Bayan Gül'e gıcık kapanlar, bu yazı size!

muammer-oz

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Engin ARDIÇ'ın yazısı...

Okunuşunu yazdım, halka indim. “First Lady” yazsaydım “beyaz Türk” olacaktım, keh keh keh.

Hayrünnisa Hanım’ın başının bağlı olmasına gıcık kapanlar, bu yazı size...

Emine Hanım’ın başının bağlı olmasına da bozuldunuz ama kocası beş yıldır Türkiye’yi yönetti... Yani, Türkiye’nin “seçilmişlerin yönetmesine izin verilmiş kısmını” yönetti.

Bozuldunuz, ama alıştınız. Meclis Başkanı’nın eşinin de başı bağlıydı, yutkundunuz ama bir şey yapamadınız. Dışişleri Bakanı’nın eşinin de başı bağlıydı, ona da ses çıkaramadınız. Kıyamet, aynı hanım “först leydi” olunca koptu.

Çünkü kendinizi “först” ve “leydi” gibi kefere kavramlarıyla şartlıyorsunuz!

Öyle deyince, insanın aklına Hillary Clinton, Barbara Bush, Nancy Reagan, Betty Ford, Patricia Nixon gibi birtakım “havalı” ve de geçkince kadınlar geliyor. Daha yaşlılara da Jacqueline Kennedy! Saçlar her daim yapılı ve de boyalı, ille de tayyör-etek, dirhem yağ yok, sıfır beden, saplı çanta, kısa topuklu siyah ayakkabı... Hepten rüküşlerine de şapka.

Çankaya’da oturacak hanım bu “formata” uymayınca da tatsızlık başlıyor...

Cumhurbaşkanı eşleri, resmi protokolda kısaca “hanımefendi” olarak geçerler. Şuna hanımefendi deseniz, rahatlayacaksınız. “First, second, third, fourth” gibi saçmalıklar ortadan kalkacak.

Pardon, hanımefendi gibi ünvan ve lakapların kullanılması da yasaktı, değil mi? O zaman, kısaca Bayan Gül.

Fakat Orgeneral Büyükanıt’a da “Yaşar Paşa” demeyeceksiniz ha, çünkü devrim yasalarını çiğnersiniz, giderim vallahi Anıtkabir’e, yazarım deftere bir yazı, sizi Atatürk’e şikâyet ederim

Nereden birinci oluyor bu hanım? O birinciyse, benim karım kaçıncı sıradadır? Anam skalanın neresindedir? Ya ninem?

Hani bizim rahmetli kayınvalideyi birinci yapsanız ağzımı açamazdım da!...

Madem cumhurbaşkanını da “devlet memuru” olarak kabul ediyorsunuz... Yıllarca milletvekillerinin emekliliğine karşı çıktım, mebus kavramının apayrı bir şey olduğunu söyledim, madem aldırmadınız... Madem Çankaya Köşkü’nü de alt tarafı “herhangi bir devlet dairesinin en fiyakalısı ve en iyisi” olarak algıladınız... O zaman, niçin Hayrünnisa Hanım’ı da “devlet memurlarından bir devlet memurunun refikası” olarak kabul edip geçmiyorsunuz?

Efendim, hariciye vekili başka, meclis reisi başka, başvekil başka, cumhurreisi başka... Yok canım, niçin başka oluyormuş? Cumhurbaşkanı padişah mı?

Efendim, eşinin “temsil” özelliği varmış... Yok canım! Nereden verilmiş kendisine bu temsil görevi?

Dikmen sırtlarında “sevimli yavrusu Erdal’la birlikte” at binen Bayan Mevhibe İnönü, haminnemi temsil mi ediyordu? Reşide Bayar’ın bizim yaşam tarzımızla ve geçim sıkıntımızla bir ilgisi var mıydı? Melahat Gürsel olsun, Atıfet Sunay olsun, Emel Korütürk olsun, kim bu hanımları kendine yakın hissetmiş, onu temsil ettiği zahabına kapılmıştır?

Hasbelkader dönem dönem cumhurbaşkanlarının eşleridir, o kadar.

Evet, Hayrünnisa Gül bizim hanıma uzaktır. Bizim hanımın başı açıktır, onunki kapalı. Ayrı dünyaların insanları.

Ama bizim hanım ne Semra Özal’da kendi yansımasını gördü, ne Nazmiye Demirel’e yakınlık duydu, ne de Semra Sezer’e bayıldı... Sekine Evren’e gelince... Onu hiç göremedi ki bir fikir edinsin!... Latife Hanım’ı da tarih kitaplarında okudu ve onunla Safiye Sultan ya da Pertevniyal Besime arasında bir fark gözetmedi, hepsi “tarihi şahsiyetlerdi” bunların...

Fakat başkaldırmadı, “kocası benim cumhurbaşkanım olamaz” gibi bir terbiyesizlik de etmedi hiçkimseye. Üzerinde durmadı.

Basın da bu hanımlara umacı gibi davranmaktan, örneğin başka bir hanıma, Emine Hanım’a da “aaa, New York’ta The Phantom of The Opera’yı seyretti, bu da bizim gibi ağzı burnu, gözü kulağı olan normal bir insanmış yahu” şeklinde yaklaşmaktan vazgeçsin, terbiyesizliğin daniskasıdır.

AKŞAM

bırakın bu satılık şerefsiz herifleri. Bir zamanlarda özal için ne yalakalıklar yapmıştı. Akp hükümetinin kurulması ile başlayan yalakalık dönemi halen devam ediyor

.. ürür kervan yürür demişler. Herkes kafasına göre bişeyler söylüyo ama dinleyen yok bugüne kadar başı açıklar vardı bugünden sonra kapalılar gelir inş.

Oraya o cumhurbaşkanını bikaç kişi koymadı veya birileri atamadı, halk partisine oyu verdi ve o partide o adamı o mevkiye taşıdı

Halk nei isterse o oluyo işte bu kadar basit köşke başörtüsü giremez dediler girdi

Alışacaksınız, ve belli bi süre sonra bi bakmıssınızki bu başörtüsü kimseye bi zarar vermiyor sonra bırakacaksınız artık didinmeyi ve halka kulak vereceksiniz bu kadar basit =)

Her zmnki gibi lafım kimseye deil ;)

bırakın bu satılık şerefsiz herifleri. Bir zamanlarda özal için ne yalakalıklar yapmıştı. Akp hükümetinin kurulması ile başlayan yalakalık dönemi halen devam ediyor

engin ardıç en karakterli ve yılladır dik duruşunu korumuş gazetecilerdendir.. kimsenin hükümete yalakalık yaptığı yok.. aksine en çok eleştiri ve baskı altında tutulan hükümettir.. asıl senin gibiler bilinçaltınızdaki duyguları belli ediyorsunuz .. hiç hazzetmesenizde ezici çoğunlukla gelmiş hükümete saygı duyun yada susun..

Engin Ardıç iktidar,tescilli iktidar yalakası,bunu bilmiyen varmıydı?

vah ülkeme ki vah bunları da mı konuşacaktık

Engin Ardıç'a acıyorum
Tek başına hükümetler geldiğinde iktidar partisi sözcüsü oluyor
Bir kısım gibi parada almıyor ancak kendi kendine bir misyon haline getiriyor iktidar sözcülüğünü
Genelde ağzıda pek bir bozuk, göremediği gerçekleri terbiyesiz diliyle örtmeye çalışıyor.
Ama şükürler olsun bu yazısında "terbiyeyi" elden bırakmamış
eeee tabi olacak o kadar.Cumhurbaşkanı Gül 'ün eşi olan hanımefendiden bahsederken terbiye elden bırakılmaz.

Ama kim ne derse desin
"Din sömürüsü" bu ülkede tutar!
"Bunlar dindar" diye diye Gül'ü cumhurbaşkanı AKP'Yi hükümet yaptırdılar
Onun için bırakalımda Engin Bey'de üzerine düşen görevi yapsın :D

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2165680' Alıntı:
Engin Ardıç'a acıyorum
Tek başına hükümetler geldiğinde iktidar partisi sözcüsü oluyor
Bir kısım gibi parada almıyor ancak kendi kendine bir misyon haline getiriyor iktidar sözcülüğünü
Genelde ağzıda pek bir bozuk, göremediği gerçekleri terbiyesiz diliyle örtmeye çalışıyor.
Ama şükürler olsun bu yazısında "terbiyeyi" elden bırakmamış
eeee tabi olacak o kadar.Cumhurbaşkanı Gül 'ün eşi olan hanımefendiden bahsederken terbiye elden bırakılmaz.

Ama kim ne derse desin
"Din sömürüsü" bu ülkede tutar!
Onun için bırakalımda Engin Bey'de üzerine düşen görevi yapsın :D

din sömürüsü değil bu oyu almalarına sebep olanlar. demokrasi den kopmamak uğruna verilmiş oylar bunlar. hem soylesene şimdiye kadar gelen sol partiler ülkeye ne verdi. sizin giibi sosyal demokratlar olmaz olsun. resmen orduyu darbeye çağırıyor baykal. sandıktan hezimetle çıkınca birde utanmadan koltuğu işgale devam ediyor. oysa bıraksa yerini sarıgüle belkide ummadığı bir başarı alacaktı. türkiye için chp bir kayıp . ama sanırım baykal da muhalefet olmaktan şikayetçi değil. neyse bu konular çok uzun. bırakalımda adamlar ne yapacak bir görelim. türkiyede bu ordu olduğu sürece rejim değişmez.

Bu engin ardıça bayılıyorum yaaaaaaaaa

iktidAr yALAkAsı herif kimin kAyığınA binerse onun küreğini çekiyor.bu üLkede böyLe yALAkALAr,bu kAdAr cAhiL hALk ve böyLe işini biLen hükümet oLduğu sürece biz bu sıkıntıLArı konuşmAyA mAhkumuz.türbAnı dinseL bir semboLden çıkArıp miLLi sorun hALine getirenLer sAnki sorunu biz çıkArmışız gibi bu konu hAkkındA gerçekLeri söyLeyenLere işte bu herif gibi yALAkA kALemLeri iLe cevAp veriyor,sonrAdA zeytinyAğı gibi üste çıkıyoLAr.AmA böyLe sürüye AncAk böyLe çobAn yAkışır.siz türbAnı tArtışmAyA devAm edin,cumhurbAşkAnın eşini tArtışmAyA devAm edin,böyLe gündemi beLirLeyen sAtıLık AdAmLAr sAyesinde hALkımız günceL hAberLerden uzAk tutuLuyor biz hALA bunun fArkındA değiLmiyiz?????

sAtıLmış medyA....!

ben başörtüsü konusunda şöyle diyom bende onalra gibi düşünüyom sadece erkeğim beni neden cezalandırmıyolar yıllar önce bu ülkeyi kazanan atalarımız nasıl düşündüler acaba yarın bunlar % 10 bir aristokrat grup tarafından yönetilir bizim hanımlar çocukllar da bunlara boyun eğer. ozaman kurtaralım bu vatanı . nerden bilecek nene hatun yarın bi gün başörtüsüne laf edilecek ben de kahramanlık yapayım. türkiyede bunlar vardı hep ama ilk defa hegomonyaları yıkılmaya yüz tutmaya başladı

bir zamanlar iletişim yoktu halk bir şeyden anlamıyodu 39-45 58-70 yılları açlkıktan millet kıvranıyor %80 köyde nufusun. Kentte olanlar da böyle bir problem yok . ama artık garipler uyandı sizde uyumayın uyanın.bu düşüncelerimin partilerle alakası yok ona göre(akpli deilim hani)

Süper bi yazı, güzel bi tokat niteliğinde olmuş. Sesi yankılanıyor. Helal olsun. Sağol kardeş.

din sömürüsü değil bu oyu almalarına sebep olanlar. demokrasi den kopmamak uğruna verilmiş oylar bunlar. hem soylesene şimdiye kadar gelen sol partiler ülkeye ne verdi. sizin giibi sosyal demokratlar olmaz olsun. resmen orduyu darbeye çağırıyor baykal. sandıktan hezimetle çıkınca birde utanmadan koltuğu işgale devam ediyor. oysa bıraksa yerini sarıgüle belkide ummadığı bir başarı alacaktı. türkiye için chp bir kayıp . ama sanırım baykal da muhalefet olmaktan şikayetçi değil. neyse bu konular çok uzun. bırakalımda adamlar ne yapacak bir görelim. türkiyede bu ordu olduğu sürece rejim değişmez.

-Şimdiye kadar kaç sol parti AKP gibi yani tek başına iktidara geldi? Bu bir
-Demorkasi çoğunluğun seçtiği partinin başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediklerinin tüm topluma "dayatılması" mıdır? Bu iki
-Ordunun darbe yapmasından en büyük zararı(80 de)kim gördü?CHP kapatılmadı mı?Baykal'a siyasi yasak gelmedi mi?Sosyal demokratların adı üzerindedir sosyal devleti savunurlar ve de demokrattırlar yani darbe,şeriat,oligarşi,mutlak monarşi gibi antidemokratik yönetimleri savunmazlar,sadece "parlamenter demokrasiyi" savunurlar.
O yüzden Doğru Perinçek gibilerle karıştırma sosyal demokratları! Bu üç.
-Türkiye'de bu ordu olduğu sürece rejim değişmez anlayışı da aşırı derecede demokrattır(?!?) ve de söyleyen kişininde çok büyük bir çelişki içinde bulunduğunu gösterir.Ordunun görevi darbe yapmak değil, anayasal düzeni korumaktır.Bu da dört

-CHP yi Sarıgül mü kurtaracak ,Baykal kalacak mı gidecek mi? Banane!!!
Bu ülkeyi kim(ler) kurtaracak,kim bu ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne taşıyacak? Bu sorunun cevabını veremedikten sonra CHP imiş, AKP imiş veyahutta MHP imiş, geçeceksiniz bunları.Önemli olan Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğidir.

ŤêΧâŠ;2165765' Alıntı:
onlar bunları yaparken muhalefet uyuyomuydu????

seçim dönemi ve öncesinde başta CHP olmak üzere muhalefet partileri uyumuyordu da ne yapıyordu?
MHP mi çok mu çalıştı,CHP mi çok mu çalıştı,peki ya DP ne yaptı(aslında Saadet partisi iyi çalıştı(?!?) ama tabanını AKP ye kaptırdı)

Ben seçilmiş kişilerin eşlerinin her ortama ve medya ortamına sokulmasına karşıyım biz eşlerini seçmedik eşlerini tartışma konusu yapmaktan sa evlerinde oturtsunlar da medya ya malzeme olmasın derim. Herkes işine bakmalı ülkeyi, malezya gibi kişi başına 15 000 $ gelirine ulaştırmalıdır.

ya yeni üyeler sizin derdiniz ne.buraya siyaset yapmayamı üye oluyosunuz ya.allahım yaa

dostum 1950 senesine kadar iktidar olan parti kimdi.
orduyu habire baykal ve rektörler göreve çağırmıyormu . türkiye en büyük krizleri ecevit döneminde yaşamadımı. daha ne söylememi istiyorsun. şu anda yargıda enbüyük kadrolaşmayı yapanlar solcular değilmi . üniversiteler hakeza. ben 26 yıldır istanbulda yaşıyorum. tayyip erdoğan gelmeden önce musluklardan damla su akmazdı. ama fatura muntazaman gelirdi. halk tayyibin gözüne kaşına aşık değil. kendine hizmet edene veriyor. ha bende akp li değilim. oyumu onlarada vermedim. ama adam solculardan daha iyi hizmet ediyor. bunu da adın gibi bil. bak ırak savaşı çıktı ülke krize girdimi. yada eskisi gibi devülasyonlar oluyormu. yiğidi oldur ama hakkını da yeme. sarıgül belki kimseyi kurtaramıyabilirde ama en azından chp ye baykaldan daha faydası olur. neyse uzatmanın fazlada anlamı yok. icraatlar ortada

Geri