icemen

New member
Reaction score
0

Vatikan ağır eleştirilerinde bulundu
Vizyona girdiği günden itibaren dünya genelinde gişe rekorları kıran Avatar, Vatikan'ın ağır eleştirilerine maruz kaldı.

111 ülkede 14839 salonda oynayan Avatar, dünya çapında, Titanik’ten sonra en büyük gişe başarısına erişti.

Haftasonu Çin’deki gişe rakamlarının da artışıyla rekora koşan film, gösterime girdiği günden bu yana dünya genelinde 1,1 milyar dolarhasılat elde elti. Bu rakamla tüm zamanların en çok gişe rakamlarına ulaşan filmleri sıralamasında 3.lük koltuğuna oturdu.

"Avatar"ın, "Titanik"in 1,84 milyar dolarlık rekor hasılatını geçmesi şimdilik beklenmiyor, ancak bu haliyle bile yönetmeni Cameron'u, film tarihindeki en çok kazanan iki filmin yönetmeni yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avatar başarıdan başarıya koşarken , Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano’da yayınlanan bir yazı, Avatar için, “Özel efektler dışında heyecanı olmayan sürreal bir teknoloji filmi. Duygusallık köftesinden çıkan bir can sıkıntısı” ifadelerini kullanıldı.

Vatikan Radyosu da film hakkındaki haberinde, “Avatar, sinema dünyasında asla tarih yazmayacak” dedi.

Vatikan, Dan Brown’ın beyazperdeye aktarılan ‘Da Vinci Şifresi’ ile ‘Melekler ve Şeytanlar’ adlı eserlerini Katoliklerin görmemesi gerektiğini savunmuştu. Bu eserleri görmenin ‘günah’ olduğu açıklanmış, dünyada milyonlarca kişinin izlediği bu filmler bir anlamda ‘aforoz’ edilmişti.

Vatikan filmi sert şekilde eleştirse de, ‘Avatar’da başrolü oynayan Amerikalı siyahi aktris Zoe Saldana için ‘bilimkurgunun yeni kraliçesi’ yorumu yapılıyor. Babası Dominikli, annesi Porto Rikolu olan 31 yaşındaki Latin güzeli Saldana, ‘Avatar’da, başroldeki ‘Neytiri’ adlı uzaylı kadını canlandırdı. Tamamen bilgisayar animasyonlarından oluşan bu karaktere mimikleri ve sesiyle hayat veren Saldana’nın, muhteşem performansıyla Oscar dahi alabileceği ve böylece Akademi tarihinde bir ilke imza atabileceği konuşuluyor.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

23.4 KB · Görüntüleme: 6,106
Demek Komik Habercilik sistemi Başka yerlerde de varmış :lol:

Biz de günah değil gelin müslüman olun :D

Ben izledim. Mesajları açısından oldukça iyi bir film.

vermiş oldugu mesajlardan rahatsızlık duydukları ortada sizde izlerseniz filmin ne kadar harika oldugunu ve gerçekten güzel mesajlar vardigini görüceksiniz

keşke imax özellikli real 3D destekli izleme şansım olsaydı ama malesef 2D oalrak internetten izledim ona rağmen çok beğendim.

Vatikan, Dan Brown’ın beyazperdeye aktarılan ‘Da Vinci Şifresi’ ile ‘Melekler ve Şeytanlar’ adlı eserlerini Katoliklerin görmemesi gerektiğini savunmuştu. Bu eserleri görmenin ‘günah’ olduğu açıklanmış, dünyada milyonlarca kişinin izlediği bu filmler bir anlamda ‘aforoz’ edilmişti.

Bu konuda ilgimde bilgimde gerektiginden fazla. Vatikan aksini iddaa ede dursun hala sakli eserlerin %10unu piyasaya cikariyor. Hristiyanligin ne oldugunu sun kardesim butun dunyaya ki gorsun herkes neyi dogru bilip neyi reddettigini.

Isin icinde kilisenin vatikanin gucu olmasa (para) vatikan bunlari yaparmi ;)

bi halta yaramaz bi film sadece 3d kalitesinde çocuk filmi tabi bizim halkımızda çocuk ruhlu olduğu için herşeye zıplama yapıyor.siz cem yılmazı izleyin küfür öğrenin recep ivedik seyredin kıçımı yala espirilerine gülün durun hay ben sizin aklınızı seveyim.

bi halta yaramaz bi film sadece 3d kalitesinde çocuk filmi tabi bizim halkımızda çocuk ruhlu olduğu için herşeye zıplama yapıyor.siz cem yılmazı izleyin küfür öğrenin recep ivedik seyredin kıçımı yala espirilerine gülün durun hay ben sizin aklınızı seveyim.

Asıl ben senin dunyada rekor kıran bi filme böyle yorum yapan aklını seveyim zevkler ve renkler tartısılmaz yorumlara bakarsak bi sen zevk almamıssın...

Bende,indirdim izledim,günahamı girdik yani,papazlar zaten günahkar,izleselerde olur izlmeselerde.

gerçekten mükemmel bir film yapmış adamlar

neden afaroz edildiğini pek anlıyamadım ama izleyemeyenler sunucu değiştirerek (müslüman olarak) premium izleyebilirler (3D olarak) :D

Asıl ben senin dunyada rekor kıran bi filme böyle yorum yapan aklını seveyim zevkler ve renkler tartısılmaz yorumlara bakarsak bi sen zevk almamıssın...

Demekki bende bi tuhaflık var.Ama film gerçekten amerikan klişeleriyle dolu sizin neden bu kadar ilginizi çekti anlamadım.Sanırım yeni yetmelerdensiniz o zaman normal karşılarım..Ayrıca bi filmin tek referansı gişe rekorları kırması değildir ne yani izlenmeyen gişe rekoru kırmayan filmleri ayrı bi statüde mi değerlendircez .

Vatikan Sen Neler Diyosun Öle...
İnsanlayın Uyanmasından Korkuyorsun Değil mi Vatikan...
Gün Gecelek Tüm Dünya İnsanları Uyanacak...

Bir filmi beğenmek göreceli birşeydir. bi insan ya beğenir ya beğenmez. Filmle ilgili olumsuz eleştiri yapabilirsin ama "İnsanlara iyi filmden anlamıyorsunuz" şeklinde itham edemezsin. Sonuçta herkesin espri anlayışı farklı ki Recep ivedik Filmine gidip de gülmeyen yoktur. Filmin amacı güldürmek onu da başardı. Üstelik Filmi izleyen insanların büyük çoğunluğunu. eğer birşey arayacaksan sen kendinde ara. ya da bize bu işi gerçekten hakkını vererek yapan birini söyle, gerçekten neye gülüyosun merak ettim

Geri