Bu millet, CHP’yi niye iktidar yapmıyor!

normalde ecevit varken bizim aile hep oyunu ecevite vermişti baykal geldikten sonra daha kimse vermedi baykalı kimse adamdan saymıyor

baykal zaten başa gelmek istemiyor, gelsede bişey beceremez. Biliyorsunuz muhalefet partileri daha çok para alırlar devletten iktidarı iyi gözlemlesinler diye. CHP yerinden memnun çünkü tek yaptığı konuşup ortalığı karıştırmak ve parasını almak. İnanın bana chp başa gelse ecevit ektidarı gibi mahveder herşeyi, insanlar peşinden teneke çalar gittiğinde :D , boşverin onlarda Halley gibi kendi çapında takılsınlar :p

Bu millet salak mı ki CHp yi iktidara getiripte başına iş alsın

CHP muhalefette ülkenin anasını ağlatıyor iktidarda ise hapishaneye çevirir

İktidar yaparlar mı kafayı mı yemiş millet. Eskiden İstanbul belediyesi Nurettin Sözen nin elinde belediye gördük.Chp kafalıların belediyesi. Suların akmadığı akınca iplik gibi akan çöp dağlarının insan boyuna ulaştığı pis kokan haliçbelediyede her gün grev doğrudürüst park bahce halk tesisislerinin olmadığı günlerce temizlenmeyen caddeler İstanbul. Allah bidaha o günleri göstermessin.

belkide bunlar halkın iyiliğini istemiyordur sadece kötülük için vardır
''yaşasın kötülük'' falan gibi ne bileyim belki içlerinde şeytan vardır yada ermeni yada yunan ajanıdırlar yada
deccal falanmı başka türlü niye böyle davransınlar anlamıyorum sonuçta ülkenin menfaati herşeyden önde olmalı
değilmi ee o zaman aklı başında insanlar oturur anlaşır ya yok abi öyle olmaz böyle olcak ben anlamam
ne demek ya şöyle yapsak daha iyi olur en iyisi şöyle şöyle yapalım şurda bi aksama var düzeltelim falan demek
varken hangi ülkede var böyle bişey ulen bi boşluk olsa bu ülkede Allah vermiye nerde sakallı çarşaflı var hepsini
palayla keser bunlar ya bunların dedesi ninesi babası anası nerden gelmiş bu topraklarda doğmamışmı bu
topraklarda yaşamamışmı bu ne kin bu nasıl nefret birileri nifak tohumunu ekmiş içimize zamanında sarmış
yürümüş şimdi önü alınamıyor işte....

CHP ONCE BENIM DINIM HAKKINDA KONUSUYOR BU BIR
BEN SANA ULKEYI SAHIPLENIYORUM BENIM MALIM DEMEDIM SADECE SENI ILGILENDIRMEYEN KONUDA KONUSMA DEDIM BU IKI
SENDE CHPNIN AVUKATIMISIN BU DA UC

beni ilgilendirip ilgilendirmeyeceğine senmi karar vereceksin bu bir, küçük harfle yazmayı öğren bu iki, chp nin bir şeyini savunduğumu nerden çıkardın bu üç, senin gibi yorum yapmak yerine kişisel saldırılara sığınanlara karşı chp nin avukata ihtiyacı olmaz. çünkü sizin gibiler düşünmekle konuşmak arasındaki farkın farkında olmayan insanlarsınız, sırf size inat bile bu millet chp ye oy verir bu dört.. çünkü siz hata yapanlara değil direk bir kuruma ve dolayısı ile onu destekleyen herkese saldırıyorsunuz buda beş. değmez böyle boş bir konu üstüne boş insanlara laf anlatmaya buda altı.hadi güle güle..

Adamın yazdığı konulara hiç itiraz yok,demekki hepsi doğru.Ozaman meselede yok.

Kâhinler şu üç sorunun cevabında anlaşmazlığa düşünce Şeytana(İblis) sormaya kararvermişler.

1.Türkiye ne zaman AB ye girer. Şeytan 2030 da der,

2.Peki Türkiye ne zaman Uzaya çıkar. Şeytan 2055 de der,

3.Sıra en zor soruya gelir. Peki, Türkiye de CHP ne zaman iktidar olur diye sorarlar şeytana. Başta Baykal olmak tüm CHP liler heyecanla cevabı beklemektedir. Bu soruyu duyan şeytan önce neye uğradığını şaşırır sonrada Baykal ‘a dönerek boynuna sarılır ve "ben de göremem ben de göremem "diye başlar feryat figan ağlamaya
:)

Kâhinler şu üç sorunun cevabında anlaşmazlığa düşünce Şeytana(İblis) sormaya kararvermişler.

Türkiye ne zaman AB ye girer. Şeytan 2030 da der, Peki Türkiye ne zaman Uzaya çıkar. Şeytan 2055 de der, Sıra en zor soruya gelir. Peki, Türkiye de CHP ne zaman iktidar olur diye sorarlar şeytana. Başta Baykal olmak tüm CHP liler heyecanla cevabı beklemektedir. Bu soruyu duyan şeytan önce neye uğradığını şaşırır ve sonrada Baykal ‘a dönerek "ben de göremem ben de göremem "diye başlar feryat figan ağlamaya
:)

güzelmiş :p

Torunu yaşındaki kıza tecavüz edn zihniyet EZANIN TÜRKÇE okunmasını dinsizlik olarak sayıyor.Bencede ezan Türkçe okunmalı.Türk değilmiyiz?Allah Türkçe anlamıyormu(haşa)?

Torunu yaşındaki kıza tecavüz edn zihniyet EZANIN TÜRKÇE okunmasını dinsizlik olarak sayıyor.Bencede ezan Türkçe okunmalı.Türk değilmiyiz?Allah Türkçe anlamıyormu(haşa)?

Kuran türkçeleştiriyorlar peki ezan niye olmasın?
Ben ezanı duyunca adamın ne dediğini bile anlamıyorum onun yerine türkçe okusalar ve bütün vatan millet anlasa...

Alıntı: dogy1
Ben ezanı duyunca adamın ne dediğini bile anlamıyorum onun yerine türkçe okusalar ve bütün vatan millet anlasa...

Allah C.C.insanı akıldan fikirden noksan bırakmasın amiiin.... hem o zihniyete hem size
Ezanı duyunca ne yaptığını merak ediyorum anlasan sanki bişey değişecek

eet sankı ezanı duyunca bişi degıscek yine aynı gıtceksınız

Sizin için herşey basit nasıl olsa, baksana yaptığın espiriyi gavurlar bile yapmaz.

Alıntı: dogy1

Allah C.C.insanı akıldan fikirden noksan bırakmasın amiiin.... hem o zihniyete hem size
Ezanı duyunca ne yaptığını merak ediyorum anlasan sanki bişey değişecek

Aziz allah diyorum müzik dinliyorsam kapatıyorum...
Benim aklım fikrim bana yeter başka kişilere dert ve tasa olmasına gerek yok...
Ve kuran türkçe olunca sorun olmuyorda ezan oluncamı dert oluyor?
Hayır ezanı türkçe duyunca gerçek ezanmı olmuyor?
Yoksa namazınız tam yerinde olmuyormu?

eet sankı ezanı duyunca bişi degıscek yine aynı gıtceksınız

En azından kulagımda hiç anlamadıgım birşey olmaz...

Sizin için herşey basit nasıl olsa, baksana yaptığın espiriyi gavurlar bile yapmaz.

Esprimi:
Türkçe ezan uygulamasına geçiş [değiştir]

1931 yılının Aralık ayında, Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle dokuz hafız, Dolmabahçe Sarayı’nda ezanın ve hutbenin Türkçeleştirilmesi çalışmalarına başladı.

Kur'an’ın Türkçe tercümesi ilk kez 22 Ocak 1932 tarihinde İstanbul’da Yerebatan Camii’nde Hafız Yaşar (Okur) tarafından okundu. Bundan 8 gün sonra, 30 Ocak 1932 tarihinde ise ilk Türkçe ezan, Hafız Rıfat Bey tarafından Fatih Camii’nde okundu. 3 Şubat 1932 tarihine denk gelen Kadir Gecesi’nde de, Ayasofya Camii’nde Türkçe Kuran, tekbir ve kamet okundu. 18 Temmuz 1932 tarihinde Diyanet İşleri Riyaseti, ezanın Türkçe okunmasına karar verdi. Takip eden günlerde, yurdun her yerindeki Evkaf Müdürlüklerine Türkçe ezan metni gönderildi. 4 Şubat 1933 tarihinde, müftülüklere ezanı Türkçe okumalarını, buna uymayanların kati ve şedid (kesin ve şiddetli) bir şekilde cezalandırılacaklarını bildiren bir tamim gönderildi.

Türkçe ezan Turkiye Cumhuriyetinde ilk olarak 1932 yılında İstanbul Fatih Camii'nde okundu. ( Osmanli doneminde de ezani 13yy. Turkcesi ile okuyan muezzinler bulunmaktaydi fakat bu cok yaygin bir uygulama degildi. Ozellikle Abdulhamid Donemi ve kati teokrasi yillarinda imparatorlukta hersey oldugu gibi Turkce ezan da yerini bir daha degismemek uzere Arapcasina birakti.)

Turkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra CHP doneminde 18 sene boyunca ezan Türkçe okunmuş, daha sonra Demokrat Parti'nin iktidara gelmesi ile 16 Haziran 1950'de ezanın Arapça da okunabilmesine izin verilmiştir. AP iktidarinin basinda olan Adnan Menderes'in ilk icraati olan ezanin tekrar Arapcaya cevrilmesiyle, turkce ezan yasaklanmamasina ragmen, Türkçe ezan okunması tümüyle terkedilmiştir. Günümüzde, serbest olmasına karşın, camilerde yalnızca Arapça ezan okunmaktadır.

Güzel kardeşlerim anlamıyorsunuz.Benim amacım haşa ezanı kötülemek değil.O güzel çağrıyı neden Türkçe duymayalım?Niye Arapça?Niye Allah büyüktür yerine Allahu Ekber diyelim bizim dilimiz Türkçe iken?Sevabı kaçacak ama söyleyeyim ben 4 vakit namaz kılıyorum.(Sabahları kalkamıyorum.)Yani eleştirirken herkesi kendiniz gibi görmeyin.

****baksana yaptığın espiriyi gavurlar bile yapmaz.

Ben şaka yapmıyorum,hani şaka olunca gavur diyorsun Atatürk bunu uygulamaya geçridi.Buna ne diyceksin.bana Atatürkü çok seviyomda aslımda ama mı çekceksin?

Hadi tamam.Kur'an hem arapça hemde Türkçe okunması lazım.Hem aslı gibi olduğu,bazı kelimeler tam çevirelemediği için Arapça ,anlamak içinde Türkçe okunmalı.Peki ezan neden böyle?

Akpyi Savunanlar Ne Yüzle Savunuyorsunuz
YAŞI 30 ÜZERİ OLAN HER TÜRK VATANDAŞININ BİLECEĞİ 2-3 ÖRNEK SİZE.
Tayyip Belediye Başkanı Olunca Abdestimiz Bozuluyor Diye Suları Klorlatmadı Ve Bundan Dolayı 63 Kişi Difteriden öldü çoğu 0-5 Aylık Bebek)

Kemal Unakıtan Dünyada Tek Maliye Bakanının Vergi Kaçakçılığından Dosyası Var.

Tarikat Evlerinde Ali Kalkancıyıda Unuttunuz Tabi Dimi
Birde 1993 Sivas Olayları 37 Kişiyi Namazdan çıkıp Allah Yoluna Yaktınız.
Siz şeriatı Getirin Bende O Zaman Sizin Halinize Gülmaktena Katılacağım... Bir Ingiliz Atasözü Derki Bir Kişi Namuslu, Akıllı Ve şerefliyse Sağcı Olamaz Bunlardan Biri Eksikse Ancak O Zaman Sağcı Olur.

***Bir Ingiliz Atasözü Derki Bir Kişi Namuslu, Akıllı Ve şerefliyse Sağcı Olamaz Bunlardan Biri Eksikse Ancak O Zaman Sağcı Olur.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Chp Atatürk eksenli siyaset yapıyor.tayyip ise din üzerinden siyaset yapıyor.
Bugün ağzınızla kuşda tutsanız din üzerinden siyaset yapan biriyle yarışamazsınız.Bunun cok önemli gerekceleri vardır yazmaya kalksak sayfalar yetmez.

Sonuç olarak sandıgımızın aksine Atatürkçü bir nesil yok ülkemizde.Gençler Atatürkü bilmiyor.Çok seviyoruz diyorlar ama gidip akp ye oy verebiliyorlar.Oysa akp nin temelindeki Atatürk düşmanlıgını bile göremiyorlar.
hem akp liyim hemde Atatürkçüyüm demenin fenerliyim ama gs yide cok severim demekten bir farkı yok aslında.Ama ülkemizde at izi it izine karıstıgı için herkes bir gecede fikir degiştirebiliyor.

İddia ediyorum Atatürk şuan çıkıp gelse alacagı maksimum oy % 30 dur.Bu yüzden ben baykalı pekde suçlayamıyorum.
Eger baykal su an akp ye gecse en bilgili,en şirin,en entellektüel devlet adamlarından biri olur.Yani birşeyin nasıl oldugundan ziyade nasıl sunulduguda önemlidir.
Örnegin baykal şehitlere kelle dese biterdi.Belki birdaha ülkeye bile gelemezdi ama tayyip hiçbirşey olmamıs gibi bu ülkede itibar görebiliyor.

Ne yapmalı?

Bence chp açısından yapılacak tek şey.Mustafa sarıgül ü başa getirmek.Kendisi bilgisiz ve yapmacıktır ama camiye gider,cemevine gider,kiliseye gider,iftar çadırlarında demogoji yapar,bir iki garibanı hacca gönderip şovunu yapar yani aynı tayyip gibi bizim insanımızın sevdigi tipte bir politikacı.

Bizim insanımız dürüst adam sevmez__iş bitirici adamı sever.
Bizim insanımız entellektüel adamı sevmez__ lanlı lunlu konusan adamı sever
Bizim insanımız geri kalmıs her ülkede oldugu gibi balık hafızalıdır.O yüzden 5 senede ne yaptıgınız degil son 3 ayda ne yapacagınız önemlidir.Ztane bu yüzden 4 yılda zamlarla onu boğar sonrada 1 paket makarnaya oyunu alabilirsiniz.

Ne yazıkki ülkemizin genel profili budur.
Uzun vadede Atatürk gibi birinin önderliginde bu ülkeyi kültürel ve siyasi anlamda yeniden yapılandırmak gerekir.Çünkü su son 7 senede ülke 90 sene geriye gitmiştir...

Aziz allah diyorum müzik dinliyorsam kapatıyorum...
Benim aklım fikrim bana yeter başka kişilere dert ve tasa olmasına gerek yok...
Ve kuran türkçe olunca sorun olmuyorda ezan oluncamı dert oluyor?
Hayır ezanı türkçe duyunca gerçek ezanmı olmuyor?
Yoksa namazınız tam yerinde olmuyormu?

En azından kulagımda hiç anlamadıgım birşey olmaz....

o zaman turistlere de söyliyelim Tükçe öğrenip öyle gelsinler ne o öyle yes no falan :vur

Geri