Bayramınız KutLu oLsun :)

herkese ii bayramLar hh aiLesi...
 
cok güzel olmuş:):) eline saglk


eyvallah ! *=)))

Kıymet bilenlerden ve bilmeyenlerden Allah razı olsun *=))) çOk uğraştım aMa deydi...



Herkeze Hayırlı Bayramlar tekrar

Rabbim!! İbadetlerinizide, dualarınızıda Kabul buyursun inşAllah..

inşAllah çOOk güsell bi Bayram geçirelimm (((AMİN)))

formül=) Görmeyin, Duymayın, Konuşmayın.. Hayırla inşAllah!!!


_____:melek
 
Saol bende senin bayramını kutlarım
 
BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN bayramlaşmak için içeri buyrun

arkadaşlar hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim
 
Hackhell ailesinin bayramını en içten dileklerimle kutlar; ailece nice bayramlara ulaşmayı dilerim...
 
Önce Hackhell ailesinin sonra bütün İslam aleminin Bayramını kutlarım.İman ,sağlık ve mutlulukla nice bayramlara...
 
Ben de tüm HackHell alilesinin ve islam aleminin bayramını kutlar hayırlara versile olmasını dilerim!!!
 
İnançların, düşüncelerin insanları sevgide ve barışta birleştirdiği bir dünya dileğiyle bayramınızı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
Ramazan ayı ve bayramının İslam ve Türk kültüründe önemli bir yeri vardır. Ramazan ayı boyunca Türkiye genelindeki büyük camilerin minareleri arasına mahya denilen ışıklı süsler asılır. Ramazan ayının ilk günlerinde genelde "Hoşgeldin ya Şehri Ramazan" benzeri mesajlar gösteren bu süsler, Ramazan ayı boyunca her gece farklı bir mesaj göstermesi için değiştirilir. Ramazan bayramından birkaç gün önce mahyalarda genellikle "Elveda" benzeri uğurlama mesajlarına yer verilir.

Ramazanın son haftasında bayrama hazırlık olarak evler temizlenir, bayramlık elbiseler dikilir. Anadolu köylerinde, ramazan bayramında şenlikler düzenlenir. Davul, zurna, kemençe gibi yerli çalgılar çalınır, halk oyunları oynanır. Bazı yerlerde bayramda yoksullara yemek yedirilir. Şehirlerde, özellikle askerî birliklerin bulunduğu bölgelerde bayramın gelişi topla bildirilir, bayram günlerinin belli saatlerinde (genellikle namaz vakitlerinde) top atılır.

Türkiye'de Ramazan ayı ve bayramıyla özdeşleşen bir başka kültürel öğe de gölge oyunudur. "Hacıvat ve Karagöz" ile gölge oyunu Türk kültürünün önemli bir parçasını oluşturur. Eski zamanlarda, gölge oyunu ramazan gecelerinde insanların en büyük eğlencesini oluşturmaktaydı. Aileler iftardan sonra toplanıp gölge oyunu izlemeye giderlerdi. Her ne kadar bugün bu gelenek pek revaçta olmasa da, halâ Ramazan ayı ve bayramıyla özdeşleşmişliğini korumaktadır. Ramazan'a ilişkin her türlü etkinlik ve çalışmada, gölge oyunu ve karakterleri en baş figürler olarak yer almaktadır.

Ramazan bayramı ailelerin bir araya gelip beraberce eğlendiği, etik anlamda ailenin önemini vurgulayan bir bayramdır. Herkes çok özenli giyinir. Çocuklar bayramlıklarını giyerler. Ramazan Bayramı'nda ailelerin genç bireyleri daha yaşlı olan bireyleri ziyaret eder. Büyüklerin elleri öpülür. El öpen çocuklara büyükleri harçlık verir. Tatlılar, şekerler, çikolatalar ikram edilir. Baklava en çok sevilen ve ikram edilen tatlılardan biridir. Ayrıca küs olanların bayram sebebiyle barışması da bir gelenektir.

Ramazan Bayramı boyunca (3 gün) nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkelerde genellikle resmî tatil ilân edilir.Ama bizde 9 (dokuz) gün :durdurun

bayram_e-kart_1.jpg

ramazan_bayrami.jpg
 
Geri
Üst