Buyrun Akp'nin Son İçratı...

Öyle atıp tutmayla başbakan olunsa ben de başbakan olurdum Türkiye'ye.. Hep muhabbet, goygoy, şamata yokkk.. Ülkenin problemli olduğu günler de olacak tabiki.. Ama böyle günlerde siyasetçi dediğin işin kolayına kaçmaz, savaşır.. Bunlar pofpoflanmaya alıştı, millet ayaklanınca işlerine gelmedi tabi..

öncelikle madem hükümet diyosun önceki hatta ve hatta özellikle koalisyonhükümetlerine bir bak o zaman türkiye nin durumu nasılmış resmen ve alenen dış güçlerin tamamen esiri halindeydik. öncelikle ülke yönetiminden bashediyoruz bazı şeyler hemen ha demeyle malesef olmuyo zaman gerekli
bugun bir deniz baykal diyoruz bu adam bu ülkeye zarar dan başka ne getirdi yaa halen hakaret halen eleştiri halen hükümetin zaaflarını kolluyo pozisyonunda yeter artıık taa milletin yarısı bu hükümeti seçti (ben dahil) seçmeyenlerede saygı duymaası gerekir. artık hukumet bu adamlar ayrıca her gun yürüyüş her gun bagırıp çağırmayla malesef sinirler daha fazla gerilmekten öteye geçmiyo. bunun yerine tüm şehitlerimize birer fatiha okusak daha iyi diye düşünüyorum.yukarda arkadaşımın da sölediği gibi eleştiriden ziyade özellikle bu zamanlarda insanlarımıza moral olacak konular lazım kaç tane ocak söndü bunu hepimiz biliyoruz ama asıl ayakta asıl birlik içinde olmamaız gereken zaman bu zaman

bugun bi sınırötesindne bahsediyoruz; eğerki pkk ya gerçekten çözum olacaksa şimdi girelim kuzey ırağa ama olmıcak bugun 200-300 terörist öldürsek yarın 10-10 20-20 gene toplancak bu soysuzlar bu sbeple daha stratejik planlar gerekyor . Arkadaşlar bu olay bir pkk olayı bir terör olayı değil bu tamamen türkiye üstüne oynana bir oyun çok amaçlı bir oyun farkında dğeilmisiniz bizi birbirimize düşürmek istiyolar. ve bunun en basit örneğini ben burada şuan göruyom bir hukumettir gidiyo ya Allah aşkına ne hülümeti ya
hükümet ekonomiyi düşünecek hal mi var şuan insanımızda

sonuç olarak birbirimizi kırmak laf sokmak yerine bir çözümsel sohbetlerde bulanalım diyorum. dileğim bu ülke üstüne oyunlar planlar kuranlar Yüce Allah ın gazabından kaçamasınlar kahrı perişan olsunlar.
pkk şuanda sadece bir maşadan başka bişey değil arkadaşlar .....

Allah hepsinin belasını versin ...

ayrıca chemy nikli arkadaşıma ilaveten 12 askerimizin şehit olduğu olayda PKK uydu göruntuleri ne istinaden türk askerin nereden geçeceğini adım adım bilerek ve izleyerek askerimizin içine sızdığı bilgiler geçiyo tek başına böyle bir teknolojisi olan bu dünyada başka hangi terör örgütü var bu olay ya uydu göruntusuyle olur yada içerden bilgi sızmasıyla yaralı kurtulan bir askerimizinde dediği gibi ; telsiz konuşmalarını dinliyorduk konuşmalardan bir tanesinde "burdayız gelin vurun dendiğini duyduk" diyor. hepimizin bildiği gibi en buyuk terör örgütü bazı avrupa ülkeleri mesela ABD
varrın gayri haber özgürlüğünün ne kadar ulaştırılması gerekip gerekmediğini siz düşünün ...

akp hükumetinden nefret eden biriyim ama bence çok doğru bir icraat yapmışlar... dün haberlede atvde korcan lavuğu eliyle otobüsü gösterip: "ahanda bu otobüsler ile askerlerimiz bu bölgeye taşınıyor" dedi... varmı böyle açık seçik bir deşifre olayı varmı böyle bir hedef gösterme???? nasıl gösterirsin askerin orada o otobüslerle taşındığını???? hangi mantıkla???

o otobüse yönelik bir fiili eylemde suçlu kim olacak???? ben anlamadım nasıl habercilik bu??? nasıl haber alma verme özgürlüğü???

:mad::mad::mad::mad:

Sayın Cemil Çiçek, eğer RTÜK’e gönderdiği yazıdaki gibi, gerçekten ‘güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması ve toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi’ ile ilgileniyorsa Türk basınından önce GÜCÜ YETİYORSA BÖLÜCÜ ÖRGÜT ODAKLI PROPOGANDA YAYINLARINI VE MECLİSTEKİ MAAŞINI ÖDEDİĞİMİZ DTP LİLERİ SUSTURSUN.. Aksi takdirde, bu çabası, sözcüsü olduğu hükümetin terör konusunda sergilediği irade eksikliğinin bir başka örneği olmaktan öte bir anlam ifade etmez. AKP Hükümeti’nin, halkı, haberleri bölücü örgüt kanallarından almaya mecbur bırakmaya hakkı yok.AKP nin amacı halkın moral değerini yükseltmek değil şehit cenazelerinde akp aleyhinde yapılan gösterileri duyurmamak.

Dostum bu kararı destekliyorum çünkü pazar sabahı tvde ve internette öyle haberler vardıki biran için neredeyse hakkari düştü hissine kapıldım 250 kişilik pkk grubu 16 Şehit, 20 küsür yaralı, 20 ye yakın rehine haberleri bile gördüm. sonradan hep düzelttiler, ama bu milletin moralini hele yalan yanlış şeylerle bozmaya kimsenin hakkı yok.

yerinde bir karar olmuş, bence sevkiyat görüntüleride vermesinler çünkü. itler o haberleri takip edip ona göre pusu kuruyo

Hain Saldırıda Kritik Sorular

Serdar Akinan - Akşam Gazetesi

Hakkari Dağlıca'da, 12 şehit verdiğimiz baskının ayrıntılarını bilen yok. Devlet makamları açıklama yapmıyor. Kafamızdaki soruları kim cevaplayacak

Dilsiz şeytan olmayacağız...

Türkiye bir öfke seli içinde...Sıkılı tek bir yumruk olduk.

12 askerimizi şehit verdiğimizi öğrendiğimde SKYTURK ekranının yayın akışını derhal değiştirdik.

Özel yayına geçtik...

Birkaç saat içinde Dağlıca bölgesinde verilen şehitlerin sayısının 16'ya ulaştığı haberi geldi... 8 askerimizin kaçırıldığı bizzat bölgedeki askerlerden geldi.

Bir gazeteci olarak aklıma üşüşen onlarca soruya yanıt bulamamanın şaşkınlığı ve öfkesi içindeydim.

Daha Gabar'da verilen 12 şehidin kanı kurumadan, hesabı sorulmadan
nasıl bu denli sert bir darbe almıştık?

Alabilmiştik?

Nereden geldiler? Nasıl vurdular? Bu sayılar nasıl doğru olabilirdi?

Genelkurmay, hükümet neden bir açıklama yapmıyordu?

Olay resmi açıklamaya göre 21 Ekim günü 00:20'de meydana gelmişti?

Genelkurmay Başkanı anında bilgilendirilmiş ardından Başbakan'a bilgi
verilmişti...

Saatler 12:00'yi gösterirken yani olayı bizim duymamızdan ve yayına
geçmemizden itibaren saatler geçmişti ve tek bir açıklama yoktu.

Haber merkezimize kayıtlı tam 4500 telefon geldi.

Bunlardan 200'ü ağlamaktan konuşamıyordu.

Tek bir soru vardı?

"Bu söylenenler doğru mu? Devlet nerede ve neden bir açıklama yapılmıyor?"

Başbakan oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada doğrudan bizi
hedef aldı ve, "Ajitatif yayın yapıyorsunuz. Susun!" dedi.

Peki, susalım...

O halde şu sorulara birileri yanıt versin.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR MI?

Dağlıca'daki piyade taburunun emniyet bölüğüne saldıran terörist grubun 200 kişi olduğu ifade ediliyor. Bu grup sınırımızı nasıl geçmiştir?

Bu kadar yüksek sayıda bir hareket bölgedeki termal kameralar tarafından nasıl algılanmamıştır?

Bölgede istihbaratın her şey olduğu biliniyor "yerel kaynaklardan" o ana kadar bir bilgi alındı mı? Alındıysa bu bilgi hangi nasıl süzgeçlerden geçirildi?

"İstihbaratı kıymetlendirmeyi" hangi unsurlar (MİT, JİTEM, Emniyet istihbarat,vs) yaptı?

PUSU MU? BASKIN MI?

Bu çapta zayiat için "pusu" ifadesi kullanılıyor.

"Pusu" intikal halindeki birliklere "kapan" veya "ağ" atılmasıyla düzenlenen ani ve
planlı saldırıdır.

Bu emniyet bölüklerinin taburun etrafındaki mevzilerde "durduğu" ve "baskın" yedikleri doğru mudur?

BASKIN NASIL GERÇEKLEŞTİ? 8 ER NASIL KAÇIRILDI ?

Bu çapta bir baskın için PKK'nın bölgede haftalar süren bir istihbarat ve gözleme faaliyeti içinde olması gerektiği ifade ediliyor.

Sabit mevzilerde teröristi "bekleyen" bu timlere 3 ayrı noktadan ağır silahlarla saldırıldığı söyleniyor.

Ancak havan, RPG-7, bixi ağır makinelilerle gerçekleştirilen bu saldırıya karşın siperlere
"girmeden" bu derece yüksek bir zaiyet verilemeyeceği de bilinen askeri bir gerçek.

Evlatlarımızın siperlerin içine kadar girebilen teröristlerce "yakın mesafeden atışla veya el bombası kullanılarak" şehit edildiği iddia ediliyor.

Kaldı ki Genelkurmay karargahı tarafından her nedense ancak dün öğle saatlerinde "resmen" açıklanan 8 askerimizin kaçırılması olayı da bu baskının siperlere kadar girilerek yapıldığını kuvvetle destekliyor.

Tüm bu argümanlar doğru mu?

ABD, PKK'YA İSTİHBARAT DESTEĞİ VERDİ Mİ?

PKK'lı grubun saldırısı sırasında ve öncesinde bölgede uçuş yapan kaç ABD helikopteri olduğunu biliyor muyuz?

ABD'nin bölgede konuşlu belli unsurlarının hava fotoğrafları ve benzeri datalarla Kandil'e istihbari destek verdiği mümkün veya doğru mudur?

PKK'LILARIN CESETLERİ NEREDE?

Genelkurmay saat 13:00 sularında ilk resmi açıklamasını yaptığında 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bu cesetler nerede?

Dağlıca'daki mevzilerin yanında mı yoksa daha derinlerdeki arazilerde mi?

Daha sonra bu sayı 34'e çıktı...

Basınla bu görüntülerin paylaşılması toplumun mevcut sosyal psikolojik sürecinde zararlı mı
olur faydalı mı olur?

TSK FARKLI BİR TAKTİK İZLİYOR MU?

PKK'nın eylem pratiğini, bölgenin coğrafi şartlarını ve muharebenin seyrini çok iyi bilen uzmanlar bu tip baskınlardan sonra PKK'lı grubun baskına son derece yakın sınır ötesi yakın arazilerde "zula mağaralara" sığındığını ve etrafta bir iki gözcü bırakarak uykuya
çekildiğini anlatıyorlar.

TSK'nın "manevra birlikleri" 20 yıldır değişmeyen bu paterni bozmak için nasıl bir taktik anlayış geliştirmiştir?

PKK'nın Dağlıca baskını sonrası birkaç kilometre güneydeki Avaşin kampına çekileceği biliniyor. Bu kamp ve çevresine birlik atılmış mıdır?

GABAR DOSYASI AÇILDI MI?

Gabar'daki 12 Mehmetçiğin ise bir "pusu"ya kurban gittiği anlaşılıyor.

O olayla ilgili olarak TSK bir soruşturma açmış mıdır? Şayet açtıysa burada bir ihmal veya tedbirsizlik var mıdır?

Sayın yetkililer, başta hükümet, bu soruların sorulmasını istemiyor...

O zaman benim bir istirhamım daha var.

Bu soruları biz sormayalım ama o zaman bu soruları ima yoluyla sorup TSK'ya son derece çirkin ithamlarda bulunan kalemleri de susturun.

Güneydoğu'da görev yapmamış kerameti kendinden menkul bazı adamların ekranları parselleyip saatlerce harita karşısında ahkam kesmesi ve bilgi kirliliğine yol açması olacak iş değil.

O halde basını azarlamak yerine oturup bir koordinasyon merkezi kurun bunun içinde de uzmanlardan oluşan; doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiyi anında bizlere ulaştıracak saygın bir ekip kurun. Medyayı da 24 saat bu yapıya muhatap kılın.

Bu orduyu yıpratmanın kimseye hakkı yok.

TSK bu yakıcı soruları göğüsleyecek ve açıkça yanıtlayacak özgüvene, birikime ve sonsuz kamu desteğine elbette sahiptir.

Ama artık hainliğe varan bu 5. kol faaliyetlerine dur demek yerine bize cepheden saldırıp azarlamanın da vicdanla bağdaşır tarafı yoktur.

"Haksızlığa karşı susan, dilsiz şeytandır..."

asıl böyle zamanlarda acı haberi vereceksin ki millet birlik ve beraberliğini güçlendirsin...
laf gevezeliği yapmaktan başka bir şey yaptığnı göremedim henüz akepe'nin..
varsa teröre karşı bir icraatı paylaş öğrenelim...
güneydoğudan aldığı kürt oylarını kaybetmek istemediğinden eylemlerin ağırdan alıyor...
harekete geçmek için abd'den izin çıkmasını bekliyo....
talabani ve barzani tehdit ederken o seyrediyo...
benim gördüğüm icraatlar bunlar..

Abd'den falan izin bekleyen yok, karar meclisten cikmistir eger
farkinda degilsen ve hergun pkk yatakcilarina tepki gosteriliyo.
bide pasalar var, neden onlar birsey yapmiyo? hep hukumete
yukleniyosunuz, hukumete muhtira cikartan pasalar okadar
hukumetimi dinler oldu? ayrica bu cocuk oyuncagi degil,
strateji gerektiren operasyonlar hele bide butun dunyaya karsi
savasiyor isen.

2 haftadir verilen aci haberler yetmedimi?
Milletimizin boyle aci haberlere ihtiyaci yok gereken tepki
Turkiyenin her tarafindan gosteriliyor.
Aylardir kuzey irak operasyonu diye bas bas bagiriyo medya,
operasyon dedigin gizli yapilir, ici disi meydana cikmis
operasyon ne kadar faydali olabilir?

Dogru duzgun haber bulamayan ve sehitlerimizi kullanan geveze medya'ya getirilen
bu yasak cok yerinde bir karardir tabi bunu alamak onemli olan.
Art niyetli olduktan sonra agzinla kus tutsan yaranamazsin.

her şeye kötü yaklaşıyorsunuz adamlar akp illa kötülüyecekler hem daha ii oldu 2 3 dangalak geçiyordu ben emekli organeral im yok böyle olacak böyle olmazsa böyle olur amk madem biliyordun kendi zamanında halletseydin ya boş boş laflar akıl veriyor böylesi daha ii

İktidarlar, iktidarlı olmalıdır.Başkasının elini eteğini öpmemelidir.!.......

Abd'den falan izin bekleyen yok, karar meclisten cikmistir eger
farkinda degilsen ve hergun pkk yatakcilarina tepki gosteriliyo.
bide pasalar var, neden onlar birsey yapmiyo? hep hukumete
yukleniyosunuz, hukumete muhtira cikartan pasalar okadar
hukumetimi dinler oldu? ayrica bu cocuk oyuncagi degil,
strateji gerektiren operasyonlar hele bide butun dunyaya karsi
savasiyor isen.

Siz nasıl insanlarsınız paşalar çıkıp ağzını açar adamları anında bütün dünya siyasete müdahale etmekle suçlar(buna kendi medyamızda dahil nede olsa akepenin medyası) adamlar 30 ağustosda bir bildiri yayınlar muhtıra kabul edilir nasıl iştir bu. Sonrada sanki meclisin askere değilde akepe hükümetinine yetki verdiğini bilmezmiş gibi gelip burda paşaları suçlarsınız... Ne istiyorsun paşalar önce darbe yapsın sonramı kuzey ıraka girsin? O zaman belki seversiniz kendi askerinizi..

benim kimseyi sucladigim yok.
Hukumete yuklenenler icin dedim onu
sanki hukumetin verdigi
kararla is bitiyor. Benim askerimi
benden fazla kimse sevemez, pasalar dedigim
bu ulkenin kaymagini yiyenlerdir, hepimiz biliyoruz onlari.
Konuyu saptirmayin bosuna.

1-) Millet hangi haberi izleyip hangi haberi izlemeyeceğine kendisi karar verir.Yetti mi yetmedi mi, bunun kararını AKP hükümeti veremez,kararı Türk milleti verir.Benim bir vatandaş olarak ne izleyeceğim benden başkasını ilgilendirmez.İstersem günde 24 saat şehit haberlerini ve bölgedeki gelişmeleri de izlerim.Buna sansür koymak kimsenin haddine değildir.

2-) Operasyonla ilgili bilgilerin basında yayınlanmasındaki prosedür belirlidir."Gizli bilgiler veriliyor" varsayımı gerçekdışıdır.Bu bahaneyle basına "sansür" koymaksa demokratik teamüllere aykırıdır.İşine geldiğinde demokrasi çığırtkanlığı yapan AKP nin ve amigolarının, bugünlerde takiyye yapması pekte şaşılacak bir durum değildir.

3-) Bazılarının her durumda sataşmayı ve yer yer hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği "Türk Silahlı Kuvvetleri" mensupları sayesinde bu ülkede huzur ve güven içinde yaşadığımızı unutmayalım! O insanların vatana verdiği hizmetin 1/10 'unu bu vatana vermeyenler, meydanı boş bulunca, "paşalar şöyle paşalar böyle, Silahlı kuvvetler imanı unuttu" vs. vs. konuşurlar.
Eleştiri yapmaktan öte, sürekli TSK yı karalama çabasındasında olanlara,
Tebriklermizi iletiyoruz :mad:
İnanın acıyorum.Çok acıyorum...
Kendi bindiği dalı kesmeye çalışanlara çok acıyorum

Şunu da asla unutmayın, o generaller, o albaylar, o yarbaylar, o yüzbaşılar,o subaylar ve o erler dağda operasyondayken bizler evimizdeki sıcak yatağımızda güvenli ve huzurlu bir uyku uyuyabiliyoruz! :mad:

Siz nasıl insanlarsınız paşalar çıkıp ağzını açar adamları anında bütün dünya siyasete müdahale etmekle suçlar(buna kendi medyamızda dahil nede olsa akepenin medyası) adamlar 30 ağustosda bir bildiri yayınlar muhtıra kabul edilir nasıl iştir bu. Sonrada sanki meclisin askere değilde akepe hükümetinine yetki verdiğini bilmezmiş gibi gelip burda paşaları suçlarsınız... Ne istiyorsun paşalar önce darbe yapsın sonramı kuzey ıraka girsin? O zaman belki seversiniz kendi askerinizi..

E boşa degil senelerce ugraşıyorlar orduyu devirmek yıpratmak için,onların amacı memleket bölünmesin degil ,,önlerindeki ordu engelide kalksında Türkiye Tarikatlar memleketi,Şeyhler,şıhlar kolonileri olsun ve daha rahat,özgürce soysunlar,aldatsınlar bu milleti.

sizin gibilerin olaylara yaklasimi boyle oldugu icin her zaman kaybedeceksiniz
Bu kadar mantiksiz olmayin herseyin bir nedeni var, haber alma ozgurlugune birsey
olmadi merak etme. Alinan karar normaldir ama sizin beyniniz AK partiyi karalamaya
odaklandigi icin maalesef gozunuz baska seyi gormuyor.

Haberi paylascaksan dogru duzgun yaz, arti kaynak ver

"İçratı..." diye bir kelimede Turkcede yok. Zannederim icraat demeye calistin.
:victory

Terör ile ilgili yayınlara durdurma

Hükümet , Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili haberlerin durdurulması için RTÜK'e başvurdu. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti.

23 Ekim 2007 14:18

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla RTÜK'e gönderilen yazıda, ''Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen'' radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi.

RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti. RTÜK'ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, 3984 Sayılı Yasanın ''Yayınların Men Edilmesi'' başlıklı 25. maddesinin, ''Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir'' hükmü taşıdığı anımsatılarak, şöyle denildi: ''Söz konusu yasa hükmü kapsamında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla 23 Ekim 2007 tarihinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına gönderilen B.02.0.001/116 sayılı yazıda, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istenmiş olup, bu talep Üst Kurulca bütün yayın kuruluşlarına tebliğ edilmiştir. Anılan yazıda, aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir: '21/10/2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür.'

Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.''

haber7

evet hep yanlış yaklaşırız zaten,bu olay askeriyenin değil hükümetin zaafınını gösteriyor hala,kamu düzeninini de bozmak değil halkın giderek tek vucut olmasından korktukları için yavaş yavaş soğutmaya çalışıyorlar.Tezkereyi orduya veremeyecek hükümet 3 gün bekleyin dedi abd geçti işte 3 gün hala birşey yapamıyorlar,halkın sabah şehkeri seda sayan bilmemneyle uyutulmadıgı ve bu tip programlarla giderek bütünleştiği için ve hükümete zorlama yaptıkları için oluşan korkunun sebebidir ancak ..

sizin gibilerin olaylara yaklasimi boyle oldugu icin her zaman kaybedeceksiniz
Bu kadar mantiksiz olmayin herseyin bir nedeni var, haber alma ozgurlugune birsey
olmadi merak etme. Alinan karar normaldir ama sizin beyniniz AK partiyi karalamaya
odaklandigi icin maalesef gozunuz baska seyi gormuyor.

Haberi paylascaksan dogru duzgun yaz, arti kaynak ver

"İçratı..." diye bir kelimede Turkcede yok. Zannederim icraat demeye calistin.
:victory

Hükümet , Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi ile ilgili haberlerin durdurulması için RTÜK'e başvurdu. RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti.

23 Ekim 2007 14:18

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla RTÜK'e gönderilen yazıda, ''Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen'' radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istendi.

RTÜK, bu talebi bütün yayın kuruluşlarına tebliğ etti. RTÜK'ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, 3984 Sayılı Yasanın ''Yayınların Men Edilmesi'' başlıklı 25. maddesinin, ''Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir'' hükmü taşıdığı anımsatılarak, şöyle denildi: ''Söz konusu yasa hükmü kapsamında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla 23 Ekim 2007 tarihinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına gönderilen B.02.0.001/116 sayılı yazıda, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması istenmiş olup, bu talep Üst Kurulca bütün yayın kuruluşlarına tebliğ edilmiştir. Anılan yazıda, aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir: '21/10/2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür.'

Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.''

haber7

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ NEDEN SENCE KORUMAYA ÇALIŞTIĞIN KİŞİLERİ BİR KEREDE OLSA YARGILAMIYORSUN.*********************************.HANİ DEMOKRASİ.SİZ ATIN BAKLIM DEMOKRASİ NUTUKLARI.NEREYE KADAR GİDECEKSİNİZ.BİZ BU HABERLERİN DURDURULMAMASINI AKSİNE GÖSTERİLMEYEN HABERLERİNDE GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ. ************************************************************

pkk yı akp destekliyor veya ilgilenmiyor demiyorum ama azdırdığı hortlattığı apaçık ortadadır.yanlış politikalarla gittiği bellidir.akp nin görevi başbakanın dediği gibi pazarlamadır.inşallah ilerde yeni bi hükümet gelirse pazarlamadan sorumlu bi bakanlık açarda başbakanımızı oraya atar yoksa ülkerle bu iş olmaz.

bu yayın durdurmada acizlikten başka birşey diildir.

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

sanki hukumetin verdigi

************************************hiçbir asker kendisine laf getirmez.ne kaymağı yicek.******************************.kaymağını yiyenler belli maliye bakanı - başbakan maşallah kaymağı bile beyenmiyorlar artık.gemilerle(pardon gemiciklerle) çifliklerle yetiniyorlar, zaten yakında onuda beyenmezler.

Kısısel satasmalardan kacınınız [Rebel]

sanki hukumetin verdigi

paşalar kaymak yiyormuş cık cık cık ...çocuklugum nası geçti anlatayımmı? babamı bekleyerek .. asker çocuguydum .. babam cumartesi pazar dahil olmak üzere çoğunlukla 11 12 de geliyordu geceleri bazen gelmiyordu, sen ne kaymagından bahsediyosun?100 milyarlarhatta abartalım trilyonlar değermiydi benm çocukluguma ? senin sıcak poponu kollamak için - 20 -30 derecelerde dağlarda kim görev yaptı?nedir seni orduya bu kadar düşman eden? ..belli kimin kaymağı yediği sıcacık koltugunda oğlu dandik bi sebepten çürük raporu almış içi rahat babaların

E boşa degil senelerce ugraşıyorlar orduyu devirmek yıpratmak için,onların amacı memleket bölünmesin degil ,,önlerindeki ordu engelide kalksında Türkiye Tarikatlar memleketi,Şeyhler,şıhlar kolonileri olsun ve daha rahat,özgürce soysunlar,aldatsınlar bu milleti.

Bugune kadar hiçbir hükümetin orduyu devirdiğine şahit olunmamıştır ;)
bundan sonra olurmu hiç sanmıyorum.

arkadaşar dediğinizgibizaten tümmedya kuruluşu ellerinde ama neden böyle bir istekte bulundular anlam veremedim

Sansür getirelecekse eğer.

Sürekli sınırdan Türk Askerlerinin duruşunu konumunu nereye hareket ettiklerini ve olası operasyon yollarını anlatan. Türk askeri gece sınırı bombalıyacak gibi pkk ya Türk askerini ihbar eder gibi haber yapanlara sansür getirilmeli...

Milli duyguları uyandıran. pkk ya karşı şehitlerimize karşı bizi alıştırmaya çalışanların emellerini yıkan tepki vermemizi sağlayan haberlere değil !

paşalar kaymak yiyormuş cık cık cık ...çocuklugum nası geçti anlatayımmı? babamı bekleyerek .. asker çocuguydum .. babam cumartesi pazar dahil olmak üzere çoğunlukla 11 12 de geliyordu geceleri bazen gelmiyordu, sen ne kaymagından bahsediyosun?100 milyarlarhatta abartalım trilyonlar değermiydi benm çocukluguma ? senin sıcak poponu kollamak için - 20 -30 derecelerde dağlarda kim görev yaptı?nedir seni orduya bu kadar düşman eden? ..belli kimin kaymağı yediği sıcacık koltugunda oğlu dandik bi sebepten çürük raporu almış içi rahat babaların

Dostum sana katılıyorum. ve sana özrülerimi sunuyorum.

Geri