bir uzun iki kısa bip :(

Dr_No_07

New member
Reaction score
0
arkadaslar pc açılmıyor bir uzun iki kısa bip sesi geliyor. ekran kartı hatası olduğnu biliyorum ama ekran kartı başka pc de çalışıyor :S ekran kartını söküyorum ana kart üzerindekine bağlıyorum yine aynı ses bütün bileşenleri söktüm bios resetledim yine aynı ses :S ne yapmam gerekiyor ???

işletim sisteminizi yeniden kurunuz.

ekran kartinizi eski slotuna takiniz.

tam format atarak işletim sisteminizi yeniden kurunuz.

kolayliklar,

Arkadaşım pc bib sesini biosta veriyorsa zaten format atamaz.
Anakartın pcı yuvalarında sorun olabilir

biostaki uzun, sistemdeki kisa biptir.

kisa bip varsa format atilabilir.

ilginç mesajlar için başka konulari tercih ediniz.

cevap veren arkadaslar için teşekür ederim ama bilgisayar hiç açılmıyor :(

Bip varsa küfür ediyodur pc çok sinirli aç kasayı bütün slotları temizle tak yerine çalışmamasının sebebide odur veya Power Suply olabilir.

Bence sistemin çok aşırı ısınıyor ve bu chkdsk hatasına neden oluyor eğer sorunu erken farkedebilseydin chsdsk kontrolü yaptırıp onarabilirdin ama şimdi hard diskini harcadığını sanıyorum umarım yanılıyorumdur. Sana tavsiyem bilgiyararındaki bileşenleri temizlemen sisteminin serin tutabilecek ufak tedbirler almandır eğer bunları sağlayıp bilgisayarı başlatabilirsen acilen disk kontrolü yapıp onarman gerek.

Askerlik aklıma geldi şimdi haaaa, bu alarm işaretiiiiii şarjörü kap Ani Müdahale Mangasını bir an önce olay intikal ettir önceden planlanmış stratejiye göre görevi tamamla....

Agp Yada Pcıexpres yuvanda sorun var.
Düzeleceğini sanmam ama umutsuz bir çaba olarak mekanik temizlik öneririm.
Makinanın elektriğini kes saf alkol ve diş fırçası ile slotu temizle.
Ama çok umutsuz göründü bana.

Bulabilirsen PCI ekran kartları var onlardan kullanabilirsin belki ama performansın yerlerde sürünür.
Muhtemel en mantıklı çözüm malesef anakart değişikliği.
Büyük geçmiş olsun.

Agp Yada Pcıexpres yuvanda sorun var.
Düzeleceğini sanmam ama umutsuz bir çaba olarak mekanik temizlik öneririm.
Makinanın elektriğini kes saf alkol ve diş fırçası ile slotu temizle.
Ama çok umutsuz göründü bana.

Bulabilirsen PCI ekran kartları var onlardan kullanabilirsin belki ama performansın yerlerde sürünür.
Muhtemel en mantıklı çözüm malesef anakart değişikliği.
Büyük geçmiş olsun.

Teşekürler, söylediklerin doğru çıktı malesef :( bilgisayarcı arkadaşım aradı "anakartı yapmaya çalışıyorum ama yenisini alsak daha iyi " dedi son noktayı koydu. Cevap veren herkese teşekür ederim...

Geri