BDP'li Demirtaş'tan 'Andımız' çıkışı

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe göndererek, kızının "Andımız" faaliyetine katılmayacağını beyan etti, kızının muaf tutulmasını istedi.

BDP lideri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Diyarbakır Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu 1-F sınıfında öğrenim gören kızı Delal Demirtaş'ın velisi olarak başvurdu.

Dilekçesinde, "Kızım Delal Demirtaş'a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün 'Andımız' adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum" dedi.

Bugünden itibaren kızı Delal Demirtaş'ı bu etkinlikten fiili olarak uzak tutacağını belirtti.

Demirtaş, "Andımız" faaliyetinin resmi olarak kaldırılmasını ve kızının resmi olarak bu uygulamadan muaf tutulmasını talep etti.

kaynak

bu konuya hiç kızmıyorum çünkü hakLıdır kızı Kürttür ve okutmak istememesine kimse birşey diyemez
kızdığım nokta şu ; çok basit şeyLere takıLıyor Bdp
bu da onLarın haLkın iradesiyLe değiLde dışarıdan geLen bir takım taLimatLara göre hareket ettikLerinin açık bir göstergesi

Geri