TuğяuL
Banned
- Reaction score
- 0
Doğan grubunda taşlar yerinden oynayacak.
Hürriyet gazetesinde yaşanan vergi krizinin ardından Bekir Çoşkun istifası Doğan grubunda taşların yerinden oynayacağının sinyallerini verdi. Talat Atilla da turktime.com'daki köşesinde Aydın Doğan'la ilgili bomba bir kulise yer verdi. İşte Talat Atilla'nın yazısı..
Hürriyet yazarı Bekir Coşkunun zorunlu izine ayrıldığını yazınca Bekir Coşkun Gazeteport sitesine açıklamak yapmak zorunda kaldı. Coşkun yazımı şu sözleriyle doğruladı; Şimdi neden izne çıktım. Genel bir hava vardı, onun için izne çıktım. Benim hakkımda şimdi bir şey söylemek, yazmak yanıltıcı olur. Benim şimdi bir şey söylemem de yanıltıcı olur. Belirli bir şey yok. Şimdilik bu kadar konuşayım. ''Bu satırlarda yer alan hiçbir bilgi bu güne kadar sizi yanıltmadı. Bekir Coşkunun zorunlu izine çıkarıldığı kesin bilgiydi. Zaten Coşkunun konuyla ilgili yanıtında da bu kesinlik net olarak ortaya çıkıyordu.
BEKİR ÇOŞKUN İSTİFA ETTİ
Ve bu yazının daha mürekkebi kurumadan Medyatava Bekir Coşkunun istifa ettiğini duyurdu. Peki, Bekir Coşkunu istifaya götüren süreç nasıl gelişti? Perde arkasında neler yaşandı? Öncelikle şunu bilmekte yarar var: Bekir Coşkun mizaç olarak Emin Çölaşanla çok farklı. Çölaşan ne kadar hakkını arayan, hırçın, dediğim dedik diyen bir yazarsa, Bekir Coşkun da tam tersi içine kapanık, sessiz ve kararsız bir gazeteci. Hatta, asosyal bir yapısı var. Bekir Coşkunun bu yapısını iyi bilen Ertuğrul Özkök ve Aydın Doğan yaklaşık 1 senedir Bekir Coşkunu sıkıştırıyordu. Coşkun bazen bu sıkıştırmaları dikkate alsa bile, bu 1 yıllık zaman içerisinde genellikle bildiğini, inandığını yazdı. Israrlı ikazlara rağmen bildiğini yazmaya devam eden Coşkun, 1 ay önce Aydın Doğanın yazlığına davet edildi. Aydın Doğanın bazen fırça, bazen de, Durumu görüyorsun ben bu işi uzatmam sözleriyle en üst düzeyde ikaz edildi ve izine çıkarıldı.
TEK ALTERNATİFİ HABERTÜRK'TÜ
Peki, Bekir Coşkunun ruh hali nasıl, ne yapacaktı? Çünkü kelimenin tam anlamıyla çaresizdi. Aydın Doğanın ikazlarını dinlese, kendisini seven okurlarını kaybedeceği gibi, şimdiye kadar kendince biriktirdiği imajını da sele teslim edecekti. Tek bir alternatifi vardı; Habertürk Habertürk açıkça hükümeti desteklemiyor ama muhalif de değil. Aslında giderek oturan bir yapısı var Habertürkün. Umur Talu ile daha da güçlendiler ama; Coşkun şunu biliyor; Habertürkde de yüksek volümlü muhalefet yapamaz ama başka çaresi de yoktu... O yüzden dümeni zorunlu olarak o yöne kırdı.
BEN NASIL DİRENECEĞİM
Ama asıl bomba şimdi geliyor Kulağıma gelen bilgilere göre Doğan Grubunun patronu Aydın Doğan yakın çevresine, Bana tasfiye listesi verdiler. Bekiri, Melihi, Mustafayı, Yılmazı ve Yalçını çıkarmamı istiyorlar. Nasıl direneceğim ben şeklinde konuşuyor.