Büyücü Merlin =) [visual basic]

FoReWeR

New member
Reaction score
0
'**********************************************************************************************
'not=Project menüsünden components tıklayın gelen bölümde Microsoft Agent Control 2.0 seçin
'**********************************************************************************************
Dim merlin As IAgentCtlCharacterEx
Const DATAPATH = "merlin.acs"

Private Sub Command1_Click()
merlin.Play "Write" 'WriteContinued
End Sub

Private Sub Form_Load()
Agent1.Characters.Load "merlin.acs", DATAPATH
Set merlin = Agent1.Characters("merlin.acs")
merlin.LanguageID = &H409
merlin.Show 'MERLİNİ GÖSTERİR
End Sub

teşekkürler

Dostum bennde bunun web sitesi icin olani vardi hatta komutlarla Merline istedigin kelimeleri falanda soyletebiliyordun ho$geldiniz falan gibisinden.

Onu bulup buraya eklerim bende.

saol payla$im icin.

Agent1.Characters.Load "merlin.acs", DATAPATH satirinda hata werdie :'(

'************************************************* *********************************************
'not=Project menüsünden components tıklayın gelen bölümde Microsoft Agent Control 2.0 seçin
'************************************************* *********************************************
Dim merlin As IAgentCtlCharacterEx
Const DATAPATH = "merlin.acs"

Private Sub Command1_Click()
merlin.Play "Write" 'WriteContinued
End Sub

Private Sub Form_Load()
Agent1.Characters.Load "merlin.acs", DATAPATH
Set merlin = Agent1.Characters("merlin.acs")
merlin.LanguageID = &H409
merlin.Show 'MERLİNİ GÖSTERİR
End Sub

Yukarıdaki kodda hata vermesi çok doğaldır. Neden diyecek olursanız Kalın renkli olan "merlin.acs" dosyası ya yoktur yada programla aynı dizinde deildir !... Eğer konumu belirtmek istiyorsanız
bu satırı Set merlin = Agent1.Characters("C:\WINDOWS\msagent\chars\merlin.acs") şeklinde yazmanız gerekir. Yada aynı dizine atmak istiyorsanız "C:\WINDOWS\msagent\chars" bu klasörde bulabilirsiniz ve bunu projenizle aynı klasöre koymanız gerekir.

Umarım işinize yarar. Bi sorun çıkarsa bende yardımcı olabilirim.

Jackparrow adlı üyeye yazıyorum o dediğiniz programı günlerdir arıyorum.bir türlü bulamıyorum daha doğrusu buluyorum ama indir dediğmde siteye erişilemiyor. lütfen o programı ekler misiniz.

Geri