Büyük Üstad'dan Seçmeler

Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum.

Sana şah damarından daha da yakın (C.C.), Günah mı dedin, Ondan uzağa düşmek günah.

Düşünüyorum O'ndan evvel zaman varmıydı? Hakikatler boşluğa bakan aynalarmıydı?

Müjdecim, kurtarıcım, Efendim, Peygamberim, Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim.

Sual: Ey veli, insan nasıl olmalı söyle, Cevap: son anda nasıl olacaksa, hep öyle.

O demde ki perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e (A.S.) "hoş geldin" diyebilmekte hüner.

Öleceğiz, müjdeler olsun, müjdeler olsun, Ölümüde öldüren Rabb'e secdeler olsun.

Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı, ölürmüydü Peygamber (S.a.v)

allahın sevgili kullarından çok sıkıntı çekmiş bir şahsiyet cinnet mustatili adlı kitabında biraz yaşadığı hallerini anlatıyorda ibret anlayan için. dünyaya gelmek ne demek neden bu çileler çekilir çeken kim çektiren kim sonuç ne keşke onu bir anlaya bilsek kendimizi görürüz aynada bilmem anladınızmı tefekkür etmek düşünmek lazım her kapının insanın kendine açıldığını bilmek lazım o zaman gözlerin gördüğü herşey değişir ...

Geri