- Reaction score
- 0
"İhbar mektubunda CHP'nin hedef seçilmiş olmasının anlamını çok iyi görüyorum."...
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın aslıyla birlikte savcılığa gönderilen mektupta CHP'ye yönelik suçlamalarla ilgili "Ben bu kişinin CHP'ye yönelik ithamını okuduğumda, CHP Genel Başkanı olarak bu ithamın ne kadar boş, temelsiz, peşin hükümlü, siyasi amaçlı olduğunu çok iyi görebiliyorum. Bu ihbar mektubunda CHP'nin hedef olarak seçilmiş olmasının ne anlama geldiğini ben çok iyi görüyorum" dedi.
Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın aslının bir subay tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini değerlendirdi. Baykal, subayın ifadesine göre belgeyi kendisinin aldığını, ancak 4 buçuk ay beklettiğini belirterek bu süre içinde bir "gece yarısı baskınıyla" askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören bir kanun çıktığını ifade etti. Mektubu elde eden kişinin 4 buçuk ay sonra sadece o mektubu savcılığ...
Devami...