€rd@ls10
Altın Üye
- Katılım
- 2 Ocak 2008
- Mesajlar
- 16,867
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Biberli Polenta
Malzemeler
500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
* Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin.
* Fırın tepsisine dizin.
* Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin.
* Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin.
* Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın.
* Sarımsağı soyun.
* Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın.
* Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın.
* Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun.
* Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın.
* Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
* Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
* Polentanın 1/3 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın.
* Peynirlerin üçte birini serpin.
* Üzerine 1/3 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin.
* Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin.
* En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin.
* Polentayı fırının ızgarasında 4-5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.....
Malzemeler
500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı
* Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin.
* Fırın tepsisine dizin.
* Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin.
* Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin.
* Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın.
* Sarımsağı soyun.
* Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın.
* Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın.
* Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun.
* Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın.
* Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
* Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
* Polentanın 1/3 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın.
* Peynirlerin üçte birini serpin.
* Üzerine 1/3 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin.
* Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin.
* En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin.
* Polentayı fırının ızgarasında 4-5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.....