Babamızın üç karısı var

Kara Kartal

Banned
Reaction score
0
Yaşasın Yobazlar ve Kahpeler için İstiklal Mahkeme
Babamızın üç karısı var

Kirli zihinli adam

BİR "kıtır" attım ortaya...

Dedim ki...

"İkide bir İslam'da tesettür falan gibi mevzularda fikir beyan eden şu tesettür tüccarına bir sorun bakalım, kaç eşi varmış."

Meslektaşlarım sordular...

"Kaç karın var?" diye...

Adam gayet pişkin...

"Üç karım var, kime ne?" deyiverdi...

Ardından da nasıl da kirli mi kirli bir zihne sahip olduğunu kanıtlayan laflar etmeye başladı...

"Ne yani? Metres mi tutsaydım? Kerhaneye mi gitseydim?" demeye getirerek... Çirkin, bayağı, kusturucu ve pespaye mazeretler üretmeye kalktı...

* * *

Bu adama buradan "Kudurdun mu be adam?" diye seslenmek isterim...

Ne yani?

"Metres tutmak" ya da "kerhaneye gitmek" ile "üç karıyla evlenmek" arasında bir tercih yapmak zorunda mı erkekler?

Sanki ömürlerini birbirlerine adamış erkek ve kadınlar hiç yaşamamış gibi, "Erkek çokeşlidir" falan diye genelleme yapıyor...

Sanki bütün erkekler, üç-dört ev açıp oradan oraya zıplamaya fena halde temayüllü imiş gibi, "Ne var bunda?" diye şaşabiliyor...

Sanki "metreslik", bu ülkede meşru, hoş görülen, geçerli ve hiç yadırganmayan bir kurummuş gibi, "Ama onların da metresi var... Biz ona bir şey diyor muyuz?" diye çıkışabiliyor...

Yaptığı kıyaslamanın nasıl bir sonuca gittiğinin farkında bile değil!

Tutmuş, "Çocuklarımın anaları" dediği kadınlarla metresleri kıyaslıyor...

"Çocuklarımın anaları" dediği kadınların karşısına kerhaneyi çıkarıyor...

Yuh olsun bu mantığa! Yuh olsun bu kirli zihne!

* * *

Aslında olay gayet basittir:

Adam parayı bulmuş, üç karı almış, fantezi yapıyor...

Ancak...

İkide bir ekranlara çıkıp fetva verdiğinden...

Ayet, hadis okuyarak tesettür ticaretine dini alet ettiğinden...

Ve bütün parasını İslami kesimden kazandığından...

"Fantezi yapıyorum... Kime ne?" diyemediği için...

Tutmuş, durumuna dinden imandan meşruiyet sağlamaya çalışıyor...

Bu toplumda "tekeşlilik" bir norm haline gelmiş, umurunda bile değil...

Dinin verdiği cevaz, bin tane şarta bağlanmış, umurunda bile değil...

"Babamızın üç karısı var" demek durumunda kalan, sayılarını bile açıklayamadığı çocukları ne düşünür, ne hisseder, umurunda bile değil...

Hangi kadının böyle bir durum içine siner, umurunda bile değil...

"Ben Müslüman'ım... Benim inançlarım var" falan diye şişinip duruyor ama dinin en önemli prensibi olan "kendine hákim olmak" düsturundan zerre kadar nasip almamış...

Ruhu üç karıyı, üç evi, oradan oraya zıplamayı kaldırabiliyor!

* * *

Ben aslında bu adama kızmıyorum...

Benim asıl kızdığım, bu tür adamları yeşerten atmosferi sağlayanlardır...

Şundan eminim:

Her konuda din adına ahkám kesen kalemler, bu kirli zihinli adam karşısında "gık" bile demeyeceklerdir...

Ne adam gibi kalkıp, "İslam'da çokeşlilik vardır... Hacı Mustafa Efendi dine, kitaba uygun bir yaşama sahiptir" diyeceklerdir...

Ne de Hacı Mustafa'nın "din" diye takdim ettiği kirli muhayyilesinin ürettiği tezlere küçük bir itirazda bulunacaklardır...

Susacaklardır...

Onlar sustukça da Mustafa Efendi, elindeki dini kılıfla, hem tesettür üzerinden para kazanmaya devam edecek, hem de dördüncü evliliğini yaparak fantezi dünyasını çeşitlendirecektir...

Ne diyelim...

Ortam müsait, istifade et Mustafa...

Ahmet HAKAN

Müslümanlık kadar daha çağdaş bir din yoktur.Allaha çok şükürki müslümanız Elhamdülillah.
başartüsü yasağı gibi bir saçmalığında sonuna kadar karşıyım.

şimdi gelelim bu din simsarı herife.Bu adamdan nefret ediyorum bu 3 eşli tüccar heriften.Evet üç eşli diyerek onu kınıyorum.bu adamlar yüzünden gerçek inanan kişiler dinlerini yaşayamıyolar.Ve "türban" kavramı bu kişiler sayesinde ortaya çıktı.tabiki bu tüccar ve bunun gibibirçok yoz kesim islama en büyük kötülüğü yapıyolar.

Memlekettede fırsat bekleyen din düşmanlarına fırsat veriyolar malesefff.

"Nefsimin kurbanıyım...Kime ne?" diyemediği için...
Tutmuş, durumuna dinden imandan meşruiyet sağlamaya çalışıyor...
Bu toplumda tekeşlilik bir norm haline gelmiş, umurunda bile değil...
Dinin verdiği cevaz, bin tane şarta bağlanmış, umurunda bile değil...
"Babamızın üç karısı var" demek durumunda kalan, sayılarını bile açıklayamadığı çocukları ne düşünür, ne hisseder, umurunda bile değil...
Hangi kadının böyle bir durum içine siner, umurunda bile değil...

Kardeşim sağolun paylaşım için ellerinize sağlık ....

ahmet hakan fantazi geliştirememişmi onca sene kaldı bu camianın arasında ,iş çıkmmaışmı ona yazık üzüldüm...ne var adam gerçeği konuşmuş varki durumu şartları elvermiş eşleri rıza göstermişki almış 3 eşi..aydın doğan medyası boy boy '' ünlü playboylarımızdan deyip yıllardır boğasak erkek'' mankenleri yada iş dünyasının hızlı çapkınları diyerek lanse ederken hiç sesiniz çıkmıyor metresliği değiş tokuşları eş değişimlerini hayat tarzı etmiş manken sanatçı şarkıcıları idol haline getirenler göz önüne alınmıyor ama işin içine nikah giriyor helalinden olursa cevaz verilince kuduruyoruz neden acaba.. sanatçılar aleni manşetlerde yapınca çok güzel modern hayat denecek nikahlı yapınca tu-kaka ölemi....neden senin gibiler kaşıyor bu konuları merak ettim..düzeltmek içinmi dedikodu yazqarlığına soyunduğun içinmi,islama leke çalmak içinmi,paparaziliğe başladığındanmıdır acaba...laik kesim yaparsa ünlü işadamlarının karıları adamları playboy hızlı çapkın olurlar dindar healinden bişey yapsa tühhhh yazık olur..hadi ordan beee..git salyangozunu hristiyanlara sat kardeşim..yazına hala vatansever le paşa generalin msj yazmamışş hayret.

ahmet hakan fantazi geliştirememişmi onca sene kaldı bu camianın arasında ,iş çıkmmaışmı ona yazık üzüldüm...ne var adam gerçeği konuşmuş varki durumu şartları elvermiş eşleri rıza göstermişki almış 3 eşi..aydın doğan medyası boy boy '' ünlü playboylarımızdan deyip yıllardır boğasak erkek'' mankenleri yada iş dünyasının hızlı çapkınları diyerek lanse ederken hiç sesiniz çıkmıyor metresliği değiş tokuşları eş değişimlerini hayat tarzı etmiş manken sanatçı şarkıcıları idol haline getirenler göz önüne alınmıyor ama işin içine nikah giriyor helalinden olursa cevaz verilince kuduruyoruz neden acaba.. sanatçılar aleni manşetlerde yapınca çok güzel modern hayat denecek nikahlı yapınca tu-kaka ölemi....neden senin gibiler kaşıyor bu konuları merak ettim..düzeltmek içinmi dedikodu yazqarlığına soyunduğun içinmi,islama leke çalmak içinmi,paparaziliğe başladığındanmıdır acaba...laik kesim yaparsa ünlü işadamlarının karıları adamları playboy hızlı çapkın olurlar dindar healinden bişey yapsa tühhhh yazık olur..hadi ordan beee..git salyangozunu hristiyanlara sat kardeşim..yazına hala vatansever le paşa generalin msj yazmamışş hayret.

Bak arkadaşım bununla o senin bahsettiğin insan bozuntuları arasında dağlar kadar fark var, çünkü bu insan benim dinimde çokeşliliğe yer var deyip, dinimizin arkasına sığınıp gerçeklerle kendisini yüzleştirmekten çekiniyor.Kaldı ki zaten çokeşlilik zamanımızın gereklerine hiç uygun değildir. Eskiden kadınlar yalnız kalmasınlar kötü yola sapmasınlar diye çokeşlilik olurdu. Ama şimdi hiiç alakası yok. Bizde bu insaniyet nerde şimdi. Tamamen sapıklık, nefs eksikliği... Yine diyorum daldan dala konan kuşları insan bozuntusu olarak tarif ettiğimide unutma.

Bak arkadaşım bununla o senin bahsettiğin insan bozuntuları arasında dağlar kadar fark var, çünkü bu insan benim dinimde çokeşliliğe yer var deyip, dinimizin arkasına sığınıp gerçeklerle kendisini yüzleştirmekten çekiniyor.Kaldı ki zaten çokeşlilik zamanımızın gereklerine hiç uygun değildir. Eskiden kadınlar yalnız kalmasınlar kötü yola sapmasınlar diye çokeşlilik olurdu. Ama şimdi hiiç alakası yok. Bizde bu insaniyet nerde şimdi. Tamamen sapıklık, nefs eksikliği... Yine diyorum daldan dala konan kuşları insan bozuntusu olarak tarif ettiğimide unutma.

aslolan tek eşliliktir bunu kabul etmek gerek,sebepler değişken dir 100 yıl öncesi gerekliliğiyle bugünün gereklilik şartları aynı olmayabilir.ozaman savaşları neden gösterirdin bugün yokluğu fakirliği dul kalma oranı nı falan her neyse,sorun bu değil benim anlattığım yapılagelen tek taraflı tu-kaka yöntemidir. ayrıca hüküm ve ruhsat dinin kendindendir sorgulayacakmısınız bunuda başörtüsü gibi.. yok mu sayacaz..reformu yapacaz..dini bir konu sokmuşsunuz tartışmaya madem cevap şudur bu bir hak tan öte ruhsat meselesidir,yani belli şartlara bağlı kalarak özel durumlar için erkeklere verilmiş bi haktır ,bunu sen modern toplumun zamanın şartlarına vurarak ,ozaman kadınlarda çok eşil falan olsaya diyerek saçmalayamassın mesela diilmi ..ama bu ruhsatı hak gibi gören az zengin olmuş dindar yada ladin yani dinli dinsiz herkes işine geldiği gibi kulllanırken tek taraflı olarak nikahla yapan bir kişiye bastırmanın anlamı nerde? ben diyorumki nikahsız olarak yaşıyanlar aferin denecek inancını koyarak ve verilen ruhsat doğrultusunda nikahla yaşıyan hergün karı değişnelr kadar saygı görmeyecek ,böle bişey olmaz..

ahmet hakan fantazi geliştirememişmi onca sene kaldı bu camianın arasında ,iş çıkmmaışmı ona yazık üzüldüm...ne var adam gerçeği konuşmuş varki durumu şartları elvermiş eşleri rıza göstermişki almış 3 eşi..aydın doğan medyası boy boy '' ünlü playboylarımızdan deyip yıllardır boğasak erkek'' mankenleri yada iş dünyasının hızlı çapkınları diyerek lanse ederken hiç sesiniz çıkmıyor

metresliği değiş tokuşları eş değişimlerini hayat tarzı etmiş manken sanatçı şarkıcıları idol haline getirenler göz önüne alınmıyor ama işin içine nikah giriyor helalinden olursa cevaz verilince kuduruyoruz neden acaba

.. sanatçılar aleni manşetlerde yapınca çok güzel modern hayat denecek nikahlı yapınca tu-kaka ölemi....neden senin gibiler kaşıyor bu konuları merak ettim..düzeltmek içinmi dedikodu yazqarlığına soyunduğun içinmi,islama leke çalmak içinmi,paparaziliğe başladığındanmıdır acaba...laik kesim yaparsa ünlü işadamlarının karıları adamları playboy hızlı çapkın olurlar dindar healinden bişey yapsa tühhhh yazık olur..hadi ordan beee..git salyangozunu hristiyanlara sat kardeşim..yazına hala vatansever le paşa generalin msj yazmamışş hayret.

Sanki "metreslik", bu ülkede meşru, hoş görülen, geçerli ve hiç yadırganmayan bir kurummuş gibi, "Ama onların da metresi var... Biz ona bir şey diyor muyuz?" diye çıkışabiliyor...

Yaptığı kıyaslamanın nasıl bir sonuca gittiğinin farkında bile değil!

Tutmuş, "Çocuklarımın anaları" dediği kadınlarla metresleri kıyaslıyor...

"Çocuklarımın anaları" dediği kadınların karşısına kerhaneyi çıkarıyor...

Yuh olsun bu mantığa! Yuh olsun bu kirli zihne!

Ahmet HAKAN

Konunun bu kısmı sorularına cevap veriyor zaten :clap:clapkonuyu dikkatli okursak böylesi hataları yapmayız böylesi kıyaslamalar yapmayız..

(generalle vatanseveri bende çok merak ediyorum inşallaah bişeylerii yoktur)

yanlış hatırlamıyorsam bu yazıyı daha önce okudum.Muhtemelende forumda var fakat tekrar gündeme gelsin sahtekar din kisveli çıkarcıların yüzüne şaklaması gibi olacagından iyi olacak ama toplum da bu sahtekarlara kredi sonsuz olduğundan pek faydası olmayacak.

çocuklarının analrını metreslerle kıyaslıyor demişsinde ben hiç öyle düşünmüyorum,çünkü onlarda sokak kadını değil yani ilk eşleri gibi saygı duyulan karım diyebileceği ve gerçekten eşi olan kadınlar oluyor nikahla beraber,yani adam kalkıp sokak ta iş görse evede gelip karısına bunu takaza etse ozaman haklsın oda karısı diğeride,nikah her kadına aynı hakkı veriyor metres gibi tutamaz diğerlerini,o bir varsayım ,ahmet hakan beynindeki 3-4 nikah mevzuunu fantazi dünyasının içine yerleştirmiş sanırım,yada uzanamadığı çiğere murdar demek gibi bişey,aslında bilinçaltında gelişiyordur bişeylerde ahhh tanınmışlığı olmasa...

Burada çok vatansever ve paşa var. Hepimiz gerektiğinde yazarız merak etme :goz:

Diyeceğim tek bir şey var Eğer gerçekten çok eşliği savunuyorsan yazıklar olsun. Senin gibi birine ne denir ki başka?

Şöyle bir şey anlatacağım. Bak şimdi o bahsettiğin ahlaksız kişiler ahlaksız bir yaşam tarzı benimsediğinde eşlerinin yasal hakları vardır. Boşanmak ve tazminat elde etmek gibi.
Aldatılan eşten yanadır kanunlar hep.

Fakat senin övdüğün o çok eşlilik te hangi eşin herhangi bir hakkı var mıdır?. Herhangi birinin olaya karşı çıkma hakkı varmıdır?

Nasıl olurda böyle bir şeyi destekleyerek ne kadar örümcek kafalı olduğunu herkese göstermeye çalışırsın.?

Bu konuyla ilgili İslam da 4 kişiyle aynı anda evlenebilrsiniz. Bunun şartları var. Hepsinin birbirine rıza göstermesi şartı iledir. İslam düzeni insanların yaşayışında insanların tek eşi alıp 4 de yükseltmemiştir. Tam tersi indirmiştir. Günümüz de parasal anlamda bellirli gücü aşmış erkek ya da bayan olsun gizliden yürüttükleri durumları görmezden gelmek doğrumudur. '' Ahirzaman da 1 erkek 40 kadınla evlenir'' diyen peygamberimiz. Günümüze işaret ettiğini açıkça göstermektedir. Kaçamak metres ve birsürü nikahsız ilişkilerin para ile girilen ilişkilerin döndüğü günümüz de daha beterlerini görmeyiz. İnşallah.

Şimdi konun içinde lli şahıs TEKBİR giyimin sahibi adam reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip reklamını yapmış.

Geri