiyon yaa turukha:D
sen ordakileri al gelde biz burda görelim belki imana gelirsiniz.Orda ne var biliyorum çok gezdim aranızda tek yaptığınız inkar etmek.Size kanıt sunulduğunda siz buna inanmazsınız eğerki inanırsınız o zaman yine inkar edersiniz.Siz kendinizi bir dine mensupmuş gibi görüyorsunuzda boşlukta gezen yaratıklardan başka bişi diilsiniz canım benim.

Haddini bil Hitabına dikkat et yoksa ettirirler canım benim;=)

Allah a inanmayanlara saygı duymak lazım
yapılabilecek en iyi şey budur bence
ve de zorlamadan onları Allah yoluna davet etmek lazım
-tabi yüce dinimiz İslama davet edersek çok daha güzel olur-

daha önce Müslüman olmayan insanların bulunduğu sitelere gittim ve yaptıklarının yanlış olduğunu belirttim.Hz. Muhammed e karikatürle hakaret etmelerinin benim inancıma göre yanlış olduğumu belirttim.sapkın bir özgürlük anlayışı ile yapılabileceğini söylediler daha sonra forumlarına gerekli ceza kesildi bir kaç yardımsever arkadaşımında yardımıyla tabi (ispik alpgg ve diğerlerinden Allah razı olsun) :hhmanD

kimseye inancından dolayı baskı yapmamak lazım
aynı durum satanistler içinde geçerli demek isterdim
fakat inancı gereği diye adam kesen sataniste saygı duymamız söz konusu değildir.
"sadece inançta kalan inanca"(ateizm bence din değil inançtır ve İslamiyet gibi semavi dinlere terstir) saygı duyarım fakat saygı duymam desteklemem anlamına gelmez ne yaparsa yapsın "her koyun kendi bacağından asılır" fikrine inandığım içindir

crazyboy un anlatımı ve eklediği "o meşhur söz" çok güzel

Mevlana

işte olması gereken anlayış budur
çok iddialı ama bir o kadarda hoşgörülü bir yaklaşımdır bu.

şimdi düşünün ki ateistlere hakaret ediyorsunuz!
ama siz ona hakaret ederken her an vurguladığınız ve temsil ettiğiniz Müslümanlığa ters iş yapmış olursunuz.yani güzel ahlaktan uzaklaştırır bu tür hareketler insanı

kısacası ateist olanları hoşgörmezsek bir "tepki" şeklinde sayıları çoğalabilir
kendi adıma söyleyeyim ben kimsenin Allah yolundan İslam yolundan "çıkmasına" razı olmam.onun için fazla üstlerine gitmemek fikir açıklama özgürlüklerine karışmamak lazım

ama ne zaman ki fiili bir zarar veriyorlar
işte o zaman yetkili kişilerin gerekli cezayı vermesi gerekir.

kısacası: boşverin fazla sallamayın fikirlerini söylesinler yanlışa inansınlar
1-2 kez zorlamadan anlatın sonra boşverin
ama ne zaman ki fiili bir zararı oluyor
direkt 155 i arayın ;)

Benim mesajımdan önce bi kaplama vardı ona yazmıştım Darzamat yanlış anlama sana değildi yazdığım

Fletch bir insan yahudi veya Hristiyansa saygı duyulur zaten Mevlananın o sözüde bu inanca bağlı olanlar içindi canım kardeşim.Bu tür insanlar maymundan geldiğine ve dünyanın şans eseri yaratıldığını ve işlendiğini inanıyor.Bir Hristiyan Hak dininin Hristiyanlık olduğuna inanır çünkü onların Peygamberi ve Kutsal kitapları var aynı şey geçerli.Ama bu insanlar "Tanrının varlığına inanmamak değil" "Tanrının var olmadığına inanmak" gibi Satanistlerse,onlar ayrı bi kokulu çorap.Bence herkez şu soruyu sormalı kendisine...Benim anama babama düşman olan fırsatını bulsa yada yaptırabilse bana kardeşimi öldürten biri ile dost nasıl olurum??? Bu tür insanlar bırakın dost olmayı ona tapıyor.

Kusura bakmasın kimse.Hristiyan yada Yahudi semavi dindendir herne kadar yahudiler Allah tarafından bile lanetlenmiş bir kavim olsalar bile ama benim Yaratıcıma küfreden Nebisiyle alay edenlere saygı göstermemi kimse beklemesin benden bunu yaptığım taktirde bırakın onlara inanmayı saygı dahi duysam Ahirette Rabbime ne derim ben?

Annene ana avrat düz sayan adama saygı duyarmısın??Duyarsan Rabbine küfredene saygı duymak gibi bişey olur( Fletch tabirden yanlış anlama genel olarak konuşuyorum kardeşim=) Allah biliyorki Sen ve Senin gibi Rabbine inanıp onu sevenleri bende Allah için seviyorum)

Bir ateiste zamanında şunu söylemiştim bu sözümün ardından beni engelledi..
"Ben sana Allahın var olduğunu kanıtlayabilirim ama sen bana Allahın var olmadığını kanıtlayamazsın"

Başkada sözüm yok.Ahiret için acıyorum onlara

Arkadaşlar burada özgürce konuşamıyoruz. Malum siteye gelin orada rahat rahat konuşuruz.

nasıl yani. birileri seni engelliyor mu. ........

Ban yeme ihtimalim çok yüksek.

herkesin kendi doğruları vardır..her inanca saygı duymak lazm...
önemli olan bunu özenerek yapmaması...
elhamdürillah müslümanız ama tanrının adaletsiz olduuna inanıorm..nie dersenz..
hergün dersanaden çıktıımda kağıt bulup satmak için çöp karıştıran adamlar görüorm..otobüse binip 10 dk gttikten soorada altında rüyasını göremieceim bi araba kolunda çok kullanılmış bi kaşarla bara giren tikileri görüorm..(gecede kaç para harcıo kim bilir?)
bu beni çok düşündüren ve üzen bi konu..daha önce(8-9 ay öncesine kadar) çok ikilemlerde kaldım (ateizm-teizm) ama kendi doğrumu buldum şu an..
ama hala tanrının adaletsiz olduunu düşünüorm..

ortam gerildi yaw...ne diyelim umarız ateistler doğru yolu görürler...

toplumumuzda özentilik seviyesi en hat safada olduğunu belirtirim aydın birisi olduğumu düşünüyorum fakat ateistlerin yüzde 70 i bile sadece özentilikten bişileri savunuyolar senle tartışırken bile özendiği ateistin azıyla konuşuyor bu aynı şey çok bilmiş kendini aydın zanneden soculardada oluyor genelde elinde bi samsun sigarası bilgili konuşma ayakları ben aydınım tavırları uhuh huh hah hah hah hah çok gülüyorum yoz kültürlü bu arkadaşlarımıza rap müzik amerika özentisi ateistler se genel olarak metalcilik ve hard rock tan kopmalar = buda kendi kültürümüz diğil zaten diyeceğim oki çok gerizekalı insanlara sahip bi ülkenin vatandaşlarıyız üstelik islam ülkesi ve en çok suç işlenen yer haksızmıyım en çok beyinsiz bizde değilmi?

yıllar sonra kendimi ülkesine çok bağlı ve atatürk aşığı olarak rayıma oturtum sapmalara karşıyım özentilere karşıyım con con lara karşıyım tikilere karşıyım ülkeme aşığım

ama bende özentiyim atatürk özentisi

...CHECHEN' Alıntı:
Benim mesajımdan önce bi kaplama vardı ona yazmıştım Darzamat yanlış anlama sana değildi yazdığım

Fletch bir insan yahudi veya Hristiyansa saygı duyulur zaten Mevlananın o sözüde bu inanca bağlı olanlar içindi canım kardeşim.Bu tür insanlar maymundan geldiğine ve dünyanın şans eseri yaratıldığını ve işlendiğini inanıyor.Bir Hristiyan Hak dininin Hristiyanlık olduğuna inanır çünkü onların Peygamberi ve Kutsal kitapları var aynı şey geçerli.Ama bu insanlar "Tanrının varlığına inanmamak değil" "Tanrının var olmadığına inanmak" gibi Satanistlerse,onlar ayrı bi kokulu çorap.Bence herkez şu soruyu sormalı kendisine...Benim anama babama düşman olan fırsatını bulsa yada yaptırabilse bana kardeşimi öldürten biri ile dost nasıl olurum??? Bu tür insanlar bırakın dost olmayı ona tapıyor.

Kusura bakmasın kimse.Hristiyan yada Yahudi semavi dindendir herne kadar yahudiler Allah tarafından bile lanetlenmiş bir kavim olsalar bile ama benim Yaratıcıma küfreden Nebisiyle alay edenlere saygı göstermemi kimse beklemesin benden bunu yaptığım taktirde bırakın onlara inanmayı saygı dahi duysam Ahirette Rabbime ne derim ben?

Annene ana avrat düz sayan adama saygı duyarmısın??Duyarsan Rabbine küfredene saygı duymak gibi bişey olur( Fletch tabirden yanlış anlama genel olarak konuşuyorum kardeşim=) Allah biliyorki Sen ve Senin gibi Rabbine inanıp onu sevenleri bende Allah için seviyorum)

Bir ateiste zamanında şunu söylemiştim bu sözümün ardından beni engelledi..
"Ben sana Allahın var olduğunu kanıtlayabilirim ama sen bana Allahın var olmadığını kanıtlayamazsın"

Başkada sözüm yok.Ahiret için acıyorum onlara

saygı duymanın anlamı konusunda söyleyeceğim şudur
"Yaradılanı severim Yaradandan ötürü!"

onun için Allah ın yarattığı bir varlığa her ne koşulda olursa olsun "saygısızlıkla yaklaşmam" söz konusu değildir.dediğim gibi yapacağım şu olur.Allah ın varlığını ve birliğini anlatmak İslam ı anlatmak ve bu yola çekmeye çalışmak(zorlamadan) yok o öyle devam edeceğim diyorsa kendi bileceği iştir ve de benim inancıma saygısızlık etmediği sürece bende onun inancı hakkında konuşmam ve onun inancını umursamam.
bırakın bu tipler kendi kendisine Allah yoktur(tövbe,haşa) diye söylenip dursunlar.sen onlara Allah vardır birdir ve kainatı o yaratmıştır diye gerçeği direttikçe bunlar senin aksine yani "gerçeğin" aksine giderler.

Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır;
Fazilet hissi insanlarda Allah korsundandır.
Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havfı Yezdan'ın
Ne irfanın kalır tesiri katiyyen, ne vicdanın.

memet akifin bu şiiri vevap olarak yeterli başkasıda söylmiş saten

Geri