Bikini giymek caiz midir?

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan’ın bikini giyen kadınları günahkâr ilan etmesi ve epilasyona ilişkin açıklamaları tartışma yarattı. Kimi din adamları Demircan’a destek verirken, kimileri de kadınların diğer kadınların yanında bikini ve mayo giyebileceğini, epilasyon yaptırabileceğini ifade etti. İşte o görüşler...

‘Kadınlar bikiniyi diğer kadınların yanında dahi giyemez’
Süleymaniye Vakfı Başkanı, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz BAYINDIR:

Demircan Hoca doğru söylemiş. Kuran-ı Kerim’de bu böyledir. Kadınlar, bikini ve mayoyu, diğer kadınların yanında dahi giyemez. Sadece eşinin yanında giyebilir. Epilasyon konusuna gelince, kadın bir başka kadına epilasyon yaptıramaz.

‘Bikini giymek caiz değildir’
Prof. Dr. Süleyman ULUDAĞ:

Bikini giymek caiz değildir. Kadınların örtünmeleri gereken yerler var. Bikini konusunda Demircan Hoca’nın görüşüne katılıyorum. Ancak kadınlar, sadece kadınların bulunduğu hamama gittiklerinde bikini ya da mayo giyebilirler. Erkeklerin olmadığı yerlerde mayo veya bikini giyilebilir. Öte yandan epilasyon, gereksiz durumlar dışında ihtiyaca göre olabilir.

‘Kadınları lezbiyen olarak gören zihniyetin ürünü’
Yazar Esra ELÖNÜ:

Beni hocaların değil, Allah’ın görüşü ilgilendirir ki, burada da fecaat bir yorum söz konusu. Plajda kadın kadına mayo ve bikini ile durmanın haram olduğu söz konusu değildir ki. Bugün muhafazakâr plajlarda bile tesettürlü hatunlar istedikleri mayoyu ve bikiniyi giyiyorlar zaten. Anlamadığım hem bu tarz hocalar “Kadın bakımlı olmalı ki başka kadına çöreklenilmesin” gibi fetvalar verirler, hem de epilasyona haram derler. Bu tarz yorumlar kadını potansiyel lezbiyen olarak gören zihnin ürünü değil de nedir? Ben böyle bir ayet görmedim, duymadım, bilmiyorum.

‘Plajda giyinebilirler’
İlahiyatçı yazar İhsan ELİAÇIK

Bikini, sokak kıyafeti değil, plaj kıyafetidir. Bikini ve mayo, erkeklerin yanında giyilemez. Kadınların normal şartlarda dışarıya örtünerek çıkmaları gerekir. Öte yandan kadının evin içinde nasıl dolaştığına kimse karışamaz. İnsanlar kendi akıllarıyla çocuklarının yanında nasıl giyinileceğini bilirler. “Evinizin içine kadar, hatta tuvalette bile nasıl davranılacağına İslam karışır” diyorlar, böyle bir şey yok. İslam birçok şeyi insanın aklına, vicdanına bırakmıştır. Kadınların epilasyon yaptırması, karşılıklı rızaya bağlıdır. İnsanlar birbirlerinden rahatsız olmuyorlarsa biz onlara karışamayız.

DEMİRCAN NE YAZMIŞTI?

Yazısında Müslüman kadınların bikini ve mayo ile denize girmelerinin haram olduğunu dile getiren Demircan, “Kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen ‘ferc’lerini korumakla yükümlü oldukları gibi yüz, eller ve ayaklar dışındaki diğer vücut organlarını da örtmekle yükümlüdürler. Onlar, kocaları dışında babaları ve kardeşleri dahil olmak üzere hiçbir ergin erkeğin ve hatta kadının yanında bikinili veya mayolu olarak bulunamazlar. Rabbimizin örtünme emrine inanmakla birlikte vücutlarını açığa vuran kadınlar günahkâr olurlar. Tövbe ederek kendilerini aklamalıdırlar” ifadesini kullandı. Demircan, ayrıca “Müslüman kadınlar uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen ‘ferc’lerini kızları ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve bu bölgede işlem yapamaz” dedi.

İnsanımız neden bir araştırma yoluna gitmezde yok şu hoca yok bu hoca muhabbetleri ile ortalık bulandırır.. Bu konuda gerçekten ilim sahibi işin ehli büyük yazarlarımız din alimlerimiz var .. Yahu bi açın okuyun .. Günümüzde tavuktan kurban olur diyen hocalar kol gezerken sizce hangi hocanın fetvasına ne kadar güvenilir ? yada arayın diyanet i sırf bu konular üzerine fetva makamı var 5 dk sürmez sizi aydınlatırlar .. Atalarımız boşa dememişler kılavuzu karga olanın burnu ..ktan kurtulmazmış diye ,

caiz olup olmaması değil konu.konu her mokun dine uygun olup olmadığının sorgulanması ve ulemaya sorulmasıdır.bana ne senin dinine uygun değilse?ben arabın oğlu değilim.hiç bir zaman şeri hükümlerle hayatımı yaşamadım.2012 türkiyesinde, kadın kukusunun kılını başkasına aldırmalımıyı tartışıyorsak ben irana gidiyorum birader.dert şudur.mayo girmek suç mu günah mı.yav normal bi müslüman bunun haram olduğunu bilir yada tahmin eder.neyin kafasını yaşıyoruz abi?

Milli Eğitim Bakanlığından Fazla Devletten para alan, Vergisi olmayan , harcaması olmayan (-ki halen yetmemektedir) bir yetkili kurum varken, neden değişik görevlerde alakalı-alakasız, bilgi-az bilgili kişilere aslında Hayatta aman aman bir önemi yokken soru yöneltirler, cevap alırlar , farklı cevap alırlar ve yayınlarlar ?

Benim kendi düşüncem amaçları Millete öğretmek, yok göstermek değil, kafaları karışsın, öğrenmesin, tartışsınlar. Çünkü bilgili kişileri yönetmekle , (af edersiniz ) %60 ı yönetmek arasında fark var, ve bunun çok iyi bilincindeler.

("kent55"'i konu dışı tutmaktayım, kendisinin paylaşımlarını takip ediyor, emeklerini görüyor ve takdir ediyorum.)

Geri