Bugün Nazım Hikmet'in 105. doğumgünü...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
• Türkiye devletinin şekl-i hükûmeti cumhuriyettir.
• Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. (1924)
• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. (1933)
• Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Atatürk'ün S.D. III, S. 71)

Mustafa Kemal Atatürk

not:ben yalancı atatürkçüyüm nazım hikmeti seven gerçek atatürkçüdür :)

durum böyleyse ben yalancı atatürkçü olmayı tercih ederim =)

ayrıca bazılarıda demişki nazım hikmete saldırmak için üyelik aldın demiş kendiside heralde islama saldırmak için nick almış =)
dünya sizin çevrenizde dönmüyor ve unutmayınki burada biçok atatürkçü hazır bekliyor ;)

türk ocağı' Alıntı:
evet çok büyük şair aşağıdaki sözlerinden belli büyüklüğü:
Moskova Radyosu dün akşamki yayınlarında Kızıl Şair Nazım Hikmet'in Moskova'ya vardığını ve hava alanında beyanatta bulunurken "beni yaratan Stalindir" diye bağırdığını bildirmiştir. Gene Moskova Radyosu'na göre, kızıl şair, Stalin'i göklere çıkaran şu sözleri de sarf etmiştir: "- Gözlerimin ışığını Staline borçluyum, her şeyimi ona borçluyum, o beni yarattı, o beni yaşatıyor." (Cumhuriyet, 30 Haziran 1951)
-Dostlarım, bir gün Türkiye de Azerbaycan gibi sosyalist bir ülke olacak. Ben görmesem bile içinizden bazıları mutlaka bunu görecek...(Bakû'de Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin düzenlediği bir toplantıda)
Yani azarbeycan gibi esaret altında sscb tarafından zulümle yönetilecek.
Kıbrıs'ın en tanınmış şairlerinden biri olan Özker Yaşın Nevzat ve Ben.adlı kitabından:
'Enosis'i destekleyiniz' ...Kıbrıs'ın anası Yunanistan ile birleşmesini engellemeyiniz. Böylece Kıbrıs savaş kundakçılarının zırhlısı haline gelmekten kurtulacaktır. İşte o zaman Ada üzerinde yaşayan Türkve Yunan Kıbrıslılar mutlu olacaklardır..."
Ve işte dedesinin Polonya'lı olmasıyla övündüğünü söyleyen Nazım Hikmet tam 81 mısradan oluşan SENİ DÜŞÜNÜYORUM başlıklı uzunca şiirinin ilk bölümünde de Komunist olduğunu rahatlıkla söyleyebilmektedir. Şöyle ki;

Türkiye Komunist Partisi, TKP' em benim
Seni düşünüyorum
Sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın
En büyük ustalığımız, en büyük hünerimizsin
Sen aklımız, yüreğimiz ve yumruğumuzsun
Dünyada bir anılır şanlı soyun var
Sen küçük kardeşisin VKP' nin
Sen bana bugün
Mübarek alnındaki yara yerinle
Ve işçi bileklerinde
Zincir izleriyle göründün
Duruyorsun dimdik, pırıl pırıl
Ömrümde yalnız seninle
Ve senin safında olmakla övündüm...

vatan haini nazım hikmetin gerçek yüzü...

Dostum Bu Söylediklerinin Hepsi Sonuna Kadar Doğru. Ama Nazım Hikmet Diğer Koministler Gibi Değildi. Savundukları ve Kendilerine Örnek Aldığı Moskova'ya Sığındı, Diğerleri Gibi İsviçre'ye Kaçmadı. Ve En Sonunda Hatasını Anladı. Sonuç Olarak Bir Zamanlar Kominizm Rüzgarına Kapılmış ve Sonradan Hatasını Anlamış Olması Onun Büyük Şair ve Edebiyat Adamı Olmasını Engellemez ki.

türk ocağı' Alıntı:
evet çok büyük şair aşağıdaki sözlerinden belli büyüklüğü:
Moskova Radyosu dün akşamki yayınlarında Kızıl Şair Nazım Hikmet'in Moskova'ya vardığını ve hava alanında beyanatta bulunurken "beni yaratan Stalindir" diye bağırdığını bildirmiştir. Gene Moskova Radyosu'na göre, kızıl şair, Stalin'i göklere çıkaran şu sözleri de sarf etmiştir: "- Gözlerimin ışığını Staline borçluyum, her şeyimi ona borçluyum, o beni yarattı, o beni yaşatıyor." (Cumhuriyet, 30 Haziran 1951)
-Dostlarım, bir gün Türkiye de Azerbaycan gibi sosyalist bir ülke olacak. Ben görmesem bile içinizden bazıları mutlaka bunu görecek...(Bakû'de Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin düzenlediği bir toplantıda)
Yani azarbeycan gibi esaret altında sscb tarafından zulümle yönetilecek.
Kıbrıs'ın en tanınmış şairlerinden biri olan Özker Yaşın Nevzat ve Ben.adlı kitabından:
'Enosis'i destekleyiniz' ...Kıbrıs'ın anası Yunanistan ile birleşmesini engellemeyiniz. Böylece Kıbrıs savaş kundakçılarının zırhlısı haline gelmekten kurtulacaktır. İşte o zaman Ada üzerinde yaşayan Türkve Yunan Kıbrıslılar mutlu olacaklardır..."
Ve işte dedesinin Polonya'lı olmasıyla övündüğünü söyleyen Nazım Hikmet tam 81 mısradan oluşan SENİ DÜŞÜNÜYORUM başlıklı uzunca şiirinin ilk bölümünde de Komunist olduğunu rahatlıkla söyleyebilmektedir. Şöyle ki;

Türkiye Komunist Partisi, TKP' em benim
Seni düşünüyorum
Sen dünümüz, bugünümüz, yarınımızsın
En büyük ustalığımız, en büyük hünerimizsin
Sen aklımız, yüreğimiz ve yumruğumuzsun
Dünyada bir anılır şanlı soyun var
Sen küçük kardeşisin VKP' nin
Sen bana bugün
Mübarek alnındaki yara yerinle
Ve işçi bileklerinde
Zincir izleriyle göründün
Duruyorsun dimdik, pırıl pırıl
Ömrümde yalnız seninle
Ve senin safında olmakla övündüm...

vatan haini nazım hikmetin gerçek yüzü...

staLin yarattı ama staLinLe beraber yargıLanacakLar bakaLım birbirLerini tanıyacak kadar vakitLeri oLacak mı..

BakaLım burda başka staLinin yarattığı arkadaşımız varmı turk ocağının bu güzeL yorumu üzerine :eek:

crazyboy_9999' Alıntı:
• Türkiye devletinin şekl-i hükûmeti cumhuriyettir.
• Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. (1924)
• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir. (1933)
• Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Atatürk'ün S.D. III, S. 71)

Mustafa Kemal Atatürk

not:ben yalancı atatürkçüyüm nazım hikmeti seven gerçek atatürkçüdür :)

durum böyleyse ben yalancı atatürkçü olmayı tercih ederim =)

ayrıca bazılarıda demişki nazım hikmete saldırmak için üyelik aldın demiş kendiside heralde islama saldırmak için nick almış =)
dünya sizin çevrenizde dönmüyor ve unutmayınki burada biçok atatürkçü hazır bekliyor ;)

insanların ideolojileri onların büyük şair olmaları önünde engel değildir...
konuyu neden atatürkçülük ile bağlantılı tuttuğunu anlamadım açıkçası...
Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün bu yılki sahibi Şair Sezai Karakoç'da Milli Türk Talebe Birliğinin etkin üyelerinden biriydi bilmeyenler için hatırlatayım bu birlikdeki birçok kişi daha sonra hizbullah terör örgütünün kurucu üyeleri arasında yer almış ve o meşhur 6.filonun önünde namaz kılıp yüzlerce insanı aynı gün telef etmişlerdir...
buradan çıkan sonuç devletimiz dahi ödül kriterleri arasında ideolojiye bakmamaktadır...kaldıki Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük şairi Nazımdan bahsediyoruz...o ki bugün nobeli nasıl aldığını bildiğimiz pamuk şerefsizinden dahi iyi tanınıyor..
insanlara nazım denince akıllarına onun ideolojik kimliği değil Türk kimliği geliyor...

bizi temsil etmeyen biri baskalarının aklına turk kimliği getirse ne olurki...

elvaN abeyleggese mi neYse o nekadar sana icinde mutluluk verebilir ki.. keza orhan pamuk

nestor' Alıntı:
kaldıki Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük şairi Nazımdan bahsediyoruz...
insanlara nazım denince akıllarına onun ideolojik kimliği değil Türk kimliği geliyor...
Kime göre? neye göre? sana göre nazım bize göre necip fazıl, mehmet akif..
trum trum makinalaşmak istiyorum diye yırtınacak kadar materyalist, inançlı türk milletinin gözünde küçük bir şairdir.
Benim vatanım rusya diyen, beni stalin yarattı diyen kanı bozuklara kalmadı türk kimliği.

türk ocağı' Alıntı:
Kime göre? neye göre? sana göre nazım bize göre necip fazıl, mehmet akif..
trum trum makinalaşmak istiyorum diye yırtınacak kadar materyalist, inançlı türk milletinin gözünde küçük bir şairdir.
Benim vatanım rusya diyen, beni stalin yarattı diyen kanı bozuklara kalmadı türk kimliği.

Türk milleti sadece senin gibi düşünen insanlardanda oluşmuyor...Yüce Türk milletini kendi tekeline almaya kimsenin hakkı yoktur!!!beni bilen biliyor zaten kimseye burada şövanist söylemlerle kendimi ispatlayacak değilim..
Tarihte yaşanmış olaylar o günki şartlar göz önüne alınarak değerlendirilmelidir...nazıma devlet sahip çıksaydı oda bu sözleri söylemek zorunda kalmazdı...kimseyle tartışacak değlim üstüne üstlük bu "BÜYÜK"şairimizin doğumgününü forumdan birkaç arkadaşla kendi çapımızda kutlamak için açtığım bu başlıkta hiç tartışmaya giremiycem...rahatsızsanız sevmiyorsanız "nazım vatan hainimiydi" diye bir konu açın oradan kendi aranızda konuşun bu konuyu saptırdığınız yer ile açılan konunun alakası yok...

keşke tüm arkadaşların tek derdi bunlar olsaydı

ATATÜRK'ün GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.

Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

K. ATATÜRK 20 Ekim 1927.

iSTiKLAL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

bu sitede ne zaman nazımla ilgili bir konu açılsa birileri gelip illaki sabote ediyor..Ufakda olsa arkadaşlar kendi aralarında nazımı anıyorlar.

Nie kimse kiseye saygı duymuyoda sırf sivrilmek için gelip burada şovenislik yapıo anlamıorum
Forumdaki çogu kişiyi tanıorum onlarda beni tanır.Ölmüş bir adamın arkasından hain; türklük ona kalmaz türklük şerefinden bahsedenlerden bazıları zamanında bu sitede yönetici olmak için koyu solcu bir arkın baya bi kıcını yalamıştı...:)))

yazmıordum uzun zamandır ama her Nazım başlıgının bu şekilde sabte edilmesinden ve insanları kendi ideolojilerine göre degerendirip hain yaftası yapıstırılmasından sıkıldım....Herkesin degerleri kendine göre kutsaldır.Kimsenin kimsenin degerlerine çamur atmaya hakkı yoktur.Öteki tarafta ne olup ne bitecegini Allah bilir ve burada da kimse Allah degil.Herkes kendi işine baksın.Bu Ülke hepimizin ve kimsenin "bu ülkeyi sadece biz seviyoruz" demeye hakkı yok.

herkese ii günler ;acun_karo

1902'de doğdum
doğduğum şehre dönmedim bir daha
geriye dönmeyi sevmem
üç yaşımda halep'te paşa torunluğu ettim
on dokuzumda moskova komünist üniversite öğrenciliği
kırk dokuzumda yine moskova tseka-parti konukluğu
ve on dördümden beri şairlik ederim

kimi insan otların kimi insan balıkların çeşidini bilir
--------------------------------------ben ayrılıkların
kimi insan ezbere sayar yıldızların adını
--------------------------------------ben hasretlerin

hapislerde de yattım büyük otellerde de
açlık çektim açlık gırevi de içinde ve tatmadığım yemek yok gibidir

otuzumda asılmamı istediler
kırk sekizimde barış madalyasının bana verilmesini
-------------------------------------------------verdiler de
otuz altımda yarım yılda geçtim dört metre kare betonu
elli dokuzumda on sekiz saatta uçtum pırağ'dan havana'ya

lenin'i görmedim nöbet tuttum tabutunun başında 924'de
961'de ziyaret ettiğim anıtkabri kitaplarıdır

partimden koparmağa yeltendiler beni
--------------------------------------sökmedi
yıkılan putların altında da ezilmedim

951'de bir denizde genç bir arkadaşla yürüdüm üstüne ölümün
52'de çatlak bir yürekle dört ay sırtüstü bekledim ölümü

sevdiğim kadınları deli gibi kıskandım
şu kadarcık haset etmedim şarlo'ya bile
aldattım kadınlarımı
konuşmadım arkasından dostlarımın

içtim ama akşamcı olmadım
hep alnımın teriyle çıkardım ekmek paramı ne mutlu bana

başkasının hesabına utandım yalan söyledim
yalan söyledim başkasını üzmemek için
--------ama durup dururken de yalan söylemedim

bindim tirene uçağa otomobile
çoğunluk binemiyor
operaya gittim
----------çoğunluk gidemiyor adını bile duymamış operanın
çoğunluğun gittiği kimi yerlere de ben gitmedim 21'den beri
----------camiye kiliseye tapınağa havraya büyücüye
----------ama kahve falına baktırdığım oldu

yazılarım otuz kırk dilde basılır
----------türkiyem'de türkçemle yasak

kansere yakalanmadım daha
yakalanmam da şart değil
başbakan filân olacağım yok
meraklısı da değilim bu işin
bir de harbe girmedim
sığınaklara da inmedim gece yarıları
yollara da düşmedim pike yapan uçakların altında
ama sevdalandım altmışıma yakın
sözün kısası yoldaşlar
bugün berlin'de kederden gebermekte olsam da
--------------------------------------insanca yaşadım diyebilirim
ve daha ne kadar yaşarım
-----------------------başımdan neler geçer daha
---------------------------------------------------kim bilir.

BÜYÜK ŞAİRE SELAM OLSUN. şu an yattığın yerde rahat değilsin ama vasiyetin yerine gelecek. siirinde dediğin gibi bilinmeyen bi köyde bir cınarın dibine yatıp sonsuz huzura ereceksin Nazım.

sabota ederler neden etmesinler ki;

simdi kimin iyi olduguna beraber karar werelim, bi tarafta Turk Silahli KUvvetleri Askeri Mahkemesi diger tarafta nazim hikmet

askeri mahkemeye gore nazim hikmet turk ordusuna we dewletine zarar wermeye calisiyor we bu nedenle suclu bulunuyor

nazim hikmet watan sairi olursa, askeri mahkeme watan haini mi olur ? bu soruyu arkadaslara sormak istiyorum, yoksa siz TSK`ya guwenmiyor musunuz?

yazdiklarinin edebi yonu de tartisilir, tartismayip buyuk oldugunu soyleseniz bile

bir watan haininin ne oldugu beni ilgilendirmez, sonucta watan hainidir...

Üff ifrit 3 kurusluk aklınla Nazımın edebi yönünümü eleştiriosun.Sen kimsin edebiyat eleştirmenimi??

""simdi kimin iyi olduguna beraber karar werelim, bi tarafta Turk Silahli KUvvetleri Askeri Mahkemesi diger tarafta nazim hikmet

askeri mahkemeye gore nazim hikmet turk ordusuna we dewletine zarar wermeye calisiyor we bu nedenle suclu bulunuyor""

demişsin....Unutma bi zamanlar Mustafa Kemal Atatürkte Osmanlı mahkemelerinde hemen hemen benzer ithamlarda bulunmustu...oda osmanlıya zarar veriodu da ve yıktıda.Ama kötü mü oldu???Mustafa Kemal de bazılarının yere göge sıgdıramadıgı osmanınlının haini idi...

İşinize geldimi Türk kanununlarını yerden yere vurursunuz işinizze geldimi Bu kanunlar tek ve mutlak gerçeklik olur!!Bu kanunlar İslamcı kesim için karar alınca din düşmanı bir hukuk sistemi,laiklige eleştiriler ,ana bacı namusunun kirletilmesi gibi söylemlerle yargılarken aynı kişiler kendilerine zıt bir tarafta bulunan kişilere oldugu zaman bu kanunları neden bu kadar savunuyorlar anlamıorum.aslında anlıorum da bos ver.Zaten herkes herşeyi işine geldigi gibi göstermekten oldukça memnun.

acun_karo

nestor' Alıntı:
Türk milleti sadece senin gibi düşünen insanlardanda oluşmuyor...Yüce Türk milletini kendi tekeline almaya kimsenin hakkı yoktur!!!beni bilen biliyor zaten kimseye burada şövanist söylemlerle kendimi ispatlayacak değilim..
Tarihte yaşanmış olaylar o günki şartlar göz önüne alınarak değerlendirilmelidir...nazıma devlet sahip çıksaydı oda bu sözleri söylemek zorunda kalmazdı...kimseyle tartışacak değlim üstüne üstlük bu "BÜYÜK"şairimizin doğumgününü forumdan birkaç arkadaşla kendi çapımızda kutlamak için açtığım bu başlıkta hiç tartışmaya giremiycem...rahatsızsanız sevmiyorsanız "nazım vatan hainimiydi" diye bir konu açın oradan kendi aranızda konuşun bu konuyu saptırdığınız yer ile açılan konunun alakası yok...
Forum bence kominizm propogandası yapılacak yerde değildir.
kanlı bir ideolojiyi duygusal bir şekilde süsleyip beyin yıkıyorsunuz.
Yüce türk milletini tekelime almak haddime düşmez bu yüce milletin sözcüsü değil hizmetkarıyım milleti millet yapan değerleri savunmak, bu ülkeye düşman olanların eteklerindeki taşları dökmek duyarlı bir vatandaş olarak vazifemdir.
Ben sadece tanımıyanlar için madalyonun diğer tarafınıda gösterdim. Yorum arkadaşlarımızındır isteyen kutlar, isteyen söver.

kişisel polemiğe dönüştürmeyelim beyler. herkes düşüncesini söylesin. hakarete yer yok. isterseniz ustanın bir şiirini daha yollayabilirim:)

nestor' Alıntı:
Tarihte yaşanmış olaylar o günki şartlar göz önüne alınarak değerlendirilmelidir...nazıma devlet sahip çıksaydı oda bu sözleri söylemek zorunda kalmazdı...

nestor burda kimsenin senLe şahsi bir mevzuusu oLmadığı için amaç senin konunu buLandırmak veya sana sataşmak değiL..Bu konuya karşı çıkanLarın esas amaçLarı kahraman iLe haini ayırt etmeye çaLışmaktır..Yarasaya güneşi göstermek saygısızLıktır..Herkes burda kendi birikimi iLe biLdikLerini aktarıyor o yüzden şahsi oLarak aLgıLama derim ben..

Ve senin verdiğin mesajdan takıLdığım bir kısmı aLıntı yaptım..Tarihte yaşanıLan oLayLar o günki şartLarda değerLendiriLir eLbet ama hiç bir tarihi vuku vatana ihanetLe sonuçLanmamaLı..Siyasete kaçacak biraz ama şu an ki hükümette çiftçiye sahip çıkmıyor o zaman çiftçiLerde evi ocağı satıp İsraiLe yerLeşmeLi kendi vatanına hakaret edip onLarın yandaşı mı oLmaLı..Bu insanın ciğeriyLe aLakaLıdır..DevLet ona sahip çıksa da çıkmasa da eLbet özLemini duyduğu ve fırsat buLdukça diLe getirdiği toprakLara gidecekti ve kendi benLiğiyLe birLikte satışa sunacaktı bütün değerLerini ki sundu da zaten..

türk ocağı' Alıntı:
Forum bence kominizm propogandası yapılacak yerde değildir.
kanlı bir ideolojiyi duygusal bir şekilde süsleyip beyin yıkıyorsunuz.
Yüce türk milletini tekelime almak haddime düşmez bu yüce milletin sözcüsü değil hizmetkarıyım milleti millet yapan değerleri savunmak, bu ülkeye düşman olanların eteklerindeki taşları dökmek duyarlı bir vatandaş olarak vazifemdir.
Ben sadece tanımıyanlar için madalyonun diğer tarafınıda gösterdim. Yorum arkadaşlarımızındır isteyen kutlar, isteyen söver.

arkadaşım hayatım boyunca savunmadığım bundan sonrada asla savunmayacağım bir ideolojinin propagandasını yapmakla suçluyorsun beni farkındamısın?kimsenin kimsenin beynini yıkadığı yok..
ayrıca şahsi fikrim beyni köreltilmiş ve sulandırılmış faşizan ruhlar komünizmden çok daha tehlikelidirler...Türk milletini tekelime almıyorum diyorsan orda susup hatanı kabul edeceksin ne dedin az önceki yorumunda hatırla bakalım senden alıntı yapıp cevap yazdığım mesajını hatırla ne dedin?bende kimliğiyle gurur duyan bir Türküm ve Nazımıda seviyorum benim gibi düşünen milyonlarca Türk evladı gibi...
ayrıca bakıyorumda forumun geçmiş konularında vahdettinin vatan hainliğini inkar edenler nazım düşmanı oluvermiş,milliyetçi oluvermiş,ulusalcı oluvermiş... bırakın arkadaşlar bu işleri işine gelene eyvallah gelmeyene tu kaka politikası en az komünizm kadar eskimedi mi?

Konu tartışma içerdiği için kapanmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri