Bu çocuğa ne oldu?

<<< EROSS >>>

New member
Reaction score
0

Bu çocuğa ne oldu?

330fqme.jpg

Bu fotoğraf 1994'te çekildi. Afrika'daki açlığın simgesi oldu. Peki ya bu çocuğa ne oldu? Ya fotoğrafı çekene?

Bu fotoğrafı hatırlıyor musunuz? 1994'te çekildiğinde tüm dünya şok olmuştu. Açlıktan bu hale gelen çocuğun ölmesini bekleyen akbabalı fotoğraf Afrika'daki açlığın simgesi olmuştu. Somali'de onbinlerce insan açlığın kurbanı olmuştu.

Fotoğraf 1994'te Somali'de bir Birleşmiş Milletler yardım kampının sadece bir kilometre ötesinde, Kevin Carter adlı Amerikalı gazeteci tarafından çekilmişti. Fotoğraf "Pulitzer ödülünü" almıştı.

Peki ya fotoğraftaki çocuğa ne oldu biliyor musunuz?

Bunu hiç kimse bilmiyor. Fotoğrafı çeken Kevin Carter, Somali'den dönünce, bir süre araştırdı ama bulamadı.
Somali'de gördüklerinden sonra bir türlü kendine gelemeyen Kevin Carter ise derin depresyona gimiş ve üç ay sonra intihar etmişti.
5cbteg.jpg

Çocuğun akıbetini araştıran birkaç BM görevlisi ise artık vazgeçtiler.....

yazacak birşey bulamadım
kardeş paylaşım için saol

insanlık ayıbı

geçen bi haberlerde yazıyordu dünyanın
zenginleri diye sıralanmış 300 kişi
toplam servetleri tüm dünyaya yeterken
bu bi insanlıkmı sizce

geçen bi haberlerde yazıyordu dünyanın
zenginleri diye sıralanmış 300 kişi
toplam servetleri tüm dünyaya yeterken
bu bi insanlıkmı sizce

KARDEŞ İŞTE DÜNYA KİMİ BOLLUK SEFALETTEYKEN KİMİ ZORLUK KITLIK İÇİNDE YAŞAMA SAVAŞI VERİYOLAR

arkadaşım öncelikle şu soruyu soralım
bu fotoğrafı çeken kişi o çocuğa neden yardım etmedi...
bu fotoğraf ile o gazeteci yılın fotoğrafçısı ödülünü aldı...
ayrıca bu fotoğrafı çeken kişi çocuğu o halde bırakıp gitti
ve ardından 1 yıl sonra kendisi de intihar ederek hayatına son verdi...

daha fazla bişey yazmicam gerisini sizin yorumlarınıza bırakıyorum...

onlar için çocuk olmak çikolata yemek, dondurma yalamak ,koşup oynamak anlamlarını içermiyor ne yazık ki tenlerinin rengi gibi yaşadıklarıda esmer bu çocukların

of ya çocuga noldu :( :(:(

paylasım ıcın saol

daha once gormustum gercekten ıbretlık ...

bunu çok uzun zaman önce görmüştüm. içler acısı bir durum. ve o gazeteci nasıl bir insanmış ki çocuğu öyle bırakıp gidebilmiş. son pişmanlık fayda etmiyor işte. kendini öldürmesi neyi değiştirdiyse.

insan oğlu her şeyi kendi elleriyle yok etmeye devam ettiği sürece sanırım bu tür fotoğraflar sadece afrikayla sınırlı kalmayacak.

Çocuk olmayı Afrikada sürünenlere,
Filistinde taş atanlara,
Irakta katledilenlere
birde zaman bulursanız
Çeçenistanda bacaklarını kaybedenlere sorun...

yazacak gerçekten bir şey yok bir yandan günlük harcamaları dünyaları bulan insanlar bir yandan böyle çocuklar llah yardım etsin ya fotoğrafı görünce bir hal oldum ya

ben bu fotografı 10 yıl fılan once bı pastahanede gordum bıde fotonun altında yazıyodu devamında olanlar tırsmıştım
afrıkadakı aclıgıgı 38 mılyar dolar yok edebılıyomus adamın tekıde olunce servetının 38 mılyarını afrıkaya bagıslycakmıs ... ama ölmezkı bu adamlar=)

evet fotoğrafı çeken gazeteci bu fotoğraf sayesinde dünyanın en ii fotoğrafı olarak ödüllendirildi sonra herkez gazeticiye peki sen fotoğrafı çektikten sonra ne yaptın deyince gazetecide vicdan azabına dayanamayıp intihar etti işin aslıda bu

Ben Onu Ilk Gördügümde Aglamıştım Ama Içimden Ve Sessizce

Ben nie göremiyorum resimleri yafu:saskin

Geri