Cehaletin Bu Kadarı!! Camide Kalp Krizi Geçirdi Namaz Bozmadılar ÖLDÜ!!

efendıler bırakın tartışmayı kısacası su o amcamız namazda allah ın huzurunda vefat etmıs allah herkese bu sekıl guzel olumler nasıp etsın ama su bır gercek bu sekıl olay oldugu zaman namazdan bır veya ıkı kısı selam verıp fenalasan kısıye yardım etmelerı lazım benım kanaatım bu

İslam özünde insanı ele alır...Her işte insan iyiliği göz edilir..Mesela bir orucu biz ibadet amaçlı tutarız ancak insana faydalarını göz önünde bulundurursak aslında bize hediye edilmiş bir nevi sağlıklı yaşam formulüdür...Aynı şekilde namaz da Allah'a ibadetin bir şeklidir ancak gerek namzda okunan dualar gerek se namaz içinde yapılan hareketler kişinin tamamen şehsı düşünülerek oluşturulmuş bir ibadettir...Her neyse lafın kısası islam özde insana ve insan sağlığına değer vermeyi kapsar...Bu bağlamda eğer bir kişi bir sağlık sorunu ile karşılaşırsa namazda herkezin bozması şart değildir ancak gerektiği kadar kişi namazını bozar ve o şahsa yardım eder...Sonuçta namazı başka bir sebebple de bozulabilir ve yarım kalabilirdi ki insan sağlığı karşısında bozulması sakıncalı değildir...Eğer fırsat bulursa sonra namazını eda eder yahut olmasa dahi bir vakit kazasını kılabilir...

En basitinden sen benden bir iş buyursan ve ben tam bu işi yapmaya koyulduğum vakit yanımda duran yaşlı bir amca fenalık geçirse yada bir sağlık problemi ortaya çıksa..Bana brak onla ilgilenmeyi de işine bak mı dersin yok sa yardım etmeme teşvik edip işim yarım kalsa da bana kızmak yerine işimde kolaylık mı sağlarsın...İşte biz dahi bu durumda vicdanen düşündüğümüzde o kişiye yardımı seçerken Allah'ın merhamet konusunda bizi yaratan olarak bu konuya yaklaşımı çok farklı olmicaktır..

Ancak başlıkta bazı konuşmalar var ki fazlasıyla ağır hitamlar...Cemaat ile namaz sırasında ölen bir adam var ve bu konuda olay örgüsü hakkında ne kadar bilgimiz var ki de hepsini suçlayıp atıyoruz...Şahsen ben kendi adıma konuşmak isterim; Bir kişi kalp krizi geçirmeye başlasa bunu anlamak en az 2 bilemedin 3 saniyemi alır...Ki kişinin verdiği tepkiye göre de değişir...Kimi kasılır kalır, kimi belli aralıklarla titrer...Bu bağlamda anlamam ortalama 4 saniye denilebilir...Ancak bir okuduğum sağlık yazısında şöyle diyor ki; "kişi eğer kürek kemiğinden kalbine doğru giden bir bıçak kesiği hissi algılar ise kalp krizi geçirmesine 10 saniyeden az kalmıştır ve bu süre zarfında kalp ritmi düzene sokulmazsa kişi kriz geldiğinde ypılacak tek şey krizin geçmesini beklemektir. Bu 10 saniyeden az olan vakit içinde kişi derin nefes alıp-vermeler veya derin öksürükler ile kalp atış ritmini düzenleyebilmesi mümkündür"..Şeklinde...Şimdi ben zaten adamın kriz geçirdiğini anlayasıa bi 3-4 saniye geçiyor...sonrasında adam zaten kriz ortasında ben kalkıp gidesiye adam çoktan ölmüş te olabilir ki büyük ihtimalle ölmüş olucaktır...YAni kısacası bir 10 saniye öncesinde bile olsa adamı kurtarmak için ne kadar çaba sarfedilebilir...NEyse sonuş o ki olayın gelişimi hakkında bir bilgisi olmadan yok ordakilerin hepsi cinayt işlemiş kadar olmuşlar diye yorum yapmak, veya ordakilerin hepsi de yobaz diye yorum yapmak yanlış...Belkide cemaat farkına biraz geç vardı ki eminim bu abartıldı ve bu noktaya geitirildi...

Bunca laf kalabalığına gerek yok aslında...Allah rahmet eylesin...yeterli..

Günahtır diye namazı bölmemiş zat-ı muhteremler.. Bence o adamın orda can çekişip öldüğünü

görerek namaz kılmak daha büyük günah...

İslam özünde insanı ele alır...Her işte insan iyiliği göz edilir..Mesela bir orucu biz ibadet amaçlı tutarız ancak insana faydalarını göz önünde bulundurursak aslında bize hediye edilmiş bir nevi sağlıklı yaşam formulüdür...Aynı şekilde namaz da Allah'a ibadetin bir şeklidir ancak gerek namzda okunan dualar gerek se namaz içinde yapılan hareketler kişinin tamamen şehsı düşünülerek oluşturulmuş bir ibadettir...Her neyse lafın kısası islam özde insana ve insan sağlığına değer vermeyi kapsar...Bu bağlamda eğer bir kişi bir sağlık sorunu ile karşılaşırsa namazda herkezin bozması şart değildir ancak gerektiği kadar kişi namazını bozar ve o şahsa yardım eder...Sonuçta namazı başka bir sebebple de bozulabilir ve yarım kalabilirdi ki insan sağlığı karşısında bozulması sakıncalı değildir...Eğer fırsat bulursa sonra namazını eda eder yahut olmasa dahi bir vakit kazasını kılabilir...

En basitinden sen benden bir iş buyursan ve ben tam bu işi yapmaya koyulduğum vakit yanımda duran yaşlı bir amca fenalık geçirse yada bir sağlık problemi ortaya çıksa..Bana brak onla ilgilenmeyi de işine bak mı dersin yok sa yardım etmeme teşvik edip işim yarım kalsa da bana kızmak yerine işimde kolaylık mı sağlarsın...İşte biz dahi bu durumda vicdanen düşündüğümüzde o kişiye yardımı seçerken Allah'ın merhamet konusunda bizi yaratan olarak bu konuya yaklaşımı çok farklı olmicaktır..

Ancak başlıkta bazı konuşmalar var ki fazlasıyla ağır hitamlar...Cemaat ile namaz sırasında ölen bir adam var ve bu konuda olay örgüsü hakkında ne kadar bilgimiz var ki de hepsini suçlayıp atıyoruz...Şahsen ben kendi adıma konuşmak isterim; Bir kişi kalp krizi geçirmeye başlasa bunu anlamak en az 2 bilemedin 3 saniyemi alır...Ki kişinin verdiği tepkiye göre de değişir...Kimi kasılır kalır, kimi belli aralıklarla titrer...Bu bağlamda anlamam ortalama 4 saniye denilebilir...Ancak bir okuduğum sağlık yazısında şöyle diyor ki; "kişi eğer kürek kemiğinden kalbine doğru giden bir bıçak kesiği hissi algılar ise kalp krizi geçirmesine 10 saniyeden az kalmıştır ve bu süre zarfında kalp ritmi düzene sokulmazsa kişi kriz geldiğinde ypılacak tek şey krizin geçmesini beklemektir. Bu 10 saniyeden az olan vakit içinde kişi derin nefes alıp-vermeler veya derin öksürükler ile kalp atış ritmini düzenleyebilmesi mümkündür"..Şeklinde...Şimdi ben zaten adamın kriz geçirdiğini anlayasıa bi 3-4 saniye geçiyor...sonrasında adam zaten kriz ortasında ben kalkıp gidesiye adam çoktan ölmüş te olabilir ki büyük ihtimalle ölmüş olucaktır...YAni kısacası bir 10 saniye öncesinde bile olsa adamı kurtarmak için ne kadar çaba sarfedilebilir...NEyse sonuş o ki olayın gelişimi hakkında bir bilgisi olmadan yok ordakilerin hepsi cinayt işlemiş kadar olmuşlar diye yorum yapmak, veya ordakilerin hepsi de yobaz diye yorum yapmak yanlış...Belkide cemaat farkına biraz geç vardı ki eminim bu abartıldı ve bu noktaya geitirildi...

Bunca laf kalabalığına gerek yok aslında...Allah rahmet eylesin...yeterli..

-tesekkürlerrr ...düşünerek ve bilgilerinizle yaptığınız yorumlar forumda ışık veriyor .
-Allah C.C nün sevgisi üzerine olsun sevgili kullardan olasın..
- kitabimiz düşünmeyi araştırmayı teşvik ediyorr ..sen ve senin gibi insanlar artıkça dini sömüren sözde Atatürkçü olan laiklik düşmanları,cumhuriyet düşmanları pirim yapamaz.
-Allahın kanunları yerde ve gökte olan doğuda ve batıda olan insanların erişebildikleri herşey belli bi süreye kadar insan ların iradesine Yüce Yaratan Takdir etmişken bi takım şer odakları bu gerçeği kabullenemiyorr yada göremiyor...
-evet bu dünya insanların emrinde ister dünyanın dengesini bozar isterse hitler gibi diğer insanları yakar belli bi süreye kadar insanlar iyide yapar kötüde yapar insanlar yaptıklarının hesabını verecektir muhakkak ....
-insanlarımız cumhuritemizi kan vererek can vererek şehit olarak kurmuşken bi takım yobazlar geçmişte Atatürkün heykellerine put sanıp saldırıyorlardı şimdi Atatürkçü olmuş laikliği aşındırıyor üstelik bide Atatürkçülük dersi veriyor...Atatürkü kullanıyorlar ,Cumhuriyeti Kullanıyorlar,Kuran-ı Kerim-i kullanıyorlar insanların inançlarını kullanıyorlar hatta Yüce Yaratanı kullanıp şirke bile giriyorlar..
-bu cahil yobazlar Cumhuriyet Rejiminin Kanunlarına Saygı göstermezler ama saygı beklerler inaçları için.aynı görüşte olmayan insanlara Cehennemlik gözüyle bakarlar.oysaki kalplerde olanı sadece Yüce Yaratan bilirken...
- karşı görüşte olan insanları cehhenemlik olarak görürler çünki kalpleri katılaşmış gözleri görmüyor zihinleri bulanmış ... ..
-her insanın hatası olduğu gibi benimde mutlaka hatalarım vardır Allah Affetsin ben bildiklerim gördüklerim duyduklarım ve düşündüklerim adına tüm samimiyetimle yazmaya çalıştım affola...

คђєηq;2568659' Alıntı:

namaz kıLarken kalp krizi geciren insan şehit oLur sonucta Allah yoLunda öLüyor ve zamanında bunun gibi nice oLayLar oLmu$ kimse namazını terk etmemi$.. Sen annene yada babana yaLvarmıyorsun ki terk edecen, $u dünyaya geLmeni saqLayan yaradan dünyadaki herkezden daha onemLidir...

Valla ben bişey demiyorum.... Bu Yorumu okuduktan sonra zaten bişeyde söylemiyeceğim..

Kur'anı Kerim'in Türkçe mealini az Çok okumuşumdur.. orada İNSAN hayatından Bahseder ve insanlara verilen Can'dan bahseder.. 1 insanın hayatını kurtamakta sevapların En Yücesidir.. + Namazın KAZASI vardır.. Ancak insan Hayatının KAZASI yok...

ALLAH'ı severseniz Biraz mantıklı yorum yapın...

Dinimiz AKIL VE MANTIK Dini...​

-ailesine başsağlığı dilerim Allah Rahmet Etsin

-baş vaiz gibi herkes bilgili olsaydı keşke dinini bilerek yapsaydı ..vatandaş mefta olduktan
sonra yapılan açıklama durumu geriye döndürmez ama ilerisi için bi ders niteliğindee ...
--ezbere yapılan ibadetten ancak bu kadar olur..Allah insanlara şah damarından daha yakın iken.. imamın komutasında askeri nizamda ibadet edip yanında can çekişen insana müdahale etmiyen insanlar eceba kimi kandırıyorlarr....
-ama ben ders alınacağını hiç sanmıyorum hatta zeki milletimiz şu tip acaip soruları dahi icat edilebilir..ölen insanın abdesti bozulurmu (yani naaşın yıkanmasına gerek varmı demek istiyo) yada namaz kılarken ölen insan cennete gidermi ....bu tip sorular malumm
-tekrar ediyorum Allah c.c insanlara şah damarından daha yakın iken biz nerde arıyoruz daha yakın olabilmek için Allah a...eceba ibadet bizim için mi Allah içinmi ..eğer Allah içinse Allahın bizim ibadetimize ihtiyacı vamıı ..tabiiki yok peki öyleyse Allaha ibadet ederekmi daha yakın oluruz yoksa gönül yaparakmı daha yakın oluruz...senin komşunun aç yattığından haberin yok sokaklarda zavallı çocukların kale diplerinde köprü altlarında yaşayıp tiner-bali çektiğinden haberin yok çocuklarını okutamıyan fakir ailelerden haberin yok ...evinde bir tas sıcak çorba kaynamayan aileleri unut gel ibadet ett gel din elden gidiyor türban Allahın emri de inancımız dee...anayasanın kanunlarını tanımayız biz şeriat kanunlarını tanırız deyinn şeriat kanunları Allahın kanunları deyin bu laiklik neki deyin dinsizliktir deyin ...türban şeriat kanunu deyin laik kanunlara saygı göstermeyiz diyin laik kanunlar bize saygı göstermeli deyin çünki biz inançlıyız deyin....

-BUNLARI ANCAK HÖD..(anlayışı kıt görgüsüz kural tanımaz) LER YERR
-ATATÜRK ÇÜ GENÇLİK BUNLARI YEMEZ.
-ATATÜRK ÇÜ GENÇLİK CEHALETİN HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAKTIR ..

İLİM KENDİN BİLMEKTİR

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece
Okursun uçtan uca
Sen elif dersin hoca
Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca
Gerekse bin var hacca
Hepisinden iyice
Bir gönüle girmektir

-bırakın kalp yapmayı gönül yapmayı adam yanlarında ölüyorr--
-isterlerse yunus emrenin dediği gibi- hoca da olsa -1000 kere haccada gitse bir gönüle girmek daha yeğ dir

al burdan yak...

konu camide vefat etmiş bir insan....

nerden nereye......

"türban şeriat kanunu deyin laik kanunlara saygı göstermeyiz diyin laik kanunlar bize saygı göstermeli deyin çünki biz inançlıyız deyin...."

yazıyorsunda Allah aşkına bu konunun Türbanla, laiklikle, saygı göstermekle ne alakası var....

El insaf yahu derler böyle şeylere....

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır..

Konuya alakasız dersen... Bu ülkede müslüman olupta nice "elif"leri bilmeyenler var...

----------------

Bu kadar uzun boylu tartışmalara gerek yok. Herkes eline bir ilmihal alıp baksa bu tarz bilgilere çok kolaylıkla ulaşabilir.

Namazı bozmak haramdır. Ancak bazı durumlarda namazı bozmak vacip, bazı durumlarda caizdir.

Saldırıya uğrayan veya suya düşen v.b bir insanın yardım istemesi halinde ona yardım etmek maksadıyla namazı bozmak vacip olur.

Sürüye kurt veya herhangi bir hayvanın saldırması, gözleri kör olan veya tehlikeyi fark etmeyen bir kimsenin kuyuya veya çatıdan aşağı düşme tehlikesi ile karşılaşması durumlarında bu gibilere yardım için namazı bozmak caizdir. Düşme ihtimali kuvvetli ise o zaman namazı bozmak vacip olur.

Ebenin; doğacak çocuğun veya annesinin ölmesinden, yahut bir organının telef olmasından korkması halinde namazda ise namazı bozması, değilse namazı ertelemesi yani kazaya bırakması da yine vaciptir.

Sel, yangın tehlikesinden korkan veya düşmanla karşı karşıya bulunan kimselerin namazlarını ertelemeleri caizdir.

Nafile namaz kılmakta olan bir kimseyi, anne veya babası, (onun namazda olduğunu bildiği halde) çağırırsa namazı bozabilir. Eğer çocuğunun namazda olduğunu bilmeden çağırırsa namazı bozması vacip olur.
Eğer farz namazında ise anne veya babasından biri çağırırsa namazı bozmaz. Ancak bir tehlike dolayısıyla yardım isterlerse namazı bozmak vacip olur.

Bir dirhem gümüş değerinde olan şeyin (başkasına ait olsa bile) çalınma korkusu durumunda farz olsa bile namazı bozmak caizdir.

Anne çocuğunun ağlayıp acı çekmesinden korkarsa namazını bozabilir.

Namazın hangi hallerde bozulabileceğine dair birkaç bilgi paylaşmak istedim. Umarım bundan sonrası için açıklayıcı olur bu bilgiler.

Adam mübarekmiş camide ölmüş valla!!

al burdan yak...

konu camide vefat etmiş bir insan....

nerden nereye......

"türban şeriat kanunu deyin laik kanunlara saygı göstermeyiz diyin laik kanunlar bize saygı göstermeli deyin çünki biz inançlıyız deyin...."

yazıyorsunda Allah aşkına bu konunun Türbanla, laiklikle, saygı göstermekle ne alakası var....

El insaf yahu derler böyle şeylere....

Dört kitabın mânâsı
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır..

Konuya alakasız dersen... Bu ülkede müslüman olupta nice "elif"leri bilmeyenler var...

----------------

şimdi senin bu mesajına çok güzel cevaplarım ama sen koşa koşa gidip şikayet edersin haksız olduğun halde
-ben ezbere yapılan dini örneklendirdim bu gayet açık..eğerki cemaat bilinçli olsaydı mutlaka müdahale ederdi CUMHURİYET ezberciliğin taklitçiliğin her zaman karşısındadır..
-bu yüzden gocunmanı anlayışla karşılıyorum
.

siz de bu habere inandınız :)

Geri