.:CHECHEN
Banned
Çeçenler ne kadar savaşçı milletse o kadar espirili insanlardır.Bir o kadarda avcı insanlardır.Yine olay çeçenistanda geçiyor.Beyno teypten olan ALHUZUR ava çok meraklı,yine her zaman olduğu gibi silahını,azığını alıyor ava çıkıyor.Dağlarda dolaşıyor avlayacak bir şey bulamıyor,yoruluyor dönme vaktinin geldiğini düşünerek,dönme hazırlığı içerisinde iken ağaçların arasında bir hışırtı duyuyor,saklanıyor bir de ne görsün karşısında çatallı boynuzları olan iri bir erkek geyik.Nişan alıyor tetiğe dokunuyor geyik yerde.Bu günkü kısmetim de buymuş diyerek ayaklarından tutarak sürükliyerek köye doğru geliyor.Bu ara köy de görünmüş,çok da yorulmuş biraz dinlenmek için oturmuş.Peşinden yetişen başka bir çeçen selam vermiş bu gün çok şanslı olduğunu söylemiş,yalnız arkandan seni takip ediyorum çok zor götürüyorsun hayvanı.Başka nasıl götüreyim demiş beyno. Diğeride boynuzları yere sürünüyor ayaklarını bırak,boynuzlarından tutup götürürsen daha kolay götürürsün diyor.Beyno vallahi doğru söylüyorsun diyerek boynuzlarından kaldırarak sürümeye başlıyor,kendi kendine vay allah razı olsun bu adamdan iyi ki söyledi bunu bana ne rahat taşınıyormuş diyerek kendi kendine hem konuşuyor,hem geyiği sürüyor.Allah ALLah biraz önce köy görünüyordu şimdi ise kayb oldu galiba ben köyden uzaklaşıyorum diyor.İnce ayrıntıyı anlamışsınızdır umarım.Sevgi ile kalın
Anlayana
Anlayana