- Bu Para Hangi Ülkenin Sizce ?

Giovane

Altın Üye
Reaction score
0
2b14r4.jpg

bilen yada gören varmı ?
bu para hakkında kim bilgi verebilecek ?

cıkartamadım waLa.........

Üzerinde yazıyor arkadaşlar

LIVRES TURQUES

Yani türk lirası..

Livers turquers... google dai sagolsun :D

50 Livres Turques - 50 Türk Lirası

Atatürk Türk bayragi olarak turkuaz zemin üzerinde yesil bir kurt basi olarak bir bayrak düsündü fakat bildigim kadariyla bunu meclise tasimadi. Bir kac samimi dostuna actigi bu konuyu daha sonra rafa kaldirtti. Sebep ise Kurt'un sonucta hayvan oldugu ve bir hayvanin Türk milleti gibi büyük bir milletin simgesinde bulunmasinin yabanci devletler tarafindan kötü amacla kullanilabilecegi endisesiydi.. Benim bildigim sebep bu.

Orada Livres Turques Yazıyor

Livres Fransızca Kitaplar Demek
Turques Fransızca Türkler Demek Ama Ne alaka anlamadım

haklisin livre kitap demek fakat lira anlamini da tasiyor.. Yani 5 Turk lirasi yaziyor orada.. Demek ki para bizim
Bu para siz de mevcut mu yoksa internette mi buldunuz?

Livres turque yaziyor, fransizca yaziyor. Anlami ise: Türk lirasi
Su anda bile, isvicre'de, fransa'da para bozdururken, türk lirasi istedigimiz zaman, livres turque diyoruz

Arkadaşlar Bu Para T.C'nde Harf Devrimi Yapılmadan Önce Basılmış 5 TÜRK LİRASI'dır...
Parada Fransızca Lives Turque Yazmasının Sebebi Dönemin Popiler ve Evrensel Dilinin Fransızca Olmasıdır Tıpkı Şimdi İngilizce'nin Olması Gibi...

atatürk zamanında basılan paralardan biri...Zamanında bi araştırma yapmıştım..bir kaç çeşit daha var bende...belki bir ara paylaşırım...Kısacası halis mülis Türk Parası...

bende sanırım bundan vardı para ve pul kolleksiyonumun arasına bakmam lazım büyük ihtimal olcak babam sağolsun verdi bana kolleksiyonu cok değerli parcalar var elimde :D

ArkadaŞlar Para TÜrk Para Si 1. Emİsyon'a Aİt Bİr Para TÜrkİyenİn İlk Paralarindan Yurt DiŞi Basimidir Specmen Yanilmiyorsam İngİlİz Yada Fransi Matbaasi Olmasi Gerekİyor Çok Nadİr Bİr Paradir Degerİ Suan İÇİn 10-12 Bİn Ytl Dİr.

Güzel açıklamlar var.

Bilgi ..

CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK PARALARI (1923-1983)

dze0dv.jpg

Atatürk zamanından bozkurtlu para;

2crvtyb.jpg

Başka bir bozkurtlu para, pul ve sigara paketi;

2u8zbj7.jpg

2vi1te1.jpg

Bozkurt – Meclis Binası;

25krjn6.jpg

2qdnd79.jpg

Ankara - Taş Köprü;

o0bj0i.jpg

28u5zy0.jpg

50 liralık banknotta ön yüzde Atamız,arka yüzde Afyonkarahisar görünür ;

8vyvkk.jpg

2mxehdk.jpg

100 liralıkların hususi bir tarzda tertip edilmiş olan çerçevenin ortasında Gazi Hazretlerinin portresi vardır ve filigranda 50 liralıkların aynısıdır.Arka tarafa gelince ;bunun şekli eski Türk mamuriyesini temsilen yapılmıştır.Bu şekil tamamen orjinaldir.Bu iki kubbenin arasındaki balkondan görünen manzara ,Debbağhane köprüsü tarafından Ankara’nın umumi manzarasıdır.
Sivas Şehrinden Görüntü;

2rcv31e.jpg

10i7bq9.jpg

500 liralıkların ön yüzünde Mustafa Kemal Atatürk ve yanında Sivas ‘taki Selçuklu şaheseri Gökmedrese.Gökmedrese ve etrafındaki süslemeler Anadolu tarihini,öz kültürünü taşıyan şehirleri anlatmaktadır.İlk ulusal kongremizin yapıldığı ve kurtuluş mücadelesinin başladığı şehir olarak Sivas cumhuriyet tarihimizde önemli bir yere sahiptir
Demiryolu;

zx1j4p.jpg

104kagz.jpg

1000 liralık küpürlerde genç cumhuriyetimizin en büyük atılımı olan demir yolu resmedilmiş.10. yıl marşında gururla tekrarladığımız gibi en büyük banknotumuza gururla oturmuştur ’ demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan..’ ;

2ujrvpu.jpg

xlghv9.jpg

İSTANBUL - Rumelihisarı

ATATÜRK ;

b5mhlg.jpg

fopso8.jpg

Ankara - Güven Anıtı ;

3519zxi.jpg

t99m39.jpg

ATATÜRK ;

2ik5wqr.jpg

15p1jwj.jpg