Ben Birşey Öğrenmek İstiyorum; Türkiyeli ve Din Dersi

111111

New member
Reaction score
0
Şimdi;
Türk Değiliz Artık Türkiyeliyiz.
Şebep; Türkiye Toprakalrında Türk Dışında Milletlerde Var Onlara Haksızlık.

Din Dersi Zorunlu Oluyor.
Sebep; Ben BUlamadım.Yanlızca Şunu Gördüm Din Dersi Derken Din Olarak "İslamiyet" Gösteriliyor Sadece.

Peki; Bu Ülkede Hristiyan, Yahudi, Budist, Ateist, Satanist... Yokmu? Onlar İslam Dersinden Zorunlu Olmak Zorundamı?

Onlara Haksızlık Olmuyormu?

Her Böle Konuya Düştügüm Not :goz: ; Ben Tam Bir Müslümanım. Hatimini İndirmiş, Kuran-ı Kerimi Bazende Olsa OKuyan Belli Başlı Farz İbadetlerini Kaçırmayan. Ama Siz Ateit Diyorsanız Öle OLsun Canlarım Benim;) Nede OLsa Cogu Kişinin Gozunde Eşitlik Arıyan Solcular Ateist;)

bence zorunlu olmamalı;

seçmeli olsun, isteyen secsin...

Opsionlar olmalı mademki demokrasiye onların gözüyle bakacağız

o zaman din dersi olarak hristiyanlıkta verilsin (dersi verenler yahudi yada müslüman olmalı:D)

İslamıda ateist ler anlatmalı:D

DİN DERSİ ZORUNLU KALACAKSA EĞER
din dersinin adı değiştirilmeli .adı sunii islam olmalıdır çünki sunii islam anlayışındaki emir ve yasaklar diğer islam anlayışlarında ya yoktur yada hurafedir yani tüm islamı temsil edemeyen islam anlayışı ülkemize dayatılmaktadır...

basit bir örnek vereyim benim inancımda türban giymek Allahın emiri değildir islami şart değildir imanında ölçüsü değildir türban arabın bezidir bu bezi peygamber efendimizde giyiyordu ebu cehilde giyiyordu türkiyede bağlayış tipi olarak sıkmabaş tabiri yapılan model çok tutulmaktadır hatta defileleri yapılmaktadır....

peygamber efendimiz ve ebu cehil türban mı takıyordu? peki atatürk'ün annesi neden bir arap bezi takıyordu?

tamam zorunlu olmasın ama o zaman her çocuğa istiklal marşını söyletmekte doğru olmaz. hatta tarih derside kaldırılmalı yani seçmeli olmalı. onları nasıl yapacağız.

Bence türkiye müslüman bir ülke ve islamiyet elimizden gittikçe bölünüyoruz. Kesinlikle zorunlu olmalı hatta ders saati artırılmalı.

Kesinlikle katılıyorum.Çünkü Daha önce okullarda ''Türk'üm Doğruyum'' diye başlayan öğrenci andı kaldırıldı.Gerekçe olarakda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yaşayan ve Türk okullarına giden yabancı çocuklara her sabah "Türküm, doğruyum, çalışkanım" şeklinde öğrenci andını söyletmenin yanlış olduğunu belirterek, "Bu konuda karar çıkardık herkes bize tepki gösterdi. Ne yani yabancı çocuklara her sabah Türk olmadıkları halde yalan mı attıralım?" dedi.

Aynı mantık aynı milli eğitim okullarındaki din dersi içinde düşünülürse en kötü ihtimalle ülkemizde 4 milyon alevi var.Bu sayıda ülkemizde yaşayan yabancı öğrenci sayısından çok çok daha fazladır.Alevi bir aile çocuğuna, kendi rızası dışında öğretilen din derslerinin esas olarak Sünni Müslüman bir içeriğe sahip olduğunu; bu içeriğe sahip bir dersin kendi inançlarına aykırı olduğu iddiasıyla karşı çıkabilir.
Bu çelişkiden tek sonuç çıkıyor.Söz konusu Türk'lüğe karşı olmak olduğunda çok demokrat olan bu zihniyet neden aynı demokratlık anlayışını her konuda göstermiyor.Önce yanlış anlaşılmasın okullarda din dersi yasaklansın demiyorum.Ama İktidardaki Bu Türklük allerjisini anlamak mümkün değil o zaman size Türkiye Cumhuriyetinin verdiği maaşıda reddedin ne duruyorsunuz.

peygamber efendimiz ve ebu cehil türban mı takıyordu? peki atatürk'ün annesi neden bir arap bezi takıyordu?

tamam zorunlu olmasın ama o zaman her çocuğa istiklal marşını söyletmekte doğru olmaz. hatta tarih derside kaldırılmalı yani seçmeli olmalı. onları nasıl yapacağız.

Bence türkiye müslüman bir ülke ve islamiyet elimizden gittikçe bölünüyoruz. Kesinlikle zorunlu olmalı hatta ders saati artırılmalı.

evet bilmiyorsan araştır..çöl ikliminde kim ne giyiyormuş öğren istersen...
Milli kelimesinden ne anlıyorsun Millii demek milletimize ait olan demektir .
Türkiye nin müslüman bir ülke olduğunu ispatlasana
din devletler için değildir ki devletlerin dini olsun
TÜRKİYE LAİK CUMHURİYETTİR
Anayasada yazıyor bi araştır zahmet olmazsa

Kesinlikle katılıyorum.Çünkü Daha önce okullarda ''Türk'üm Doğruyum'' diye başlayan öğrenci andı kaldırıldı.Gerekçe olarakda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yaşayan ve Türk okullarına giden yabancı çocuklara her sabah "Türküm, doğruyum, çalışkanım" şeklinde öğrenci andını söyletmenin yanlış olduğunu belirterek, "Bu konuda karar çıkardık herkes bize tepki gösterdi. Ne yani yabancı çocuklara her sabah Türk olmadıkları halde yalan mı attıralım?" dedi.

Aynı mantık aynı milli eğitim okullarındaki din dersi içinde düşünülürse en kötü ihtimalle ülkemizde 4 milyon alevi var.Bu sayıda ülkemizde yaşayan yabancı öğrenci sayısından çok çok daha fazladır.Alevi bir aile çocuğuna, kendi rızası dışında öğretilen din derslerinin esas olarak Sünni Müslüman bir içeriğe sahip olduğunu; bu içeriğe sahip bir dersin kendi inançlarına aykırı olduğu iddiasıyla karşı çıkabilir.
Bu çelişkiden tek sonuç çıkıyor.Söz konusu Türk'lüğe karşı olmak olduğunda çok demokrat olan bu zihniyet neden aynı demokratlık anlayışını her konuda göstermiyor.Önce yanlış anlaşılmasın okullarda din dersi yasaklansın demiyorum.Ama İktidardaki Bu Türklük allerjisini anlamak mümkün değil o zaman size Türkiye Cumhuriyetinin verdiği maaşıda reddedin ne duruyorsunuz.

bunlar kendine müslüman kendine demokrat eğerki güçleri olsa kendinden olmayanları bir kaşık suda Allah için boğarlar Allahıda Katilliklerine kılıf yaparlar

soysuzlar Milli anlayışa her zaman muhalefet ederler çünkü onlar için Ümmet olmak büyük şereftir Ulus olmak Milli anlayışla yaşamak sapıklıktır

din SUni Alevi diye ayrılamaz.ozaman temel bilgiler verilir meshepi bilgileri aileden alır.Dualarımız Bir.Genelde herseyımız bır ben Suniyim Cok Yakın Alevi tanıdıgım avr bir fark goremıyorum aramzıda;)

evet andımız kaldırıldı.ama kaldırılmasada sadece zorunlulugu kalksa Türk isteyen ogrenciler okusa daha iyidi.

ama İStiklal Marsı Kalkamaz o Türkiyelinin marsı;)

dind ersi zorunlu olsun tabi diyor bbxvv. haklı zorunlu olmalı ama secmeli olmalı.herkez kendi dinini secip onu zorunlu ogrenmelı ;)

bize gore İslamiyet Dogru yol onlara Gore Diğer dinler bunu aaklınızdan cıakrmayın.

insan kendi bildigini dogru sanar hep ;)

o zaman din dersi olarak hristiyanlıkta verilsin (dersi verenler yahudi yada müslüman olmalı:D)

din dersinin adı değiştirilmeli .adı sunii islam olmalıdır çünki sunii islam anlayışındaki emir ve yasaklar diğer islam anlayışlarında ya yoktur yada hurafedir yani tüm islamı temsil edemeyen islam anlayışı ülkemize dayatılmaktadır...

basit bir örnek vereyim benim inancımda türban giymek Allahın emiri değildir islami şart değildir imanında ölçüsü değildir türban arabın bezidir bu bezi peygamber efendimizde giyiyordu ebu cehilde giyiyordu türkiyede bağlayış tipi olarak sıkmabaş tabiri yapılan model çok tutulmaktadır hatta defileleri yapılmaktadır....

biraz sacmalamısn sanki kardesim he ne dersin?:D

türban he:D adam gibi kapanmak avrken niye sıkma bas sıkma kıyafetler;)

niye kapanırız bunu bi solermsınız kapanmanın asıl amacı nedir? bunu biliyorsanız zaten abstan türbanlılara akrsı olursunuz(Utürbanlı derken yenı model türbanlıalr eskiler yine iyi)

Din istisimar edilerek rant sağladığı için bu ders zorunlu.
Sonra neyi istismar edecek başımızdaki.

din dersi zorunlu olsun dersen ve herkes dinini öğrensin dersen bende derimki ben dinsizim, senin dinini öğrenmek zorundamıyım? hani dinde zorlama yoktur dersiniz ya o geldi aklıma. alevilik ve sunnilik arasında dağlar kadar fark vardır. bunuda ben fark göremedim diyen arkadaşıma söylüyorum. neyse gelelim asıl meseleye herkes inancını zorunlu öğrensin diyen varsa bende o halde insan hak ve özgürlüğü diyorum ve evrim teorisi ders olarak öğretilsin diyorum. buda benim inancım. hadi bakalım görelim şu herkes inancını özgürce yaşamalı diyenleri. destek bekliyorum kardeşlerim. hani siz hak, hukuk ve adalet seversiniz ya. eminim evet dersiniz bu isteğime.saygılarımla...

Öncelikle Türkiyelilik saçmadır.
Zorunlu din dersi de saçmadır.

Türkiyelilik sonrada Kürtçülerin ve Kürtçülüğün yükselişini önlemek isteyenlerin uydurduğu bir kavramdır. Türkiyelilik ne demek. Bu ülkeye üzerinde Türkler yaşadığı için Türkiye ismi konulmuştur. Türkiye Türklerin yaşadığı yer demektir zaten. Türkiye'nin üzerine yaşayanlara da Türk denir Türkiyeli denmez.
Türkten Türkiye türetilmiş ondanda Türkiyeli türetilmeye çalışılıyor. Bizi kavramlar ve kargaşanın içine atıp bölmektir tek amaçları.

Ama din konusu farklı. Çünkü asıl problem hıristiyanı musevisi ateisti budisti falan değildir.
Asıl problem dersin adının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmasıdır.
Oysa bu dersin müfredatı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi değil, Sünni Din Bilgisi ve İbadet yöntemleridir.
Din Kültürü dersinde insanlara sure ezberletilir, namaz kılmak anlatılır, dua okutulur hepsi sadece Sünni Bakış açısına göre yaptırılır.

O zaman dersi böleceksin 2'ye.
1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi diye hiç bir dini temel almayan tüm dinlerin genel yönlerini anlatan bir dersi zorunlu kılacaksın. Ama müfredata da sadece sünni müslümanlığı değil tüm dinleri genel özellikleri ile eşit olarak koyacaksın.
2 Sünni Müslümanlık Dersi, Alevi Müslümanlık Dersi ve Diğer Dinler diye seçmeli ders koyacaksın. Sünni Müslüman kendi dini dersini seçecek yine namaz kılmasını da, oruç tutmasını da hatta ders sayısı arttırılarak öğreneceke, alevisi aleviliği öğrenecek.

Zaten iş şurada kopuyor. Din öğretmeni denilen adamlar Sünni Müslümanlığın eğitimini almış, ve hayata o gözden bakan imam hatipliler ya da ilahiyat mezunları. O zaman derse Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi demeyeceksiniz.

Bir arkadaş Tarih dersi de seçmeli olsun demiş. Katılıyorum kardeşim. Tarih de seçmeli olsun, Matematik de...
Bu ülkede hepsinin seçmeli olduğu kredili sistem gibi süper bir sistemi harcadılar beceriksizlik ve yetersizlikten. Çocuğa okulu bitirmek için taban ders sayısı koy bütün derslerini kendi seçsin.

Sizin için dünyadaki en güzel ve doğru din Sünni Müslümanlık olabilir. ama şunu unutmayın başkalarının da doğruları vardır ve güzellikleri vardır. Ve kimse sizin doğrunuzu kabul etmek zorunda değildir.
Ateist bir ailenin atesit çocuğuna namaz kılmayı öğretince kendinizi mutlu mu sayıyorsunuz? Önemli olan dini öğrenmek isteyene öğretmektir.

ÇÜNKÜ O DİN DERSLERİNİ ALMIŞ HEPSİNDEN DE GEÇMİŞ ADAMLAR VAR BUGÜN CEZAEVLERİNDE. TERÖRİSTLER, KATİLLER, TECAVÜZCÜLER, HIRSIZLAR, PEZEVENKLER dolaşıyor aramızda çoğu da lise mezunu ve zorunlu din dersini almış ve geçmişler.

Demek ki bir ders ile insanın hayatı hidayete ermiyor. Ya da milli birlik din dersi diye sünni müslümanlık dersi konularak sağlanmıyor.

evet bilmiyorsan araştır..çöl ikliminde kim ne giyiyormuş öğren istersen...
Milli kelimesinden ne anlıyorsun Millii demek milletimize ait olan demektir .
Türkiye nin müslüman bir ülke olduğunu ispatlasana
din devletler için değildir ki devletlerin dini olsun
TÜRKİYE LAİK CUMHURİYETTİR
Anayasada yazıyor bi araştır zahmet olmazsa

bunlar kendine müslüman kendine demokrat eğerki güçleri olsa kendinden olmayanları bir kaşık suda Allah için boğarlar Allahıda Katilliklerine kılıf yaparlar

soysuzlar Milli anlayışa her zaman muhalefet ederler çünkü onlar için Ümmet olmak büyük şereftir Ulus olmak Milli anlayışla yaşamak sapıklıktır

çölde erkeklerin kafalarına taktıkları beze sarık denir benim bildiğim türban değil. önce sen söylenene anlam yüklemeye çalış bakalım.
Türkiyenin müslüman olmasının neyini kanıtlayım %90 nının üzerindeki bir ülkeye başka ne denebilir.

Ayrıca peygamber efendimizin ümmeti olmak benim için en büyük şereftir.

din dersinin zorunlu olması saçmalıktan başka bır sey olamaz. İslamıyetın de bır sonu var. Kuranı okuyacaksın, ezberleyeceksın her seyı yapacaksın pekı sonra ne olacak? Dini iyi bilmekle her şey çözumlenıyor mu sızce? bu muhteşem kitapları veren Allah hepsinden önce bize akıl vermiş. Matematik, fen, edebiyat, tıp... olmadan boş kafada sadece bir şeylerı bılmek neye çözüm getirir ki? Akıl sende neyin ne oldugunu bılıyorsun. Dini iyi bilip, kıtabı okuyup her seyı dogru yapan hanginiz?

Şimdi;
Türk Değiliz Artık Türkiyeliyiz.
Şebep; Türkiye Toprakalrında Türk Dışında Milletlerde Var Onlara Haksızlık.

Din Dersi Zorunlu Oluyor.
Sebep; Ben BUlamadım.Yanlızca Şunu Gördüm Din Dersi Derken Din Olarak "İslamiyet" Gösteriliyor Sadece.

Peki; Bu Ülkede Hristiyan, Yahudi, Budist, Ateist, Satanist... Yokmu? Onlar İslam Dersinden Zorunlu Olmak Zorundamı?

Onlara Haksızlık Olmuyormu?

Her Böle Konuya Düştügüm Not :goz: ; Ben Tam Bir Müslümanım. Hatimini İndirmiş, Kuran-ı Kerimi Bazende Olsa OKuyan Belli Başlı Farz İbadetlerini Kaçırmayan. Ama Siz Ateit Diyorsanız Öle OLsun Canlarım Benim;) Nede OLsa Cogu Kişinin Gozunde Eşitlik Arıyan Solcular Ateist;)

ahanda aha tam bölünme tahriği ülkeyi seven birimisin yada ülkeyi bölmek üzeresin demek daha doğru.kürtler,lazlar,arnavutlar.çerkezler,zazalar,boşnaklar,çingeneler,macırlar,yahidiler,hıristiyanlar,süryaniler,aha bunlar az birazı biz türk değiliz bize türk tarihi,türk dil ve edebiyatı öğrenmek istemiyoruz.bizi bu derslerden sorumlu tutamazsınız derlerse cevabınız ne olacak.....tabi bunun ileri boyutuda var bunlardan bazılarına taviz verirseniz elinizi değil kolunuzu kaparlar...yıl 2050 dede kürtler ankaradan ötesi bizim derler ozamanda onlara hak verirsiniz siz al sana ülkeyi bölmek

Bu ülkede yaşayan ve bu ülke için çalışan herkes TÜRK'tür.Ama müslüman değildir...
Ve tarih dersiyle din dersini karşılaştırıyorsunya tebrik ederim...
Şu anda abd de bile türk tarihi osmanlı tarihi kütüphaneleri ve üniversite bölümleri var...
Ha ama sen gidip öğrencilere orta okulda namaz kılmayı öğretirsen sürekli bir dua ayet öğretirsen olacak şey değil.O çocuk kac kere kullanacak ki okulda ogrendigi namazı?
Ve şu ana kadar edebiyatı seven tarihi matematiği seven öğrenci gördüm ama dini seven daha cok gordum nedeni?
Derslerde uyudukları veya boş geçtiği için...
Ayrıca hadi din saatini arttırdın hangi dersten alacaksın?
Dil ve anlatım-edebiyat-matematik-geometri-tarih-cografya?hangisinden alacan?din dersi hangi dersten önemli?

ahanda aha tam bölünme tahriği ülkeyi seven birimisin yada ülkeyi bölmek üzeresin demek daha doğru.kürtler,lazlar,arnavutlar.çerkezler,zazalar,boşnaklar,çingeneler,macırlar,yahidiler,hıristiyanlar,süryaniler,aha bunlar az birazı biz türk değiliz bize türk tarihi,türk dil ve edebiyatı öğrenmek istemiyoruz.bizi bu derslerden sorumlu tutamazsınız derlerse cevabınız ne olacak.....tabi bunun ileri boyutuda var bunlardan bazılarına taviz verirseniz elinizi değil kolunuzu kaparlar...yıl 2050 dede kürtler ankaradan ötesi bizim derler ozamanda onlara hak verirsiniz siz al sana ülkeyi bölmek

Diğer arkadaşa verdiğim cevap gibi:
Bu ülkede yaşayan ve bu ülke için çalışan herkes TÜRKTÜR...
Ayrıca diğer arkadaşa dediğim gibi abdde avrupa ülkelerinde türk tarihi osmanlı tarihi gibi dersler var...
Ayrıca bu ülkede konusacaksan türkçe konusacaksın bunu edebiyat ve dil öğrenmeden nasıl yapacaksın?

:durdurunseçmeli olsun satanizm dersi konsun kedi keselim:durdurun

*****Türkiyenin müslüman olmasının neyini kanıtlayım %90 nının üzerindeki bir ülkeye başka ne denebilir.

Anlamıyorsun.Devletin dini olmaz.Türkiye Müslüman bir ülke değil.Türkiye Halkının çoğunluğu Müslüman bir ülke.Trükiye Müslüman da değil zaten.Müslüman olsa sevdiğiniz rejim Şeriatla yönetilirdik.

:durdurunseçmeli olsun satanizm dersi konsun kedi keselim:durdurun
Din dersinin dandik olduğunun göstergesinin alası bir yorum.
Satanizm hakkında hiç bilgi yok mesala.
Var da saçma sapan:...
Din dersi ise adam gibi bilgi olması gerekmez mi?

Din dersinin dandik olduğunun göstergesinin alası bir yorum.
Satanizm hakkında hiç bilgi yok mesala.
Var da saçma sapan:...
Din dersi ise adam gibi bilgi olması gerekmez mi?

111111 'e cevaben yazdım arkadaşım

Geri