Baykal'ın koltuğuna Talabani geçecek

Øguz

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Sarıgül'den bomba bir iddia
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yüzde 20'lik oyu başarı olarak gören ve ötesini hedeflemeyen bir anlayışa sahiptir'' dedi.

6.jpg

Bazı program ve açılışlara katılmak, ilçeleri ziyaret etmek üzere Malatya'ya gelen Sarıgül, Erhaç Havaalanı'nda bir grup tarafından karşılandı.

Mustafa Sarıgül, ''Deniz Baykal'ın Ergenekon soruşturması konusunda yaptığı eleştirilerle'' ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

''Baykal heyecanlı. Baykal'ın gitme vakti geldi. Bazen savcı, bazen hakim, bazen avukat oluyor. Bazen de Rodos'a yüzüyor. Ergenekon davası önemli bir dava. Devlet hepimizin devleti. Devletin de kurumları var. Birilerinin devlet adına hareket etmesini, demokrasi dışı anlayışları doğru bulmuyorum ve onaylamıyorum. Savcılar, Cumhuriyetin savcılarıdır. Senin savcın, benim savcım olamaz. Senin partinin savcısı, benim partimin savcısı olamaz. Savcılar bütün yurttaşlarımızın savcısıdır. Yargı bağımsızdır, yargıya güvenimiz tamdır. Bu olayın sonucunun adaletli tecelli etmesini beklemeliyiz.''

"YERİNİ TALABANİ'YE KAPTIRDI"

Baykal'a bazı soruları olduğunu ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:
''Sayın Baykal, Sosyalist Enternasyonel'deki yerinizi Talabani'ye kaptırdınız. Malatya halkının size teslim ettiği 2 milletvekilini bire düşürdünüz. Yerel seçimler yaklaşıyor. Burada, bu meydanda delikanlıca, mertçe Sayın Baykal söz veriyor mu 'Ben Malatya Belediye Başkanlığını kazanacağım ve başkan adayım şudur' diye? Sayın Baykal, Malatya ve Türkiye'de ne zaman iktidar olacağının sözünü burada verecek. Ayrıca Antalya'daki, kendi ilindeki belediye başkan adayının ismini de açıklasın.''

Kaynak

Geri