uLash
Kaleidoscope

Beklenen karar çıktı, DTP'de toplu istifa
DTP 'sine-i millet'e dönüyor. Beklenilen karar sonunda Diyarbakır'dan geldi. Kapatılan DTP genel başkanı Türk: "Kısa süre içinde dilekçelerimizi meclis başkanlığına vereceğiz," açıklamasında bulundu.
Ahmet Türk: Biz daha önce aldığımız kararı sivil toplum kuruluşları ile görüşerek açıklıyoruz. En kısa süre içinde dilekçeleri Meclis Başkanlığı'na vereceğiz. Bugün bazı formüller ortaya konuluyor 19+1 peki 21'in olduğu dönemde demokratik siyasetin önünü kapatmak isteyenler yarın nasıl davranacak. Onu ortadan kaldırmak için ne yapacak. Gerçekten ısrarlıyız, demokratik siyasetin önünü açmak için çalıştık. İnançlarımızdan düşüncelerimizden taviz vermemiz istendi. Biz bu nedenle bugün barış demokrasi mücadelemizin anlaşılmadığını bugünden sonra da anlaşılmayacağı kararına vardık. Dilekçelerimizi vereceğiz. Hepimize önemli görevler düşüyor.
Tuğluk: "Barıştan anlamıyorlar"
Anayasa Mahkemesi tarafından 5 yıl siyaset yasağı getirilen Aysel Tuğluk, konuşmasını Diyarbakır'da çıkan olaylarda silahla vurularak öldürülen Aydın Erdem'e adadığını söyledi.
Tuğluk, "Amed halkı, Kürt halkı onu hiç unutmayacaktır. Bundan 2,5 yıl önce bizi seçtiniz Ankara'ya gönderdiniz, gidin dediniz bu ülkenin barışını sağlayın dediniz. Gidin bu ölümleri durdurun dediniz. Gidin bu savaşı durdurun dediniz. Karşınızdayız. Büyük bir gururla ve onurla karşınızdayız" dedi...
Tuğluk, "Ama, konuşmama sizlerden özür dileyerek başlamak istiyorum. Sevgili Orhan Doğan ölümünden bir kaç saniye önce konuşmasında dedi ya. Saygıdeğer halkım affedin bizi size barışı getiremedik diyoruz. Barış için gencecik fidanlarımızın ölmemesi için uğraştık didindik barışı oluşturmaya çalıştık. Ama bunlar barıştan anlamıyorlar. Bu devlet bizi dinlemedi. Ne yaptıysak bu devlete barışı anlatamadık. Ama büyük bir inançla söyülüyorum. Bu topraklara mutlaka barış bir gün gelecektir. Niye barış gelecek? Çünkü siz barış için direniyorsunuz. Çünkü siz barışı çok istiyorsunuz. Barışın kazanacağına bu nedenle yürekten inanıyorum" diye konuştu...
Devamı ...