..::Böğürtlenli Dondurma Tarifi::..

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
Reaction score
0
BÖĞÜRTLENLİ DONDURMA

Malzemeler

1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema

Yapılışı

* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
* Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.

hoş gözüküyo ama nereden bulabilirim ki bir bardak böğürtleni, faydalı ve güzel bi paylaşım teşekkürler

havada sıcacım olsaydı iyi olurdu serinlerdik azcık :D

Büyük marketlerde dondurulmuş olarak satılıyor arkadaşlar:)

iyi de benim tatlıdan önce yemek yapmayı öğrenmem lazımmmm :D

kolay yemek tarif edermisin lütfenssss :D :D

dondurma deyince aklima geldi , buzdolabindan cozulsun die cikarmistim cam kenarinda bekletiodm unutmusum hatirlattigin icin sagol :)

prenses bir tarifi veriyor bir daha uğramıyor galiba buraya :))) hiç sormuyor yapan varmı zehirlenen oldumu efendime söylim işin peşini takip etmiyor hiç :)))

havada sıcak ne güzel olur ama yapacak annem yok yanımda malum gurbettyiz okuyoruz

merak etme mekatronik takip ediyorum güzel olmasa buraya koymam heralde dimi yani:)

hmm peki :D bilmem hiç sesin çıkmayınca vereyim tarifi tepkiler pek önemli değil gibi düşündüm sandım....günahını almışım

kremşanti ve dondurma biraz aar olmasmı :eek: :eek: ama bu sıcak sıcak yaz gününde :ter: :ter: ama yinede saol + :hhman: (kremşantisiz deniicem şimdi)

ya iyi ama bunu yaparsam millet zehirlenmesin.yanlış anlama tariften dolayı değil,benim yapmamdan dolayı...:D

KıRmIzIkIz' Alıntı:
ya iyi ama bunu yaparsam millet zehirlenmesin.yanlış anlama tariften dolayı değil,benim yapmamdan dolayı...:D

zuhahahah valla senden beklenir :)

crazyboy_9999' Alıntı:
zuhahahah valla senden beklenir :)

Benden beklenir demek öyle mi...yaptıklarımı çok mu yedin de konuşuyosun.yapayım da gör bakalım... istesende yaptığımdan vermem o zaman ...

Geri