Buna da cevap ver BaykaL

ikRa

Banned
Reaction score
0
pbun_byk018f3ab20179bdc6.jpg

'İslam özel sektörünü teşvik' anlaşmasıyla ilgili tasarıyı 'Dine göre teşvik olmaz' diyerek rejim meselesi yapan Baykal'ın, 'Şeriat esaslarına göre yönetilir' yazan İKB kuruluş belgesini imzaladığı ortaya çıktı. y o belgeyi ele geçirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bahane ederek ülkeyi geren CHP lideri Deniz Baykal'ın bunu alışkanlık haline getirdiği ortaya çıktı. Baykal'ın Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde, “Şeriat esaslarına göre yönetilecek” olan İslam Kalkınma Bankası (İKB) anlaşmasının altına imza attığı ortaya çıktı. Konu gündeme geldiği zaman anlaşmayı imzaladığını kabul eden Baykal, “İKB, altyapı yatırımlarına destek veriyor, sosyal amaçlı projeleri destekliyor. Yani İslami bir kalkınma ve İslami ekonomi için şartı yok” demişti.
Yeni Şafak'ın eline geçirdiği belgelere göre Baykal'ın altına imza attığı belgelerde banka, üye ülkelerin İslam ilke ve ideallerini esas alarak kalkındırılmasını hedef alıyor.

GÖREV BAYKAL'A VERİLDİ

CHP-MSP koalisyon hükümetinde Maliye Bakanı olan Baykal, 8 Ağustos 1974'te, 7/8821 sayılı ve Cumhurbaşkanı Korutürk tarafından onaylanarak yürürlüğe giren kararname ile İKB'nin kuruluş anlaşmasını imzalamakla görevlendirildi. ile görevlendirildi. Kararnamede, “10 Ağustos 1974'te İKB anlaşmasını tasvip etmek üzere Cidde'de toplanacak olan, İslam Ülkeleri Maliye Bakanları toplantısına hükümetimizi temsilen ve delege olarak Maliye Bakanı Doç. Dr. Deniz Baykal başkanlığında ilişik listede adları ve görevleri yazılı kişilerden kurulu bir heyetin katılması... heyet başkanının yetkili kılınması... Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılmıştır” deniliyor.

Baykal'ın, Cidde'deki toplantıya katılarak altına imza attığı İKB'nin anlaşma metninde ise bankanın şeriat esaslarına göre çalışacağı kaydediliyor.

'ŞERİATA GÖRE YÖNETİLİR'

İlk kez Yeni Şafak'ın ele geçirdiği, “İslam Kalkınma Bankası'nın kurulmasına Dair Anlaşma”da çarpıcı hükümler yer alıyor. Anlaşmanın 1. bölümünün birinci maddesinde bankanın amacı şu şekilde tarif ediliyor: “İKB'nin amacı üye ülkelerin ve İslam topluluklarının 'Şeriat esaslarına' uygun olarak ortaklaşa olduğu kadar tek başlarına da ekonomik kalkınmalarını ve sosyal ilerlemelerini sağlamaktır.”

Anlaşmanın giriş bölümünde ise “Anlaşmaya imza atan hükümetler, Müslüman ülkeler halklarının refahının geliştirilmesine yardımcı olunması ve bu ülkelerin İslam ilke ve ideallerini esas alarak uyumlu ve dengeli bir kalkınma sağlamaları göz önünde tutar” deniliyor.

İMZASIYLA ÇELİŞKİYE DÜŞTÜ

Baykal, kuruluş anlaşmasına imza attığı İKB'nin bünyesinde 1999'da kurulan "İslam Özel Sektörünü Geliştirme Kurumu" ile Türkiye'nin anlaşma imzalamasına ilişkin 11 Mart 2005'te Meclis Dışişleri Komisyonu'nda görüşülen kanun tasarısına ise karşı çıktı. Baykal, İslam Özel Sektörünü Geliştirme Kurumu Anlaşması yasa tasarısına "Dine göre teşvik olmaz. Bu Anayayasa'ya aykırı" diyerek itiraz etti. Genelkurul'da bekleyen tasarı yasalaştığında Türkiye, kuruma üye olacak ve katılım payı olan 11 milyon 760 bin doları İKB ödenecek.

Ne dediyse tersi çıktı

Özel Sektörünü Geliştirme Kurumu'na ilişkin tasarı görüşmelerinde “Dine göre teşvik olmaz. Bu Anayasamıza da aykırı” diyen Baykal, “şeriat esaslarına göre yönetilecek” denilen İKB'nin kuruluşunun altına imza attı.

İKB'nin kuruluşunda imzası bulunduğunun ortaya çıkmasından rahatsız olan Baykal, “Evet doğrudur, İKB kuruluşunda Türkiye adına benim imzam var. O ülkelerin şeriat ile yönetilmesinden bize ne? Biz ticaretimize bakarız” demişti.

Cumhurbaşkanlığı sürecinde Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için,”aday olmayacak” diyen Baykal, 22 Eylül 1989 tarihinde de SHP Genel Sekreteri sıfatıyla Özal için “Aday olmayacak” demişti.

Haberin Kaynağı

Bu iş böyle işte seçim yaklaştıkça daha çok eskiler karıştırılacak ama Tayyip beyin baya kirlisi var sanırım baykalı geçer :)
Ortalık daha çok kızışacak daha herkesin safı belli değil ama herkes kendine bir taraf seçecek umarım demokrasi ve türkiye bu savaştan galip çıkar

CHP-MSP koalisyon hükümetinde Maliye Bakanı olan Baykal, 8 Ağustos 1974'te, 7/8821 sayılı ve Cumhurbaşkanı Korutürk tarafından onaylanarak yürürlüğe giren kararname ile İKB'nin kuruluş anlaşmasını imzalamakla görevlendirildi. ile görevlendirildi. Kararnamede, “10 Ağustos 1974'te İKB anlaşmasını tasvip etmek üzere Cidde'de toplanacak olan, İslam Ülkeleri Maliye Bakanları toplantısına hükümetimizi temsilen ve delege olarak Maliye Bakanı Doç. Dr. Deniz Baykal başkanlığında ilişik listede adları ve görevleri yazılı kişilerden kurulu bir heyetin katılması... heyet başkanının yetkili kılınması... Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılmıştır” deniliyor.

Çok komedi ya bu yeni şafak :D 1974 te olmuş ve hükumet tarafından bu anlaşmayı imzalamakla görevlendirilmiş.Bir bakan başbakanın talimatı dışına çıkabilir mi hiç onu düşünmemişler.Şimdi Tayyip Erdoğan Kemal Unakıtana bir anlaşmayı imzalama emri tevdi edecek te Un-Akıtan bunu imzalamayak :D çamur atmaya çalışırken kendi çamur altında kalmak bu olsa gerek.

kardeşim ya şu baykalın hala nesini savunuyonuz adam öcalanın partisinde yer almış hatta çekinmeseler öcalanı cumhurbaşkanı yapçaklardı ayıp yaaa

osiris_cemo' Alıntı:
Çok komedi ya bu yeni şafak :D 1974 te olmuş ve hükumet tarafından bu anlaşmayı imzalamakla görevlendirilmiş.Bir bakan başbakanın talimatı dışına çıkabilir mi hiç onu düşünmemişler.Şimdi Tayyip Erdoğan Kemal Unakıtana bir anlaşmayı imzalama emri tevdi edecek te Un-Akıtan bunu imzalamayak :D çamur atmaya çalışırken kendi çamur altında kalmak bu olsa gerek.

emir mi :D hükümet ve emir :durdurun
1974 te oLması gerçek oLmasından önce mi geLiyor?
ayrıca Başbakan da apo sayın diye 2000 de demiş
zaman aşımına uğrayıp 5 sene önce oLmuş eLeştriLemez mi denmeLiydi?
ayrıca Sayın By-kaL ın da zaten muhaLefette nasıL durduğunu biLiyoruz..
Şimdiye kadar hükümetin hangi isteğine onay vermiştir acaba?
Neyse buna veriLecek cevapta eLbet mevcuttur..
Minare çaLındıysa kıLıfı da eLbet hazırdır..

أĸяα' Alıntı:
emir mi :D hükümet ve emir :durdurun
1974 te oLması gerçek oLmasından önce mi geLiyor?
ayrıca Başbakan da apo sayın diye 2000 de demiş
zaman aşımına uğrayıp 5 sene önce oLmuş eLeştriLemez mi denmeLiydi?
ayrıca Sayın By-kaL ın da zaten muhaLefette nasıL durduğunu biLiyoruz..
Şimdiye kadar hükümetin hangi isteğine onay vermiştir acaba?
Neyse buna veriLecek cevapta eLbet mevcuttur..
Minare çaLındıysa kıLıfı da eLbet hazırdır..

Zaman aşımından bahseden mi var ?1974 te mevcut hükumetin bir bakanıyken altına attığı bir imzadan bahsediyorsun ancak oraya onu gönderenin MSP-CHP koalisyon olduğunu ve onlara bağlı bir bakan olan Baykalın aldığı emirle attığı imzayı ona mâlediyorsun.Bakanlar kurulu kararnamesinde bütün bakanların ve başbakanın imzası olur.Bakanlar kurulunun verdiği karara bir bakan olarak karşı çıkamazsın.Benim anlatmak istediğim ve senin anlamamkta direndiğin bu.Bakanlar kurulu toplanmış bir karar almış ve bu anlaşmayı imzalaması için Deniz Baykalı görevlendirmiş.

Sen hiç bakanlar kurulu kararına rağmen bir iş yapabilen bir bakan gördün mü duydun mu ?Ayrıca muhalefetin görevi başbakanın buyruklarını yerine getirmek değildir Hükumetin yaptığı yanlışları eleştirmek ve yanlış yapmasına engel olmaya çalışmaktır.Sen başbakalıkla padişahlığı karıştırıyorsun. :D

Apoya sayın diyen adam 5 yıl değil 5000 yıl geçsede bu ayıbını örtemez.Sağa sola saldırmakla da bunun üzerini örtebileceğini zannediyorsa yanılıyor.Yenişafağın herzamanki gündem değiştirme çabası :D

osiris_cemo' Alıntı:

NE demek osiris...Eğer yanlış görüyorsa, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsa gerekirse yapmiyacak...Eğer yanlış olduğunu bildiği halde yaparsa zaten o şahız paçoz bir şahsiyettir ki siyasetine hiç gerek yok...İmzayı attığına göre bir terslik görmemiş hatta onaylamış demek ki....Oraya bakan olması demek başbakanın köpeği olması demek değildir...Varsa gördüğü hata çıkar söyler...Mecliste onca bakan bulundurulmasının sebebi de budur zaten...Değilse başbakan yeterdi meclisi çekip çevirmeye...

Neyse ne akp ne chp..bunlarda değil sorun..bunların başındakilerde...Baştaki adam olursa zaten gerisi nizama gelir...

osiris_cemo' Alıntı:
Bakanlar kurulunun verdiği karara bir bakan olarak karşı çıkamazsın.Benim anlatmak istediğim ve senin anlamamkta direndiğin bu.Bakanlar kurulu toplanmış bir karar almış ve bu anlaşmayı imzalaması için Deniz Baykalı görevlendirmiş.

Sen hiç bakanlar kurulu kararına rağmen bir iş yapabilen bir bakan gördün mü duydun mu ?

Dostum sen enis öksüzü duymadın galiba...

osiris_cemo' Alıntı:
Apoya sayın diyen adam 5 yıl değil 5000 yıl geçsede bu ayıbını örtemez.Sağa sola saldırmakla da bunun üzerini örtebileceğini zannediyorsa yanılıyor.Yenişafağın herzamanki gündem değiştirme çabası :D

o dediğine ben aLet oLmam osiris..
Şimdiye kadarki yazıLarımdan az çok tanımış oLman Lazımdı beni
Ne şu an ki hükümeti severim
Ne destekçiLeriyim
Ne de o yaptığını unutturuLmasını eL ayak oLurum

deniz baykal ı sevmem ama
kaynağı görünce haberi hiç okumadım :)

Deniz Baykal' olmasa iseydi''

Apo'yu serbest bırakıcak yasa cıkıordu bence Baykal catıcagınıza

Simdiki Kasım Pasa İmamini sorusturun..!!

türk ocağı' Alıntı:
Dostum sen enis öksüzü duymadın galiba...

Duydum biliyorum unuttuğum yerleri hatırlamak için tekrar araştırdım ve hatırladığım gibi de buldum.Enis Öksüzün durumu ile bu tamamen farklı şeyler Eniz Öksüz mahkeme kararına dayanarak imzalamamıştı ve bu iç meseleydi artı ortada MHP-ANAP gerginliğide vardı.Baykalın olayı Uluslararası bir anlaşma.arasında çok fark var iyi düşün bak bana hak vereceksin.

Aman ya neyse Baykalı savunmak bana mı düştü :D bİ an kendimi CHP basın sözcüsü gibi hissettim.

Geri