Bedava Ubuntu, Windows 8'e Karşı UBUNTU'YU İNDİRİN !!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

İşletim sistemi dünyasındaki yarış son hız devam ediyor. Her 6 ayda bir yeni paketi hazırlanan Ubuntu özgür yazılım kullanıcılarının merakla beklediği 12.04 LTS Precise Pangolin’in ilk beta sürümünü bugün yayınladı. Linux çekirdeği üzerine hazırlanan Ubuntu’yu kullanmak için hiçbir ücret ödemenize gerek kalmıyor.

Precise Pangolin’de Ubuntu geliştiricileri UbuntuOne müzik mağazasını ve Rhythmbox müzik çalarını pakete ekledi. HUD arama sistemi sayesinde kullanıcılar istedikleri programlara sadece isim yazarak ulaşabilecek. Windows 8’in açıkladığı ClickPad desteği Ubuntu’nun yeni sürümüne de eklenmiş.

LibreOffice 3.5 sürümüne de sahip olan yeni Ubuntu’ya bu adresten ulaşabilirsiniz.

[video=Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin Beta 1]10227[/video]

Üstat şimdi indiriyorum .. deneyeceğim .. linüx kullanmıştım bu da linüx tabanlı olduğu için hafif ve kullanışlı olduğunu tahmin ediyorum kullanın ca sana yazarım üstat ..

12.04 ü Alphalardan beri kullanıyorum. Cinnamon masaüstü ile rahat kullanıma sahip. Unity arabirime alışamadım bir türlü. Linux mint12 den geçtim Ubuntuya. Ubuntu stabilite olarak bence mintten daha iyi. Sorun yok mu, elbette var ama güncellemelerle hergün gideriliyor. Şuan işletim sistemi ve cinnamon masaüstünden memnunum.
Buda benim masaüstüm
6bae4ccea0c0a25a67466b4cda33c.png

bir şey sormak istiyorum bu ubuntu linux işletim sisteminde windowstaki oyunları oynamamız mümkün mü crysis 2 cod modern warfare 3 falan şeklinde .exe uzantılı oyunlar çalışır mı acaba ve windows tan farkı nedir güvenlik falan açıklayıcı bir link var mı acaba ?

ubuntu linux sürumudur .. ubuntu taninmamistir ... windows daha cok taninmistir bu yuzden cok fazla onem verilmemistir ... bu yuzden bircok oyun tarafindan ubuntu desteklememektedir ama 5$ verip (ayda) oyunlari oynayabilirsiniz

bir şey sormak istiyorum bu ubuntu linux işletim sisteminde windowstaki oyunları oynamamız mümkün mü crysis 2 cod modern warfare 3 falan şeklinde .exe uzantılı oyunlar çalışır mı acaba ve windows tan farkı nedir güvenlik falan açıklayıcı bir link var mı acaba ?

Ubuntuda .exe uzantılı dosyaları çalıştıramazsın kardeşim. Onlar windowsun çalıştırılaiblir dosyaları. ubuntuda windows programlarını çalıştırmak istioysan windows emulatorlerü kurman gerek. Wine'yi kurabilirsin .. bunun la %70 ini çalıştırabilirsin ..

Logitech MX5500 Revolation Klavye Mouse setine sahibim. Ubuntuyu kurduğum zaman kablosuz olarak kullanamıyorum, hala Ubuntu diğer hdd de kurulu ama klavyeyi kullanamadığım için bir türlü kullanmak nasip olmadı.

Geri