Aydınlardan Ermeni tehcirine özür kampanyası

canlari cehenneme

Kimse nedense techirin sebebini irdelememiş. Ben araştırdım ve bulduklarımı konu içerisinde aktarayım istedim.

Sokırım İddialarına Türk Tarih Kurumunun Açıklaması:

Ermeni meselesinin Türkiye’nin önünde çok önemli görüldüğünü belirten Prof. Özdemir, “Biz bu meseleye odaklanırken Türkiye’de başka problemler de olabilir. Buna karşı dikkatli olmalıyız. Osmanlı Devleti’nin son dönem yöneticilerinin karşılaştığı problemlerle bugünkü problemler arasında çok büyük benzerlikler var” dedi. Bizim kendi tarihimizi Fransız İhtilali merkezli olarak açıkladığımızı ifade eden Özdemir, “Fransız İhtilali’nden 1918’e kadar Osmanlılar, Rusya ile 7 savaş yapmış ve bunlardan 6’sını kaybetmiştir. Bu savaşlardan sonra yapılan anlaşmalarda ise azınlıklara karşı yabancılara müdahale hakkı verilmiştir” dedi. 1885 yılında Van’da bir Ermeni partisi kurulduğunu ve bunu 1887 ve 1890’da farklı yerlerde kurulan iki partinin takip ettiğini belirten Özdemir, şöyle devam etti: “Bu partilerin kurulmasının ardından 1890’da isyanlar başlamıştır. Bunlar arasında padişaha suikast girişimi bile var. 1914 yılında ise savaş başlamış ve seferberlik ilan edilmiş, bu sürede 5 büyük Ermeni ayaklanması olmuştur. Bu ayaklanmaların başında ise Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nda görev yapan Ermeni asıllı Karakin Pastırmacıyan ve diğer Ermeni mebuslar vardır. Şimdi sözde Ermeni soykırımından bahsedenler, Ermeni yanlısı lobiler bu ayaklanmalardan ve katledilen on binlerce Türk vatandaşından bahsetmiyorlar” diye konuştu.

Bunu ispatlayamazlar
Türkiye’nin dünyada en alçakça, en utanmaz iftiraya maruz kalan devlet olduğunu ifade eden Prof. Özdemir şöyle konuştu: “Eğer ortada devlet tarafından yapılmış soykırım varsa bunun ispatlanması gerekir. Bu ortaya atılan belgelerin sahte olduğu ortaya çıkartılmıştır. Artık bu olayla ilgili yeni kavramlarla açıklama yapmak gerektiğini düşünüyorum. O dönemde İngilizler tarafından yapılan karartmalar bizim tarafımızdan kaldırılamamıştır. O dönemde bu zulmü yaşayanların yaşadıkları yeni kuşaklara anlatılamamıştır. Bu belki yeni neslin kin gütme düşüncesinden arındırılması içindir. Ama Osmanlı Devleti’nin o dönemde uyguladığı tehcir, sadece Ermenilere karşı uygulanmamıştır. Bu zorunlu göç o zaman bazı Araplara karşı da yapılmıştır. Sonra Ermeniler, Bizans döneminde de tehcire uğramıştır. Yine Rusya o dönemde 700 bin Türk’ü göçe zorlamıştır.”

Yazının tamamını okumak isteyen arkadaşlar için kaynak: http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Print&SayfaNo=93&Yer=StandartSayfa

bakalım bizkaç aydınız diye bir grup çıkarmı bu işin sonunda. aydın denilenlerin kafası hep türkün kötülüğüne çalışmaktaya. diasporacılar üniversite bölümlerinde hangi atmalarla yer bulmuşta eğitim veriyor.bunların aydınlığı mum gibi bile olamaz. türke yapılan zulme ses çıkarmayan adı türk aydınlarımız varmış..içimizde yaşıyorlar bizim vergilerle semiriyorlar. sizi o makamlara getiren başlara yazıklar olsun ..

Geri