Bakanlık okullarda tüccar yetiştirecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

[R]edArmy

New member
Reaction score
0
Her fırsatta “tüccar zihniyeti”nin temsilcisi olmakla övünen AKP, bu zihniyeti ilköğretim okullarına kadar taşımanın hazırlıklarını yapıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren müfredata “tüccarlık” dersi koymayı planlayan AKP’nin hedefi, temsilcisi olduğu vurguncu ve gerici ideolojiyi daha çocuk yaşta aşılayabilmek.

HABER MERKEZİ Önümüzdeki yıl ilköğretim okullarındaki 9 milyon öğrenciye tüccarlık dersi verilecek. Sanayi Bakanlığı'nın projesinin, "gençlerin girişimci ruhunu" ortaya çıkarmayı amaçladığı belirtiliyor. Dersin hangi sınıflarda okutulacağına Talim Terbiye Kurulu karar verecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda harekete geçen Milli Eğitim Talim ve Terbiye Kurulu, "gençlerin girişimci ruhlarını ve ticari kabiliyetlerini" ortaya çıkarmak için ilkokullarda müfredata "ticaret ve girişimcilik" adlı bir ders eklemeye hazırlanıyor. Gençleri okul sonrasında ticarete yöneltmeyi amaçlayan dersin 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde müfredat kapsamına alınması bekleniyor.

Çalışmaların AKP İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya'nın girişimleriyle başlatıldığı bildiriliyor
. TÜSİAD üyesi olan Büyükkaya, 2002 yılında Meclis'e girmişti. Öncesinde sigortacılık alanında faaliyet gösteren bir patron olan Büyükkaya, siyasete AKP ile girmiş ve kısa bir dönem de bu partinin İstanbul il başkanlığını yapmıştı. Büyükkaya hakkında milletvekili olduktan sonra çeşitli yolsuzluk iddiaları ortaya atılmıştı. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ağır taşıtlar için açtığı sigorta ihalesini Büyükkaya'nın ortağı olduğu Büyükkaya Sigortacılık'ın kazanması tartışmalara neden olmuştu.

Tüm ilk ve ortaöğretim okullarında...
Büyükkaya'nın talepleri doğrultusunda harekete geçen Sanayi Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'na okullarda "öğrencilerin ticari zeka ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı öngören" bir ders verilmesi talebinde bulundu. Bir başka patron kökenli AKP'li olan Bakan Zafer Çağlayan da, "Gençlerimizin iş dünyasında önemli roller üstlenebilmesi ve bireysel gelişmelerine katkı sağlanmasını teminen, ‘ticaret ve girişimcilik' konusunun ilk ve ortaöğretim kurumlarında müfredata alınması için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerekli girişimler başlatılmıştır" şeklinde bir açıklama yaptı.

Konu önümüzdeki günlerde Talim ve Terbiye Kurulu'nda değerlendirecek. Öncesinde, iki bakanlık arasında görüşmeler yapılacak ve verilecek dersin çerçevesi belirlenecek.

Bazı meslek liselerinin müfredatında ekonomi içerikli dersler bulunmasına rağmen söz konusu dersin bunun çok ötesine geçtiği ve hem ekonomik hem de ideolojik olarak "tüccar mantığını" yerleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Sanayi Bakanlığı tüm ilk ve ortaöğretim okullarını kapsayacak bir dersin müfredata alınmasını istiyor. Talim ve Terbiye Kurulu'nun alacağı karar çerçevesinde, "ticaret ve girişimcilik" veya "ticaret bilgisi" adlı dersin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında 9'uncu sınıftan itibaren okutulmasının hedeflendiği bildiriliyor. Dersin zorunlu veya seçmeli olmasına kurul karar verecek.

"Asker milletten tüccar millete"
AKP milletvekili Büyükkaya ise konuyla ilgili açıklamasında iki bakanlık arasında başlatılan projenin çok önemli olduğunu söyledi. Büyükkaya, okullardan mezun olan öğrencilerin neredeyse hiçbirinde "bir iş kurayım, yanımda işçi çalıştırayım, ticaret yapayım, para kazanayım" anlayışı olmadığından yakındı.

Büyükkaya, "Biz tarih boyunca ‘asker milletiz' demişiz. Askerliği ve yöneticiliği biz yapmışız, ticareti ise azınlıklar yapmış. Ancak Cumhuriyet döneminden sonra özellikle de son 30-40 yıldır ticaret işine kafa yormaya başladık. Şimdi anlaşıldı ki Türklerin girişimcilik ruhu inanılmaz bir boyutta" dedi.

Ticaret konusundaki altyapıyı oluşturma adına okullara mutlaka girişimcilik konusunda bir ders konması gerektiğini söyleyen Büyükkaya, "Verilecek derste, nasıl iş kurulacağı, iş kurmanın esasları ve özellikleri, iş kurma fikrinin ortaya çıkması gibi konular anlatılmalıdır. Bu ders zorunlu olmalıdır. Topluma küçük yaştan itibaren ticaretin öğretilmesi gerekir. Artık asker milletten tüccar millete geçmeliyiz" diye konuştu.

AKP'nin projesine patronların tam destek verdiği bildiriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan çeşitli sermaye kuruluşlarının temsilcileri tüccarlık dersi verilmesini son derece olumlu bir gelişme olarak nitelediler.

Kaynak : soL.org.tr

Muhammed değil Hz.Muhammed sokaktaki birine hitap etmiyorsun, Dünyanın yaratılmasına sebep olan kişiden peygamberimizden bahsediyorsun, dikkatli ol, ayrıca konuyu açan arkadaş bilgide güzel miş ha yaniSOL.ORG. yani zaten amaç belli ticareti bile müslümanlara empoze etmişler baksana ya ticaret gericileri çoğaltmak ALLAH ALLAH YA

Sadece kendi eklememle peygamber "efendi"nizin tüccar oldugunu belirttim! yalan mı?

Haberde ticaretin müslümanlara empoze edildiğine dair bir bilgi yer almıyor!

Ajitasyona gerek yok!.. Zaten haber ortada amaç ortada...

Sadece kendi eklememle peygamber "efendi"nizin tüccar oldugunu belirttim! yalan mı?

Haberde ticaretin müslümanlara empoze edildiğine dair bir bilgi yer almıyor!

Ajitasyona gerek yok!.. Zaten haber ortada amaç ortada...

Bu ne demek şimdi "efendiniz". Tamam olabilir belki müslüman olmayabilisin belki yahudisindir hatta belki de dinsizsizdir ona zaten karışamayız ama nasıl ben Yahudiler'e gönderilen peygamberden bahsederken Hazreti Musa diye bahsediyosam sen de bizim pergamberimiz hakkında konuşurken saygılı olmalısın "Hazreti Muhammed" demelisin bu gibi dini bir olay değil başka bir olay bile olsa sonuçta dünya da çok büyük bir topluluğun saygı gösterdiği birisi için böyle saygısız olamazsın

"Zaten amaç ortada" demişsin kaynaktan da anlaşılıyoo zaten açıklama yapmana gerek yok

Bu arada degazor cevapta güzel olmuş eline sağlık

Aklınca dalga geçtiğini sanıyorsun!..

Muhammed de tüccardı nede olsa ticareti kötülemesi beklenemez!..

Senin seviyene inmek ancak ve ancak senin kadar saygısız birisinin hareket etmesi ile olur.
Bazen eleştiri uzun uzun nutuklarla değil kısacık sözlerle olur.Ticaretin güzelliğini benim Peygamberim Hz.Muhammed s.a.v. buyurmuş.Bizde esprili şekilde yorumu yaptık.Ama sen asker arkadaşından bahseder gibi O güzel ismi ağzına almışsın.Ne idüğü belli olmayan senin gibiler ya renginizi belirtin ona göre yorum yazalım
yada bu ülkenin ve dünyadaki milyonlarca müslümanın değerlerine saygı duymayı öğren.
Ama ben yine farklı algılayacağım.Eminim ki senin söylemeye çalıştığın bizim bakkal Muhammed tir.Sana çok selamı var.

Hata yapıyolar Ticaret erbabı yetiştirmekle
İki üç tane Allah kitap Peygamber düşmanı yetiştirmeleri lazımki
Onlarda nemalansın üç beş kişi olsun kendilerini Kuvvet sahibi zannetsin
Belki o zaman cesaret ederlerde Klawye başından kalktıklarında da İnsanların kutsal değerlerine Saygısızca hitap etme cürretini gösterirler
O zaman anlar insanlar Konuştukları kelimelerin nerelere gittiğini nelere malolduğunu
Uzun zaman geçmedi aradan bunlar yaşandı ama unutuyo yeni nesil Hatırlatmakta fayda var..!!

Ben Muhammed derken saygısızlık amacıyla demedim!.. İnananlara saygısızlık etmem!..

bi Hz. bukadar önemliyse sizin için orasını bılemem...

Saygı herşeyden önce gelir insan ilişkilerinde
İşyerindeki patronuna Okulundaki müdürüne İsmiyle Hitap edemiyorsan
Bu kadar müslümanın Olduğu bir Toplulukta Hz. Muhammed s.a.v. Hakkında laubali bi tavırla Muhammed Dememelisin

keşke komunizm gelsede yatsak :)
devlet verse durmadan karşılık beklemeden yesek içsek çok istiyom :D

dürrüklerle uğraşmaya değmez incubus =)
ne demiş mevlana ne olursan ol yine gel gelirse birgün gelen herkese kapımız açıktır bize karşı savaşanlarla bizde cihad ederiz

keşke komunizm gelsede yatsak :)
devlet verse durmadan karşılık beklemeden yesek içsek çok istiyom :D

dürrüklerle uğraşmaya değmez incubus =)

1) komünizm'de devletin yatana maaş verdiğinimi sanıyosun!..nekadar bilinçsiz olduğun ortada oyüzden fazla konuşma istersen!..

2)laflarına dikkat et olayı iyice mahalle kadınlarının kavgasına çevirme!..

koskoca sscb çalıştı ve kazandı demi =) benimle tartışmaya girme konuya yorum yap sonrada efendi gibi çık git
ayrıca bana sanki aynı kimseler 50 tane account alıyomuş gibi geliyor ya hayırlısı

saygılıysan o zaman peygamberiNiz!!.... hz. muhammed sav demesini bileceksin peygamberimize hitap ederken arkadaşım komunizm denilen saçmalığa laf atılınca kendinize yediremiyorsunuz ama hz. demeye gelince demiyorsunuz sonrada komunizmin insanlararası adaleti getireceğini savunuyorsunuz insanlararası adalet insanlara değer verilerek getirilir onları sindirerek zorla çalıştırarak birşeyi başaramayanı öldürerek değil =)

Crazy Sakin ol ne demiş Mevlana(=
Kardeşim görüyosun Mevlana Celalettin Rumi Hz.leri Ne güzel öğretiler bırakmış teoride hepsine canımız kanımız feda ama..
Kendi nefsimize yenikliğimizdendir-ki İş eyleme gelince Mevlananın dediği ne olursan ol gel sözünü Eyleme dönüştüremiyoruz Rabbim affetsin bizleri
Sabır denilen anahtarın kıymetini bilemiyoruz O yüzdende Mevlana Celalettin Rumi Hz.Alim bizler ayağının tozuyuz ancak

Anlatmak istediğim odur ki Mevlana Hz. öğretisini yaşamaya çalışıyoruz ama itiraf etmekte yarar var pek başarılı ve sabırlı değiliz
O yüzden 50 tane üyeliklede gelse Peygamber Efendimiz hakkında lakayit kelimeler edecek
Kişi Mevlana Hz.lerine gelmediğini bilmeli ne olursam olup gelirim demesin kimse
Adam olsun öyle gelsin..!!

koskoca sscb çalıştı ve kazandı demi =) benimle tartışmaya girme konuya yorum yap sonrada efendi gibi çık git
ayrıca bana sanki aynı kimseler 50 tane account alıyomuş gibi geliyor ya hayırlısı

Sovyetler hakkındada nekadar bilgisiz olduğunuda kanıtladıktan habere yorum yapiyim!..

kapitalistleşme sürecinde emekleyen türkiye kapitalizmi özal sağolsun büyük bi hız kazandı,tayyip beylerde eksik olmasın bu süreci son sürat devam ettiriyorlar!..ilkokul çocuklarına piyasacı zihniyeti aşılayarak,artı değer sömürüsünün küçük temiz beyinlere nekadar güzel bişey olduğunu anlatarak,insanların alınterinden,emeğinden nasıl milyarlarca para kazanacaklarını anlatacaklar!..daha sonra o çocukların kimisi gerici piyasacı zihniyetle tayyip olucaklar kimileride koç,sabancı gibi patron olucak!..ama büyük çoğunluğu burjuva sınıfınının servetine günde 15 saat insanlık dışı şartlarda çalışarak servet kazandıracaklar!..yani güçlü olan güçsüzü ezecek!..kapitalizm artık küçük çocuklarıda çürütmeye başlıycak!..

Marx'ında dediği gibi ''Cehalet, ayrıcalıklı sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır.''

umarım bu çocuklar cahil olmazlar bazıları gibi!..yoksa işleri bizden daha zor olucak!..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri