Başörtülülere Vatandaşlık Verilmeyecek ..

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1

Fransız bakandan başörtülülere ayrımcılık

Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux burkanın kamu hizmetlerinde yasaklanması gerektiğini söylerken, başörtülü bir kadın ve eşinin vatandaşlık talebini de bu nedenle reddedecekler..

ANF'nin haberine göre İsviçre’de referandum yolu ile yeni minare inşasının yasaklanmasına yönelik tepkiler henüz dinmemişken bu kez Fransa hükümeti burkaya karşı daha sert tedbirler almaya hazırlanıyor. Daha çok Afganistan ve Pakistan’da burka (vücudun ve yüzün tamamını kapatan örtü) tüm kamu hizmetlerinde yasaklanmak isteniyor.

Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, parlamenter bilgilendirme misyonu önünde yaptığı konuşmada bir yasa çıkartılması dahil, burkanın kamu hizmetlerinde yasaklanmasını istedi. Horteufeux, böyle bir yasağın Postaneler, valilikler, okullar ve toplu ulaşım araçlarında uygulanacağını belirtirken, bunun da “
teşhis edilme” gerekliliğine dayandırılacağını kaydetti.

Başörtüsünü ulusal topluluğa entegrasyonun bir kriteri yapacağını da sözlerine ekleyen Bakan Hortefeux, “
Başörtüsü taşıyan bir kişiye ve kocasına oturum kartına erişimi sistematik olarak reddetmekten daha normal bir şey olamaz” iddiasında bulundu. Hortefeux, “Vatandaşlık, yani ulusal topluluğa giriş, böyle durumda bana arzu edilir görünmüyor” dedi.

İçişleri Bakanı Hortefeux daha önce yaptığı açıklamalarda Fransa genelinde bin 900 kadının burka giydiğini, bunun da her 100 bin kişi için 3 vaka anlamına geldiğini söylemişti. Korsika hariç tüm bölgelerde burkalıların olduğuna işaret eden Bakan, İslami örtülü kadınların yüzde 50’sinin Paris ve bölgelerinde olduğunu kaydetti. Fransa’da niqab (gözler dışında vücudun üst kısmını örten örtü) taşıyan kadınların yüzde 90’ının 40 yaşın altında olduğu belirtilirken, bunların yüzde 25’inin din değiştirerek İslam’a geçenler olduğu, üçte ikisinin ise Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.
..

Kaynak

Ekli dosyalar

• 171220091622204400676.jpg
    171220091622204400676.jpg
    37.6 KB · Görüntüleme: 10,091
Önce minare, sonra bu, sırada ne var?

Bu fransızlar müslüman oluyor bizim müslümanlar hristiyanlaşıyor dünya tersine dönüyor kıyamet çok yakın.........

Fransada nufusun %27si musluman
ve fazla degıl 25yıl ıcınde dogan her 2 cocuktan ikisi musluman olarak dogucak
sadece gülüyorum :]

% 90 musluman bi ulkede yasaklaniyorsa basortusu

bu frasada neden yasaklanmasin ki gec kaldilar bile bence iyi yapmislar ulkem oncelik etsin
avrupada devam ettirsin

yerinde bi karar, yadırgamadım doğrusu.

:D Fransa gündem yaratmaya çalışıyor .. Dünyada islam aleyhine bişiler yap gündem olursun ; yöntemini kullanıyor fransa ki güneş balçıkla sıvanmaz ahmaklar .. Hala anlayamadınızmı ?
Bir otu kesersiniz , arkadasından gürgen ormanları geliverir kendinizi içinde bulursunuzda , düştüğünüz duruma ahmak ahmak bir anlam vermezsiniz ... Tıpkı nemrut un Firavun un Ad kavminin ve Lut kavminin durumları gibi ..

Anlamadım neden bu kadar tepki gosterdiniz basortusu konu olunca :D Muslumanlık basortusuyle mi olculuyle tamamen ? Turki'ye de nasıl kısmen yasaksa orada yasak olması gayet dogal .

Yakında bizde sınır dışı ederiz.. Fransa ya çok görmemek lazım..

Bi ata sözüyle peiştireyim..

"İmam osurursa cemaat sıçar"..

Fransız bakandan başörtülülere ayrımcılık

Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux burkanın kamu hizmetlerinde yasaklanması gerektiğini söylerken, başörtülü bir kadın ve eşinin vatandaşlık talebini de bu nedenle reddedecekler..

ANF'nin haberine göre İsviçre’de referandum yolu ile yeni minare inşasının yasaklanmasına yönelik tepkiler henüz dinmemişken bu kez Fransa hükümeti burkaya karşı daha sert tedbirler almaya hazırlanıyor. Daha çok Afganistan ve Pakistan’da burka (vücudun ve yüzün tamamını kapatan örtü) tüm kamu hizmetlerinde yasaklanmak isteniyor.

Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, parlamenter bilgilendirme misyonu önünde yaptığı konuşmada bir yasa çıkartılması dahil, burkanın kamu hizmetlerinde yasaklanmasını istedi. Horteufeux, böyle bir yasağın Postaneler, valilikler, okullar ve toplu ulaşım araçlarında uygulanacağını belirtirken, bunun da “
teşhis edilme” gerekliliğine dayandırılacağını kaydetti.

Başörtüsünü ulusal topluluğa entegrasyonun bir kriteri yapacağını da sözlerine ekleyen Bakan Hortefeux, “
Başörtüsü taşıyan bir kişiye ve kocasına oturum kartına erişimi sistematik olarak reddetmekten daha normal bir şey olamaz” iddiasında bulundu. Hortefeux, “Vatandaşlık, yani ulusal topluluğa giriş, böyle durumda bana arzu edilir görünmüyor” dedi.

İçişleri Bakanı Hortefeux daha önce yaptığı açıklamalarda Fransa genelinde bin 900 kadının burka giydiğini, bunun da her 100 bin kişi için 3 vaka anlamına geldiğini söylemişti. Korsika hariç tüm bölgelerde burkalıların olduğuna işaret eden Bakan, İslami örtülü kadınların yüzde 50’sinin Paris ve bölgelerinde olduğunu kaydetti. Fransa’da niqab (gözler dışında vücudun üst kısmını örten örtü) taşıyan kadınların yüzde 90’ının 40 yaşın altında olduğu belirtilirken, bunların yüzde 25’inin din değiştirerek İslam’a geçenler olduğu, üçte ikisinin ise Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.
..

Kaynak

elin gavuru hiç olmasa ümitlen me diyor

Ama bizimkiler tamamem yok ediyor

yani birsi vermiyor diğeri ise vatandaşlıktan çıkartıyor
:goz::goz::goz:

fransızların müslüman olduğunu nerden çıkardın :confused1:

Nerdenmi biliyorum bu nasıl bir soru ? Herhalde mağarada yaşamıyoruz örümcekte değiliz vahşi hayattatada yaşamıyoruz öyle demiii? Elimizin altında her türlü imkan var bir tık mesafede fransa hakkında bilgi sahibi oluyoruz demi illa fransayamı gidelim öğrenelim...

artık kesin inandım doktor senin kendi haline bırakılmanı söylemiş

Sataşmasanız olmaz demiii ? çok seviyonuzdamı sataşıyorsunuz böyle anlıyamıyorum, hayranlarımda bir hayli fazla mesajlarımı tek tek okuyan sayısı bi hayli fazla, valla ne diyeyim sevinsemmi üzülsemmi karar veremedim, umarım ben sataştığımda bozulmazsınız hepinizi seven ben.

Boş beleş sataşacağınıza bakın alttaki örnek mesaja, dünyayı takip edenler bazı şeylerin farkında.....

Fransada nufusun %27si musluman
ve fazla degıl 25yıl ıcınde dogan her 2 cocuktan ikisi musluman olarak dogucak
sadece gülüyorum :]

:victory

e yuh artık, abd'dekki zencilere yapılan ayrım şimdi de müslümanlara yapılmaya basladı

nasıl ki transeksueller de secimlerinde ozgürlerse ve onlara bir çok hak tanınıyorsa bu insanlar da secimini yapmakta ozgürdürler. bu mu medeniyet? avrupaymış...

elin gavuru hiç olmasa ümitlen me diyor

Ama bizimkiler tamamem yok ediyor

yani birsi vermiyor diğeri ise vatandaşlıktan çıkartıyor
:goz::goz::goz:

ülkemizdeki durum farklı. başortüsü atatürk ilkelerine aykırı oldugu icin ve bir art niyet sezildigi için tepki gösteriliyor bu ülkede. o sezilen art niyetin sadece sezgiye dayalı olmadıgı gercekte de var oldugunu hepimiz biliyoruz hiç kendimizi kandırmayalım. o yüzden de sacma sapan tartısmalara dahil olmayalım olaylara objektif bi şekilde bakmadan...

Geri