Ayak parmakları ellerine dikildi

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
ayak-parmaklari-ellerine-dikildi-2010-07-29_m.jpg

GEÇİRDİKLERİ kaza sonucu sağ ellerindeki başparmakları kopan iki hastaya Erzurum'da kesilen ayak parmakları dikildi. Nihal Tuncay (23) ile Aykut Ejder (21) yeni başparmaklarına alışmaya çalıştıklarını söyledi.

Erzincan'da oturan 23 yaşındaki Nihal Tuncay, kardeşinden silah kullanmayı öğrenirken kaza ile sağ elinin vurması sonucu başparmağını kopardı. Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Ali Sofu köyünde yaşayan Aykut Ejder'de yaylada yularından tuttuğu atın ısırması sonucu sağ el başparmağı koptu. Bulundukları şehirdeki devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Nihal Tuncay ve Aykut Ejder Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'na sevk edildi. Servisin Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder Tan, her iki hastanın sağ ikinci ayak parmaklarını keserek kopan başparmakları yerine dikti. Ellerde başparmağın çok önemli bur uzuv olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tan, "Ellerdeki birçok işlev başparmak sayesinde yapılıyor. Bu nedenle başparmak çok önemlidir. Hastaların geçirdikleri kaza sonucu kaybettikleri başparmakları yerine ayaklarındaki başparmağın yanında olan ikinci parmakları keserek buraya diktik. Ayakta kesilen parmaklar kişilerde hiçbir engel oluşturmaz. Böylece hastalar kopan başparmaklarına kavuşarak yaşamlarını rahatlıkla sürdürebiliyorlar" dedi.

Nihal Tuncay'dan yaklaşık üç ay önce ameliyat olarak kopan başparmağına kavuştuğunu ifade eden Aykut Ejder, "Yaylada at kopardığı parmağımı yere attı. Bizde alıp hastaneye getirdik. Fakat çok geç kaldığımız için tutmadı. Doktorum ayak parmağımdan birin keserek buraya dikeceğini söyledi. Bende kabul ettim. İyi ki de kabul etmişim. Şimdi elimi ve kesilen ayağımı da çok rahatlıkla kullanabiliyorum. Parmağımı görenler sadece dikiş izlerinden dolayı ameliyat olduğumu anlıyor" diye konuştu.

Bir hafta önce ameliyat olan Nihal Tuncay ise, "Kardeşim bana silah kullanmasını öğretiyordu. O sırada kaza ile silahtan çıkan mermi parmağımın parçalanmasına neden oldu. Burada kopan başparmağımın yerine ayak parmağım dikildi. Umarım bende yeni parmağıma alışırım" dedi.

Turgay İPEK / ERZURUM - DHA

Ekli dosyalar

• ayak-parmaklari-ellerine-dikildi-2010-07-29_m.jpg
    ayak-parmaklari-ellerine-dikildi-2010-07-29_m.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 59
  • id_5373_2c696b38.jpg
    id_5373_2c696b38.jpg
    19.8 KB · Görüntüleme: 764
tıp gelişiyor hergün...

Acil şifalar diliyorum.

walla her ne kadar gelişirse gelişsin. o ele iyi bi pedikür manikür yapılması lazım. :D o ne öyle la

Alışması zor olacak.

Geri