büyük destek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Gizlice adliyeye girişi sağlanan zanlı İsmail Çelik, polise verdiği ifadede, herhangi bir siyasi bağlantısının bulunmadığını, Ahmet Türk'ün olay günü basın açıklaması yaparken PKK'nın sözcülüğünü yaptığı için biranda öfkelenerek saldırdığını söylediği öğrenildi.

Samsun'da görülen 'Bulanık Davası'na katılan Ahmet Türk'e adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik (27) ile Türk'ün aracına taş attığı iddia edilen Uğur K. (22), Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulanmalarının ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Samsun Adliyesi önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan bazı vatandaşlar, İsmail Çelik'e destek verip, "Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diye slogan attılar.

Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine slogan atan vatandaşları bizzat kendisi buradan uzaklaştırdı. Vatandaşlar, ara sokaklara dağıttıktan sonra zanlılar, basın mensuplarından kaçırılarak adliye önünden giriş yapacakmış gibi güvenlik tedbiri alınıp gizlice adliyenin arka kapısından içeri alındılar.

Hiç bir siyasi partiyle bağlantısının bulunmadığını ileri süren İsmail Çelik'in askerliğini Kıbrıs'ta yaptığı öğrenildi. Polise verdiği ifadede, seçimlerde partilere bakmazsısın şahsın özelliklerine göre oy kullandığını ifade eden Çelik, yaklaşık 3 yıl önce bir şahsın ruhsatsız silahını zorla üstlendiği için 18 gün cezaevinde yattığını, onun dışında herhangi bir adliyeye intikal eden suçunun ve sabıkasının bulunmadığını ileri sürdü. Olay günü adliyenin karşı arasında çalıştığı kahvehaneden kontör almak için ayrıldığını ve geri dönerken adliye önündeki kalabalığı fark ettiğini belirten İsmail Çelik, "Ahmet Türk'ün basın açılması yaptığını gördüm. Gazetecilerin arka tarafından yöneldim. Ben burada beklediğim için hiçbir şüphe uyandırmadım. Ahmet Türk açıklama yaptıktan sonra karşı polis barikatların dışında olan bazı kişiler onlara tepki gösterdi. Sırrı Sakık, vatandaşa karşı, 'Terbiyesizler' polislere karşı da 'Sizin göreviniz ne? Siz burada ne yapıyorsunuz?' diye provakatif sözler sarf etti.

Ahmet Türk aracına yöneldiği bir sırada gazetecilerin arasından çıkıp yanımdan geçtiği bir sırada şehitlerimizden dolayı kanlı terör örgütünün sözcülüğünü yaptığından dolayı duymuş olduğum nefretle biranda gözüm karardı ve kendisine saldırdım. Daha önce kendisine saldırmak için herhangi bir planım yoktu. Ahmet Türk'ün yanında bulunanlar da bana saldırdı. Polis beni biranda tutarak kalabalığın içinden alıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yapmış olduğum bu eylemden dolayı çok pişmanım ve Türk halkından özür diliyorum" dedi.

TUTUKLANDI

Samsun'da dün görülen 'Bulanık Davası'na katılan Ahmet Türk'e adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik (27) ile Türk'ün aracına saldıran Uğur K. (22), bugün hakım karşısına çıktı. Zanlılardan Ahmet Türk'e yumruk atan İsmail Çelik, "kasten adam yaralama' suçundan tutuklandı, Uğur K. ise "kamu malına zarar vermek" suçundan Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı.

kaynak

Geri