BİR AKP İCRAATI: Kürtçe dili fakültesi kuruluyor!

OrHUN_BEY

New member
Reaction score
0
Kürtçe dili fakültesi kuruluyor!

Mardin'de bulunan Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açmak için harekete geçti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, bir-iki ay içinde YÖK'e başvuru yapacaklarını açıkladı. Prof. Dr. Omay, üniversitede "Doğu Dilleri ve Dinleri Araştırma Enstitüsü" tarzında bir yapı hazırlığında olduklarını, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün de bu enstitü içinde doğu dillerinden biri olarak yerini alacağını söyledi. Üniversitenin bulunduğu Mardin'in Kürtçe'nin yoğun olarak konuşulduğu bir yer olduğuna işaret eden Omay, kurmak istedikleri enstitüde ayrıca İbranice, Sümerce, Arapça ve Süryanice'nin bulunacağını anlattı. "Demokratik bir toplum neyi gerektiriyorsa bilimsel olarak onun yapılması için çalışıp uğraştığını anlatan Omay, "Toplumsal huzur ve barışa katkısı olur. Yönetimlerin bilimsel olarak danışabilecekleri tink-tank kuruluşları oluşturmaya zemin hazırlar" dedi. Rektör Omay, bölümün öğretim üyesi ihtiyacı için bu konularda uzmanlaşmış üniversitelere yüksek lisans ve doktora öğrencileri göndereceğini belirtti. Çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Omay, bir-iki ay içinde YÖK'e başvuru yapacaklarını da söyledi.

YÖK'TEN İLK TEPKİ OLUMLU

Sabah Gazetesi'nin haberine göre YÖK Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Halis Ayhan, buna "Üniversitelerin memleketin bütün sorunlarına bilimsel açıdan çözüm üretmesi gerektiğini düşündüğü için" olumlu baktığını söylerken Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli de toplumsal "Barış ve huzura katkı yapar" görüşüne destek verdi.

kaynak

menderes bile bukadarına cesaret edememişti özal bile bu kadarına cesaret edememişti...

ne beklenir yakında medrese ve cemaat evleride gelir demişti dersin....!!!

ben tatarım
tatar dili fakültesi kurulmasını istiyorum
bunun için elime silah alıp dağa çıkıp asker öldürüp köy basıp beşikteki bebeleri öldürüp
yıllarca terör estirip uyuşturucu ticareti yapıp bu ülkede tatar sorunu vardır cümlesini bakamayanlara söyletmemmi gerekiyor
yoksa sadece istemek yeterlimi kardeşim

Saygılarımla...

Eee beyler yerel seçimler yaklaştı nerden oy çıksa kardır diyolar. Yazık ülkem 2 yüzlü ciğeri 5 para etmez adamların oy peşinde koşması yüzünden parçalanmaya 1 adım daha yaklaşıyo.

adamlar kafaya koymuşlar sindire sindire satıyorlar ve yok ediyorlar.

kardeş türkiye çok kimlikli çok kültürlü ve değişik sınrlardan yörelerden insanlar barındırıyo ve hepsi kendi dilini istese üniversiteler sacede fen edebiyat fakültesinden ibaret olur ben de boşnağım ve arnavut oldu mu şimdi o zaman Kimse türk değil boşuna övünüyoruz eğer istiyosan gider o dilin eğitimini veren bölüme gidersin varsa:... doğudakürtçe bariz bir aksi atılımın ve oy pusulalarını saptırma yolundaki ilk adımdır .. bilen biliyor... durmak yok... !!!!

Paylaşım için teşekkürler. illegal66 Sana Katılıyorum Dostum çoğu insanın anlamadığı veya anlamak istemediği bi konuya değinmişsin teşekkürler.

* PKK nın ekmeğine yağ sürecek yorumlar yapılmamalı bence... Türk ve kürtler kardeştir... Birbirlerine saygı duyan birbirlerinin kültürlerine saygı duyan toplumlardır... Birbirine karşı hoşgörülülerdir... Türkler herdaim kürtlerin özgürlüklerini destekleyecek düşüncededirler...

* PKK nın ekmeğine yağ sürecek yorumlar yapılmamalı bence... Türk ve kürtler kardeştir... Birbirlerine saygı duyan birbirlerinin kültürlerine saygı duyan toplumlardır... Birbirine karşı hoşgörülülerdir... Türkler herdaim kürtlerin özgürlüklerini destekleyecek düşüncededirler...

Bu ülke sınırları içinde, birbirini kardeş olarak tanımlayan insanlar kardeştir. Bana silah çekene ben kardeş demem. Burada Kürtlerin hepsini aynı kefeye koymuyorum, ayrımcılık da yapmıyorum ama işin gerçeği bu. Bu ülkede Bulgarlar, Çerkezler, Arnavutlar, ... Türklüğü ve Türkçeyi kabul etmişler. Bu çaba niye? Türklük somut bir kavram değildir. Dünyada şu an saf Türk soyu mu kaldı? Hele ki Osmanlı selefi Türkiye'de. Türklük tamamen manevi bir kavramdır. "Bu ülkeyi sınırları içindeki herkes Türktür..." Birileri hâlâ yok, ben değilim diyor. Yahu sen Kürt olabilirsin, ama Türkiye'desin ve Atatürk milliyetçiliğine göre Türksün. Bunu reddiyorsan Atatürk'ü, dolayısıyla bu ülkenin temel taşını reddediyor, tanımıyorsun. Bu da bölücülüktür. Ve bunu yapan da Kürtlerdir. İyi Kürt yok mu, var. Bizzat arkadaşım ve komşularım var, benliklerini bu tarz egolardan arındırmış. Ama olmuyor. Toplam Kürt nüfus içinde teröristlerin sayısını bilmiyorum ama hiç de öyle bir avuç olduklarını sanmıyorum. Bunların ne yapmak istediklerini unutmayın.
Sayın arkadaşım demiş ki Türkler, Kürtlerin özgürlüklerini destekler. Bu mu özgürlük desteklemek. Bunun adına resmen salaklık denir. Bunun adına ekmeğe yağ sürmek denir. Bu adamlar değil mi ki senin arkadaşını, eşini, dostunu dağda vuran. Sebep? Özgür olmak. Bunu mu destekliyoruz? Ayrıca hangi Kürt, hangi konuda tutsak? Kendi dilini konuşamıyormuş... Evinde konuşsun, kim karışır? Çok edebi ve köklü bir dilden bahsediyoruz sanki de bir de kürsü kurulacakmış. Ben de Elf / Sindarin Dili ve Edebiyatı Fakültesi kurulması için teklif vereyim bari... Teröristin başını ezmek lâzımdır. Bölücüyü bin parçaya bölmek lâzımdır. Doğu illerine yeterli yatırım gitmiyormuş... Bu ülkede kaç bakan, başbakan, cumhurbaşkanı Kürttü? Onların döneminde de gitmedi. Demek ki orada bir problem var. Hâlâ töre cinayeti diye bir olgu varken kimi, nasıl eğitiyorsun? Adamlar öğretmen dövüyor, öğretmen...
Beyler, toparlanın, kendinize gelin. Bakın din istismarcıları bir yandan, bunlar bir yandan, batı bir yandan bastırıyor. Büyük fotoğrafı görün... Adamlar bu gün Mustafa diye film çeker, Atatürk'ü kirletmeye çalışırlar, yarın Apo'yu çıkarıp başımıza başbakan diye dikerler. Yapmayın, düşünebilen, teknolojinin nimetlerinden faydalanabilen kişilersiniz, değer verdiğiniz şeylerin ezilmesine yardım etmeyin, seyirci kalmayın...
(Çok sinirli ve hızlı yazdım, biraz karışık oldu, kusura bakmayın...)

ben tatarım
tatar dili fakültesi kurulmasını istiyorum
bunun için elime silah alıp dağa çıkıp asker öldürüp köy basıp beşikteki bebeleri öldürüp
yıllarca terör estirip uyuşturucu ticareti yapıp bu ülkede tatar sorunu vardır cümlesini bakamayanlara söyletmemmi gerekiyor
yoksa sadece istemek yeterlimi kardeşim

Saygılarımla...

seni anlıyorum. tatarların tarihi ve kültürü vardır bütün dünya ülkelerince bilinir bana kalkında kürt tarihinden ve kültüründen bahsedin ne yazılı bir kanıt değerinde belge vardır nede kültürel bir katkısı olmuşdur dünya medeniyetine kürt tarihi derseniz eyer ille 60 yılı gecmez tarihi şim di kalkıp kürt dili ve tarihi için üniversitetede kürsü acılacak ve araştırılıcak tek diyeceğim pes artık yazıklar olsun olmayan bir kültürün üniversitede nesini öğreticekler ve araştıracaklar. yazıklar olsun.

Bu ülke sınırları içinde, birbirini kardeş olarak tanımlayan insanlar kardeştir. Bana silah çekene ben kardeş demem. Burada Kürtlerin hepsini aynı kefeye koymuyorum, ayrımcılık da yapmıyorum ama işin gerçeği bu. Bu ülkede Bulgarlar, Çerkezler, Arnavutlar, ... Türklüğü ve Türkçeyi kabul etmişler. Bu çaba niye? Türklük somut bir kavram değildir. Dünyada şu an saf Türk soyu mu kaldı? Hele ki Osmanlı selefi Türkiye'de. Türklük tamamen manevi bir kavramdır. "Bu ülkeyi sınırları içindeki herkes Türktür..." Birileri hâlâ yok, ben değilim diyor. Yahu sen Kürt olabilirsin, ama Türkiye'desin ve Atatürk milliyetçiliğine göre Türksün. Bunu reddiyorsan Atatürk'ü, dolayısıyla bu ülkenin temel taşını reddediyor, tanımıyorsun. Bu da bölücülüktür. Ve bunu yapan da Kürtlerdir. İyi Kürt yok mu, var. Bizzat arkadaşım ve komşularım var, benliklerini bu tarz egolardan arındırmış. Ama olmuyor. Toplam Kürt nüfus içinde teröristlerin sayısını bilmiyorum ama hiç de öyle bir avuç olduklarını sanmıyorum. Bunların ne yapmak istediklerini unutmayın.
Sayın arkadaşım demiş ki Türkler, Kürtlerin özgürlüklerini destekler. Bu mu özgürlük desteklemek. Bunun adına resmen salaklık denir. Bunun adına ekmeğe yağ sürmek denir. Bu adamlar değil mi ki senin arkadaşını, eşini, dostunu dağda vuran. Sebep? Özgür olmak. Bunu mu destekliyoruz? Ayrıca hangi Kürt, hangi konuda tutsak? Kendi dilini konuşamıyormuş... Evinde konuşsun, kim karışır? Çok edebi ve köklü bir dilden bahsediyoruz sanki de bir de kürsü kurulacakmış. Ben de Elf / Sindarin Dili ve Edebiyatı Fakültesi kurulması için teklif vereyim bari... Teröristin başını ezmek lâzımdır. Bölücüyü bin parçaya bölmek lâzımdır. Doğu illerine yeterli yatırım gitmiyormuş... Bu ülkede kaç bakan, başbakan, cumhurbaşkanı Kürttü? Onların döneminde de gitmedi. Demek ki orada bir problem var. Hâlâ töre cinayeti diye bir olgu varken kimi, nasıl eğitiyorsun? Adamlar öğretmen dövüyor, öğretmen...
Beyler, toparlanın, kendinize gelin. Bakın din istismarcıları bir yandan, bunlar bir yandan, batı bir yandan bastırıyor. Büyük fotoğrafı görün... Adamlar bu gün Mustafa diye film çeker, Atatürk'ü kirletmeye çalışırlar, yarın Apo'yu çıkarıp başımıza başbakan diye dikerler. Yapmayın, düşünebilen, teknolojinin nimetlerinden faydalanabilen kişilersiniz, değer verdiğiniz şeylerin ezilmesine yardım etmeyin, seyirci kalmayın...
(Çok sinirli ve hızlı yazdım, biraz karışık oldu, kusura bakmayın...)

Dostum öncelikle şunu söylemek isterim ki 1. paragrafında anlattığın türklük kavramına katılıyorum... Bence Türkiyede yaşayan herkes Türktür... Zaten Büyük Önder de ''Ne mutlu Türk olana '' değil ''Ne mutlu Türküm diyene'' demiştir....
Ben aslen Tunceliliyim ama Bursa doğumluyum... Bir çerkez köyünde doğdum. Çerkezce bilirim kürt değilim fakat aleviyim... Bilmem alevileri bilirmisin ama çok sıkı akrabaca toplumca birbirlerine çok sıkı bağlı insanlardır. Fakat ben hep o kültürden kendimi soyutladım yani akrabalarımdan soyutladım. Ne bir alevi oldum, ne bir sunni... Ne bir kürt oldum ne bir türk... Mahallemde türk kürt çerkez kim varsa arkadaşım oldu sabahımız akşamımız top peşinde misket peşinde koşmakla geçti...Ne bir yere aitlik hissettim ne ayrılık gayrılık...
Buna ne kadar inanacaksın bilmiyorum ama ben GERÇEKTEN sağcısı solcusu alevisi sunnisi türkü kürdü akplisi chplisi bu ülkede yaşayan bütün insanları sevdim hemde çok sevdim...
Şu an bir öğretim görevlisiyim ama bil ki bu arada kalmışlık bende doğuştan var... Ve gerçekten arada kalmışlık zor bir şeydir... İnsana göremeyeceği şeyler gösterir çok eleştiri alırsın ve inan çok yalnız hissedersin... Buda seni psikoloji ve sosyoloji ile uğraşmaya iter...

Şimdi senden bir şey rica ediyorum;

Bir x şahısı kürt olsun ve bu kişi kürtçe bilmek, kürt kültürünü öğrenmek, Kürdoloji entstitüsü kurmak istesin... Tamamen iyi niyetli iyi bir arkadaş olsun bu örneğimiz... Kafasında pkk, ayrı bir devlet falan olmasın...

Şimdi sence bu arkadaş bu düşüncesini nasıl dile getirmeli nasıl bir açılımda bulunmalı ? Bunu sana soruyorum... Benide kötü niyetli biri olarak yada egosunu tatmin eden biri olarak yargılamadan cevaplarsan çok sevinirim...

arkadaşlar bunu yapan zamanında akp yle zzıtlaşmış olan yök ün rektörü...

chp yle cumhuriyet mitinglerine üniversite bütçelerini ayırıp sonra bana labaratuvarda etanol kalmamış deneyi teorik yaparsın diyenler...

hem olayı sindiremiyorsunuz hem de yaraya tuz basıyorsunuz.

Ben Kıpçak Türküyüm ... safkan Türküm , ama bu beni diğer TC vatandaşlarından ayrı kılmaz , dileğim sizlerinde sizi bizden ayrı tutmayan devletinize nankörlük etmemenizdir...

Sizlere izmir rektörününde " keşke anadolu hristiyan kalsaydı sözünü hatırlatırım "

ben chp ye karşı büyük bir kin ile doluyum , isterseniz dsp ye atın o da sol parti ama chp Atatürk le öldü arkadaşlar...

Dostum öncelikle şunu söylemek isterim ki 1. paragrafında anlattığın türklük kavramına katılıyorum... Bence Türkiyede yaşayan herkes Türktür... Zaten Büyük Önder de ''Ne mutlu Türk olana '' değil ''Ne mutlu Türküm diyene'' demiştir....
Ben aslen Tunceliliyim ama Bursa doğumluyum... Bir çerkez köyünde doğdum. Çerkezce bilirim kürt değilim fakat aleviyim... Bilmem alevileri bilirmisin ama çok sıkı akrabaca toplumca birbirlerine çok sıkı bağlı insanlardır. Fakat ben hep o kültürden kendimi soyutladım yani akrabalarımdan soyutladım. Ne bir alevi oldum, ne bir sunni... Ne bir kürt oldum ne bir türk... Mahallemde türk kürt çerkez kim varsa arkadaşım oldu sabahımız akşamımız top peşinde misket peşinde koşmakla geçti...Ne bir yere aitlik hissettim ne ayrılık gayrılık...
Buna ne kadar inanacaksın bilmiyorum ama ben GERÇEKTEN sağcısı solcusu alevisi sunnisi türkü kürdü akplisi chplisi bu ülkede yaşayan bütün insanları sevdim hemde çok sevdim...
Şu an bir öğretim görevlisiyim ama bil ki bu arada kalmışlık bende doğuştan var... Ve gerçekten arada kalmışlık zor bir şeydir... İnsana göremeyeceği şeyler gösterir çok eleştiri alırsın ve inan çok yalnız hissedersin... Buda seni psikoloji ve sosyoloji ile uğraşmaya iter...

Şimdi senden bir şey rica ediyorum;

Bir x şahısı kürt olsun ve bu kişi kürtçe bilmek, kürt kültürünü öğrenmek, Kürdoloji entstitüsü kurmak istesin... Tamamen iyi niyetli iyi bir arkadaş olsun bu örneğimiz... Kafasında pkk, ayrı bir devlet falan olmasın...

Şimdi sence bu arkadaş bu düşüncesini nasıl dile getirmeli nasıl bir açılımda bulunmalı ? Bunu sana soruyorum... Benide kötü niyetli biri olarak yada egosunu tatmin eden biri olarak yargılamadan cevaplarsan çok sevinirim...

o iyi niyetli arkadaşa söyle
enstitüyü kurana kadar
önce kendi ırkından gelenlerin ekmeğini yediği bu vatana yaptıkları ihaneti önlemek için bir enstitü kursun
kürtler deyince demokrasiden insan haklarından bahsediliyor bu memlekette
ama polisler taşlanırken ve müdahele emri verilmezken yok
içinde insanlar varken yakılan otobüslerin veya evlerin önüne parkedilmiş haldeyken yakılan özel araçların dumanları arasından iyi seçilemiyor
şehit cenazelerinde ufukta zor görünüyor
şehitlerinde demokrasiye ve insan haklarına ihtiyaçları vardı ailelerininde
öyle arada kalmayada gerek yok
net olmak lazım net
aynı evde yaşayacaksın kardeşlerini vuracaksın odanın birinin tapusunu ve gelirini kendine mal edecek tapusunu komşularının azdırmalarıyla üzerine almaya çalışacaksın nasıl bu benzetme güzelmi
sonrada insan hakları demokrasi özgürlük barış halkları kardeşliği nutukları atacaksın
YEMEZLER
halkların kardeşliği diye diye geldiler bu günlere ama bugün yaptıkları kalleşlikten bahseden yok nedense varsa yoksa demokrasi
sanılmasınki tüm kürt asıllı vatandaşlarımızı zan altında bırakmaya çalışıyorum
yüreğinden gelerek NE MUTLU TÜRKÜM DİYEN herkes kardeşimdir yurttaşımdır
bir önceki mesajımdada tatar dili için enstitü kurulsun diye yazmıştım
kürtlerin 85 ten beri yaptıklarınımı yapmak lazım diyede sormuştum
85 ten beri yaşananlar olmasaydı bu gün bir kürt vatandaşın çıkıpta dili için enstitü kurulmasını istemesine senin gözünle bakabilirdik
ama haberlerde dtp nin seçim gezilerini izledikçe...
bilmem anlatabildimmi?

Saygılarımla...

Aman ne güzel (!!!) Hıyanetin bu derecesine pes valla. Önce anayasadaki Türkiye Cumhuriyetinin dili Tükçedir ifadesini,resmi dili Türkçe olarak değiştirdiler. Şimdi de bu. Yuh olsun bu zihniyete...

Geri