birlik ve beraberlik zamanı

karizma_5

karizmatik
Reaction score
0
merhaba kardeşlerim,
çoktandır düşündüğüm bi konuyu açmaya karar verdim,

burada en ufak yorumlara bile tahammül edilemez olduğunun bilmem farkındamısınız,
unutmayın bu ülke hepimizin,
ve eğer ülkemizi düşünüyorsanız,
artık birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım olduğunu bilmeniz lazım,
sonuçta aynı fikirde olmasak bile
boşu boşuna tartışmalarla birbirimizin kabimini kırmamamız lazım diye düşünüyorum.
ve fikirleri zorla dayatmanın kimseye faydası olmadığını,
ta tersine ortamı gereceği ve kamplaşmaların olacağını görmeniz lazım,

unutmayınki ülkemiz bu dönemleri yaşadık 80 öncesinde,
80 öncesinde kaplaşmaların ülkemizi kan gölüne döndüğü dönemin kime faydası oldu,
ülkemiz kaybetti,
binlerce vatandaşımız madur oldu,

hepinizden artık tartışmalarımızı birbirimizi kırmadan yapmamızı rica ediyorum,
saygılarımla

Allah razı olsun abii....Arkadaşlar sorun görüşlerimizi savunmak yada savunmamak değil...GÖrüşlerimizi kimseiyi kırmadan savunmak...Herkesden yüksek bir ilgi bekliyorum...Destekleyenler ve bu konaya hassas yaklaşanlar zaten desteğini belirtecektir vesselam......

Nedir bu kan bu göz yaşı
Bu memleket bizim, bizim
Kim çıkardı bu savaşı
Bu memleket bizim, bizim.

Kürtlük, Lazlık, Çerkezlik ney
Aynı millet hep aynı şey,
Türk oğluyuz Türküz hey hey!

Aleviyle Sünni yarış,
Barış için olsun barış,
Adım adım karış karış
Bu memleket bizim, bizim

Malazgirtle Çanakkale
Bizi gördü hep el ele
Düşün gardaş düşün hele;

Karpuz mu ki dilelim be!
Tarla mı ki bölelim be!
Kıymetini bilellim be!

Ne kırıp ne kırılalım,
Ne de küsüp darılalım,
Ona sıkı sarılalım

Arif senin sütündür o,
Kemiğindir etindir o,
Bölünmez bir bütündür o,
Bu memleket bizim, bizim…

Ozan Arif

tesekur Gonuldasim Arkadasim Musluman DIN kardesim biz ancak kerdesiz ve kardes kalmaya devam edecez ne oyun kurarlarsa kursunlar..

Hepimiz ayni ruyayi gorebilmeliyiz ve tipki senin yazdigin gibi fikirler ayri olabilir ama ayni ruyayi gormemiz mutlakdir zaman birlik zamani .. seni bu sozlerinle cok sevdim acikcasi

biz oyle bir genclikiz ki $oyle :

Zaman bendedir ve mekan bana emanetir...

Kim var denildiginde BEN varim ve benim olmadigim yerde kimse yoktur suurunda bir genclik

Artik o karanlik tunelin sonundaki isik git gide daha iyi gorunuyor, ve biz bu isigin yansimasiyiz.

Biz turkuz biz Zekiyiz Biz Insaniz biz Insanlasmak yolunda meleklesen insanlariz..
ve bise ekliyecem

Iyiki kurtlar vadisi var yooo dur dizi deyip gecme bizim ruyamiz budur biz TUrkuz biz bu vadini sahibiyiz biz BIZ ollmanin zamanin geldigini goren gencleriz
tipki osmanlini kurulusu gibi yani turklerin birlesmesi gibi. Zaman dusunme, yazma, cizme vakti eger yapmassak yok olacaz

SURDA BIR GEDIK ACDIK MUKADES MI MUKADESS EEEY kahbe ruzgar artik ne yandan esersen es...

Saygilar ve sevgilerimle kucaklar dolusu Selamlaar

artik marka muslumanlarina Nasil musluman olunmasini gostermenin vakti geldi...

saat devam ediyor biz oldugumuz yerde kalamayiz................................................... herkesi uzlasmaya ayni ruyayi gormeye davet ediyorum bende ..

bunu okuyana ayirdigi zaman icin Tesekur ederim ve sadece acizane gorusum saygilar sevgiler...

kesinlikle haklısın abi..

saygı
bu yaşta insanlara saygının tanımını yapacak, saygı duymayı öğretecek değiliz. kaldıki kişi istemedikçe zaten öğretemeyiz. şimdi sorsam muhakkak herkes hayatında defalarca saygı kelimesini duymuş ve kullanmıştır. ve herkes kendinden emin bir şekilde verir bu sorunun cevabını. peki uygulayan varmı desem acaba yine aynı kendinden emin tavırla kaç kişi evet uyguladım yada uygulamaya özen gösterdim der. insan ilk önce kendisine saygı duymayı öğrenmeli. kendisine saygısı olan topluma çevresine saygılı olandır zaten. şu yaşadığımız yer yüzünde her çeşit insan mevcut. muhakkak görüş farklılığı tarz farklılığı olucak. muhakkak anlaşamadığımız ve tartıştığımız çok şey olucak. herkesin kendisine göre bir doğrusu vardır. ve güçlü insan doğru bildiğini savunan insandır. ama bu savunma saygı ve hoşgörü çerçevesi dışında olduğu zaman hiçbir kıymeti kalmamaktadır. insanın herhangi bir konu üstüne görüş belirtmesi yorum yapması ne güzel şey değilmi ? ama bu görüşü veya yorumu karşı tarafın beynine beynine sokmaya çalışmak, dayatmak, bütün güzelliği öldürüyor. karşı taraf aksi görüş belirttiğinde anında saldırıya geçmek, senle hemfikir olmayan insanı düşmanmış gibi görmek ne büyük bir acizliktir. muhakkak doğru olanı yanlış diye tabir eden çıkacaktır. fakat dayatmacı ve hoşgörüsüz bir zihniyet bu hal ve tavır içerisinde kimseye yardım edemez ve kimseye doğru olan şeyin doğruluğunu kabul ettiremez. ikili ilişkilerde mükemmelliyet istiyorsak, kendimizi sevdirmek, ve fikrine zikrine saygı duyulan bir insan olmak istiyosak. kişiye saygıyı ve hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. anlamsız ego tatmini ve kibirlerimizden kurtulup, daha sevilen bir insan olmak için çabalamalıyız. ben sanal da ve reel de böyle bir insan olabilmek için çabaladım ve bundan sonra çabalamaya devam edicem. ikili diyaloglarda bilerek yahut bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm arkadaşlar varsa haklarını helal etsinler. kimseye kin tutmam ve herkese en azından insan olduğu için saygım sonzudur. umarım herkes bir şekilde bu konuya yorumunu yapar. iyi forumlar

Zaten anlayamadıgımız birşey var herkez kendi dogrusuna inanır ve ona göre yaşar
Sana yanlış olarak gördügün başkasının dogrusu olabilir her nekadar da ugrassanız o kişiye bildiginin yanlış oldugunu o size inanmaz tam tersi daha baglanır sonucta herkezin fikirleri belli deişmesi cok zor

Amresican history x filmini izlemenizi tavsiye ediyorum cok şey ögrenebileceginiz bir film

Üstad öncelikle böyle bi konu actığın için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
yorum yapmıcam. bu resim herseyi anlatıyodur sanırım.

111.jpg

saygılar...

aktuğ kardeşim bize bu paylaşımları yaptığın için çok teşekkür ederim,
geçmişi unutmayalım,
aynı hataya düşmeyelim
saygılarımla

Eyw.. KaRde$im..GüseL 1 FiKiR..Ne Sağ Ne SoL Ne aLevi Ne Sünni..HeRkes KaRde$tiR..SeRßest KüRsü'ye KısıtLama GetiRiLse ßence Daha ii oLuR....

herkese yaptığı payLasımLar için tesekkür ederim ... ve herkesin de beLirttiği gibi zaman birLik ve beraberLik zamanıdır ...

inş. bu konuyuda baLtaLayacak EDEPSİZLER türemez !...

(saygıLar)

Haklısın abi imzamı atarım sözlerinin altına.

arfy' Alıntı:
herkese yaptığı payLasımLar için tesekkür ederim ... ve herkesin de beLirttiği gibi zaman birLik ve beraberLik zamanıdır ...

inş. bu konuyuda baLtaLayacak EDEPSİZLER türemez !...

(saygıLar)

kanka kafatası milliyetçiliği edepsizlik değilmi zaten ???

zaten dış güçlerin de istediği bu bizi birbirimize düşürüp zayıf kalmamızı sağlamak..

çoğu zaman ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor birlik olmayı öğrenmeliyiz

abim cok güzel konu acmıssın !!!

arfy arkadasımızın(kardesim yani) dedigi gibi inş yanlıs yere cekilmez bu konu!!!

.... herzaman birlik ve beraberlik....

Birlikten kuvvet doğar arkadaşlarr... Tam zamanı.....

birlik-beraberlik anlayışı çok güzel
işte gerçek demokratlık budur
ve bunu destekleyen herkes bu ülkenin birlik beraberliğine katkıda bulunmaktadır.
fikir alışverişi,fikir savaşına ve kişisel münakaşalara dönüşmedikçe güzeldir
fikirlere saygılı olmak gerekir.o bunu düşünüyor ben onu kabul etmiyorum demek yanlıştır.
çünkü kişi fikirden ibaret değildir.
"Yaradanı severim yaradandan ötürü" anlayışına göre insanları insan olduğu için sevmemiz gerekir.(hümanist yaklaşım)

kişisel anlaşmazlıkların nedeni de önyargılı yaklaşımlardır
kalıp yargılar ve toplumsal değerler önyargıların temelini oluşturur.
mantıklı ve gerçeği arayan insanlar önyargılardan uzak durmuşlardır her zaman
önyargılar insanları aşırılığa yöneltir ki; bunun sonuçlarını tarihimizde daha önce defalarca gördük.sağcısı solcusu biribirini öldürdü.peki sorarım elimize ne geçti?Türkiye ye Türk milletine bunun ne faydası oldu.bırakın faydayı zararını gördük bu aşırı yaklaşımın.
"Uçlarda olmak iyi değildir"

kısacası fikirler saygı çerçevevesinde tartışılmalı, önemli olanın bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi olduğu unutulmamalıdır.

hepiniz sağlıcakla kalın ;)

karizma abicim çok güzel bi konu olmuş
bakın mevlana ne demiş
"Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

biz yüzyıllardır her türlü görüşe hoşgörüyle bakmasını bilmiş bir toplumuz.
Ufak tefek sürtüşmeler her toplumda olur bu birlikte yaşamanın gereğidir ama ben bu tartışmalara kötü olarak bakmıyorum.Ahlaki sınırlar çerçevesinde olacak olan bütün tartışmalar ortak bi noktada buluşmak adına önemli bi rol oynar.Ama dediğim gibi birbirimizi kırmadıkça ben buna her zaman özen gösterdim ve bu özenide herkesten bekliyorum. =)
buraya mesaj atan ve destekleyen tüm arkadaşllara da anlayışlarından ve kardeşliğe verdikleri değerden dolayı teşekürlerimi sunarım..... =)

karizma abim.konuyu acmasaymıssın keşke
baksana hiç ilgi duyan yok.
böyle konular acacagına hülya awsarın bikinili pozlarını verseydin inanki uzun bi süre HH ın 1 numaralı konusu olurdu...

saygılar...

çok haklısın kardeşim,
eğer ortamı gerecek bir konu açsaydım
yada dedikodu haberi verseydim konu hit olurdu,
bu konu bazıları tarafından hoş karşılanmadı anlaşılan
saygılarımla

Geri