Bu işlemcilerin tam 48 çekirdeği var!

__CgR__

тнє ℓσя∂
Reaction score
0
Intel'in 48 çekirdekli canavarlarına ilk olarak kimler, nasıl sahip olacak? İşte bilmeniz gerekenler

48 adet çekirdeği var ve aralarında 24 küçük router yer alıyor

Intel'in büyük ilgi çeken, tek çipte bulut bilgi işlem özelliği taşıyan yeni işlemcileri yolda.

Tam 48 çekirdekli bu işlemcilerden kısıtlı sayıda üretildi. Şimdi bu üretilen işlemcileri kullanan bilgisayarlar akademik kuruluşlar başta olmak üzere test için yola çıkıyor. Pratik kullanımda ortaya çıkan sonuçlar, uzun vadede işlemcilerin geleceğini de etkileyecek.

Deneysel işlemciler son tüketicilerin kullanımı için piyasaya çıkmayabilir. Ancak bu araştırma projesi ortaya cep telefonlarından sunuculara kadar geniş bir yelpazede daha çok hızı, daha düşük enerji tüketimi ile sağlama konusunda önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Her çekirdeğin hızı 1.66 ve 1.83 GHz arasında değişiyor ve işlemciler etkin bir şekilde birbirleriyle haberleşerek çalışıyor, enerji yönetimi yaparak gerektiği kadar güç kullanıyor. Sonuçta işlemci 125 watt ile 25 watt arasında güç kullanıyor.

48 çekirdekli işlemci ne işe yarar?

Çok çekirdekli işlemcilerin hayatımızdaki yeri artarken, bu kadar çok çekirdeğinne işe yarayacağı sorusunun da önemi ve ağırlığı artıyor.

İşte AMD'nin size çok iyi bir sorusu var: 48 çekirdek ile ne yaparsınız? Böyle bir işlemci gücünü ne için kullanırsınız?

Eğer bu soruya iyi bir cevap verebilirseniz AMD'den 48 çekirdek kazanabilirsiniz! Şu an elbette AMD'nin 48 çekirdekli bir işlemcisi yok. Ancak 4 adet 12 çekirdekli işlemci de oldukça ilginç bir ödül.

Parlak fikirlerinizi yazı ve video olarak AMD'ye gönderir "Dünyayı daha iyi, daha ilginç bir yer haline getirecek" fikirlerinizi ortaya koyarsanız 4 yeni 12 çekirdekli AMD Opteron 6174 işlemci, bir adet TYAN S8812 anakart ve Windows Server 2008 kazanabilirsiniz.

Bilgi için: Intel
Telefon: (212) 349 15 00

neler yapmamkii yaaaa bilgisayara dokunman yeterli uçak gibi uçar :) emegine saglık güzel bi paylaşım güzel bi bilgi saolsın

tmm kabul ediyorum arkdaşım güzel bi düşünce ama o işlemciyi çıkaran o işletim sisteminide çıkartır herlade :)

Yazıda anlaşılacağı üzere bu işlemciler super bilgisayar tabir ettiğimiz deneysel sistemlerin ve server hizmeti veren sistemlerin işlemcileridir ki böyle sistemlere anca yeteceklerdir

evet haklısın düşünce güzel

Onu bana versinler hiç kullanmam 1 ay yastıgımın yanında bakısırım :D

Her actigim uygulamayi yada programi bir cekirdege yöneltirdim. Simdiki bilgisayarlarda 2 ile 3 uygulama birden yapilirsa bilgisayar yavasliyor.
Yada online oyun icinde güzel olur, cok iyi bir performans saglar. 47 cekirdegi Graphikkarti destek icin ayarlardim ;) 1 cekirdegi normal kullanim.

Geri