Bülent Ersoy'un sözleri Roj TV'ye jenerik oldu

İηvictus

Banned
Reaction score
0
Bülent Ersoy'un sözleri Roj TV'ye jenerik oldu

Jüri üyeliği yaptığı 'Popstar Alaturka' adlı programda sarf ettiği sözler nedeniyle halkı askerlikten soğutmak suçundan hakkında soruşturma başlatılan Bülent Ersoy'a 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

104483.jpg

Ersoy'un "Sözlerimin arkasındayım" açıklaması, ifadelerinin ROJ TV'de sürekli yayınlanması, konunun DTP tarafından Meclis gündemine getirilmesi ve mirasının bir kısmını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığına dair belgeleri savcılığa sunmaması, davanın açılmasında etkili oldu.

"MALIMI MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLADIM" DEMİŞTİ BELGESİNİ VEREMEDİ

Bülent Ersoy hakkında, Şubat ayında yayınlanan Popstar Alaturka programında, "Başkalarının masa başı savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem" sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı açan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'a ifade veren Bülent Ersoy, sözlerinin kasıtlı olmadığını, hatta mirasının bir kısmını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını söylemişti. Ancak bunun belgelerini en kısa sürede savcılığa ileteceğini söyleyen Ersoy, yaklaşık iki aydır vakfa bağış yaptığına dair herhangi bir belge sunmadı. Bunun üzerine Savcı Ali Çakır, Bülent Ersoy hakkında halkı askerlikten soğuttuğu gerekçesiyle 9 aydan 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

PKK'YA MALZEME OLDU

Savcı Çakır hazırladığı iddianamede, Askerlik Kanunu'nun 1'inci maddesindeki, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik yapmaya mecburdur" hükmünü hatırlattı. Türk hukukunda vicdani red gibi bir kavramın olmadığının da altını çizen Savcı, dava gerekçelerini iddianamede şöyle sıraladı:

"Askerlik mecburiyeti olan bir ülkede, kişileri bu mecburiyetten soğutucu bir demeçtir. Türk askerinin Kuzey Irak'a operasyon düzenlediği sırada bu demecin verilmesi, operasyona katılan askerlerin aileleri tedirgin olmuş, o tarihte askere gidecek olanlar da kuşkuya düşmüştür. Açıklama provokasyon niteliğindedir."

ROJ TV'YE JENERİK OLDU

Bülent Ersoy'un bu sözlerinin ROJ TV'de yapılan bazı programlarda destek bulduğu belirtilen iddianamede, "Bu sözler, bölücü terör örgütü PKK'ya malzeme oldu. DTP ise bu konuyu, meclis komisyonunda dile getirdi" gibi bilgilere de yer verildi. Ayrıca programın ardından birçok kesimden tepki alan Bülent Ersoy'un yaptığı basın açıklamasında sözlerinin arkasında olduğunu söylemesi, savcılıktaki ifadesinde pişman olduğunu söylememesi gibi noktalar, sanatçı hakkında dava açılmasını sağladı.

kaynak;haber7.com

Cok iyi konustu ... kendi düsündüklerini ifade etti ... Eger benim benimsemedigim demokraside düsünce özgürlügü varsa böyle kiskirtici bir ceza olmamasi lazim ... her türlü baska girisim trde hala adaletin olmadigi kanitidir ..

bu cömlede cok komik : "Türk hukukunda vicdani red gibi bir kavramın olmadığının ... "
zuhahahahah

ben bu i...nenin sözlerini kaale almıyorum ama gelgelelim bizim halkımız nedense aynı tepkiyi göstermiyor! bu şerefsiz mahluk belki reyting belki içinde bulunduğu durumu algılayamama (gerizalılık) belkide içindeki pkk sevgisininin dışa vurumu olarakta söylemiş olasada buradaki sözleri bu kişiye en hassas olduğumuz bu konuda halk olarak nedense bir tepki göstermedik. Bekide kanun adamlarımız kendi işleriyle ilgilense bu soytarılara yada (tatlısesmi bo..klu sesmi ne b...ksa) gibi terörist yandaşlarına ülkemizde destek çıkmazdı.

pkk bayrakları altında konser veren ahmet kayanın albümlerinin dinledildiği güzel ülkemde bunun gibi soytarıların çıkıp atıp tutmasıda normal karşılanır bir durum haline mi geldi acaba?

Cok iyi konustu ... kendi düsündüklerini ifade etti ... Eger benim benimsemedigim demokraside düsünce özgürlügü varsa böyle kiskirtici bir ceza olmamasi lazim ... her türlü baska girisim trde hala adaletin olmadigi kanitidir ..

bu cömlede cok komik : "Türk hukukunda vicdani red gibi bir kavramın olmadığının ... "
zuhahahahah

senin demokrasi anlayisinda sehitleri hor görmek gazileri hor görmek türkiyeyi benimsemeyip buranın ekmeğini yiyipte türkiyeyi niye koruyayım niye evladımı askere göndereyim türkiye ölmeye değer bir ülke değil gibisinden yorum yapmaksa düsünce bu ise ülkeyi bölmek pkk ya destek vermekse bölücü güçlere kucak açmaksa buna birşey diyemem ama benim demokrasimde ülkem için sarf edilen her cümle önemlidir.. hele ülkemi bölmek adina ülkemdeki koruyucu güçleri zaahiyata uğratmak adina konusmalar yapilması da yoktur... ülkemi beyenmeyen çeker gider başka ülkede yaşar... madem benim ülkemde adaletin olmadığına inanıyorsun niye benim ülkemde niye türkiyemizde yaşıyorsun ki?

Türkiyedeki demokrasi avrupada var mı acaba. işlerine geldiği gibi konuşuyo Ab temsilcileri. Fransa'nın İspanya'nın Bask halkına yaptıklarından söz eden yok. Geçmişten bahsetmiyorum. Şu anda gerçekleşen şeyler bunlar. Yine Fransa'nın Cezayir'de yaptıkları az şeylermidir.

Amerika'dan bahsetmeye gerek yok çok daha açık bir şekilde istediği yere demokrasi götürüyor. Putin abinin dediği gibi ben o demokrasiden almayayım.

senin demokrasi anlayisinda sehitleri hor görmek gazileri hor görmek türkiyeyi benimsemeyip buranın ekmeğini yiyipte türkiyeyi niye koruyayım niye evladımı askere göndereyim türkiye ölmeye değer bir ülke değil gibisinden yorum yapmaksa düsünce bu ise ülkeyi bölmek pkk ya destek vermekse bölücü güçlere kucak açmaksa buna birşey diyemem ama benim demokrasimde ülkem için sarf edilen her cümle önemlidir.. hele ülkemi bölmek adina ülkemdeki koruyucu güçleri zaahiyata uğratmak adina konusmalar yapilması da yoktur... ülkemi beyenmeyen çeker gider başka ülkede yaşar... madem benim ülkemde adaletin olmadığına inanıyorsun niye benim ülkemde niye türkiyemizde yaşıyorsun ki?

benim demokrasi anlayisim demokrasinin yapilan tanimitidir ... herkeste oldugu gibi kendi sahsi düsüncem var .. ben yukardaki cümlede demokrat degilim manasinda yazdim ... hani su her b..u yiyen demokratlar var ya ..
valla iyi yaa .. bu mentalite iyi ... bu ülkenin ekmegini yiyorsun (bu arada bunlar halaaa global dünyayi anlamis degiller ve nasil fonksiyonu oldugunuda icra edememis kisilerdir ... bilseler devreleri yanabilir .. o zaman kendileri bile vatan haini olabilir cünkü kendilerini bizim olan hersey bu vatanin ve burda yapiliyor dedikleri baska baska ülkelerden geliyor) .. bu zihniyete göre bu arz Allahin ona ibadet etmeyen burayi terk etsin ... baska planetlerede cikamaz orasida Rabbin .. en iyisi öldürelim ... yürrrüü ..
ilk önce bu ülkenin ekmegini yeme gibi sacma bir argüman olamaz .. adam kendi emeginin ekmegini yiyor ... bir esire ekmek vermen ve ona benim ekmegimi yiyorsun bana minettar olman lazim gibi kiyaslanmasi realite kaybi oldugunu gösterir böyle düsünenlerin ...
kadin kendi fikrini söylüyor ... eger birinden,merciden,herhangi bir organda memnun degil cikar kendi fikrini söyler .. bu kim olursa olsun vatan icin ne kadar yüce ve dokunulmaz bir statüsü olsa bile ... ferdi meydana getiren düsünceleridir .. eger bunu yapamiyorsa bu fert yoktur .. bundan dolayi her konuda kendi fikirleri olmayan veya fikir edinmeyenlerden nefret ederim ...
türkiyenin diger baska ülkelerden bir farki yok ... peygamberler diyari dedigimiz bazi ülkelerinde olmadigi gibi ... burdada insanlar yasiyor ordada bizin insan dedigimiz insan plantonlar yasiyor ... hic bir ülkenin bir baska ülkeden farki yok (darvinistci daha dogru eski yunan anlayisi bir yaklasim bu ülkenin özelligi var diyenlerin)
su yapmaksa,vermekse,acmaksa cümlerin bu arada espirituel :) .. muzip anlayisin iyi ..
ülkeni begenmeyen olabilir ama istedigi yerde istedigi an yasama HAKKI oldigindan bal gibide yasayabilir .. eger begenmeyen varsa onlar ceksin gitsin bence ..
bu arada hemen bu hazir pankart gibi cevaplarda iyi valla .. birseyden haz alinmasin hemen cekip git :) ... muahahhaha

benim demokrasi anlayisim demokrasinin yapilan tanimitidir ... herkeste oldugu gibi kendi sahsi düsüncem var .. ben yukardaki cümlede demokrat degilim manasinda yazdim ... hani su her b..u yiyen demokratlar var ya ..
valla iyi yaa .. bu mentalite iyi ... bu ülkenin ekmegini yiyorsun (bu arada bunlar halaaa global dünyayi anlamis degiller ve nasil fonksiyonu oldugunuda icra edememis kisilerdir ... bilseler devreleri yanabilir .. o zaman kendileri bile vatan haini olabilir cünkü kendilerini bizim olan hersey bu vatanin ve burda yapiliyor dedikleri baska baska ülkelerden geliyor) .. bu zihniyete göre bu arz Allahin ona ibadet etmeyen burayi terk etsin ... baska planetlerede cikamaz orasida Rabbin .. en iyisi öldürelim ... yürrrüü ..
ilk önce bu ülkenin ekmegini yeme gibi sacma bir argüman olamaz .. adam kendi emeginin ekmegini yiyor ... bir esire ekmek vermen ve ona benim ekmegimi yiyorsun bana minettar olman lazim gibi kiyaslanmasi realite kaybi oldugunu gösterir böyle düsünenlerin ...
kadin kendi fikrini söylüyor ... eger birinden,merciden,herhangi bir organda memnun degil cikar kendi fikrini söyler .. bu kim olursa olsun vatan icin ne kadar yüce ve dokunulmaz bir statüsü olsa bile ... ferdi meydana getiren düsünceleridir .. eger bunu yapamiyorsa bu fert yoktur .. bundan dolayi her konuda kendi fikirleri olmayan veya fikir edinmeyenlerden nefret ederim ...
türkiyenin diger baska ülkelerden bir farki yok ... peygamberler diyari dedigimiz bazi ülkelerinde olmadigi gibi ... burdada insanlar yasiyor ordada bizin insan dedigimiz insan plantonlar yasiyor ... hic bir ülkenin bir baska ülkeden farki yok (darvinistci daha dogru eski yunan anlayisi bir yaklasim bu ülkenin özelligi var diyenlerin)
su yapmaksa,vermekse,acmaksa cümlerin bu arada espirituel :) .. muzip anlayisin iyi ..
ülkeni begenmeyen olabilir ama istedigi yerde istedigi an yasama HAKKI oldigindan bal gibide yasayabilir .. eger begenmeyen varsa onlar ceksin gitsin bence ..
bu arada hemen bu hazir pankart gibi cevaplarda iyi valla .. birseyden haz alinmasin hemen cekip git :) ... muahahhaha

yanlis anladığımın farkındayım yorum yazdıktan sonra farkettim yanlis anladığımı kusura bakma.. konuyuda bulamadım düzeltemedim yorumu simdi konuyu buldum yanlis anlasilma için özür dilerim kusura bakma dostum :vur

Geri