Balyoz...

64general1

New member
Reaction score
0
Sahil Güvenlik botunun yanındaki iskeleye bağlı, mültecileri kaçırmakta kullanılan ama yakalanmış bir kayık gösterdiler bana.

Altı metre kadar, eski, sağına-soluna yamalar yapılmış, içine kötü bir kırmızı boya sürmüşler.
Hiçbir şey yok kayıkta.
Bomboş...

Daha çok devler için yapılmış bir tabuta benziyor.
Sadece tam ortasında kocaman bir balyoz duruyor.

"Bu balyoz?..."
"Kayığı batırmak için..."

Ortadoğu ülkelerinde batıya kaçmak isteyen insanlar her şeyi deniyorlar.

Kimi zaman balıkçılarımız cesetlerini topluyor denizden, kimi zaman TIR’larda havasız kalıp ölenleri tarlalara atıyorlar, kimi zaman bir uçağın tekerleğine sarılıp batıya uçmak isteyen bile çıkıyor.

Bizim Sahil Güvenlik (Dünyanın en iyi Sahil Güvenlik’lerinden birisidir) genelde her gece denizden topluyor onları.

Ama aynı gün binlercesi yola çıkıyor; İran’dan, Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den, Pakistan’dan, Mısır’dan, Kuzey Afrika’dan, Arabistan’dan...

Geri kalmışlıktan kurtulmak için ölümüne kaçıyorlar.
Göz göre göre yaşamlarını hiçe sayıp, yüzde üç-beş şanslarını deneyip, istedikleri o yere ulaşmayı deniyorlar:

Uygarlığa...

O kayığın içindeki balyoza uzun uzun baktım.

O insanlar bir çürük kayığa doluşup, devriyeler gözüktüğünde belki de yaşamlarına inecek balyozu ayaklarının altına alarak uygarlığa doğru yola çıkarken, Türkiye onların kaçtığı yere doğru koyulmuş yola...

Müslüman ülkeler içinde laik ve çağdaş kimliğe sahip tek ülke Türkiye’nin insanları, yüzlerini dönmüşler ortaçağa...
Giderek Arabistan’a benziyorlar...
Giderek İran’a...

Devletin en tepesinden, Mahmutpaşa çarşılarına kadar...
Her gün binlerce insan ölümüne uygarlığa doğru kaçmaya çalışırken, Türkiye’nin yönü tersine tersine...

O balyoza uzun uzun baktım.

Bir millet kendisine sunulmuş çağdaşlık denilen nimetin farkında bile değil... İnsanların kaçıp kurtulmak istediği yere doğru almış başını gidiyor.

Nasıl olur?..
Canım sıkıldı...
O balyoz kaç gündür gözümün önünden gitmiyor...

Bekir COŞKUN

http://www.asahaber.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10487

İbret baglamında tam bir balyozluk makale Bekir Coşkun yine ustalıgını göstermiş.

Böyle devam ederse ,allah göstermesin bizimde böyle okkalı bir balyoza
ihtiyacımız olabilir. Olabilirmi? Bizimde bir balyoza ihtiyacımız.Alalım
koyalım bir tane ilk yardım çantasına .Kimbilir belki ileride bir hatıra olur
yada sonun bittiği yerde denize gömülür..

bizim balyozların üstünü türbanlar örtmüş gözükmüyooo..

Giderek ona benziyoruz giderek buna benziyoruz. kardeşim sen geldiğin yeri biliyomusun ki gittiğin yolun batı olduğunu düşünüyosun.

Uygarlık..

Nedir uygarlık dediğin?
hergün farklı insanlarla sevişmek, esrar partileri mi?

Yoksa sabah kahve içip gazete okumak mı?

Hergün ıstakoz, domuz, hamburger, havyar yemek mi?

Nedir uygarlık?

Dişin ağrıdığında bir telefonla ambulansın seni kapından alması seni iyi etmekiçin herkesin seferber olması sonra aynı şeylere geri dönmek mi?

Sizin uygar dediğiniz insanlar değil mi barış getireceğiz diye onlarca müslümanı katleden?

Sizin uygar dediğiniz insanlar deği mi barış adı altında sadece müslümanları öldüren?

Ben müslüman bir türk genciyim. Beni bağlamaz ne çağdaşlık ne uygarlık. Başımın örtüsüne, minaremdeki ezanıma, gökteki ayyıldızıma, vatanımdaki toz taneciğine, atalarımın özüne el uzatının elini kırarım.

Giderek ona benziyoruz giderek buna benziyoruz. kardeşim sen geldiğin yeri biliyomusun ki gittiğin yolun batı olduğunu düşünüyosun.

Uygarlık..

Nedir uygarlık dediğin?
hergün farklı insanlarla sevişmek, esrar partileri mi?

Yoksa sabah kahve içip gazete okumak mı?

Hergün ıstakoz, domuz, hamburger, havyar yemek mi?

Nedir uygarlık?

Dişin ağrıdığında bir telefonla ambulansın seni kapından alması seni iyi etmekiçin herkesin seferber olması sonra aynı şeylere geri dönmek mi?

Sizin uygar dediğiniz insanlar değil mi barış getireceğiz diye onlarca müslümanı katleden?

Sizin uygar dediğiniz insanlar deği mi barış adı altında sadece müslümanları öldüren?

Ben müslüman bir türk genciyim. Beni bağlamaz ne çağdaşlık ne uygarlık. Başımın örtüsüne, minaremdeki ezanıma, gökteki ayyıldızıma, vatanımdaki toz taneciğine, atalarımın özüne el uzatının elini kırarım.

Uygarlıktan anladığınız bumu.Sadece almanyada üç milyon
Türk yaşıyor sor bakalım kaç tenesi domuz eti yemiş,kaç
kişi senin söylediğin manada yaşıyor.Bu mu senin uygarlık
anlayışın.Yazar çok güzel bir konuya değinmiş.Ölümü göze
almak ne uğruna ve kime karşı.Düşün arkadaşım.Hayatları
pahasına vatanlarını yurtlarını terketmak hemde ölümü göze
alarak...Nedir, onları ucunda ölüm bekleyen bilinmez bir
yola iten nedenler.Söyler misin...!!!

Geri