Cd-Rom İle Alakalı Sizlere Bir Sorum Olacak...

onurdinsev

New member
Reaction score
0
İyi günler arkadaşlar.Karşılaştığım problem şudur:
Bilgisayarımda Cd-Dvd Hertürlü şeyi okuyup yazabilen tek bir cd/dvd yazıcı okuyucu var.
Bu okuyucu Bilgisayarı ilk aldığımda Cd yazıyordu Dvd Yazıyordu Cd okuyordu Dvd okuyordu kısacası hertürlü şeyi yapıyordu.Yalnız aradan zaman geçti 2 sene yada 3,5 sene falan geçti şöyle bir problemle karşılaştım.Bilgisayarımın cd/dvd-rom'u Cd okuyor,cd yazmıyor.Dvd okuyor,dvd yazıyor.
Yani sorunum Cd yazmaması.Diğer her şeyi yapıyor sadece cd yazmıyor.Nero haricinde başka programlar denedim yalnız hiçbirinde de yazmadı.

:crying:YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.:crying:

NOT:
Açıklamalı olursa daha iyi olur...:glare:

yenisinin zamanı gelmiş format attıktan sonra sürücüyü düzgün yüklememişte olabilirsin

tekrar yükle

komle satın aldıysan geri yükleme medyası şeklinde vermişlerdir cd yi içinde hem işletim sistemi hemde sürücüler vardır

ama toplamaysa cd rom alırken cd de vermişler almışsındır

cd rom markasını modelini yaz google da arat bul yükle eğer bulamazsan cd içinde

Cdrom lens milim ayarı bozulmuştur yani dvdromun miyadı dolmus ... ya böle idare et yada yenisini al :)

Arkadaşlar YENİ Konu açmak istemedim...Bilgisayarım cd okumaz oldu cd yazmaaz oldu.dvd yazmaz oldu dvd okumaz oldu açıkçası hiçbirşey yapmıyor...Nette baktım bulamadım bulabilen arkadaşlar siteyi buraya koyarsa sevinirim...

CD/DVD-ROM MODELİ: LG

HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N

tozlanmış olabilir yada büyük ihtimale 2 yılda bozulmuş olabilir.

arkadaşım yan kapaklarını açarak cd-dvd Rom Kablolarının içlerini üfleyerek temizle güzelce Tak Res at bilgisayarına bide bunu dene

optik sürücülerin ömrü ortalama 2 yıldır sonrasnda şans işi bence yenisini al. cok pahalı bi parca değil sanki, benden bundan kullanıyrm 20-22 $ civarında sanırsm

Geri