Ben Türk Oğlu Türküm!

Vah Gençlik Vah!
TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırmada, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığının ortaya çıkması, eğitimciler tarafından endişe verici bulundu. Araştırmada gençlerin büyük çoğunluğu İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u tanımazken, Küba'da devrime imza atan komünist lider Che Guevara'yı tanıdığı ortaya çıktı.

Antalya'da, TÜBİTAK tarafından lise öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığının ortaya çıkması, eğitimciler tarafından endişe verici bulundu.

Antalya Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Mustafa Kürşat Sert ve Meysa Baykal tarafından 4 lisede 289 öğrenciyle geçen Ocak ve Şubat aylarında TÜBİTAK için hazırlanan bir araştırmada şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı.

Öğrencilere tarihi ve siyasi kişiler, sanatçı, düşünürler ile tarihi yerlerin fotoğrafları gösterildi ve ‘Tanıyorum', ‘Tanımıyorum' şıklarını işaretlemeleri istendi. Dünya ve Türkiye siyasi tarihine bir dönem damgalarını vuran Sultan Vahdettin, Enver Paşa, Mehmet Akif Ersoy ve Che Guevara içerisinden en bilindik kişi Che Guevara çıktı.

Che Guevara, ankete katılan erkeklerin yüzde 75'i, kızların da yüzde 66'sı tarafından tanınırken, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve Sultan Vahdettin'i erkek ve kız öğrencilerin yarısından fazlası tanımadı. Amerikalı, rap müzik yapan 50 Cent'i ankete katılanların çok büyük bir kısmının tanıması da dikkat çekici bulundu. 50 Cent'i tanıyan erkeklerin oranı yüzde 92, kızların ise yüzde 82'i çıktı.
_____

alıntı_____________________________________

Bunlarda TÜRK müş...ne yapacaz şimdi....

ne zaman biri ben Türküm dese veya Türklükten bahsetse abartmayın bende Türküm ama ırkçılık yapmayalım gibi sözler ediyor böyle sözler modernlik Türküm demek ayrımcılık gibi gösteriliyor yazık
Türklüğünüze sahip çıkın. Bu asla ırkçılık değildir. Vatanımı ve milletimi herşeyden çok sevmek Faşizm ise en büyük faşist benim. Bizim milliyetçilik anlayışımız ATATÜRK Milliyetçiliğidir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

çıkıyor işte hep çıkacak
94.gif

Geri