Bana cemaatini söyle sana mealini söyleyeyim

Genel Uyarı !

Arkadaşlar lütfen bir birinize karşı kişisel yorumları bırakıp içerik ile ilgili

seviyeli yorumlar yapalım sizleri bu konuda uyarmak istiyorum iyi forumlar.

bu dinci, tarikatçılar para ve güç için Kur'an'ı da değiştiriler, peygamberlerini de onlardan herşey beklenir

Bu kadar...

Dinime Küfreden Müslüman Olsa Ben Cevabımı Büyük Üstad Neyzen Tevfik'le vercem Sana..

Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararım; içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz..

nasıl bişey ya Cübbeli önce vaaz verecek bakmayın diye kendi bakacak ne güzel bişeymiş ya.. Hoca Yapar Ama Demi.. Hoca Peygamberdir Hoca Peygamberin Yolundadır.. :durdurun:durdurun:durdurun

11438.jpg

Bak Senin Yobaz Tarikatçı Ne diyor..

18 YAŞINDA GELİNLİK KIZLAR OKULA GİDER Mİ ?
Camilerin boş olduğunu dile getiren Cübbeli Ahmet, "Camilerimiz boş. İslami hassasiyetler zayıf. Adamın kendi işine, doğalgazına, elektriğine dokunduğunuz zaman, herkes itiraz ediyor. Öte yandan okullar 12 seneye çıksın deseler, herkes 'Çıksın' der. Bakın şimdi eğitim 9 yıla çıktı. 12 yaşa çıkartacağız diyorlar. Bundan haberiniz var mı? Yok. 18 yaşına kadar gelinlik kız çocukları nasıl gidecek bu okullara. Hangisinin midesi bunu alıyor. Bir tutam sakallı, sarıklı adamlar takva lalıfı kimseye bırakmıyor, bana da bırakmıyorlar. Fakat bu işlere sıra geldi mi 'Sen o işleri karıştırma' diyorlar. Ben bu işleri karıştıracağım"dedi.

"AVANAK OLURSANIZ ZORUNLU EĞİTİM 12 YAŞA ÇIKAR"
"Evliyanın başı efendi hazretleridir" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Avanak olursanız zorunlu eğitim yaşını 12' ye de çıkartırlar. Bizim milletin maaşını biraz kes, benzini 3 ise 6 ya. Çocuklar 12 yıl okula mecburi gitsin de. 'Ehh gitsin ' der. Bu iş ahiretime dokunur mu ? Bunlar ahiretime zarar verir mi? Hiç bunları sormuyorsunuz. Ölçüleriniz ahirete göre değil. Değerleriniz bozulmuş, mizanlarınız yanlış tartıyor. Ayarlarınız kaçmış. Ölçünüz maddi menfaat olmuş. Uykuyu, koltuğu, saldalyeyi çok sevenler acaba arkalarında ne bırakıyorlar" diye konuştu.

http://www.sacitaslan.com/index.php?bab=haber&op=guncel&id=6003

Geçenlerde de kızlar 9 yaşında evlenebilir diyordu utanmaz leş kargası...

Örnekler çoğaltılabilir İslam özgürlük dinidir tarikatlar baskıcıdır gerek yok bu kadar insanlarla uğraşmaya onlarıda bırakın kendi yolundan gitsin size zararı varsa söyle anlat .Bence CHP nin zararlarından bahsetsek daha menfaatli olur yada ADD yada Çağdaş eğitim vakfının bohtan işlem süreçlerinden.

yaw görende seni namazlı abdestli bişey sanacak .Söylediklerin gerçekten doğru tarikatlar işi şirke götürüyor ama bunu senden duymakta bana manidar geliyor .

Sende bizi güldürüyosun bre cahil bu zamana kadar ülkenin ne halde olduğunu ya idrak edemedin yada yaşın küçük bilmiosun..Gerçekten komik duruma düşüyonuz yani tarih bilgin sıfır bari bunu gösterme sus adam sansınlar.

İnsanların idrak gücünü tarih bilgini adamlığını senin gibiler mi ölçecek? Laflarına dikkat et banlanmışsın zaten. Böyle sokak ağzıyla konuşunca adam mı sanıyorlar seni? Allah'ım ne adamlara kaldık ya...

yakılmış demek saldırı değil zaten çelişiyor ve ilginç değilmi demek saldırı... o senin fikrin ... deistin ne olduğunu biliyoruz pekte farklı birşey beklmiyodum zaten Ama şunu unutma başkalırının senin inancın üzrine inandıkları (din,ahlak,peygamberler) kavramlar varken sen olmadığına inandığın bişi hakkında başkalarını yargılayamassın ...

hiç bişeye inanmamak bir hiçliktir.. yokluk varlığın yokluğu üzerine yorum yapamaz... ne kadar büyük bir dinki en çok yıpratılmaya çalışılan hep müslümanlık oluyor ateistler deistler hristiyanlar yahudiler saldırıyor... başkasının inanıp senin inanmadığın bir kavram üzerine yorum yapma hakkın yoktur çünkü zaten yok farzediyosun... bu şekilde kendini hakılı çıkaramassın inancım üzerinede spekülasyon yapamassın emin ol... sen otur köşende inanamamaya devam et... inananların önüne gölge olma yeter...

önce senden başlayalım.
hiç birşeye inanmamak gibi saçma bir şey olamaz.
zaten hiç bir şeye inanmıyorsan en azından 1 şeye inanıyorsundur, hiçlik.

deizmin ne olduğunu biliyorum demişsin ve hiç bir şeye inanmadığımı söylemişsin
bu laf bile senin deizmden ne kadar bi haber olduğunu gösterir

ve ben kmiseyi yargılamıyorum. ben yargıcım ne sorguç. sadece düşündüklerimi söylerim. kimseyi kırmamaya çalışarak.
çünkü ana felsefemdir: hümanizm

yokluk varlık üzerine yorum yapabilir illaki ve varlıkta yokluk üzerine yorum yapabilir
bunun kararını sen değil kimse veremez
eğer sen böyle bir şey söylüyorsan önce kendi dininle çelişiyorsun demektir.
çünkü allah sana kullan diye bir akıl vermiş
o akılı kullanmamak allaha saygısızlıktır

ve benim kimseye gölge olduğum falan yok
kimseyi diniden döndürmeye çalışmak gibi bir gayem de yok
ve hatta inançlı insanlara karşı olan saygım (gerçek ve masum olan inançlılardan bahsediyorum) inançsızlara karşı olan saygımdan daha fazladır
benim hakkımda bilgi edinmek isteyen sendin ve edindiğin bilgiden rahatsız olanda sensin.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu (türk atasözü)

Senin dediğin toplumlar helak olmaya mahkumdur.
Bakk komunistlerin başı Rusya ne oldu parçalandı. Adamlar kendi özlerine dönmeye çalışıyorlar..

Bir kere Kur'an-ı Kerimin yakıldı ancak araştırmacı ve işin erbabları araştırabilir...

Topkapı sarayında Hz.Osman'ın şehit edilirken okuduğu Kur'an orada.....

Peygamber Efendimiz doğduğunda hiç sönmeyen ateşiniz yerle bir oldu...

Allah indinde din İslamdır....

Sizler ve sizlerin ancak gideceği yer belli....

gelelim sana

parçalanan rusya değil soyvet sosyalist cumhuriyetler birliğidir
ve senin dediğin rusya o birliğin en büyük ülkesidir
ve alkış tuttuğunuz parçalanmadan sonra o ülkenin düştüğü durum ortadadır
eğer faişe olmak sosyalist bir devlette yaşamaktan iyidir diyorsan sözüm yok

hiç sönmeyen ateşten neyi kastettiğini anlamadım

ve gideceğim yer konusuna gelince

onu sen değil tanrı bilir ancak

çünkü -eğer biliyorsan- insanlara cenneti ve ya cehennemi layık gören tanrıdır

eğer sen allahlığa öykünüyorsan o senin bileceğin iş

halife osmana gelince

topkapı sarayında kuran olabilir
olmasında yadırganamaz

benim asıl merak ettiğim peygamberin kendi ağzından yazdırdığı orjinal kuran nerde?

ikilik çıkarmasın diye yakılmadımı halife osman tarafından

peki aynı olan iki metin nasıl olurda ikilik çıkarır?

başka sorum yok

herkese ilgisinden ve saygısından ötürü teşekkürler

tarikatlardan cemeatlardan mezheplerden (tağutlardan) vaz geçin arı din yanlız islamdır.

tağutlara sırtınızı dönüp islama yönelin.

önce senden başlayalım.
hiç birşeye inanmamak gibi saçma bir şey olamaz.
zaten hiç bir şeye inanmıyorsan en azından 1 şeye inanıyorsundur, hiçlik.

deizmin ne olduğunu biliyorum demişsin ve hiç bir şeye inanmadığımı söylemişsin
bu laf bile senin deizmden ne kadar bi haber olduğunu gösterir

ve ben kmiseyi yargılamıyorum. ben yargıcım ne sorguç. sadece düşündüklerimi söylerim. kimseyi kırmamaya çalışarak.
çünkü ana felsefemdir: hümanizm

yokluk varlık üzerine yorum yapabilir illaki ve varlıkta yokluk üzerine yorum yapabilir
bunun kararını sen değil kimse veremez
eğer sen böyle bir şey söylüyorsan önce kendi dininle çelişiyorsun demektir.
çünkü allah sana kullan diye bir akıl vermiş
o akılı kullanmamak allaha saygısızlıktır

ve benim kimseye gölge olduğum falan yok
kimseyi diniden döndürmeye çalışmak gibi bir gayem de yok
ve hatta inançlı insanlara karşı olan saygım (gerçek ve masum olan inançlılardan bahsediyorum) inançsızlara karşı olan saygımdan daha fazladır
benim hakkımda bilgi edinmek isteyen sendin ve edindiğin bilgiden rahatsız olanda sensin.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu (türk atasözü)

birincisi benim sözlerimin bi tarafından tutup konuşman ya tamamen okumadan yorum yaptığını yada işine geldiği gibi yorum yaptığını gösterirki bu daha kötü

ben "... başkalırının senin inancın üzrine inandıkları (din,ahlak,peygamberler) kavramlar varken ..." dedim hiç birşeye inanmıyon demiş olsam senin inancın ve üzerine demezdim herhalde bilip bilmeden çarpıttın üzerine bide yargıladın özür bekliyorum bu konuda...

gelelim felsefene hiçbirşeye inanmamak die bir inanç olamaz... inanmamak diye bir inanç olamaz.. çünkü inanmak yani varlık vardır bide var olmayan yani karşılığı inanamamak vardır inanamamak demek aslında inanılan her neyse orda yoksun demektir karşısın demek deildir deistler dini reddeter dine karşı edemek değildir.... Allah inancında varsın düşüncelerimde onun ilerisinde yoksan zaten yoksundur o konuda yazdığın hiç birşey değer teşkil etmez.. nasılki 0 die bir DEĞER yoktur 0 hiçliği temsil etmek için vardır ve 0 la yapılan bütün çarpımlardan sıfır çıkar toplarsan bir etkisi olmaaz buda hiçliğin bir değer getirmediğini gösterir... eisteinin dediği gibi karanlık diye birşey yoktur bize onu düşündüren ışığın olmamasıdır soğuk diye birşey yoktur onu düşündüren sıcağın var olmamasıdır...

yokluk varlığın üzeirnde yorum yapamıcağı gibi varlıkta yokluk üzeirne yorum yapamaz allah akıl vermiş o akılla varsaymadığın inançlara inanaları sorgulayamasın... inanmadığın bişi üzeirne inana yorum yaopamassın... oda yorum yapamaz nie inanmıyosun diye dikkat ettiysen bende yapmadım ama sen hümaistim dediğin halde ne allaha saygısızlığımı bıraktın nede cahillimi...

ben seni merak ettim ama rahatsız olmadım.. çünkü senin gibi yokluğun varlık üzerine yorum yapabileceğine inanmadım gibi varlığında yokluk üzerine yorum yapabileceğine inanmıyorum...:durdurun

dini yok farzediyosun yokun üzerine ne yoruum yapim olmayan birşeyi neden beğenmiim yada neden beğeniyim insanları başka birşeye inanamaya teşvik edebilirsin belki ama inanmamaya asla ... ben Kuranda yazanların Allahın sözleri olduğuna inanıyorum din bu kitaba inanıp uygulamak peygamberde elçidir... birşeyin yokedilmesi değiştirildiği annamına gelmez iki taneden bir taneye düşürülüyorsa yanlış olan yakılmıştır gene bugüne gelen dorudur... yanlış doruyla çeliştiği gibi doruda yanlışla çelişir bu senin haklı olduğun annmına gelmiyor... gidipte kurul karalıyla üçe indirilmiş incilli kıyaslama istersen... bugün yanlış basım bir kuran olsa bende yakaarım çünkü orjinal olmayan kuran artık kuran değildir sadece kitaptır...

illaki masonlar veya dönmelermi yönetecek bırakın biraz da bu ülkenin evlatları yönetsin.

ayrıca risalei nurlar din alimlerinin ekserisi tarafından kabul edilmiş bir kur an tefsiridir.bunu sadece bazı grupların başucu kitabı olarak görmek yanlış.diyanetin de kabul ettiği bütün tefsirlerin başımızın üzerinde yeri var.İnşaallah hepimiz bundan yeterince faydalanıyoruzdur.

Allah bize akıl ve fikir vermiş sonrada ilk ayet olarak "OKU" emretmiştir, elinize Kuranımızı alırsınız birazda kafanızı çalıştırıp okuyup öğrenirsiniz (tabiiki bizim kitabımızı anlamak için biraz fizik, kimya,biyoloji gibi birikiminiz olması gerek anca o zaman anlamdırabilirsiniz) Ben onun bunun yazdığı kitaplara inanmam ve kale almam, en doğru kaynak Kuran dır siz okuyun anlayab,ildiğiniz kadarı yeter okudukça daha fazlasını anlayabildiğinizi göreceksiniz.. tabiiki mealini

hiç bişeye inanmamak bir hiçliktir

bu lafı sen söyledin

üstelik bu lafıda sen söyledin

birincisi benim sözlerimin bi tarafından tutup konuşman ya tamamen okumadan yorum yaptığını yada işine geldiği gibi yorum yaptığını gösterirki bu daha kötü

ben "... başkalırının senin inancın üzrine inandıkları (din,ahlak,peygamberler) kavramlar varken ..." dedim hiç birşeye inanmıyon demiş olsam senin inancın ve üzerine demezdim herhalde bilip bilmeden çarpıttın üzerine bide yargıladın özür bekliyorum bu konuda...

...

şimdi bu iki lafın arasında ki çelişkiyi hem kendin üretiyosun hem de ben üretmişim gibi benden özür bekliyorsun

malkara'da da tren bekleyen çok insan vardı. ama o tren hiç gelmedi.

ve hiçlik üzerine benim söyledikleri genişletip karmaşık cümleler kurarak bana akrşı söylemeye çalışmışsın. bu da anlaşılır değil.

önce çelişkilerinden kurtulmanı diliyorum. sonra düzgünce tartışırız

bu lafı sen söyledin

üstelik bu lafıda sen söyledin

şimdi bu iki lafın arasında ki çelişkiyi hem kendin üretiyosun hem de ben üretmişim gibi benden özür bekliyorsun

malkara'da da tren bekleyen çok insan vardı. ama o tren hiç gelmedi.

ve hiçlik üzerine benim söyledikleri genişletip karmaşık cümleler kurarak bana akrşı söylemeye çalışmışsın. bu da anlaşılır değil.

önce çelişkilerinden kurtulmanı diliyorum. sonra düzgünce tartışırız

30 bin kere sana hiçlik mevzusu diye Allah inancı dışındaki mevzulardan bahsettiğimi (din ve peygamberler) birinci ağızdan ben sölediğim halde sen inatla anlayamıyosun karmaşık geliyosa sana onları anlayacak derinliğe ulaştığında özürünü dilersin

anlıcan şekilde inanmıyorum dediğin hiç birşey hakkında üstüne bide inanaların inancına negatif yada pozitif eleştirmeye hakkın yok... hele hele çelişki arayarak.... ne zaman müslümanlık inancının türklüğün geleneklerin insanımızın üzerine çelişki polemik yaratıp saldırmaya çalışıcaksın bu meydan boş değil onu bilesin.. kendinizi dünyanın merkezinde görmekten vazgeçin artık.... milyarlarca inanan insan var hepside senden aşşağı seviyede insanlar değil....emin ol.. vesselam..

Allah bize akıl ve fikir vermiş sonrada ilk ayet olarak "OKU" emretmiştir, elinize Kuranımızı alırsınız birazda kafanızı çalıştırıp okuyup öğrenirsiniz (tabiiki bizim kitabımızı anlamak için biraz fizik, kimya,biyoloji gibi birikiminiz olması gerek anca o zaman anlamdırabilirsiniz) Ben onun bunun yazdığı kitaplara inanmam ve kale almam, en doğru kaynak Kuran dır siz okuyun anlayab,ildiğiniz kadarı yeter okudukça daha fazlasını anlayabildiğinizi göreceksiniz.. tabiiki mealini

güzel söylüyorsunda okumak için önce alfabeyi sökmek lazım.sonra da senin dediğin gibi olsaydı ne herk vaedı üniversitelere bu kadar tıp veya mühendislik kitapları var onları kendi kendimize okuyup adam olabiliriz. hoş onları yazanlar da başka okumuşlardan öğrenmişlerdi ya neyse

Kendi şahsi fikrime göre eğer ki inanmış Müslümansan cemaate tarikata çok da gerek yoktur.
İslam'ı tarikatlar veya cemaatlerdeki kitaplardan önce öz kaynak oLarak değerLendirilen Kuran'ı Kerim veya Hz.Muhammed(s.a.v) ın hayatından öğreniLmeLidir.
Özellikle beLirLi bir öLçüden iLeri kaçınca cemaat ve tarikatLarın adı,duyuLması veya taraftarın çoğaLması çoğu dini gerçekLerin önüne geçmektedir.

Ama!
Türkiye Cumhuriyeti devLeti özeLLikLe din tacirLerinin boL oLduğu bu dönemLerde daha iLkoKuLda vatandaşLarın dini yönden (namaz,Kuran-ı Kerim) gibi eksikLerini tamamLasa hiçbir sorun kaLmayacaktır.Çünkü;Din devLeti koruR, irtica yıkar.Vatan,Millet sevgisi ve devLete başkaLdırmama İslam'ın içinde yer aLmaktadır..

YanLış anLaşılmasın Cumhuriyetin rejimi iLe iLgiLi hiçbir sorunum yoK.LaikLik kaLdırıLmalı faLan da demiyorum.BunLarın önüne geçiLmesi için bir çözüm önerisiydi saDece. ;)

30 bin kere sana hiçlik mevzusu diye Allah inancı dışındaki mevzulardan bahsettiğimi (din ve peygamberler) birinci ağızdan ben sölediğim halde sen inatla anlayamıyosun karmaşık geliyosa sana onları anlayacak derinliğe ulaştığında özürünü dilersin

anlıcan şekilde inanmıyorum dediğin hiç birşey hakkında üstüne bide inanaların inancına negatif yada pozitif eleştirmeye hakkın yok... hele hele çelişki arayarak.... ne zaman müslümanlık inancının türklüğün geleneklerin insanımızın üzerine çelişki polemik yaratıp saldırmaya çalışıcaksın bu meydan boş değil onu bilesin.. kendinizi dünyanın merkezinde görmekten vazgeçin artık.... milyarlarca inanan insan var hepside senden aşşağı seviyede insanlar değil....emin ol.. vesselam..

komik sandece komik

benim haklarımı sen mi belirleyeceksin?

çelişkileri ben yaratmıyorum
onlar zaten var
ben sadece var olupta görülmeyen ve ya görülmek istenmeyenlerden bahsediyorum

ve benim kimseye ve ya hiç bir geleneğe ve dahi inanca saldırdığım falan yok

saldırmak senin yaptığın gibi tehdit etmekle olur

meydanın boş olup olmaması benim fikirlerimi değiştirmez

eğer tehditlerine devam edeceksen konuşmaya gerek yok

çünkü sen konuşmadan değil fiili işaretlerden anlıyorsun demektir

nasreddin hocaya sormuşlar
hocam dünyanın merkezi nerdir diye
hosaca şu asamın olduğu yerdir demiş
olurmu hoca demişler
oda inanmıyorasan ölç demiş

kıssadan hisse

inananlar hakkındaki görüşlerimi daha önce dile getirmiştim
ama demekki senin okuyup anlayıp düşünp sonra cevap vermek gibi bir özelliğin yok ki bana hala inanan insanların benden aşşağı olmadığını söylüyorsun

eğer inananlar hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsan bir kaç mesaj geriye git ve bak neymiş diye

çünkü sen konuşmadan değil fiili işaretlerden anlıyorsun demektir

nasreddin hocaya sormuşlar
hocam dünyanın merkezi nerdir diye
hosaca şu asamın olduğu yerdir demiş
olurmu hoca demişler
oda inanmıyorasan ölç demiş

kıssadan hisse

inananlar hakkındaki görüşlerimi daha önce dile getirmiştim
ama demekki senin okuyup anlayıp düşünp sonra cevap vermek gibi bir özelliğin yok ki bana hala inanan insanların benden aşşağı olmadığını söylüyorsun

eğer inananlar hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsan bir kaç mesaj geriye git ve bak neymiş diye

evet çelişki var ama o çelşki sende varki kurtuluşu dini yok farzetmekte bulmuşsun ... kendi inançsızlıklarınla başkasının inançlarına yorum yapman egonu tatmin etmekten başka birşey değil iki üç mesaj önce yokluğa yorum yapmıcamı belirtmiştim sana dönüp bakarsan anlarsın... çok hümanistsinki ne cahilliğim kaldı ne düşüncesizliğim ne bilmemnem ... gayet basit ssaldırgan aşşalıyıcı hayvansal içgüdülerle sıkışınca saldırıyosun pek bi esprin yokmuş kardeş... konuşmaya gerek yok hakkaten üç marksist kitap okuyan kendini hayatın anlamını çözmüş profesör sanıyor bu memlekette ... sana iii inanamamalar tatlı rüyalar...

Kur'an değiştirilmemiştir ve değiştirilemeyecektir.Çünkü onu Allah (c.c) koruyacaktır.Bunu Allah (c.c) söylemiştir.

Kuran-ı KeRim DegistirİlmistiR... Masonlar Tarafından degistirilmistir
Cemalledin efgani -muhammed abduh -muhammed reşad
Konu Al-i İmraN tarafindan (07-04-2009 Saat 11:45 AM ) degistirilmistir..

Diyor Ali-İmran arkadaşımız ancak yanlış biliyor.

Tarikatlere, cemaatlere ihtiyacımız olmadığını, bunların çoğunun din dışı amaçlarla bir araya gelen güvenilmez gruplar olduklarını anlatacaktım. Çok uzun sürecekti. Kemal Atatürk'ten kısa bir alıntıyla işi çözdüm ;)

"Bilhassa bizim dinimiz için, herkesin elinde bir miyar vardır. Bu miyarla hangi şeyin bu dine muvafık olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi şey ki akla, mantığa menfaatı ammeye muvafıktır, biliniz ki o bizim dinimize de muvafıktır. Bir şey, akla, mantığa, milletin menfaatına, islamın menfaatına muvafıksa kimseye sormayın, o şey dindir. Eğer bizim dinimiz akla, mantığa tetabuk ettiği bir din olmasaydı ekmel olmazdı. Ahir din olmazdı."
Mustafa Kemal Atatürk

Tarikatlere, cemaatlere ihtiyacımız olmadığını, bunların çoğunun din dışı amaçlarla bir araya gelen güvenilmez gruplar olduklarını anlatacaktım. Çok uzun sürecekti. Kemal Atatürk'ten kısa bir alıntıyla işi çözdüm ;)

"Bilhassa bizim dinimiz için, herkesin elinde bir miyar vardır. Bu miyarla hangi şeyin bu dine muvafık olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Hangi şey ki akla, mantığa menfaatı ammeye muvafıktır, biliniz ki o bizim dinimize de muvafıktır. Bir şey, akla, mantığa, milletin menfaatına, islamın menfaatına muvafıksa kimseye sormayın, o şey dindir. Eğer bizim dinimiz akla, mantığa tetabuk ettiği bir din olmasaydı ekmel olmazdı. Ahir din olmazdı."
Mustafa Kemal Atatürk

Yeniçerinin manevi lideri Hacı Bektaşi Veli,Hz.Mevlana,İmam Rabbani ve pekçok zatı muhterem...

Acaba bu zevat Oxford ilahiyat mezunları mı yoksa Yale'de master mı yaptılar?

Birşeyin kemal sıfatındaki noksanlık o şeyi yok etmeği gerektirmez

ne diyorsun ben dediklerinden bişi anlamadım....
kalkmış bana dini yorum yapıyorsun fetva veriyorsun aklın sıra...
sen bir kere yaratıcıya ALLAH dahi demiyorsun bana türlü şeyler sıralıyorsun...neyse akşam akşam üzmeyelim....

Ben Türk'üm Oldu Mu.. Ben Türkçe Kelime Kullanırım... Allah Arapça Bi Kelime Cevabın olmadığından fetva felan diyorsun oda güzel kıvırma :) allah demiş tanrı demiş ulu yaratıcı demiş ilah demiş farkını söyle hepsi tek bi yaratıcıya ait değil mi... ha tabi 99 sıfatı var siz'e göre ismi var :)

Yeniçerinin manevi lideri Hacı Bektaşi Veli,Hz.Mevlana,İmam Rabbani ve pekçok zatı muhterem...

Acaba bu zevat Oxford ilahiyat mezunları mı yoksa Yale'de master mı yaptılar?

Birşeyin kemal sıfatındaki noksanlık o şeyi yok etmeği gerektirmez

39- Zümer Suresi 3

Rabbinizden size indirilene uyun. O’ndan başka evliyaların ardına düşmeyin. Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz.

http://www.kurandakidin.net/bolumler/15-tarikatlar.asp

Cevap olur sana bu sanırsam :)

yabancılar

KUR'AN DEĞİŞTİRİLMİŞ

HATTA YAKILMIŞTIR diyor

papazlar haklı mı?

değiştirilseydi 10 tane kuran olurdu herhalde.... :durdurun:durdurun

Kuran-ı KeRim DegistirİlmistiR... Masonlar Tarafından degistirilmistir
Cemalledin efgani -muhammed abduh -muhammed reşad

kuranı kerim değişmesmedi ve değiştirilemeyecektir.... yaz bunu bi yerine.... :durdurun:durdurun

Geri