bilenler bi baksın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

katliamcen

New member
Reaction score
0
arkadaşlar elektronik gitar veya bass gitar çalabilmek için önce normal gitar mı çalmak(öğrenmek gerekiyor).şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim iyi forumlar

........!

elektro veya bas gitar çalmak için klasik gitar çalmayı öğrenmen gerektiğini sanmıyorum , bende bu işe yeni baslayanalardanım , klasikle başladım ama gerisi gelirmi zaman gösterecek , ama tahminimce bas gitar calmak kolaydır , onun tel sayısı az ve teller arası baya açık , şimdiden kolay gelsin ...

Bence once klasik gitar ögrenmek gerekli.Ama direkt elektroyla baslayanda devamını getirebilir ama çok zorlanır.Klasik gitar gitarın özu zaten onu kalsiği ogrndikten sonra elektroyu eline aldıgında yabancısı olmamıs olucaksın ve daha rahat gelişebileceksin.Tabi elektro ve klasik gitar arasında dunya kadar fark var.Yani demek istiyorumki klasik gitarı tam bilmekte elektroyu tam calabilmeyi ifade etmiyor.Çünkü farklı enstrumanlar.Farklı ton farklı ses farklı tarz... gibi.Ama benim tavsiyem klasik gitarla baslayarak once gitarın ozu olan klasik ögrenmeye bak.Elektroyada geliştikten sonra geçebilirsin...

bende elektroya yeni basladım ... klasik bilmiyorum.öğenmedm cunki gerek yok dediler..

Öncelikle gerekli olmadığını söyleyeyim. Ancak tüm gitarların babası olan klasik gitarı hatim ettiğinizde diğerlerini çalmak yüzde 85 kolaylaşır. Sadece diğerlerinin metodları farklıdır.

Yani klasik gitar bu işin temelidir. Sonradan elektro , bass, yada akustik gibi gitarlarda uzmanlaşabilirsiniz. Ama klasik gitar çalmadan bu dallarda uzmanlaşan bi virtüöz dünyada tanımıyorum ben. Hepsi klasikle başlamıştır temelde.

O konuda haklısınız arkadaslar ama zaten klasik gitar tum gitarların ozudur.Eger direk elektroyla baslarsanız cok zorlanacaksınız.Tavsiyem klasik yada akustik gitarla baslamanız.Elektroya yonelecekseniz bence akustıgı tercih etmelisiniz.Ama tekrar soyluyorum bunu yapmadanda baslarsınız ama cok zorlanıcagınızdan emin olun.Bişeylerin ozu alt yapısı olmadan ogrenilen sey cok zor ilerler.Bu sadece bi tavsiye kolay olması acısından ama arkadasların dedigi gibide direkt elekytroyla baslayabilirsiniz ama bence zorr.

elektro çalmak için öncelikle klasik gitarla başlamanı tavsiye ederim fakat bass gitar için klasik öğrenmeye gerek yok.

saolun arkadaşlar yeterince bilgilendiğime inanıyorum allah razı olsun:D

cobrados' Alıntı:
O konuda haklısınız arkadaslar ama zaten klasik gitar tum gitarların ozudur.Eger direk elektroyla baslarsanız cok zorlanacaksınız.Tavsiyem klasik yada akustik gitarla baslamanız.Elektroya yonelecekseniz bence akustıgı tercih etmelisiniz.Ama tekrar soyluyorum bunu yapmadanda baslarsınız ama cok zorlanıcagınızdan emin olun.Bişeylerin ozu alt yapısı olmadan ogrenilen sey cok zor ilerler.Bu sadece bi tavsiye kolay olması acısından ama arkadasların dedigi gibide direkt elekytroyla baslayabilirsiniz ama bence zorr.

klasik gitar kursuna gidersin notaları oğrenir yine aynı klasik parcaları calarsın... Klasik gitar klavyesi rahat değildir... Klasikle solo atamazsın, rahat akor basamazsın... Sadece aynı tonda dın dın sesi wardır... 12. perdeden sonrasını kullanamazsın...

Gitar hocasına sorarlar elektro mu klasik mi... Gitar hocası klasikle baslamasını soyler cünkü elektroyu iyi bilmiyodur. Boyle herkesin beyni yıkanır...

Bosuna klasikle zaman kaybetmeyin... Bu devirde nota calan cok az insan war artk yeni nesil tab kullanıyo... çağa ayak uydurun bırakın o eski klasik sarkıları...

Biz zaten demiyoruzki klasiği ögrenen elektroyu eline alıp calabilir.Yada direkt elektroyla baslayanada calamaz demiyoruz.Sadece işin özunu öğrenmesini ve diger tarzlara geçiş yaptığında zorlanmayacagı gerektiğinin tavsiyesini veriyoruz.Hem ben msjda akustikle başlarsa daha iyi olacağını soyledim solonun alt yapısıda akustik gitardan gelir.Hem bunları sallamıyoruz biz kulaktan duymada değil dediklerimiz biraz gitar hakkında bilgileri arastır internetten istatistiklere bi bak elektroyu mukemmel calanların alt yapısında hangi tarz gitarlar varmıs bi arastır bakalım.sonra tekrar bi msj atarsın buraya ok

mesajı alıntı yapmam kotü oldu. Ben de akustik gitara bişey demedim. Sadece klasik icin konustum.
Akustik sapı ince 12. perdeden sonraki oktava gecersin ama elektro yu tercih ederim. Klasik, akustik gitar da caldım. Simdi elektrodayım. Klavyesi akustik gitardan daha rahat...

Ya aslında gerkli deil ama klasik gitar çalman senn yararına olacktr...Ama klasik çalmdn da öğrenrsn,zor olr amaa...

hocam tamamıyle asna kalmıs bısey eger hakketten elektro calmak ıstıyosan cal derım olede ogrenırsın ama sole bısey var bıraz yabancısı olursun.klasıkten basla saten notaları ogrendıgın zaman kırar atarsın sonrada elektroyla devam edersın cunku bı sure sonra sana klasık ezık gelebılır.solo atamassın elektro ısıne yarar :D:D sana kolay gelsınn

abi klasik ogreneme gerek yok, ama klasik gitar insanin ritm kulagini gelistiriyo.....
bi kere gruba direk elektrodan baslayan bi adam almistik,, adam hic bi ritm bilmiyodu,, power bile atamiyodu....

direk elektrodan baslayabilirsin, ama ritm calismayi unutma........

bas gitari sorarsan, o ayri bi sanat, klasik gitarla bi alakasi yok.........

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri