Bahçeli'den türban çözüm formülü

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Başörtüsü yasağının kabul edilemez olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa çalışmalarını adres gösterdi. Yasayı hazırlayanlara çağrıda bulundu.

Yeni anayasayla başörtüsü yasağının kaldırılmasına MHP lideri Bahçeli'den destek geldi. Bahçeli, "MHP, başörtüsüne yasak konmasına rıza göstermemektir. Anayasanın 10'uncu maddesine bir yorum getirilebilir. Yeni anayasayı hazırlayan 8 bilim adamı inşallah böyle çok başarılı bir iş yaparlarsa 8 dev adam olurlar" dedi.

Bahçeli, üniversitelerdeki yasağının haksız olduğunu toplumsal hayattan örnekleriyle açıkladı. Bahçeli, "Toplumun öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması devletin görevidir. Adalet, sağlık, eğitim toplumun kolektif ihtiyaçlarından üç tanesidir. Bunun iki tanesini karşılamaya evet diyeceksiniz, bir tanesine hayır diyeceksiniz. Böyle şey olmaz. Anayasanın 10'uncu maddesine bir yorum getirilebilir. Oraya bir takım kamu hizmetlerinden yararlanmalarda engel teşkil etmeyecek ifadelerle, kamusal alan tanımı yapılarak kamusal hizmetlerden yararlanmadaki kısıtlamalar kaldırılabilir. Yeni anayasayı hazırlayan 8 bilim adamı inşallah çok başarılı bir iş yaparlarsa 8 dev adam olurlar, 12 dev adam gibi" diye konuştu.

haber7

helal valla iyi yerden yakalamış :D adalete sağlığa gelince ses yok eğitime gelince ..... eğitim alanların hakları kısıtlanmamalı. memurlara ne yapılır bilemem. o da yanlış ama ...

Başörtüsü yasağının kabul edilemez olduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa çalışmalarını adres gösterdi. Yasayı hazırlayanlara çağrıda bulundu.

Yeni anayasayla başörtüsü yasağının kaldırılmasına MHP lideri Bahçeli'den destek geldi. Bahçeli, "MHP, başörtüsüne yasak konmasına rıza göstermemektir. Anayasanın 10'uncu maddesine bir yorum getirilebilir. Yeni anayasayı hazırlayan 8 bilim adamı inşallah böyle çok başarılı bir iş yaparlarsa 8 dev adam olurlar" dedi.

Bahçeli, üniversitelerdeki yasağının haksız olduğunu toplumsal hayattan örnekleriyle açıkladı. Bahçeli, "Toplumun öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması devletin görevidir. Adalet, sağlık, eğitim toplumun kolektif ihtiyaçlarından üç tanesidir. Bunun iki tanesini karşılamaya evet diyeceksiniz, bir tanesine hayır diyeceksiniz. Böyle şey olmaz. Anayasanın 10'uncu maddesine bir yorum getirilebilir. Oraya bir takım kamu hizmetlerinden yararlanmalarda engel teşkil etmeyecek ifadelerle, kamusal alan tanımı yapılarak kamusal hizmetlerden yararlanmadaki kısıtlamalar kaldırılabilir. Yeni anayasayı hazırlayan 8 bilim adamı inşallah çok başarılı bir iş yaparlarsa 8 dev adam olurlar, 12 dev adam gibi" diye konuştu.

haber7

sen ya okudugunu anlamıyorsun ya da görme bozuklukların war.konuyu bahçelinin türban çözümü diye açıyorsun.altında yaptıgı konusmada 1tane bile türban kelimesi yok.türbanla başörtüsünü ayırt etmek bunu suistimal etmemek lazım..

sen ya okudugunu anlamıyorsun ya da görme bozuklukların war.konuyu bahçelinin türban çözümü diye açıyorsun.altında yaptıgı konusmada 1tane bile türban kelimesi yok.türbanla başörtüsünü ayırt etmek bunu suistimal etmemek lazım..

Arkadaş onların ki başörtüsüne özgürlük değil Onların istediği siyasi üniforma olarak gördükleri türbana özgürlük...

Onların istedikleri üniversitede özgürlük değil. Onların istedikleri Üniversitede siyasi ayrımcılığı kıyafete dökmek.

Onların istedikleri kılık kıyafet özgürlüğü değil. Onların istedikleri siyasi üniformalarını devletin her kademesine yerleştirmek.

Bahçelinin istediği ise ap ayrı birşey. Bunu da bir şekilde kullanmaya çalışan destek görmeeye almaya çalışan kişiler var. Bunların yaptıkları hep böyle deil mi ? Bu adamlar bahçeliyi yerden yere vurmuyor muydu ? Şimdi ne olduda bahçelinin dediği bir şeyi alkışlıyorlar. Bunlar bahçeliyi yerden yere vuran adamlar değil mi ?

Bunların karakteristik özelliği kişiyi sömür. İşine geleni onayla işine gelmeyene küfrü bas ! özetle bu kadar

türban ve başörtüsünün ayrımını yapan değerli forumdaşlarım neden bu kadar titiz davranıyor keskin çizgilerle ayırıyor gerçekten de bu kadar farklı şeylermi bnlar yoksa türbana karşı olduklarından dolayı başörtüsü kozunu kullanıp ortamımı yumuşatmaya çalışıyor ... Bahçelinin yorumuna sevindim en azından değerlerine sahip çıkıyor (muhalefet olamama uğruna) sırf bndan bile oy sayısını arttıracaktır.

hukuk hocamın bir sözü vardı : adalette bir kişi hapiste suçsuz yere yatana kadar on suçlu dışarda gezsin daha iyidir,buna bağlı olarak türbanı başörtüsünü veya bnları birbirinden ayıran(nesne kumaş )herneyse siz anladınız takan kişinin bunu siyaset içinmi din içinmi yoksa iyi hissettiği içinmi taktığını bilemeyiz ve suçlu durumuna koyamayız, takanın temiz duygularına sırf bunu kullananlar olduğu için o adaletteki bir kişi için katlanmalıyız diye düşünüyorum ,kurunun yanında yaşta yanar olayı olmasın ,bunu biliyorum ve en koyu savunucular bile biliyorki bu nesne kullanılıyor ; olan,temiz kalplilere oluyor sizce bu ceza ne kadar adil

türban ve başörtüsünün ayrımını yapan değerli forumdaşlarım neden bu kadar titiz davranıyor keskin çizgilerle ayırıyor gerçekten de bu kadar farklı şeylermi bnlar yoksa türbana karşı olduklarından dolayı başörtüsü kozunu kullanıp ortamımı yumuşatmaya çalışıyor ... Bahçelinin yorumuna sevindim en azından değerlerine sahip çıkıyor (muhalefet olamama uğruna) sırf bndan bile oy sayısını arttıracaktır.

hukuk hocamın bir sözü vardı : adalette bir kişi hapiste suçsuz yere yatana kadar on suçlu dışarda gezsin daha iyidir,buna bağlı olarak türbanı başörtüsünü veya bnları birbirinden ayıran(nesne kumaş )herneyse siz anladınız takan kişinin bunu siyaset içinmi din içinmi yoksa iyi hissettiği içinmi taktığını bilemeyiz ve suçlu durumuna koyamayız, takanın temiz duygularına sırf bunu kullananlar olduğu için o adaletteki bir kişi için katlanmalıyız diye düşünüyorum ,kurunun yanında yaşta yanar olayı olmasın ,bunu biliyorum ve en koyu savunucular bile biliyorki bu nesne kullanılıyor ; olan,temiz kalplilere oluyor sizce bu ceza ne kadar adil

1. Bahçeli bu konuşmayı oy toplamak için yapmaz. Türbanı oy meselesine dönüştüren kullanan AKP 'dir. Yazından anlaşıldığı gibi mesele din değil OY AVCILIĞI !

2. Türban ve başörtüsü arasında ki farkı bu forumda yada medyada defalarca açıklandı.

3. Yargılanan dini gereklerini yaşamak isteyenler değil . Yargılananlar yada yargıladıklarım(ız) bu dini yaşayışı siyasi rant olarak kullananlar

Kod:
"dinsiz imamsız olabilirsin ama hakaret edemezsin" diyen sensiz hakaret eden sensin arkadaşım..
bölüm kurallarını oku lütfen..

diğer yazdıklarına cevap vermeye bile gerek yok sadece takıldığım ve yadırgadığım noktayı sorayım

inançlı kadınlar giremedi demişsin.

Meclisteki kadınlar inançlı değil mi ?

YAda senın için inancın ölçütü türban mı ?

walla benzetmelerin çok hoş.hani bilgi sorularında cıkar ya ''hangi ikili arasındaki ilişki birbirine benzemektedir'' diye
a)baş örtüsü-türban
b)şarap-rakı
c)içki-uyuşturucu :)
boş laflardan kaçının,terbiyeli olun işinize gelmeyince talihsiz mesajlar atmayın :)
ayrıca neden tüm anti-akp yorumlarını chp ye yordugunuzu da anlamış değilim..

Ya belki konuyla pek alakası yok ama söylemek istedim

Dün sabah okulda butun fakültelerde aynı afiş

"kampusume MESCİD istiyorum" Anadolu Gençlik....

Yani "yuh" dememek içten değil... Adamlara bak ya kalkmış mescid diyo terbiyesizler

Okul lan burası git camii'de kıl namazını

olması gereken de bu zaten mecliste büyük çoğunluk kaldırılmasından yana bakalım baykal cephesi ne diyecek.

zaten pek yazmak istemezdim ama buda son olsun yehovan generali bir kaç isim daha var okumaya devam anladın sen onu...

inançlı olduğunu söyleyen yada iddia eden insanların mecliste olmaması bu yeter herhalde siz neye göre hangi ölçüte göre insanın siyasetten mi yoksa inançtan mı örtündüğünü anlıyorsunuz

buda son olsun demişiz bugünde serbest kürsiye bişeyler yazdık hayy lanet artık hackhell e girmiyecez yada mittwoch burda ölsün nasıl bilirdiniz? iyi lenn iyi :D bugün attığım mesajlar için özür editleyebildiğimi silecem

zaten pek yazmak istemezdim ama buda son olsun yehovan generali bir kaç isim daha var okumaya devam anladın sen onu...

inançlı olduğunu söyleyen yada iddia eden insanların mecliste olmaması bu yeter herhalde siz neye göre hangi ölçüte göre insanın siyasetten mi yoksa inançtan mı örtündüğünü anlıyorsunuz

2örnek verebilirim 1-merve kavakcı
2.si de şu babası türbanla üniversiteye giremiyorum diye aihm e dava acıp haksız bulunan bu davadan sonra imam olan babasının sürekli iyi iş yapıp atanması ve maaşını 7+katına çıkarması.komşusu açken tok yatan bu insanlardan bahsediyorum..bunu de sen anla

Merve kavakçıyı bilirsin dimi ? Bak bu siyaseten örtünen kadın. Amerikada ne yaptıkları magazin basınına yansıdı dimi...

Mecliste icraat lazım. İnanç değil. İnanç öte dünya için lazım. Öte dünyanın yoluda Meclis koridorlarından geçmez.

İnanca hiç bir zaman karışılmadı. Karışan oldu ise bunlar tarikatlar ve belli siyasi partilerdir. Baskı varsa bu tarikatların partilerin baskısıdır...

İnanç la yada inançsızlıkla alıp veremediğimiz yok. Alıp veremediğimiz inancın kişilerce sömürülmesi.

seviyeyi düşürmeye çalışma
üyelere sataşma yeri değil burası
o şekilde bir terbiyesizce yaklaşımda bulunacak olsam ben buraya 30 tane isim yazar rezil ederim!

Bence Bahçeli mantıklı davranıyor, AKP den bir şeyler koparmaya çalışıyor orası kesin
çözüm önerisi de gayet mantıklı,kamusal alan tanımı yapılsın diyor
Eksikleri var bu mantıklı yaklaşımın tabi,serbestleşmesinin getireceği sonuçlar için ne yapılmalıdır kısmı düşünülmemiş

merve kavakçı millet vekili yani seçilmiş biri ki başını örtmüş ne olmuş 2-imam iyi işler yapmış atanmış bunları geçin
bankaları soyan MİLYAR $ götürenlerinde başları hep açıktı o zaman açık olmayı da yasaklayalım

seviyeyi düşürmeye çalışma
üyelere sataşma yeri değil burası

seviyeyi niye düşürüyüm ki yasak olmalı diyenler ver olmamalı diyenler var tartışıyoruz işte kimsenin şahşi kimliğine hakaret etmedik sövmedik

merve kavakçı millet vekili yani seçilmiş biri ki başını örtmüş ne olmuş 2-imam iyi işler yapmış atanmış bunları geçin
bankaları soyan MİLYAR $ götürenlerinde başları hep açıktı o zaman açık olmayı da yasaklayalım

evet kayıp trilyonda hesap vermeyenleri de yasaklayalım.
Belediye başkanı iken yolsuzluklarla köşe olanlarıda
Vergi affı ile eşe dosta peşkeş çekenleri
Bir gecede mısır ile zengin olanlarıda

Merve kavakcı kimdir iyi tanımak gerek onu korumaktan önce... Başını örtmüş ondan sonra ne yapmış iyi takip etmek gerek...

imam iyi şey yapmış mış mış mış...

Bu dönemde iyi şey yapanlar genelde doğuda sürgünde yada görevden alınmalarla bitiyor...

bak ilkokulda türban konusuna da yazdım.bu değiştirilmeye çalışılan anayasada KILIK KIYAFET KANUNU var.sizin deyiminizle ''halkın iradesiyle gelen'' SAYIN merve kavakçı mecliste yasak oldugunu bildiği halde ''turban'' takıp meclise gelmesi sence sadece inanç mı?milyar $ları götürrenlerden bahsetmişsin de kadın tarafından bashediyorsun sanırım.nerden biliyorsun mecliste yasak olduklarını bildiği için mecliste türban takmadıklarını?ya da beyinlerinde türbanı yaşattıklarını :)biz şunu da biliyoruz ;insanın dini duyugularını sömürüp banka batıran YİMPAŞÇILARI,almanyadaki YEŞİL SERMAYCİLERİ..

Geri