C¤ Havelsan (Tanitim Topigi)

1001Design

330i ///M3 Design
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
25,561
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Shut up and train!
images


logo_tskgv.gif
Havelsan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ‘nın bir kuruluşudur.

web_banner_gorsel1.jpg


HAVELSAN, Savunma ve Bilişim sektörlerinde global çözümler sunan bir bilişim ve sistem şirketidir. HAVELSAN uzmanlığını; C4ISR, Deniz Savaş Sistemleri, Hava Savunma Sistemleri, Yönetim Bilgi Sistemleri, Simülasyon ve Eğitim Sistemleri, Anayurt Güvenlik Sistemleri ve Enerji Yönetim Sistemleri alanlarında geliştirmektedir. Operasyonel alan uzmanlığımız, bilgi ve haberleşme teknolojileri alanlarındaki uzmanlığımız ve sistem entegrasyonu kabiliyetlerimiz ile; veriyi bilgiye, bilgiyi karar vericiler için güçlü araçlara dönüştüren maliyet etkin entegre sistemler geliştirilmektedir.
HAVELSAN faaliyetlerinde, büyük ölçekli sistemlerin analiz, tasarım, geliştirme ve entegrasyonuna odaklanmıştır. Sistem çözümlerini; disiplinli ve sistematik çözüm geliştirme yaklaşımı, teknik ve fonksiyonel alanlardaki uzmanlığı, ekip ruhu ve yarattığı sinerji ile geliştirmektedir.
Temel kabiliyetlerimiz, uzmanlık alanlarımız:
Keşif Gözetleme ve İstihbarat Sistemleri
Komuta Kontrol Sistemleri
Deniz Savaş Sistemleri
Anayurt Güvenliği
Yönetim Bilgi Sistemleri
Simülasyon ve Eğitim Simülatörleri
e-Devlet Uygulamaları
Lojistik Destek
Enerji Yönetim Sistemleri
Mühendislik Kabiliyetlerimiz:
Proje Yönetimi
Sistem Mühendisliği
İş Süreçleri
Yazılım mühendisliği süreçleri ve araçları
Bilgi teknolojileri

alanlarındaki uzmanlığı ve kabiliyetleri ile HAVELSAN, güvenilir çözüm ortağınızdır.


HAVELSAN, BİR DÜNYA MARKASI OLMA HEDEFİNE İLERLEMEKTEDİR.

Kuruluşumuzun 26ncı yılındayız.

Sermayemiz 51.27 milyon YTL, Aktif varlıklarımız 254 milyon YTL ve Özkaynaklarımız 112 milyon YTL.dir.

Son üç yılda; gelirimiz 539 milyon YTL'ye, ihracatımız 106 milyon ABD Dolarına ulaşmış ve 6.8 milyon YTL kurumlar vergisi ödenmiştir. Şu andaki iş yükümüz 694 milyon ABD Dolarıdır.

HAVELSAN kuruluşundan bugüne kadar üretimini, kredi veya yabancı kaynak kullanmaksızın, tamamen kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirmiştir.

Şirketimizin uzmanlık konuları; Komuta-Kontrol-Bilgi Sistemleri, Anayurt Güvenliği, Simülasyon ve Eğitim Sistemleri ile Yönetim Bilgi Sistemleri alanlarında odaklanmıştır.

Yıl içinde Türkiye'nin en büyük Komuta-Kontrol-Bilgi sistemi projesi olan "Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi" teslim edilmiş, SEÇSİS Projesi TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 5nci e-Tr Ödülleri ve Kongresinde "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler" kategorisinde birincilik ödülü almış, SSM ile MİLGEM Projesi, Pakistan ile Topçu İleri Gözetleyici Simülatörü, Antalya Valiliği ile Kent Güvenlik Sistemi ve TCDD ile Kurumsal Yönetim Bilgi Sistemi Projelerinin sözleşmeleri imzalanmıştır.

Şirketimiz; Türk Hava Kuvvetleri'nin Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) Uçağı "BARIŞ KARTALI" projesinde Amerika Birleşik devletlerinin BOEING firması ile, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Deniz Karakol Uçağı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Deniz Gözetleme Uçağı "MELTEM" projesinde Fransa'nın THALES firması ile ortak üretim yapmaktadır. Ayrıca; Güney Kore ve Pakistan'a üretim yapılmaktadır.

Şirketlerin 2006 yılı sonunda açıkladıkları rakamlara göre yapılan değerlendirmelerde; HAVELSAN İNTERPROMEDYA tarafından Sektörel Yazılım gelirlerine göre ilk 500 Bilişim Şirketi arasında yapılan sıralamada 1nci seçilmiştir. CAPİTAL Dergisi 9 ARALIK 2007 tarihli yayınında HAVELSAN'ı yazılım sektörünün en büyük şirketi olarak ilan etmiştir. 2006 yılında HAVELSAN 183 milyon YTL'lik satışı ile ISO'nın Türkiye'nin 500 büyük sanayii kuruluşu Listesinde 225inci olmuştur. HAVELSAN, CAPİTAL Dergisi tarafından yapılan Sanayii Şirketleri sıralamasında ise 337nci sırada yer almıştır. Şirketimiz; Türkiye'nin hızlı büyüyen şirketleri arasında 2006 yılında olduğu gibi 2007 yılında da sıralamaya girmiş ve Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'yu içine alan bölgede ilk 50 şirket içinde yer almıştır.

Bu yıl HAVELSAN'ın Etik Değerleri'ni belirledik. Bu etik değerler ile HAVELSAN'ın kurum kültürünü kökleştirmeyi ve meslek etiklerini geliştirerek uygulamayı hedefledik .

Bütün bunları HAVELSAN Yönetimi ile çalışanları birlikte başarmıştır.

Sonuç olarak; HAVELSAN A.Ş. mali yapısı güçlü ve geleceği parlak bir şirket durumundadır.

Ulaşılan bugünkü noktayı HAVELSAN olarak asla yeterli görmüyoruz. Hedefimiz dünya ölçeğinde bir HAVELSAN yaratmaktır. 2008 - 2012 Stratejik Planımız ile bu hedefe ulaşmayı sürdüreceğiz.

Saygılarımla,

Hayrettin UZUN
Yönetim Kurulu Başkanı


tarihce.gif

Tarihçemiz

HAVELSAN 1982 yılında, HAVELSAN-AYDIN ismi ile bir Türk - ABD şirketi olarak kurulmuş, 1985 yılında sermayesinin %98'i Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağlı olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

HAVELSAN, yazılım yoğun sistem alanlarında faaliyet göstermekte olup uzmanlığını, Komuta Kontrol Muhabere, Bilgisayar, İstihbarat Gözetleme ve Keşif Sistemleri (C4ISR) kapsamında, Hava Savunma Sistemleri, Deniz Savaş Sistemleri, Simülasyon ve Eğitim Sistemleri, Yönetim Bilgi Sistemleri, Enerji Yönetimi ve Anayurt Güvenliği alanlarına odaklamıştır.

Askeri sistemler yanında 2001 yılında Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ve Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projeleri ile ilk sivil projelere de imzasını atmıştır.

2002 yılında Güney Kore ile CN-235 Seviye D Uçuş Simülatörü sözleşmesi imzalayarak ilk yurtdışı ihracatını gerçekleştirmiştir.

2004 yılında Gemi Entegre Savaş Yönetim Sistemi (GENESİS) tedariki ve entegrasyonu ile bir savaş yönetim sisteminin platforma entegrasyon işini üstlenmiştir.

HAVELSAN, 2006 yılından başlayarak; C4ISR, simülasyon, bilgi sistemleri alanlarında kazandığı mühendislik birikimini anayurt ve enerji yönetimi alanlarında değerlendirmek üzere bu alanlarda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Gelecek dönemlerde, enerji ve anayurt güvenliği pazar payını arttırmayı hedeflemektedir. Bütün bu gelişmelere ilave olarak, yurtdışı pazarında da büyümeye odaklanılmıştır.


Roketsan ÜrünLerinden Bir Kaci, Tüm Ürünler Icin
HAVELSAN Sitesini Ziyaret Etmeniz Gerekiyor.


baris_kartali.jpg


Barış Kartalı Türk Havadan Erken İhbar Komuta Kontrol Sistemi (Peace Eagle)

HAVELSAN Barış Kartalı (BK) Havadan Erken ihbar Komuta ve Kontrol Uçağı'nın temininde Görev Yazılımları ve Yer Destek Sistemleri konusunda BOEING'in yerli alt yüklenici sorumluluğunu üstlenmiştir.

HAVELSAN, uçak ve yer destek sistemleri için geliştirilecek Türk Hava Kuvvetleri'ne özel yazılımların geliştirilmesinde, modifikasyonunda ve entegrasyonunda görev alacağı gibi, aynı zamanda bu yazılımların testini ve BOEING firması tarafından temin edilen 737 AEW&C Ana Sistem yazılımına entegrasyonunu da gerçekleştirecektir. Bu modifikasyonlar özellikle haberleşme, ESM ve Türk Hava Kuvvetleri'ne özel insan-makina arayüzlerinde önemli yer tutmaktadır.

Entegre ürün Takımları yaklaşımının uygulanmasıyla, farklı fonksiyonel alanlardan, birbirlerinden belirli oranlarda bağımsız, aynı bölgelerde çalışan ekipler projenin bütün gereklerini yerine getirmektedir. HAVELSAN sistem analizi sürecinden başlayarak, test ve değerlendirmeye kadar projenin tüm mühendislik süreçlerinde yer almaktadır. Proje kapsamında görev bilgisayarı ve yer destek sistemi için yazılımlar geliştirilmektedir.

HAVELSAN'ın ana sorumlulukları:

* HvKK'lığına özel modifikasyonların sistem analizi ve tasarımı,
* HvKK'lığına özel Görev Yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu ve testi,
* HvKK'lığına özel Yer Destek Yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu ve testi,
* Yazılım Destek Merkezi, Görev Destek Merkezi ve Görev Simülatöründen oluşan Yer Destek Sisteminin donanım ve yazılım entegrasyonu,
* Türkiye'deki Yazılım Geliştirme ve Sistem Entegrasyon Laboratuvarlarının işletilmesi,
* Sistem testi ve değerlendirmesi,
* Sistemin servis ömrü boyunca MCS ve GSS için Entegre Lojistik Destek (ELD) sağlanması

HAVELSAN Barış Kartalı Proje Ekibi'nin Boeing firmasının büyük alt yüklenicilerinden birisi olarak içinde bulunduğu AEW&C Türk Takımı; 2008 yılında Joint Leadership Council tarafından Mükemmeliyetçilik Ödülüne layık görülmüştür.


mukemmelodul.jpg


meltem.jpg


Deniz Karakol Uçağı (MELTEM)

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 6 adet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 3 adet olmak üzere toplam 9 adet CN-235 tipi uçakların görev sistemlerini oluşturan donanımı için Komuta Kontrol Sistemi geliştirilmesi ve uçak platformlarına kurulumu ve entegrasyonu projesidir.

İhalesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan projede HAVELSAN, projenin ana yüklenicisi Thales Airborne Systems/Fransa firmasının yerli ana alt yüklenicisi olarak görev almaktadır.

Bu projenin iki ana alt sisteminden biri olan Yer Destek Sistemlerinde iş paketlerinin %90'ı HAVELSAN tarafından geliştirilmiştir. Diğer ana alt sistemi olan Hava Platformu kısmında ise fonksiyonel görev bilgisayarı yazılımları geliştirilmektedir.

Bu kapsamda HAVELSAN, Taktik Komuta Sistemi (Tactical Command System - TCS) bilgisayarı, Taktik Komuta Kontrol Bilgi Sistemi (Tactical Command and Control Information System - TCCIS), Yer Kontrol İstasyonu (eğitim sistemi dahil), Sistem Entegrasyon Test Tezgahı ve Görev Sistemi Araçlarının üretimi ile Entegre Lojistik Destek hizmetlerini sağlamaktadır.

Halihazırda, Deniz Karakol ve Deniz Gözetleme uçaklarının icra edeceği operasyonların görev öncesi hazırlıklarının yapılmasını ve görev sonrasında tespitlerin raporlanması ve bilgilendirme fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlayan yer istasyonları Komuta Kontrol Bilgi Sistemi (TCCIS-Tactical Command and Control Information System) yazılımı geliştirilmiş ve donanım altyapısı ile birlikte teslim edilmiştir.

TCS, uçak üzerindeki yazılımlardan Taktik Komuta Sistemi görev bilgisayarı yazılımıdır. Deniz karakol uçağı ve deniz gözetleme uçağı üzerinde bulunacak olan bu yazılım; çeşitli sensörlerden gelen verilerin sistem içerisine alınması, kullanıcının verileri kullanarak komuta kontrol işlemleri yapmasını, gerekli verilerin yer istasyonu ile değişimini, bilgilerin kaydedilmesini kapsamaktadır.

TCS yazılımı 2008 yılı ilk yarısında tamamlanmış, TCS donanımı üzerine entegrasyonu, TCS yazılım ve donanımının görev sistemini oluşturan sensörler ile entegrasyonu ve görev simülasyon yazılımı ile operatör eğitim sistemi 2008-2009 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir.


asa.jpg


Açık Semalar Gözlem Uçağı (ASA)

Açık Semalar anlaşması gereğince, bir CN-235 hafif nakliye uçağını gözlem uçağı olarak modifiye edilmiştir. Bu proje ile, Türkiye ve Açık Semalar anlaşmasına üye ülkelerde optik olarak inceleme faaliyetleri yapılabilecektir.

Projede HAVELSAN, görev planlama ve değerlendirme sisteminin tasarımını ve uygulamasını da yapmaktadır. Geliştirilecek ASA Gözlem Uçağı, kendi sınıfında Dünya'da ilk gözlem uçağı olup, diğer ihtiyaç sahibi ülkeler için de üretilmesi ihtimalinin bulunduğu değerlendirilmektedir.

Geliştirilen Alt Sistemler
Görev Planlama ve Kontrol Sistemi

* Görev Planlama
* Görev İzleme ve Kaydetme
* Sensör Kontrolu
* Plan/Log Transferi

Uçak Kamera Parametre Kontrol ve Veri Kaydetme

* Güç Dağıtım Ünitesi


ehtes.jpg


Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası (EHTES)

EHTES tümüyle enstrümante ve entegre edilmiş, gerçeğe yakın tehdit trafiği içerisinde, pilotlar için Elektronik Harp eğitimi sağlamaktadır. HAVELSAN Elektronik Harp Test ve Eğitimine yönelik ihtiyaca uygun, orijinal, anahtar teslimi çözümler sunmaktadır.

EHTES yabancı mühendislik katkısı olmaksızın, HAVELSAN tarafından tasarlanmıştır. EHTES HvKK envanterine 1999 sonunda katılmış ve sistemin işletimi halen HAVELSAN tarafından başarıyla sürdürülmektedir.

EHTES'te mevcut özellikler :

* Enstrümante ve entegre edilmiş çeşitli gerçek silah sistemleri,
* Çeşitli tehdit emiter simülatörleri,
* Tümüyle modüler ve taşınabilir yapı,
* EHTES'teki tüm sistemlerin Veri Toplama İşlemi, Kayıt İşlemi, 3 Boyutlu Gösterimi, Mermi ve Füze Simülasyonlarının gerçekleştirilmesi,
* Çeşitli Uçuş Sonrası Raporlar,
* İhtiyaçlara göre sürekli geliştirme kabiliyeti.


gorev_planlama_sistemleri.jpg


Görev Planlama Sistemleri
Görev Planlama Sistemi, kuvvetin uçak ve helikopter tiplerinin uçuş görev planlama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda tasarlanmış ve üretilmiştir.

Sistemde, standart veritabanı erişim metodolojisi yoluyla veritabanı bilgilerini kullanır.

FSGP yazılımında, yeni bir görev uçuş rotası hazırlamak ya da mevcut bir görev uçuş rotasını şablon rota yaklaşımıyla kullanmak mümkündür. Görev planlama sisteminin kabiliyetleri :

* Görev Verileri Ve Harita Veritabaninin Hazirlanmasi Ve Bakimi
* Uçuş Rotası Tanımlama
* Optimum Uçuş Rotası Hesaplaması
* Taarruz Taktiği Hesaplaması
* Alan Analizi
* Tehdit Analizi
* Meteorolojik Analizi
* Dikey Profil Oluşturulması
* Yakıt Hesaplaması
* Zaman Hesaplaması
* Ağırlık/CG/Drag Hesaplaması
* Taktik bilgiler, istihbarat verileri ve hava resimleri kullanılarak: düşman ve dost birimlerin konumları ve harita üzerindeki diğer ilgili bilgiler, taktik semboller ve metinler yoluyla yansıtılır.
* Muhabere Planlaması
* Seçilen Bölgenin 3-boyutlu Görüntüsünün Oluşturulması
* Görev Verileri Dosyasının (MDF) Hazırlanması
* Planlı Görev Verileri Tranferi (Upload)


genesis.jpg


Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS)
GENESİS G-Sınıfı Fırkateyn Savaş Yönetim Sistemi (G-GSYS)'ni gerçekleştirmek üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından G-Sınıfı (ABD kökenli eski Perry Sınıfı) Fırkateyn Savaş Yönetim Sistemi Modernizasyon Programı başlatılmıştır. Bu programın amacı; G-GSYS'nin donanım ve yazılımının geliştirilmesini; sistem entegrasyonu ve testlerinin yapılmasını, gerekli eğitimlerin verilmesini ve sistemin yaşam süreci boyunca bakım desteği sağlanmasını yurtiçi imkanlar ile gerçekleştirmektir.

GENESİS Projesi ile komuta kontrol yazılımlarının milli olanaklar ile geliştirilmesi ve sistemin yaşam süreci desteğinin düşük maliyetli yöntemler ile sağlanması hedeflenmektedir.

G-GSYS modernizasyonu; milli olarak geliştirilmiş arakatman ve komuta-kontrol uygulama yazılımları, büyük ölçüde milli olanaklar ve hazır ticari ürünler kullanılarak yurt içinde üretimi yapılacak cihaz ve sistemler ile gerçekleştirilecektir.

Modernizasyon programı ile G-GSYS donamının üretilmesi, yazılımının değişen ihtiyaçlara göre uyarlanması geliştirilmesi, sistem entegrasyonu ve testlerinin yapılması, gerekli eğitimlerin verilmesi ve sistemin yaşam süreci boyunca bakım desteği sağlanacaktır.

G-GSYS ile G-sınıfı firkateynlerde mevcut sensörler kullanılarak harekat ortamında keşif, gözetleme, tespit, takip ve sınıflandırma işlemleri tam otomatik yöntemler ile icra edilecek, suüstü, hava ve sualtı tanınmış taktik resmi oluşturulacak, Dz.K.K. harekat ihtiyaçlarının gerektirdiği otomatik ve komuta heyeti karar destekli durum ve tehdit değerlendirmesi yapacak, harekat ortamında taktik üstünlüğü ele geçirmek üzere en uygun angajman planlamaları ile silahlara kumanda ederek suüstü harbi, denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi ve elektronik harp görevlerine destek sağlanacaktır.

Yeni sistem ile kazanılacak avantajlar;

* Modern ve güvenilir sistem
* Yüksek performans
* Açık mimari
* Modern konsol ve sergileme sistemleri
* 1000'den fazla taktik temas izleme kapasitesi
* Modern sensör veri füzyonu
* Otomatik tehdit değerlendirmesi
* Silah angajman olanakları
* Link-16/22 sistemi entegrasyon olanağı

şeklinde özetlenebilir.

Proje kapsamında ilk iki teslim edilmiş olup, üçüncü gemi 2008 sonu itibariyle teslim edilecektir.


yenitipkarakolbotu.jpg


Yeni Tip Karakol Botu
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına yönelik, 16 adet Yeni Tip Karakol Botu (YTKB) tedarik edilmesi amaçlanan projede DEARSAN Tersanesi Ana Yüklenici olarak belirlenmiş olup, HAVELSAN söz konusu botlarda Savaş Sistemi Ana Alt yükleniciliği görevini üstlenmiştir.

Yeni Tip Karakol Botu; boğazlarda, üs, liman yaklaşma suları ve sahillere yakın bölgelerde keşif, gözetleme, karakol ve DSH görev fonksiyonlarını karşılayacaktır. Ayrıca, üs, liman savunma görev fonksiyonuna da katkı sağlayacaktır.

HAVELSAN Yeni Tip Karakol Botu konseptine uygun olarak;

* 4000 grubu olarak adlandırılan elektronik cihaz/sistemlerin temin edilmesini
* HAVELSAN ürünü olacak şekilde Gemi Veri Dağıtım Sistemi, üretimini
* Sistem Mühendisliği ve ELD çalışmalarını
* Gemi Entegrasyonunu
* DEARSAN tarafından sağlanacak Silah sistemleri ile 4000 grubunun entegrasyonunu

Gerçekleştirecektir.

HAVELSAN, GENESİS ve MİLGEM Projesi'nde üstlendiği sorumlulukların icrasında kazandığı bilgi, tecrübe ve birikimlerini, YENİ TİP KARAKOL BOTU Projesi'nde uygulayarak yüzer platformlarda savaş sistemi entegratörlüğü alanındaki kabiliyetini pekiştirmiş olacaktır.


INFO :

HAVELSAN

vakif_logo.png
 

Ekli dosyalar

  • images.jpg
    images.jpg
    2.1 KB · Görüntüleme: 2,620
böyle bir şirkete sahip olduğumuzu bilmiyrdm
güzel paylaşım,tşkkrler
 
Geri
Üst