Başörtülüysen sana herşey yasak!

:..asker..:

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
ÖSS öncesi çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen başörtülü anneler Marmara Üniversitesi'nde şokla karşılaştı. Okulun güvenlik örevliler 'Başınızı açın öyle girin' dedi.

Bazı anneler örtülerini çıkararak çocuğunu içeride beklerken, bazı anneler ise örtülerini çıkarmayı redderek dışarıdaki kaldırımlarda bekledi.

Türkiye'de 1 milyon 530 bin adayın katıldığı ÖSS sabah 09.30'da başladı. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ne gelen adaylar da sınav giriş belgelerini yetkililere göstererek içeri girdi. Sınav prosedürü gereği başörtülü adaylar ise örtülerini çıkardıktan sonra içeri alındı. Aynı uygulama adayların anneleri için de uygulanmak istendi. Büyük bir heyecanla çocuklarını sınav merkezine getiren anneler "Örtünüzü çıkarmalısınız" sözleri ile hüsran yaşadı. Ne yapacaklarını şaşıran kadınlar büyük üzüntü yaşarken olaya şahit olan ve biraz sonra sınava girecek çocukların moralleri altüst oldu. Bu durum karşısında kimi öğrenci sınava girmek bile istemezken annesinin ısrarı ile sınav salonuna gitti. Güvenlik görevlilerinin talimatı ile örtüsünü çıkaran bir kadın koşa koşa içeri girdi ve çocuğunun yanına gidebildi.

Çocukları ile birlikte gelen ancak başörtüleri nedeniyle içeri giremeyen veliler kampus önündeki kaldırımlarda beklemek zorunda kaldı. Yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim, cevşen ve dua kitaplarını okumaya başlayan kadınlar çocuklarının başarılı olabilmesi için bol bol dua etti.

Yaşadıklarına tepki gösteren veliler, önceki yıllarda kampus bahçesine kadar girebilmelerine rağmen, şimdi alınmamalarını Anayasa Mahkemesi'nin son kararına bağladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başörtülü veliler, sabah çocukları ile birlikte kampus girişine geldiklerini ancak başörtülü olmaları nedeniyle içeriye alınmalarına üzüldüklerini söyledi.

Yaşadıkları karşısında çok sinirlendiğini kaydeden bir başörtülü veli tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu durum böyle devam edemez. Lütfen yetkililer bu konuda acımızı duysunlar. Ben veli olarak örtülüyüm, inancım gereği örtülüyüm. Çocuğumu içeriye kadar sokamıyorsam bu memleket ne hale gelmiş. Ne olursunuz artık bu kavgayı bitirsinler. Hiçbir şekilde politik ve siyasi niteliğimiz yok bizim, sadece örtümüz var ve inancımız gereği var. Ben şuraya kadar giremedim, çocuğuma güle güle diyemedim ve lanetler yağdırdım. Olacak iş mi bu? Ben veliyim sonuçta. Lütfen bu sorun artık bir şekilde halledilsin ve bizlerin de bu acısı dinsin artık."

Üçüncü oğlunu sınava getirdiğini söyleyen bir başka başörtülü veli de dört yıldır aile olarak üniversite heyecanı yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Bundan önceki senelerde okul bahçesinde oturdum bekledim. İçeriye alınmamazlık gibi bir durumla da hiç karşılaşmadım. Ama bu olay çocuğumu hakikaten etkiledi. Çocuğum içeriye girerken canı sıkıldı, geri döndü, yüzü asıldı. Bu durumun düzelmesini umutla bekliyoruz. Bizlerin kampus bahçesine alınmamasında Anayasa Mahkemesi'nin son aldığı karın etkili olduğunu düşünüyorum. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Vardır bir şey mutlaka da düzelecektir diye de ümit ediyorum. Ümidimi hiçbir zaman yitirmedim."

Bir veli ise konuyla ilgili en güzel cevabın susmak olduğunu ifade ederek, "Ben susarak tepkimi dile getiriyorum.Susuyorum ben." diyebildi.

CİHAN

benim yorumum a.ina koduglarim benim anama da basini actirmak isterlerse yuzde 99.99 u musluman olan bi ulkede s.keyim boyle demokrasiyi...

VErildi bu haber hemde bırakın bunları ne biçim türksünüz siz bu türbanı basımıza bela edenlern allah bin belasını wersin vol 2

Birgün halkın boğazına kadar gelerek ülkeyi donlarında yöneten o 10 adamı oradan indirip infaz ederlerse hiç şaşırmayın derim.

Türbana saldıranların Allah belasını versin. Türkiye hesapta dini İslam bir ülke ama malesef aramızda dinsiz çok

o kadıncağızların okul bahçesine başörtüleriyle girmelerinin ne gibi bir sakıncası;laikliğe nasıl bir zararı var acaba açıklayacak bir insan evladı varmı ?Yazıklar olsun bu insanlara,haramdır emdikleri sütler.Lafta müslüman bir ülkeyiz.

lafta müslüman ülkeyiz evet..

söylermisiniz bu ülkede ki yüzde 98 müslüman denilen insanlar kimler.bunlarmı ?

1-amerikada yaşayan ve dinler arası diyalog yalanıyla türkiyede gençlerin hristiyan olmasının önünü açanlar ve arkalarından giden binlermi

2-hala daha ağaca bilmem nereye ip bağlayıp hayır geleceğine inananlarmı

3-21. yy da hala daha muska büyü bilmem ne diye üçkağıtçıların peşinden gidenler ve onlara milyarları verenlermi

4-şeyhim ne derse doğrudur . onlar ne derse doğru karar verir diyerek Allahın kendisine vermiş olduğu aklı devre dışı bırakıp körü körüne cemaatlerin tarikatların peşinden koşanlarmı

5- iki kere Allah diyip eşi başörtülü diye bir siyasi partiye oy verenlermi. eşinin başının kapalı olduğunu bilen bu yüzden oy veren ama başındaki türbanın fransadaki bir moda evinden 500 dolara getirildiğini islamda israfın haram olduğunu hatırlamayanlarmı.

6-namazı kıldırıp hemen ortadan kaybolan ve yapması gereken islami vazifelerini yerine getirmeyen imamlarmı

7-humeyniyi seviyorum atatürkü sevmiyorum diyenlermi

daha da çoğaltabiliriz bütün bunları . önce milletin uyuşturulan beyninin düzelmesi ve toplumun din anlamında düzelmesi gerekiyor.yoksa başımıza daha da büyük belalar gelecek ....

arkadaşlar bu uçsuz bucaksız bir konu herkesin görüşü farklı şekilde olması doğaldır..bana kalırsada türbanın ılımlı İslamla pekiştirilip önümüze sunulması İslamiyet'le bağdaşmaz..yüce dinimizde ilerlemeyi bilimle ilgilenmeyi medeniyeti emretmiyor mu? eğer böle ise islamla baş örtüsünü aynı keyefeye koymayalım...ve en önemlisi bu ülkede kılık kıyafet kanunu var...

İşine geliyorsa..
Laiklik denir buna..:)

1-amerikada yaşayan ve dinler arası diyalog yalanıyla türkiyede gençlerin hristiyan olmasının önünü açanlar ve arkalarından giden binlermi

3-21. yy da hala daha muska büyü bilmem ne diye üçkağıtçıların peşinden gidenler ve onlara milyarları verenlermi

4-şeyhim ne derse doğrudur . onlar ne derse doğru karar verir diyerek Allahın kendisine vermiş olduğu aklı devre dışı bırakıp körü körüne cemaatlerin tarikatların peşinden koşanlarmı

5- iki kere Allah diyip eşi başörtülü diye bir siyasi partiye oy verenlermi. eşinin başının kapalı olduğunu bilen bu yüzden oy veren ama başındaki türbanın fransadaki bir moda evinden 500 dolara getirildiğini islamda israfın haram olduğunu hatırlamayanlarmı.

6-namazı kıldırıp hemen ortadan kaybolan ve yapması gereken islami vazifelerini yerine getirmeyen imamlarmı

daha da çoğaltabiliriz bütün bunları . önce milletin uyuşturulan beyninin düzelmesi ve toplumun din anlamında düzelmesi gerekiyor.yoksa başımıza daha da büyük belalar gelecek ....

Arkadaşım sıra sıra yazmışsın sıra sıra cevaplıyayım.
1) Dinde zorlama yoktur isteyen istediği şeye inanır. İstersen git öküze tap
2)Ağaca bez bağlama yada bunun gibi saçma sapan şeyler müslümanlıkta yoktur. Bunun adı yobazlıktır.
3)Muska, büyü gibi şeyler Kuran-ı Kerim'i açıp okusan yasak olduğunu görürdün.
4)Allah herkese akıl vermiş nerder istersen orda kullanırsın. Müslümanlıkla bunu nasıl bağdaştırdın bunu çözemedim.
5)İnsanların kime oy vereceğine sen karar veremezsin. Sarıyada atar beyazada, siyahada. 500 dolar bir türbana veriyor olabilir bunun zekatını veriyorsa bu harama girmez. Sen gerçi haram helal nedir onuda bilmiyorsundur. Ayrıca o haramsa sana bunun hesabını öteki dünyada sormazlar rahat ol.
6)Bu soruna bende bi soru sorayım alnın hiç secde yüzü gördümü?
7)Humeyni ister sevsin ister sevmesin o ne seni nede beni ilgilendirir. Ben Humeyni itini sevmiyorum ayrıca. Bu ülkeyi Humeyni değil Atatürk ve silah arkadaşları kurtardı. Şimdi bu zavallı yaratık o şekilde söylemişse söyledikleri onu bağlar. Ne seni nede beni değil. Cezada alırsa ne sen alırsın nede ben

Sütçü İmam'ı duymayan yoktur. Niçin şehit olduğunu bilmeyende yoktur. Bu topraklarda yaşayıp, ekmeğini yiyen, suyunu içen herkesin O ve O'nun gibi şehitlere minnet borcu yok mu? Bir an düşünün Sütçü İmam olayını. Kıvılcım neden başlamıştı?
Bazıları hadlerini aşıyorlar.
Benim annemin, eşimin, kız kardeşimim, kızımın başörtüsüne karışma.

Arkadaşım sıra sıra yazmışsın sıra sıra cevaplıyayım.
1) Dinde zorlama yoktur isteyen istediği şeye inanır. İstersen git öküze tap
2)Ağaca bez bağlama yada bunun gibi saçma sapan şeyler müslümanlıkta yoktur. Bunun adı yobazlıktır.
3)Muska, büyü gibi şeyler Kuran-ı Kerim'i açıp okusan yasak olduğunu görürdün.
4)Allah herkese akıl vermiş nerder istersen orda kullanırsın. Müslümanlıkla bunu nasıl bağdaştırdın bunu çözemedim.
5)İnsanların kime oy vereceğine sen karar veremezsin. Sarıyada atar beyazada, siyahada. 500 dolar bir türbana veriyor olabilir bunun zekatını veriyorsa bu harama girmez. Sen gerçi haram helal nedir onuda bilmiyorsundur. Ayrıca o haramsa sana bunun hesabını öteki dünyada sormazlar rahat ol.
6)Bu soruna bende bi soru sorayım alnın hiç secde yüzü gördümü?
7)Humeyni ister sevsin ister sevmesin o ne seni nede beni ilgilendirir. Ben Humeyni itini sevmiyorum ayrıca. Bu ülkeyi Humeyni değil Atatürk ve silah arkadaşları kurtardı. Şimdi bu zavallı yaratık o şekilde söylemişse söyledikleri onu bağlar. Ne seni nede beni değil. Cezada alırsa ne sen alırsın nede ben

iyide canım kardeşim bu saydığım tipler yüzünden türkiyede islam yara alıyor.yasaklar bu tipler yüzünden geliyor.bunları görelim diye yazdım.ben biliyorum onların kimler olduklarını da bunları görmeden yorum yazmayalım demek istedim

bu tipler azalsın halkımız bu tiplere itimat etmesin türkiyede bir çok şey değişir emin ol buna.ben bunu düşünüyor ve buna inanıyorum .o yüzden yazdım onlarıda .

daha da çoğaltabiliriz bütün bunları . önce milletin uyuşturulan beyninin düzelmesi ve toplumun din anlamında düzelmesi gerekiyor.yoksa başımıza daha da büyük belalar gelecek ....[/QUOT

SEN GERÇEKTEN BUNLARIN HEPSİ İSLAM DİNİNDE VARMI SANIYORSUN?İSLAMI ARAŞTIR.BU SENİN GÖREVİN KARDEŞ TABİİ MÜSLÜMAN İSEN.ONLAR İYİ YAŞAYAMIYORSA SEN EN İYİSİNİ YAŞA HERKESE ÖRNEK OL.

iyide canım kardeşim bu saydığım tipler yüzünden türkiyede islam yara alıyor.yasaklar bu tipler yüzünden geliyor.bunları görelim diye yazdım.ben biliyorum onların kimler olduklarını da bunları görmeden yorum yazmayalım demek istedim

bu tipler azalsın halkımız bu tiplere itimat etmesin türkiyede bir çok şey değişir emin ol buna.ben bunu düşünüyor ve buna inanıyorum .o yüzden yazdım onlarıda .

İslam yara almaz. Yapılanlar islam adına değil çünkü. İslam dini iyiyi güzelliği temsil eder. Bir doktor organ mafyacılığı yapıyorsa tüm doktorlar böyledir demek ne kadar yanlışsa. Birkaç zavallının yaptıklarıda İslam'a zarar vermez.

daha da çoğaltabiliriz bütün bunları . önce milletin uyuşturulan beyninin düzelmesi ve toplumun din anlamında düzelmesi gerekiyor.yoksa başımıza daha da büyük belalar gelecek ....[/QUOT

SEN GERÇEKTEN BUNLARIN HEPSİ İSLAM DİNİNDE VARMI SANIYORSUN?İSLAMI ARAŞTIR.BU SENİN GÖREVİN KARDEŞ TABİİ MÜSLÜMAN İSEN.ONLAR İYİ YAŞAYAMIYORSA SEN EN İYİSİNİ YAŞA HERKESE ÖRNEK OL.

örnek alsalar islamda o kadar örnek varki hangi birini örnek alıyo bunlar beni alsınlar

ayrıca bunlar şeyh saidi örnek alıyolar .çünkü bunlara verilen emir bu

emrah1607 kardeşim SENİN ÖRNEK ALINACAK NEYİN VAR KARDEŞ, NAMAZ KILIYORMUSUN,ORUÇ TUTUYORMUSUN,EN AZINDAN DİNİ BAYRAMLARDA TATİLE GİTMEK YERİNE BAYRAM ZİYARETİ YAPIYORMUSUN YOKSA BEN NAMAZ KILMIYORUM AMA BENİM KALBİM TEMİZ DİYENLERDEN MİSİN?HA BEN KARIŞMAM SENİN NAMAZ KILMANA HERKES KENDİSİ İÇİN KILAR AMA LÜTFEN BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM.BEN ÖYLE SOLCULAR GÖRDÜM Kİ GÖRDÜM Kİ KABE İLE ANIT KABİRİ EŞ TUTUYORLAR.ONDAN SONRA BENDE MÜSLÜMANIM DİYORLAR.

o kadıncağızların okul bahçesine başörtüleriyle girmelerinin ne gibi bir sakıncası;laikliğe nasıl bir zararı var acaba açıklayacak bir insan evladı varmı ?Yazıklar olsun bu insanlara,haramdır emdikleri sütler.Lafta müslüman bir ülkeyiz.

Peki ilk atak olarak Laikliğe düşmanlığa ne gerek var sen bunu açıkla bana...
Taraflı bir haber olmakla birlikte, konumuza gelince Laiklik sanada duymuş olmana rağmen açıklayım "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır". Yani bu şekilde din sömürücülüğü yapılamaz, saltanat sürülemez.

Sana farklı bir cevapta ß@Dß®¥ arkadaşım verecek. Buyur ß@Dß®¥.

Kanunlar esnetilemez, ya uygulanır, ya uygulanmaz.

Teşekkür ederim.

Peki ilk atak olarak Laikliğe düşmanlığa ne gerek var sen bunu açıkla bana...
Taraflı bir haber olmakla birlikte, konumuza gelince Laiklik sanada duymuş olmana rağmen açıklayım "din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır". Yani bu şekilde din sömürücülüğü yapılamaz, saltanat sürülemez.

Sana farklı bir cevapta ß@Dß®¥ arkadaşım verecek. Buyur ß@Dß®¥.

Teşekkür ederim.

bazılarının pişmiş aşına su katılıyor türkiyeyi bunların eline oyuncak etmedik ya ondan havlayıp duruyolar:) boşverrrr nasılsa kamusal alanda türban yasak sivilde ister çarsafa gir umurumda değil:)

Geri