Bu da İran Adaleti

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Bu da İran adaleti

33m8i6r.jpg

Perşembe bomba cumartesi idam..

İran'ın güneydoğusundaki Zahidan şehrinde bir Şii camisinde perşembe günü gerçekleşen ve 25 kişinin

ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından üç kişi asılarak idam edildi.

2ez69uw.jpg

Caminin yakınında asıldı

Sistan-Beluşistan eyaletinin başyargıcı Hüccetülislam İbrahim Hamidi, "Hacı Nuti Zihi, Gulam Resul Şahi Zehi

ve Zebihullah Narui adlı teröristler, hedef aldıkları caminin yakınında sabah saat 6'da asıldı" dedi.

f0qjwz.jpg

Allah'ın düşmanları

"Allah'ın düşmanları" diye tanımlanan ve kısa süren mahkemede devletin verdiği avukatlarca temsil edilen üçlünün, terör saldırısı sırasında zaten gözaltında olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan bombaları tedarik ettiklerini itiraf eden üç erkeğin, iki yıl önce aynı şehirde 13 kişinin öldüğü bir başka cami saldırısını daha üstlendiği belirtildi.

Kaynak

böyle insanlara böyle ceza bizim elimize geçenleri atıyoruz hapise

bizimde böyle cezalarımız olsa keşke

Bizim ülkemizde de kullanılmalı... Hapiste boşuna besliyoruz.. Çıkıp daha büyük suç işliyorlar..

Öldür gitsin

Bu Tür CezaLar İnsan PsikoLojisini oLumsuz Yönde Etkidiği İçin HaLkın Gözü Önünde YapıLmasını Doğru BuLmuyorum.

~SiLenT ScЯeaM~;4346936' Alıntı:
Bu Tür CezaLar İnsan PsikoLojisini oLumsuz Yönde Etkidiği İçin HaLkın Gözü Önünde YapıLmasını Doğru BuLmuyorum.

bir yönden haklı olabilirsin ama düşün münevver i (canlı canlı boynu kesilen, acımasızca işkence edilerek öldürülen kız) öldürenleri bu şekilde assalar bir daha bu şekilde davranabilecek kaç kişi çıkacaktır?

bir yönden haklı olabilirsin ama düşün münevver i (canlı canlı boynu kesilen, acımasızca işkence edilerek öldürülen kız) öldürenleri bu şekilde assalar bir daha bu şekilde davranabilecek kaç kişi çıkacaktır.

Yönteme Karşı DeğiLim.

-Ki İran'da Suç Oranı En aLt SeviyeLerde.

Fakat KapaLı YerLerde Bu Cezanın VeriLmesi Daha Uygun oLur Diye Düşünüyorum.

En güzeLini yapmışLar ibreti aLem için mahaLLenin ortasında asıcaksın. . .
CocukLarında zihnine yerLeşir suctan direk uzak dururLar işte!!!

~SiLenT ScЯeaM~;4347237' Alıntı:
Yönteme Karşı DeğiLim.

-Ki İran'da Suç Oranı En aLt SeviyeLerde.

Fakat KapaLı YerLerde Bu Cezanın VeriLmesi Daha Uygun oLur Diye Düşünüyorum.

kapalı yerde olması o olayın vahametini gözler önüne seremez. kaldırılması zor bir görüntü çok doğru. bir insanın karşında can çekişerek öldüğünü görmek zor. ama içinde vahşi duyguları olan kişilere de verilebilecek en büyük ders. senin de sonun böyle olabilir diye.

caydırıcı özelliği yüksek
ama yine de bilemiyorum Allahın verdiği can ya insan bi tuhaf oluyor gerci şerefsizlikle kalkıp onca kişiyi daha önemlisi camiyi bir ibadet mekanını bombalamayı düşünmüşler
bizde olsa abdullah öcalan gibi alırlar birde ab mevzuatı die ölmemesine gayret ederler

İbreti alem olarak baktığımızda veya toplumsal düşünce olarak suçtan uzaklaştırma olarak ele alındığında yapılan idamların elbette izleyenler arasında büyük bir etkisi olduğu kaçınılmazdır zaten iranda suç oranının bu denli düşük olmasının nedeni infazların bu şekilde uygulanmasıdır ama yapılan bu uygulamanın insanların akıllarından bir ömür boyu çıkmayacak bir görüntü olduğu ve psikolojik olarak kimi insanlarda değişik etkiler göstereceğide kaçınılmazdır orta yolu bulanabilir mi bulunmaz görüntü gösterilmezse etkisi olmaz gösterilirse psikolojik olarak her türlü etkisi olur : ) ??

Geri