Bir iPhone devimi daha geliyor...

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Bir görüntüyü 360 derece olarak incelemeye olanak veren panaromik resimler ile ilgili sorun, bu resimlerin ancak yatay olarak yan yana eklenmiş ve sonsuz hissi veren bir şekilde sunulabiliyor olması. Her ne kadar bir alanı 360 derecede tüm açılardan görüntüleyebiliyor olsa da, yana doğru uzayan görüntü gerçeklikle çok fazla uyuşmuyor. Buna rağmen yine de büyük ilgi görüyor. ABD'de yeni açılan bir firma ise bu konuda çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın geliştirmekte olduğu Bubbli adlı bir iPhone ve iPad uygulaması, ivme ölçer sayesinde cihazın ekranına dokunmaya bile gerek kalmadan, sadece hareket ettirerek panoramik görüntüyü aynı bir pencereden bakar gibi görüntülemenize olanak veriyor.

Şu an için sadece 2 çalışanı olan firma geçtiğimiz günlerde bir yatırım firmasından tam 2 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu maddi imkan sayesinde hemen eleman aramaya başlayan firma, 1 ayı geçmeden uygulamayı dünyayla paylaşabilmeyi umuyor.

Uygulamanın detayları henüz çok net değil. Firma tarafından tek açıklanan Bubbli'nin cihazın hareketini algılama özelliğini kullanarak, panaromik görüntüleri cihazı hareket ettirerek farklı açılardan inceleme imkanına sahip olduğu. Fakat bu bile yeterince heyecan verici bir yenilik. Eğer uygulamanın piyasaya çıkmasını beklemeden göz atma şansı yakalamak istiyorsanız,

şu adresten web sitesine e-posta adresiniz ile kayıt olabilir ve beta kullanıcıları arasında yer almak için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Önce apple firması ürettiği telefolarda blue tooth devrimi yapsın kulaklık bağlamak dışında da blue tooth bağlantısının işlevleri olduğunu idrak etsin daha sonra internette flashın çok yaygın olduğunu ve flash olmadan internete giren cihazın aslında adam gibi nete giriyor denemeyeceğini fark etsin daha sonra devrim yapsınlar.
Yani GÜNÜMÜZÜ YAKALASIN PAŞALAR.
Ayrıca işletim sistemlerini adam ederlerse belki devrim yapmış olabilirler.
Olmadı kumda oynasınlar o kadar para verdiğiniz cihazla çin telefonlarının karşısında boynu bükük kalmak kadar acı ne ola bilir ki?

Vallahi hangi telefonda var bilmiyorum ama, skype ta goruntulu gorusup telefonumun 3g internetini sanki modemmis gibi wirelessle arkadaslarima dagitiyorum :smile:

Iphone bence ayri bir dunya, flash yok belki ama jailbreaktan sonra skyfire kurarak bircok sitede problemsiz tarama yaptim, yeni javascript motoru harika, oyunlar guzel ve ozgun, e birde kiskaniliyor :smile:

Vallahi hangi telefonda var bilmiyorum ama, skype ta goruntulu gorusup telefonumun 3g internetini sanki modemmis gibi wirelessle arkadaslarima dagitiyorum :smile:

Iphone bence ayri bir dunya, flash yok belki ama jailbreaktan sonra skyfire kurarak bircok sitede problemsiz tarama yaptim, yeni javascript motoru harika, oyunlar guzel ve ozgun, e birde kiskaniliyor :smile:

Sky fire ile tüm telefonlar aynı şekil giriyor. ,Ayrıca jail brake yapıp işletim sistemini garantiden vaz geçerek (skullanıcı sözleşmesi öyle diyor) biraz daha kullanıla bilir bir telefona sahip olmak o kadar parayı verdikten sonra insanı üzmüyor mu?

Apple ın flash konusundaki tavrını destekliyorum. html5 in yaygınlaşmasıyla dandik flash desteğine gerek kalmayacak ki yavaş yavaş geçiş başladı bile. Flash yüzünden tam kullanılamayan sitelerin de uygulamaları mevcut zaten.
Bluetooth üzerinden veri transferi de artık lise yıllarında kaldı. İnternet bu kadar yaygınlaşmışken bluetooth u kim napsın. Gerçekten de artık kulaklık vb dışında bir işe yaramıyor.
Jailbrake ihtiyacı duymadan da bütün işlerimi halledebiliyorsam hiçbir sorun yok demektir.
Apple kendi yolunu çizmiş ve bence iyi bir yolda.

Sky fire ile tüm telefonlar aynı şekil giriyor. ,Ayrıca jail brake yapıp işletim sistemini garantiden vaz geçerek (skullanıcı sözleşmesi öyle diyor) biraz daha kullanıla bilir bir telefona sahip olmak o kadar parayı verdikten sonra insanı üzmüyor mu?

Garanti konusunda herhangi bir endisem yok, eger isletim sistemim cokerse(ki benim kadar kurcalayan yoktur :smile:)dfu moda alip hemen bi restore atiyorum geriye donuyorum. Donanimsal bir problem olacak telefonda degil, gayet saglam bir ic yapiya sahip.

Jailbreak olayinin aynisi nokialarda da mevcut, opda sitesinden az sertifika dilenmedik bunun icin.

Android ile kiyaslanirsa eger android gelecegi parlak isletim sistemleri arasinda, ama yine de telefonumla mutluyum. iOS benim icin nimet gibi. Hele de jailbreaktan sonra.

Androidde Symbianda bulamadigim programlari buluyorum. Telefonum mysql sunucu gorevi goruyor, c++ php kodlari derliyor. Ben boyle telefonu bas taci ederim :smile:

Geri