Bir türlü çıkamadım işin içinden..? :S

zülfikar

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım bir kaç hafta oldu başlıca özellikleri:

Gigabyte x48 DQ6 775 pin
INTEL CORE2 QUAD 9550 2.83 12 MB
2*2 gb Hyperx Kingston 800 mhz
PALIT 512 mb NVDIA GTS250 DDR3 256 bit (Arızalı olan eski kartımız)
320 GB SAMSUNG 16 MB HARD DISK
FSP 700 WATT Güç Kaynağı

Bir de harici güç kaynağım var Bigg marka ... Şimdi sorun ise şu: Sadece bilgisayarın ilk açılışında (cold boot yani) bios bir uzun bir de kısa beep veriyordu. Award bios kullanıyor anakartımız ve "anakart ya da bellek hatası" diyor açıklamasında..Fakat ramleri teker teker söktük çıkardık denedik fakat beep gene devam idi.. Sorun ekran kartından kaynaklanıyormuş meğer.. Fakat anakart çift PCI-E 2.0 slotuna sahip ve özellikle aldım.. Şu anda bir önceki ekran kartım olan ASUS EAH3650 SILENT MAGIC DDR2 128 bit model donanımımla sorunsuz( en önemlisi beep'siz :) ) kullanmaktayım.

Son durum: Kart garantiye gitti ve arızalı olduğu tespit edildi. Yerine biraz fark verilerek "PALIT 1 GB GTS250 GDDR3 256 bit E-GREEN NEW EDITION" alındı. Sistem stabil ve sorunsuz yaşamına devam etmektedir.

Bu arada monitörüm LG 1970HR BF 2ms ve kullandığım işletim sistemi Windows 7 64 bit.. Yardımlarınız ve fikirleriniz için sağolun..

Bilgisayar ilk açıldığında bir kısa beep geliyor sonra monitöre sinyal geliyor sonra bir beep daha... Monitör ekran kartı uyumsuzluğu mu var acaba? Yardımcı olalım arkadaşlar.. :?

Arkadaşlar konuya dikkat ederseniz Ramleri teker teker söküp çıkarıp vs vs denedik yazdım zaten ama ??? :(

Selam,

yeni bilgisayar topladigindan bahsediyorsun aldigin yere götürüp test etmelerini isteyebilirsin tabi ki tüm parcalari ayni yerden alip topladiysan bu gecerli olacaktir yoksa parcalari tek tek aldigin yerlere götürüp servis'e verebilirsin.

kolay gelsin.

Parçaları ayrı ayrı topladım tahmin edebileceğin gibi sevgili arkadaşım yani Anakartı servisine yolla bir kurcalasınlar diyorsun kısacası hımm... :S Anakartın servisiyle telefonda görüşmüştüm zaten onlar da ihtimaller üzerinde duracak sağol yardımın ve fikrin için...

Sadece ilk açılışta bu ötüşleri yapması tuhaf... Bu anakarta sahip arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemesinler lütfen.. Çünkü biosta yer alam ram ve pcı slotlarının voltajlarının uygun biçimde manuel olarak değiştirilmesiyle de bu tür sorunlar düzelebiliyormuş fakat riskli iş yapmak da istemiyorum komple anakartı allaha havale etmeyelim durduk yere :) Uzman bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim :(

bir uzun bir kısa bip sesi "anakart hatası" dır... arıza her yerde olabilir... güç kaynağında bozulmuş olabilir.. servis yolu görünüyor sanırım.. bir tavsiye olarak anakarta bağlı olan tüm cihazları ve kabloları sök bios pilinide çıkar ve yeniden monte et... olmazsa servise gönder kardeşim hiç uğraşma sonra garanti dışı olmasın...

tek ram tak

ram ler uyumsuz bios tanımlayamıyor olabilir..

Daha sistemi yeni olduğu için garanti süresinden yana sorunumuz yok şükür, garanti dışı olmaması için tutuyorum kendimi yoksa canını okuyacam da neyse.. :) Tek ram tak diyen arkadaşımız denedik onu ilk başlarda zaten hatta eski ramlerimdem 1 gb 667 mhz kingston dandiriğini bile taktım hususi bakalım ötecek mi diye yine öttü :) Bu benim konuyu sabitleyelim bir çözülebilir ise bilgisayar donanım dünyasında çığır açmış olacağız sıyırcam kafayı! Direniyorum servise ya da garantiye gidip ziyan olmasın bu nefis anakart arkadaşlarrr! :)

Daha sistemi yeni olduğu için garanti süresinden yana sorunumuz yok şükür, garanti dışı olmaması için tutuyorum kendimi yoksa canını okuyacam da neyse.. :) Tek ram tak diyen arkadaşımız denedik onu ilk başlarda zaten hatta eski ramlerimdem 1 gb 667 mhz kingston dandiriğini bile taktım hususi bakalım ötecek mi diye yine öttü :) Bu benim konuyu sabitleyelim bir çözülebilir ise bilgisayar donanım dünyasında çığır açmış olacağız sıyırcam kafayı! Direniyorum servise ya da garantiye gidip ziyan olmasın bu nefis anakart arkadaşlarrr! :)

kardeşim servisten korkma yemezler anakartını... yapılmayacak bir sorunsa zaten sıfırını alırsın... garanti şartlarını okumanı tavsiye ediyorum.. benin sana dedigim fazla kurcalama sonra sen bozdun demesinler... sonra ah vah kar etmez...

Allahtan başka kimseden korkumuz yok kardeşim merak etme de şimdi yolla bekle ki gelsin 30 iş günü içerisinde bekle babam bekle anladın... Garanti şartlarını da gayet iyi biliyorum .. Ayrıca ramlerin latency time ları uyumsuz onu test ettim gördüm bugün bir tanesi CL6 olan 6-6-6-18 çalışırken diğer hyperx olanlar 5-5-5-15 çalışıyor.. Dolayısıyla hepsi birlikte 667 Mhz ' e çekiyor kendini biostan gördük onayladık... Fakat dediğim gibi ramleri teker teker söküp taktık yani ramlare bağlayamıyoruz problemi.. 15 tatile kadar beklesin bakalım ötsün dursun sistemim gayet hızlı sorun yok yazılımsal olarak ölümcül birşey olursa yollarız garantiye ara tatilde İstanbul'a gittiğimizde elcağızlarımla götürüp başını beklerim anakartın artık yapmadığımız şey değil daha önce :) Fakat tabi bir 2 gb Hyperx daha alacağım ve bu şimdi duran 2 gb CL6 yı çıkaracağım onu yapacağım kesin niye 800 Mhzde adam gibi stabil çalışmasın di mi keratalar ama acelesi yok para biriktirmek lazım :( Yardımlarınız için teşekkürler fikir üretmeye devam edelim durmak yok ;)

Arkadaşlar yeni fikirler üretelim boş durmayalım rica edicem ...;

dostum senin sorunun işlemcinin fanını düzgün oturmamış tahminimce onu kontrol etbi sen yinede bi bilgisayarcıya git onlar nerden para kazanacak :D

:) biz kendimiz bilgisayar teknik servis elemanı olmuşuz dostum zaten... İşlemcinin fanı düzgün oturmamış diyorsun ya öyle olsa ısınmaz mı,yanmaz mı, restart atmaz mı filan falan .. Bunların hiç biri yok yazılımsal olarak 10 numara uçuyoruz.. :) Ram 'i çıkarıyoruz uygun olanları takıyoruz gene ötüyor ram diyen arkadaşım ona bağlayamıyoruz yani..

Rekora koşuyoruz ... Konuya bakan bakana fakat sonuç halen yok kardeşlerimmm...! :)) Bu arada
F7 bios kullanmaktayım anlayan anlamıştır...

onboard ekrankartı desteği varsa ekran kartını çıkar bide öyle dene.w7 den döndüm demişin onda böyle hata veriyormuyduki...

Rekora koşuyoruz ... Konuya bakan bakana fakat sonuç halen yok kardeşlerimmm...! :)) Bu arada
F7 bios kullanmaktayım anlayan anlamıştır...

Çok biliyorsunya, dalga geçiyorsun insanlarla.Başka yere sürelim seni, harcanma buralarda...
Award biosta 1kısa 1uzun rem hatasıdır.Bunun başka ötesi yoktur, fikir üretilecek birşey değildir.Ya remin bozuktur, yada rem slotun bozuktur.Söktüm taktım denedimle olmaz bu işler.

Geri