Beylikdüzü seçimi ‘hileli’ çıktı

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Büyükçekmece Seçim Kurulu Başkanı görevden alındı.

29 Mart 2009 seçimleriyle ilgili ilginç bir dosyayı açmak istiyoruz:
Oy hırsızlığını...
AKP’li Belediye Başkanı Vehbi Orakçı aday gösterilmiyor; yerine AKP İlçe Başkanı Yusuf Uzun konuyor. Orakçı bu kez bağımsız aday oluyor; CHP’den de Doç. Dr. Vecdet Öz aday gösteriliyor. Seçim gecesi bir sürü ‘numara’ dönüyor ve seçimi AKP’li Uzun’un aldığı açıklanıyor.
Doç. Öz hilelerin peşine düşüyor ve seçim gecesi “AKP sandık kurullarına müdahale etti” ve “seçimlere hile karıştı” iddiasında bulunuyor. Vecdet Öz’e oy veren 30 bin kişi Büyükçekmece’deki İlçe Seçim Kurulu binası önünde eylem yapıyor. Bu arada Adli emanetteki “Oy torbalarındaki oylar değişiyor” ihbarı üzerine polis Büyükçekmece Adliye binası önünde yer alan oy tasnif çadırına baskın yapıyor. Yapılan olay yeri incelemesinde CHP’ye ait yerlere atılmış ve imha edilmiş op pusulaları ile çok sayıda resmi mühür ele geçiriliyor.
Seçimlerden birkaç gün sonra da yine gelen bir ihbarla 28-29 Mart gecesi civar otellere ve çeşitli adreslere yığma ‘sahte seçmen’ getirildiği öğreniliyor ve yapılan araştırmalarda belgelerle iddiaların doğru olduğu belirleniyor. Ayrıca CHP’ye ait çok sayıda oy pusulasının üzerinde İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan tarafından bizzatihi tahribat yapılarak bu oyların geçersiz oy kapsamına alınmasının sağlandığı anlaşılıyor.
İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan hakkındaki suç duyurusunu o zamanki CHP İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu yapıyor.
İBRAHİM DOĞAN
Dr. Vecdet Öz şunları söylüyor:
“Bu operasyonda yalnızca başkan adayına ait oyların hedef alındığı ve yapılan tüm hileler ile yaklaşık tespit edilebilen rakama göre 4000 oyun yok edildiği sanılıyor. Resmi kayıtlara göre ise benim seçimi 320 oyla kaybettiğim görülüyor. Ama bu işin mücadelesini bırakmadım.”
Tam 1 yıl üç ay süren bir hukuk savaşı... “Bunun sonucunda adli makamların incelemesi tamamlandı, yapılan tüm şikayetlerin doğru olduğu belgelendi ve başsavcılık tarafından İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan açığa alınarak, ‘menfaat temin etmek suretiyle görevi kötüye kullandığı anlaşılmıştır’, ifadesiyle ‘seçimlere hile karıştırmak’ suçundan hakkında savcılığın hazırladığı iddianameyi mahkemeye verildi.”
Yani ilk defa yargı, seçim sonrasında oy hırsızlığını tespit ediyor.
Duruşma önümüzdeki günlerde başlayacak...
BEYOĞLU VE ÇEKMEKÖY
Adli Tıp’çı olan Dr. Vecdet Öz diyor ki:
“Çekmeköy ve Beyoğlu gibi yine hileli bir şekilde seçimleri kaybeden belediyelerin adayları bu mücadele yolunu seçmedikleri için bugün kaderlerine razı olarak kaybetmiş gibi görünseler de Beylikdüzü’nde verilen bu hukuk mücadelesi bu ilçelerde ve ülke genelindeki oylara belediyenin mağduriyetlerinin sesi olmuştur.
En önemlisi de şunu söylüyor:“Bugün haksız bir şekilde hile yolu ile makamlarında oturan AKP’li belediye başkanlarının umarım vicdanları rahattır. Bu geçmişte alınan %47’lik genel seçim oylarının da ne şekilde alındığının göstergesidir. Ben rüştümü ispat etmek zorunda olduğum için bu mücadeleye girdim. Bu mücadelem henüz bitmedi, devam edecek.”
Yargının, Seçim Kurulu’na dokunmasını dikkatle izlemek gerekiyor.

Beylikdüzü seçimi ‘hileli’ çıktı - Yalçın BAYER - Hürriyet

ßiℓgè Қrαℓ;5078425' Alıntı:
Anlaşılan keybettiği seçim acısını hala unutamamış ki aradan bunca zaman geçmiş hala sağa sola çamur atıyor.AKP istanbul da bir çok önemli ilçeyi CHP ye kaptırdı.Kazanıınca iyi oluyor ama kaybedince bin bir saçma sapan bahane.

Sen o yapılanları kendi gözlerine görsen bile inanmazsın yine AKP savunucusu olursun. Ülke genelinde aynı oyunlar yapıldı. Savcılara baskılar yapıldı oyların tekrar sayılması üzerine. Aslen kayıtlı olduğum memleketimin bir ilçesinde 3 defa oy sayımı yaptırıldı. Her seferinde AKP ile CHP arasındaki fark azalmıştı. Son sayımda artık nasıl olduysa 200 oy farkla AKP başa geçti. Ankara'da oyların toplandığı ve sayıldığı binada elektrik kesintisi oldu ve CHP'nin oyları kaçırıldı. Ama nafile. Dediğim gibi sen bunları görsen bile yine inanmayacaksın. Bir kere biyad etmişsin çünkü.

gerçekte yapıldıysa ayıp olmuş kabul edilemez fakat doğruluğuna inanmıyorum çünkü bu yüksek seçim kurulu varken öyle bir yanlışı akp ye yedirmezlerdi.. hsyk-aym-ysk- gibi kurumlar chp nin arka bahçesi olduğu aşikar. demekki isbat edememiş isnat durumunda kalmış..

gerçi biz ne seçimler gördük,duyduk. .. oylar açıktan atılır gizliden sayılırdı o günlerde... milli şef dönemi canım... kendileri bile kabul ederler.. nasıl demokrasiyse.:))

Şahsen ben kendimi oy pusulası hırsızlarının yerine koyuyorum da. Çaldığım oy pusulalarını ya bir kalorifer kazanında yada bir sobada yakarım. Ama ne hikmrtse bu salaklar oy pusulalarını çaldıktan sonra tutup çöpe atarlar. ondan sonra bu senaryoya da inananlar çıkar. çok komik geliyor bana.

Şahsen ben kendimi oy pusulası hırsızlarının yerine koyuyorum da. Çaldığım oy pusulalarını ya bir kalorifer kazanında yada bir sobada yakarım. Ama ne hikmrtse bu salaklar oy pusulalarını çaldıktan sonra tutup çöpe atarlar. ondan sonra bu senaryoya da inananlar çıkar. çok komik geliyor bana.

demek ki çalınan oy pusulaları istanbul da büyük bir yangın çıkaracak kadardı
sen kadar düşünememişler : )

ateş olmayan yerden akp nin oy hilesi çıkmaz

Forumda bayagı yaşlılar varmış herhalde biz ne seçimler gördük açık oy gizli tasnif dediğine göre.

2010-1946= 64 yıl olmuş seçimin yapıldığı yıl doğduğunu varsayarsak gördük denilip müşahid olduğu için o zaman sinni rüşt olsa 18 lik 82 yasında forum userları var helal olsun.

Biliyoruz dense daha doğru olurmuş.

neyse

11/07/2010 tarihi itibari ile chp nin kurulduğu günden beri

86 YIL 9 AY 18 GÜN olmuş.

Siz asırlık partinin yanlışlarını toplasanız 1 yılda ettikleriniz etmez..

Forumda bayagı yaşlılar varmış herhalde biz ne seçimler gördük açık oy gizli tasnif dediğine göre.

2010-1946= 64 yıl olmuş seçimin yapıldığı yıl doğduğunu varsayarsak gördük denilip müşahid olduğu için o zaman sinni rüşt olsa 18 lik 82 yasında forum userları var helal olsun.

Biliyoruz dense daha doğru olurmuş.
o zaman yazılanları iyi okuyacaksın... taşladığın yerde ne denmiş iyi bakacaksın.. sataşmadan önce iyi taratacaksın.. biz ne seçimler gördük-duyduk diye basa basa yazmışım.. senin okuma kıtlığın varsa ben ne yapayım...hesaplamaya girmeden önce okuduğunu iyi süzmelisin..

inönünün söküğünü erdoğanla yamayamazsın kardeş.
Hırsıza sırf kendi tarafın olduğu için inanmıyorsan bu işte parmağın var demektir.Delilleri ile ispatlanmış adli olaya hala inanmamak nere,
kıytırıktan ses kayıtları ile tıktığınız ama seve seve saldığınız askerlerin uydurma iddiaları nere?Sormazlar mı adama,marula gelince kımıl kımıl,keleme gelince meee?

OY HIRSIZLIĞl BELGELENDİ

oy-hirsizligi-belgelendi-1107101200_l.jpg

OY HIRSIZLIĞI BELGELENDİ

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Beylikdüzü seçimlerinde oy hırsızlığının belgelendiğini yazdı. İşte BAyer'in yazısının ilgili bölümü:

29 Mart 2009 seçimleriyle ilgili ilginç bir dosyayı açmak istiyoruz:
Oy hırsızlığını...
AKP’li Belediye Başkanı Vehbi Orakçı aday gösterilmiyor; yerine AKP İlçe Başkanı Yusuf Uzun konuyor. Orakçı bu kez bağımsız aday oluyor; CHP’den de Doç. Dr. Vecdet Öz aday gösteriliyor. Seçim gecesi bir sürü ‘numara’ dönüyor ve seçimi AKP’li Uzun’un aldığı açıklanıyor.

Doç. Öz hilelerin peşine düşüyor ve seçim gecesi “AKP sandık kurullarına müdahale etti” ve “seçimlere hile karıştı” iddiasında bulunuyor. Vecdet Öz’e oy veren 30 bin kişi Büyükçekmece’deki İlçe Seçim Kurulu binası önünde eylem yapıyor. Bu arada Adli emanetteki “Oy torbalarındaki oylar değişiyor” ihbarı üzerine polis Büyükçekmece Adliye binası önünde yer alan oy tasnif çadırına baskın yapıyor. Yapılan olay yeri incelemesinde CHP’ye ait yerlere atılmış ve imha edilmiş op pusulaları ile çok sayıda resmi mühür ele geçiriliyor.

Seçimlerden birkaç gün sonra da yine gelen bir ihbarla 28-29 Mart gecesi civar otellere ve çeşitli adreslere yığma ‘sahte seçmen’ getirildiği öğreniliyor ve yapılan araştırmalarda belgelerle iddiaların doğru olduğu belirleniyor. Ayrıca CHP’ye ait çok sayıda oy pusulasının üzerinde İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan tarafından bizzatihi tahribat yapılarak bu oyların geçersiz oy kapsamına alınmasının sağlandığı anlaşılıyor.
İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan hakkındaki suç duyurusunu o zamanki CHP İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu yapıyor.

İBRAHİM DOĞAN
Dr. Vecdet Öz şunları söylüyor:
“Bu operasyonda yalnızca başkan adayına ait oyların hedef alındığı ve yapılan tüm hileler ile yaklaşık tespit edilebilen rakama göre 4000 oyun yok edildiği sanılıyor. Resmi kayıtlara göre ise benim seçimi 320 oyla kaybettiğim görülüyor. Ama bu işin mücadelesini bırakmadım.”
Tam 1 yıl üç ay süren bir hukuk savaşı... “Bunun sonucunda adli makamların incelemesi tamamlandı, yapılan tüm şikayetlerin doğru olduğu belgelendi ve başsavcılık tarafından İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Doğan açığa alınarak, ‘menfaat temin etmek suretiyle görevi kötüye kullandığı anlaşılmıştır’, ifadesiyle ‘seçimlere hile karıştırmak’ suçundan hakkında savcılığın hazırladığı iddianameyi mahkemeye verildi.”
Yani ilk defa yargı, seçim sonrasında oy hırsızlığını tespit ediyor.
Duruşma önümüzdeki günlerde başlayacak...

BEYOĞLU VE ÇEKMEKÖY

Adli Tıp’çı olan Dr. Vecdet Öz diyor ki:
“Çekmeköy ve Beyoğlu gibi yine hileli bir şekilde seçimleri kaybeden belediyelerin adayları bu mücadele yolunu seçmedikleri için bugün kaderlerine razı olarak kaybetmiş gibi görünseler de Beylikdüzü’nde verilen bu hukuk mücadelesi bu ilçelerde ve ülke genelindeki oylara belediyenin mağduriyetlerinin sesi olmuştur.
En önemlisi de şunu söylüyor:“Bugün haksız bir şekilde hile yolu ile makamlarında oturan AKP’li belediye başkanlarının umarım vicdanları rahattır.
Bu geçmişte alınan %47’lik genel seçim oylarının da ne şekilde alındığının göstergesidir. Ben rüştümü ispat etmek zorunda olduğum için bu mücadeleye girdim. Bu mücadelem henüz bitmedi, devam edecek.”
Yargının, Seçim Kurulu’na dokunmasını dikkatle izlemek gerekiyor.

OY HIRSIZLIĞI BELGELENDİ

kesinlikle dogru olduguna inanıyorum Ey Türk Milleti Gözünü Aç Artık Ülkeni Satıyor Bu tayip

Biraz farklı olsa da aynı konuyu açmışız , eğer müsade ederseniz benim açtığım konu açık kalsın derim.

Tabiki insiyatif sizde.

SAYGILAR...

inönünün söküğünü erdoğanla yamayamazsın kardeş.
Hırsıza sırf kendi tarafın olduğu için inanmıyorsan bu işte parmağın var demektir.Delilleri ile ispatlanmış adli olaya hala inanmamak nere,
kıytırıktan ses kayıtları ile tıktığınız ama seve seve saldığınız askerlerin uydurma iddiaları nere?Sormazlar mı adama,marula gelince kımıl kımıl,keleme gelince meee?

benim yorumuma atıf yapmışın iyide ; inönü nün söküğüne 60 yıldır chp bile çare olamadı tayyip nasıl olsun.?ispatlanmış oy hırsızlığı varsa hala o koltukta neden akp li biri var?

belgelendiyse o günden bu güne yarsavcı hakimleriniz uyuyormu? AYM niz size çare olamadımı? cihanere bulduğunuz nöbetçi hakimlerden birini de şu çalınan oylar için bir gecelik nöbet zamanında ayarlıyamadınızmı?

ben daha ne diyeyim.. yanmış çöpe gitmiş oylarınızı atmayın saklayın ,yeni seçimde kullanırsınız hazır elinizdeyse.. te o kaa...

memleketi satmak için oy hırsızlığı :)

o hırsızlıkların ve bu günkü sözde akp li dünkü dönmelerin hesabını ,tıktığınız ve tırstığınız askerler elbet soracaktır.iş muhalefete kalmaz merak etme,
göreyim bakalım buradaki forslarınızı ondan sonra :)

Ak parti'nin hedefine ulaşmak için her yolu mübah saydığının ispatı işte başka bişey değil . Bu adamlar niye sürekli sandığa gitmek istiyor ve herşeye neden referandum yapıyor , çünkü halk ne oy verirse versin sonuçları zaten kendileri belirliyor o yüzden bu kadar rahatlar eeee zamanında erbakan hocalarından bizzat eğitim aldılar ne denilebilirki ..

Bu adamlar niye sürekli sandığa gitmek istiyor ve herşeye neden referandum yapıyor , çünkü halk ne oy verirse versin sonuçları zaten kendileri belirliyor ..

bu yorummu şimdi?

nasıl yani halk ne oy veririse versin sonuçları kim belirliyor?

halk chp ye verdide akp -msp-bbp mi engelledi iktidarınızı?

alamadığın oyun ardından bu halk zaten kör cahildir bişey bilmez, göbeğini kaşıyan adamlarla benim oyum bir olurmu diyen zihniyete bu halk oy verdide birileri engelmi oldu?

hayal dünyasından çıkın birazda bu millet neden sola itibar etmez onu araştırın.. hem millete söv -değerine hakaret et hemde halk bize verse bile diye kendini kandır.. halk sizi 60 yıl önce unuttu hemde hard disktten silerek..

Oylar polise teslim edilmesin, polislere güvenim yok .

polis eğitim okulları ışıkevlerine dönüştüğü istibarat raporlarıyla biliniyor, fettulahçı kadrolaşma yüksek seçim kurulunuda esir almış durumdadır her türlü hile Allah Rızası için yapılıyor.

Geri