Bir insana çok değer verildiğinde neden o insan kaybedilir?

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
arkadaşımız, dostumuz ya da sevgilimiz..
neden bu kural hiç bozulmuyor

neden çok değer verdiğimiz insanları kaybediyoruz

ya da şöyle de soralım:
neden insanlar kendilerine çok değer verenleri bir şekilde hayatlarından sorgusuz sualsiz sebepsiz çıkarırlar
kendilerinde bu hakkı neden görürler

bence bu yüzden kaybediliyor :)

6o63nuv.jpg

:goz::victory:biggrin:clap

büyükLerimizin şu lafına hayranım ''seven si.... si.... sewiLir '' anLayan anladı :hhmanD

çalıştımız yerden sorsana :p nedn acaba umarım bilen brisi açıklarda bnde öğrenim...

bunun nedeni bazen biz olabiliyoruz karşımızdakine bir şekilde zararımız varsa yada onu çok sevdiğimiz halde *istemeden* mutsuz ediyorsak incitiyorsak kaybederiz onları..çok sevselerde uzak durmanın daha ii olduğunu düşünürler.

diğer bir nedeni,değer verdiğimiz insanın aslında o değeri hakedecek bir insan olmaması..verilen değeri haketmemesi..böle insanlara değer versenizde sevsenizde ölsenizde anlamazlar bencil düşünürler sıkılınca giderler.böledir durum.

kimseye değerinden fazla değer vermemek gerekir hep dozajında yapmak lazım bunu.hayal kırıklığı yaşanmasın diye..ilerisinin nasıl olcağını baştan planlayıp öle değer verin insanlara..yoksa çok acı çekersiniz.düşünmeden hareket etmeyin..kimseye veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayın,yada bulunduktan sonra çekip gitmeyin sözünüzden dönmeyin..böle olursa hem kişiliğinizden hemde insanlığınızdan ödün vermiş olursunuz...

ve en önemlisi bütün bunları geçelim sizin için hangisi doğruysa onu yapın.en önemli olan bu ya sonunda.bencil olmakta gerekiyor bazen.ama tekrar diyorum kimse yapamacağı vaatleri kimseye vermesin.çünkü bakın sonunda herkes *bencil* davranıyor..

bunun nedeni bazen biz olabiliyoruz karşımızdakine bir şekilde zararımız varsa yada onu çok sevdiğimiz halde *istemeden* mutsuz ediyorsak incitiyorsak kaybederiz onları..çok sevselerde uzak durmanın daha ii olduğunu düşünürler.

diğer bir nedeni,değer verdiğimiz insanın aslında o değeri hakedecek bir insan olmaması..verilen değeri haketmemesi..böle insanlara değer versenizde sevsenizde ölsenizde anlamazlar bencil düşünürler sıkılınca giderler.böledir durum.

kimseye değerinden fazla değer vermemek gerekir hep dozajında yapmak lazım bunu.hayal kırıklığı yaşanmasın diye..ilerisinin nasıl olcağını baştan planlayıp öle değer verin insanlara..yoksa çok acı çekersiniz.düşünmeden hareket etmeyin..kimseye veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayın,yada bulunduktan sonra çekip gitmeyin sözünüzden dönmeyin..böle olursa hem kişiliğinizden hemde insanlığınızdan ödün vermiş olursunuz...

ve en önemlisi bütün bunları geçelim sizin için hangisi doğruysa onu yapın.en önemli olan bu ya sonunda.bencil olmakta gerekiyor bazen.ama tekrar diyorum kimse yapamacağı vaatleri kimseye vermesin.çünkü bakın sonunda herkes *bencil* davranıyor..

:clap:clap:clap

Kuzay bakış açına bayıldım süper:durdurun

Ama sahranile katılmıyorum...Hepimiz insanız kurulu robotlar diiliz ki dediğin gibi planlı programlı yaşayabilelim... verdiğimiz değerler aslında karşımızdakini değil bizi değerli kılar... tabii bu demek diil ki kendimizden taviz verelim.. sadece biraz beklentisiz olmak gerekir... sürekli beklenti halinde olan insanlar yada verdikleri değerin illa bi dönüşümünün olmasını isteyenlerin üzülmeside kaçınılmazdır...

Kuzay bakış açına bayıldım süper:durdurun

Ama sahranile katılmıyorum...Hepimiz insanız kurulu robotlar diiliz ki dediğin gibi planlı programlı yaşayabilelim... verdiğimiz değerler aslında karşımızdakini değil bizi değerli kılar... tabii bu demek diil ki kendimizden taviz verelim.. sadece biraz beklentisiz olmak gerekir... sürekli beklenti halinde olan insanlar yada verdikleri değerin illa bi dönüşümünün olmasını isteyenlerin üzülmeside kaçınılmazdır...

düşüncene saygı duyuyorum amaaa...

tabiki robot değiliz ama herşeyi baştan kestirebilme yetimiz var dimi..
beklentisiz olmayı sen nasıl başarabiliyorsun mesela karşındaki deliler gibi seviyorsun oda seni... senin için ölceğini sensiz yaşayamayacağını söylerek ilişkiyi başlatıyor,sonradan çekip gitse senin verdiğin değerler havada asılı kalsa nasıl hissedersin...
tabiki birine değer verdiğin zaman geri dönüşümü ister istemez bekler insan.ben beklemiyorum diyen kendine yalan söyler bence.ben karşımdakine çok değer vercem o vermiycek, o zaman benim ona verdiğim değerde yok olup gider malesef.
bu dünyada herşey karşılıklıdır bunu kimse unutmasın.hayat toz pembe değil.bir ilişkiye tozpembe hayallerle girip gerçekle yüzyüze kalınca kimse kaçmasın..yazdıklarım o kadar doğru ki anlayana.:melek

Pardon anlayamadım bakış açılarımızımı karşılaştırıyoruz yoksa doğruluk ispatımı yapıyoruz burada..Benim senin fikrine katılmadığım gibi sende benim fikrime katılmayabilirsin ama anlayışımı sorgulamak sanırım kimseye düşmez...

Ve beklentisiz olamasakta bi şekilde beklentilerimizi en aza düşürebiliriz... ama senin kastettiğin gibi ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışıyla gidersek ilişkileriizde hiç bir yere varamayız...benim icin herşey karşılıklı değil özelliklede sevgi söz konusuysa....

düşüncene saygı duyuyorum amaaa...

tabiki robot değiliz ama herşeyi baştan kestirebilme yetimiz var dimi..
beklentisiz olmayı sen nasıl başarabiliyorsun mesela karşındaki deliler gibi seviyorsun oda seni... senin için ölceğini sensiz yaşayamayacağını söylerek ilişkiyi başlatıyor,sonradan çekip gitse senin verdiğin değerler havada asılı kalsa nasıl hissedersin...
tabiki birine değer verdiğin zaman geri dönüşümü ister istemez bekler insan.ben beklemiyorum diyen kendine yalan söyler bence.ben karşımdakine çok değer vercem o vermiycek, o zaman benim ona verdiğim değerde yok olup gider malesef.
bu dünyada herşey karşılıklıdır bunu kimse unutmasın.hayat toz pembe değil.bir ilişkiye tozpembe hayallerle girip gerçekle yüzyüze kalınca kimse kaçmasın..yazdıklarım o kadar doğru ki anlayana.:melek
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

bazen ben de karsımdakıne boyle davrandım o bana deger verınce ben ondan sogudum hatta kendımle bu yuzden içsel kavgalarım bıle oldu ama böyle dawranmam ıcın gecerli sebeplerim yok değildi

dikkatini çektiyse fikrine saygı duyuyorum yazdım..burda gerginlik istemediğimi milyon kere söledim.

Teşekkür ederim canım... bende gereksiz gerginliklere karşıyım... forumdan kastımız fikrimizi paylaşmak olmalı ...Bende senin fikrine saygılıyım:goz:

cunku sevgi 100 delik bi olaydır deniz akkayanın lafı bu ; ) birisi seni 100% sewemez.. %51 sen sewıyorsan %49 o sewıyordur denge yoktur ki ondan kacan kovalanır denır..

sen cok deger verdiginde zaten karsındakı senden ıstedıgı seylerı almıstır yada cogunu almıstır kolayca ıstedıklerını elde edebılır we bu olayı monotonlastırır.. onun ıcın demezlermı evlilik askı öldürür diye... : ))

Ellerine saglık gerçekten çok dogru bi laf

Bunun yanıtı çok basit kendimiz olamadığımız için mesela şöyle
sevdiğin erkek yada bayanı düşün onu kaybetmemek için onun hoşuna gideceğini sandığın herşeyine evet diyecek biri oluyorsun başlangıç noktası budur.
Her ne olursa olsun var olan görüşünü onu incitecek korkusundan uzak olarak dile getirebilmelisin buna rağmen kaybetmiş sen üzülme.
KÜPE OLSUN (GİDEN GİTMİŞTİR GİTTİĞİ AN BİTMİŞTİR,SEN GİDENİ DEĞİL GİDEN SENİ KAYBETMİŞTİR) kendin olduğun gün kaybetmekten korktukların seni kaybetmekten korkacaklardır samimiyetime inan.
Her zaman önüne bak hayat insana verilen armağan kimsenin bu armağanın içine etmesine izin verme

hocanın yazdığı doğru:clap birine gereğinden çok değer verirsen g.tü kalkar

değer verdiğimiz insanın aslında o değeri hakedecek bir insan olmaması..verilen değeri haketmemesi..böle insanlara değer versenizde sevsenizde ölsenizde anlamazlar bencil düşünürler sıkılınca giderler.böledir durum.
işte hayatımın bitmesinin nedeni :(

Sorunun cevabı başlığın içinde gizli zaten çok değer verdiğin için kaybedilir.En sevdiğim söz;

3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen aradaki 2 kuruşa seni satar..

dilerim ki herkes verdiği değerin karşılığını görebilsin:goz:

Bir ilişkide (aşk, arkadaşlık, kardeşlik vs.) ASLA iki taraf da eşit olarak sevmezler. Bir taraf muhakkak daha fazla sever,diğeri daha az. Haliyle insan doğası gereği çok seven diğerinin üstüne daha çok düşer. Sevilen de biraz kendini naza çeker. Naparsam yapayım nasılsa karşımdaki beni terkedemez diye düşünür ve öyle de olur ama bir süre sadece. Bu süre genelde çok sevenin sevme oranına bağlıdır. Çok sevilen gittikçe daah yukarıda görür kendini aramaz sormaz etmez, hep karşındakinden bekler. Biryerde de kopar bu. Ya çok seven bıkar artık veya sevgisi azalır, ya da çok sevilen gerçekten seveceği birini bulur. Sevilmek kadar sevmek de bir ihtiyaçtır çünkü. Bir ilişkide çok sevilen birisi başka bir ilişkide çok seven de olabilir veya tam tersi. Bunun nedenlerini anlatmak uzun sürer. Sadece dış görünüşle yakından ilgili olduğunu söyleyebilirim.

Bir söz vardır :
ENAZ SEVEN EN GÜÇLÜDÜR.

değer verdiğimiz insanın aslında o değeri hakedecek bir insan olmaması..verilen değeri haketmemesi..böle insanlara değer versenizde sevsenizde ölsenizde anlamazlar bencil düşünürler sıkılınca giderler.böledir durum.
işte hayatımın bitmesinin nedeni :(

Hiç katılmıyorum. Bir insana değer veriyoruz seviyoruz diye o insanın da bize aynı şekilde değer vermesi, sevmesi beklenemez ve size değer vermiyor diye de onun bencil olduğunu düşünmek doğru değil.

Geri