Bilgisayarım harddicksiz çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

myemrah

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar uzun zaman önce babamın bi arkadaşı vardı japonyada bilg. firmasında bilmem neydi.
bize gelir giderdi hep geçenler bana bilgisayar gönderdi, çok güzel çalışıyordu ama geçenler format atmak için bilg. gönderdigimde hiç inanmicakları şekilde bana baktılar ve bunun hardiski yok dediler, hemen gazetecileri çagırdılar ve dün sabah hurriyet gazetesi ve vatan gazetesnde yayınlandı. kaç defa bilg.mın araştırılması icin bir kaç firmadan telefon geliyor sizce napmalıyım

:D ramazanın bıtmesnı bekle
bılgısayarı sat
parasıyla ıc :D

o nası bişi la :) inanamıyorum ankaradaysan adresini ver :)

Harddisksiz bilgisayar nasıl çalışır işte cevabı:önce bilgisayarı cd den açılacak şekilde ayarlayıp kapatın sonra harddiskin kaplolarını çıkartınve bilgisayarı açıp içine live cd (pardus gibi) yerleştirin biraz bekleyin bilgisayar açılacak ve sizde rahatça istediğinizi yapa bileceksiniz ama linux la sadece.

Şaka bir yanada arkadaşım herhalde bu bilgisayar bu bilgileri mutlaka bir yerde saklıyor, belki bu anakart üzerinde bir sabit hh falan olabilir

Bence bu kadar garipsenecek bir olay değil, garip gelen normal bir bilgisayar formatında olmaması o kadar

bilmiyorum o kadarını sadece hergün durmadan cebimi arıyorlar,
gittigim bilgisayarcıdan almış olmalılar telimi
babam ne istersen onu yap diyo ama adam hediye yolladı sonuçta bana :(
ACER COMPUTER,ACOM Bilgisayar,A & E BİLGİSAYAR VE İLETİŞİM HİZMETLERİ, A1 BİLGİSAYAR , ve en son bilkent unv.sitesinden bi adam aradı ve beni universiteyeçagırdı korkuyorum napmalıyım:(

harddisksiz bilgisayar mantikdisidir. icinde harddisk cikmaz belki ram gibi bir bellege yazilmis isletim sistemi olabilir. harddisk ssd de olabilir. ama harddisk ( herhangi bir depolama birimi) olmadan pc calismaz ;)

haberler ile ilgili link koyarmisin?

haber ile ilgili link koy yada fotoğraflar olsun inandırıcı olsun
hem niye korkuyorsun anlamadım istemiyorsan vermezsin olur biter

böle bi haber bulamadım, bence kekliyosun

bu seneryoyu senmi yazdın :) yalan yalan yalan hem böyle bir şey zaten mumkunken millet seni neden arasın sorsun hdd siz bilg. zaten çalışır muhakkak bir yerinde bir depolama birimi vardır o pc nin hem bu japon bunu yaptıysa neden pazara sürmesin salakmı bu adam

Bende Acayip Merak Ettim.
Kardeşim Para Karşılığında Bilgisayarı İncelettir. Al Parayı Yeni Kasa Yaparsın.

bilgisayarınızda hdd olmazsa veri depolayamazsınız.

ama live işletim sistemleriyle (mandrake move, knoppix, vs.) bilgisayarınızı açabilir, open office.org da ofis uygulamalarını kullanabilir, cd'nin içinde gelen oyunları oynayabilir, internete bağlanabilir,printerdan çıktı alabilir ve hatta film izleyebilirsiniz.. kısacası uygulama yüklemek dışında hdd'si olmayan bir bilgisayarda olanınki ile bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

+ live işletim sistemi kullandığınızda ram'de yine bir takım veri saklama işlemleri yapılır ama kalıcı olarak veri depolanamaz, sistemin gücü kesildiğinde ram'deki tüm veriler silinecektir..

ALINTI

Laf atip kacmis arkadas konuyu kapatiyorum. Eger pm atarsan konu ile ilgili kaynak yada resim paylasirsan tekrar acacagim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri